Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Jó anya vagy? Nézz tükörbe!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 20. 15:10
Kamaszodik a lányod. Nő a melle (vagy még nem annyira, mint szeretné), a lába a hónaljáig ér, pattanások keserítik a napjait, a teste átalakul, a lelke vele formálódik. Mit tehetünk mi anyák, hogy a lányaink a testükkel békében élő fiatal nőkké váljanak? Sokat. És nemcsak azért, mert mi vagyunk számukra az elsődleges minták, jó vagy rossz példaképek.

Nők Lapja Café: Jó anya vagy? Nézz tükörbe!
  1. 2014. október 20. 15:574.

    a lanyom 14 eves. egeszen kicsi koratol beszelgetunk. mindenfelerol. nem csak a felvilagositas a tema.


    barmit kerdezhet, mindenre valaszolok neki. nagyon buszke arra, hogy sokkal tobbet tud a baratnoinel, ahol az anyukak nem ennyire felkeszultek, nyitottak.


    ha azt akarom, hogy "hivatalosabb" magyarazatot kapjon, akkor a neten megkeresem a temat. szakszerubb a szoveg, kepek is vannak. na persze kozben beszelgetunk rola a mi szavainkkal is.


    miota ilyen nagy, hagyom, hogy o kerdezzen. vagy ha adodik egy lehetoseg, annak kapcsan kezdunk bele a beszelgetesbe. iskolai dolog, film, hirek a tv-ben.


    latom rajta, hogy nagyon sokat szamit neki.


    ki nem hagynam a lehetoseget, amikor ideul mellem...

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-10-20  15:10
  2. 2014. október 20. 15:333.

    " A gyerekek kicsi kortól különösen élvezik az „amikor én még kislány voltam” kezdetű sztorikat. "


    Amikor még kicsik, biztosan élvezik. De a kamaszok ugyan nem!  (főleg ha olyan "bezzeg az én időmben" feelingje van a dolognak)


    Saját tapasztalatom: amikor még kicsik a gyerekek, bármiről hajlandók beszélgetni. Ahogy kamaszodnak, már nem a szülő lesz az első, hanem a barát/barátnő, akivel a szexről sutyorognak. Lehet forszírozni a témát persze, aminek vagy az a vége, hogy "anyu hagyjuk, neee", vagy fülbefogás és elszaladás. Viszont ha a gyerek tudja, hogy lehet anyuékkal ilyenről dumcsizni, akkor jönni fog a kérdéseivel. Persze úgy, hogy senki ne hallja.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-10-20  15:10
  3. 2014. október 20. 15:102.
    Ez tök jó, de mi van, akkor, ha a szülő nyíltan beszélne, de a gyerkőc annyira szégyenlős, hogy nem óhajt vele semmi ilyen témáról beszélni? Szívesen vennék egy-két jó ötletet.... :)

Címlap

top