Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyökértelenül itthon és külföldön

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 16. 20:01
Elmennek, mert már nem érzik jól magukat itthon. Többet, mást, jobbat akarnak, de odakint sem könnyebb. Nem a pénz hiányzik nekik, hanem a valahová tartozás. Elindulnának vissza, de valami visszatartja őket. És már sem itt, sem ott nem érzik magukat otthon. Ők az elveszett generációk.

Nők Lapja Café: Gyökértelenül itthon és külföldön
  1. 2014. október 27. 00:31115.

    Ha mas nyelvet nem ertenek?Ausztriaban elsz?Mert onnan konnyu atjarni olaszba pancsolni.


    Akkor ugy erted,nem az anyagiakra,hanem a hatarozottsagra irigyek?Ez nagyon szomoru,mert meg azoknak nem lesz jobb.

    előzmény:
    Karkade (114)
    2014-10-26  14:44
  2. 2014. október 26. 14:44114.

    Van olyan dolog amitbejelentettem ahogy kell pl TB NAV és van hogy 3-4 megkeresnek ugyanazért persze csak és kizárólag személyes megjelenést fogadnak el...


     


     


    Képek:ha elmegyünk kirándulni a szomszéd hegyekbe ingyen vagy átugrunk Olaszországba 2 napra nem hiszem hogy extrém vagy luxus lenne...


     


    Tudják milyen kocsival járok mert már látták.Tudod az a baj hogy sokaknak már az is irigységre ad okot hogy te mertél lépni és bejötta számitásod.


     


    Azóta ezek az emberek tiltólistások.

    előzmény:
    kekelefant (113)
    2014-10-26  02:02
  3. 2014. október 26. 02:02113.

    Erre is nehez valaszolnom,mert en nem facebookozok,de ha felteszel extrem nyaralasi kepeket,az provokalas,azt kapod ami normalis reakcio.Ha az ilyen keregetoket nem tiltatod le,az is a te hibad,ird meg nekik ahogy igy megirtad nekem 12 eves kocsi,stb,akkor nem lesznek irigyek.


    3 Ev utan meg mindig vannak lezaratlan ugyeid?,tudom lassu a burokracia.

    előzmény:
    Karkade (111)
    2014-10-25  13:46
  4. 2014. október 26. 01:48112.

    Sok igazsag van abban amit mondasz.Sajnos ehhez nem tudok hozza szolni,mert en meg Pesten kivul mashol nem voltam.De aki nem mer mashol kezdeni,az probaljon meg otthon a leheto legjobbat kihozni.En elhiszem ,hogy nem konnyu,a ferj talan menne,de a feleseg marad,mert a rokonai ott vannak es nem nem tudja elkepzelni mashol,egyedul nehezebb.


    Nekem mindig az-Amerikas Magyarok -jutnak az eszembe,a 30 vekben,amikor fiatalon kimentek USA-be,es elvallatak a legpiszkosabb  munkat,5-en laktak egy szobaban ,foztek mert ugy olcsibb,es minden penzt felre tettek,aztan haza mentek a falujukba,es ok voltak a leggazdagabbak a megyeben.

    előzmény:
    ezanick* (110)
    2014-10-25  04:03
  5. 2014. október 25. 13:46111.

    Megnyertetek a lottot?


    Ha feszelyezett vagy   [3 ev utan?]  Mo-n akkor ne menj,meg lesznek nelkuled.

    idézet:
    kekelefant (71)
    2014-10-21 00:23:21

    Miért nyertük volna meg a lottót?


     


    Megyek, mert a kö...g bürökrata rendszer miatt kitalálnak mindig valamit ami miatt Mo-ra kell látogatnom. Másrészről a családom egyrésze még ott él. Igen, hozzájuk szeretek menni, velük lenni, DE! alapvetően nem érzem Mo-on jól magam.


    És a későbbi hsz-edre válaszolva akarva akaratlanul is megkapod, hogy milyen jól megy neked (azt bezzeg senki nem firtatja, hogy mennyit dolgozom ezért) vagy látják a FB-on, hogy épp merre jártunk (hozzáteszem, a hely sajátossága, hogy ilyen szép helyekre eljutunk pl. gyalogosan, ami egy fillérbe nem kerül). Egy 12 éves autóval járok ami tökéletesen működik és nagyon szeretem. Mig a síró otthoni ismerőseim egy része nemrég vett 0 km-es autót 10 év hitelre... megtehetném, de minek?


     


    Arról meg már ne is beszéljünk, hogy hirtelen mennyi "barátom" lett a FB-on akinek az első két mondat bevezető után (szép helyen éltek, hogy vagytok) a 3. mondata: nem tudsz nekem is valami munkát kint?

    előzmény:
    kekelefant (71)
    2014-10-21  00:23
  6. 2014. október 25. 04:03110.

    Nem biztos, hogy lehuzasra megy valaki, ha elmondja, hogy nem jo. Sokszor nem is kell mondani, mert latszik. S aki erzekenyebb azt rosszul erinti. S igen, talan az, hogy meg nem tud segiteni, mert o is csak most kapaszkodik meg igazan.


    nagyon mas a helyzet Budapesten es nagyon mas bideken, egy szabolcsi telepulesen pl. en is sokszor mondom, aa mindenki autokazik, tele az uzlet.  Aztan elmegyek szabolcsba... 


    Igen megprobalhatja. Ezt mondtam en is, lehet azert "irigy" mert o nem meri/ merte megprobalni.


     

    előzmény:
    kekelefant (109)
    2014-10-25  00:30
  7. 2014. október 25. 00:30109.

    Igen,biztos vannak akiknek a barati, rokonok kore,nincs olyan szerencses helyzetben,es elvarjak hogy segitsen ,pedig ok is a kezdeten vannak,az biztos kellemetlen.De ha a baratok es a rokonsag csak ki akarja hasznalni,akkor nem  kell  tobbet arrafele menni.Az ettermek pl.a Pozsonyi uton gyerekkorom ota nyitva vannak,es most is sokat jarunk arrafele,szeretunk ott setalni.


    En azt lattam hogy egy csaldban legalabb 2 kocsi van,meg tudjak a benzint venni hozza,a gyerekeket kocsival viszik hozzak az iskolabol,8 fele kulon orarol.legalabb egy [de inkabb tobb]PC,tv,es millio mas van ,az emberek izlesesen oltoznek.Az emberi termeszet ,hogy folyton szidunk valamit,ott is[mar lehet]itt is,a vilag minden tajan.


    De aki szornyen szenved MO_N megprobalhatja mashol,aztan vagy bejon vagy nem.

    előzmény:
    ezanick* (106)
    2014-10-24  08:29
  8. 2014. október 24. 14:15108.

    Nem azt mondom, hogy "idegen", de szokatlan, uj.


    Nem reszletezem. Mi miutan eljottunk Magyarorszagrol, jol megy a sorunk. Otthon semmire sem vittem, hiaba dolgoztam heti 60+ oraban. Ettol fuggetlenul vagyom haza, szivesen megyek haza latogatni, de Magyarorszagon szamomra nem terem baber, ott elni semmi ertelme. Mar biztosan semmi sem ugyanaz, ami reg volt. Legjobb baratok, ismerosok meghaltak, szetszorodtak. Ide meg vagyom vissza ugyszinten. De valszeg Nyugat-Europaba fogok koltozni, mivel ott el az egyetlen emer, akit a legjobban szeretek. EZ szamit.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (107)
    2014-10-24  08:30
  9. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 24. 08:30107.

    nekem az volt a nagyon idegen amiből jöttem


    nem az új közeg


     

    előzmény:
    Sissi52 (104)
    2014-10-24  01:08
  10. 2014. október 24. 08:29106.

    Mindenkinek mas a tapasztalata. Nem kell bocs. Te igy lattad. Te igy eled meg mas meg maskent.


    Szerintem nem kell feltetelezni, hogy azert eli meg igy, mert dicsekszik, mert mindenki kepebe nyomja, hogy nekem sokkal jobb, mint neked, mert ez egyaltalan nem biztos ( nyilvan van ilyen is boven, nem tagadom ). Nagyon sok olyan ember van, aki feltetelez. Raadasul, ha minden rokona, vagy ismerose a honaprol honapra elok kozt van, akkor az nem szivderito latvany, annak, akinek ettol jobban megy sora.


    Hogy az ettermek tele lennenek? Biztos vannak olyanok is, de sok bezart. Nagy kocsikat tolnak az aruhazakban? van, akik megtehetik, de sokan egyaltalan nem. Na meg mi van a kocsikban? Amugy ezt en is szoktam mondani, hogy mindenki panaszkodik, de az aruhaznal nem tudok parkolni. Erre itt irtak: van, akinek egyetlen szorakozasa. Na meg nyilvan nem mindennap ugyanaz tolja a tele kocsit. Ismeros tescos. O azt mondta nagyon erezheto a fizetes, akkor orulet van, amugy nem olyan sok a vevo. ( kisvarosi tesco) 


     Soknak a havi fennmaradas harc. Mindent lehet kapni, igen. Ma mar nem is lehet szinte sehol sem suvenirt sem venni, mert barmi fellelheto. Nem arrol van szo, hogy ne lehetne megkapni.


    Sok nem Magyarorszagon elo ismerosom van, s sokan erzik azt, amit mondtam. Beszelgettunk rola. Persze van, aki maskepp, azt nyilvan nem zavarja, mikor hazalatogat.  De, aki ugy erzi, ahogy irtam egy ido utan elege van belole.


    Amugy sok olyan ismerosom is van, mint amit a cikkben is irtak, hogy itthon nem jo a gazdasag miatt, kinn meg nem jo lelkileg. Mindenki maskepp el meg minden helyzetet.


    Ahol a hazastars nem magyar az kicsit mas helyzet, szerintem. 

    előzmény:
    kekelefant (103)
    2014-10-23  23:32
  11. 2014. október 24. 02:23105.

    Hat figyelj. En sosem akartam idejonni, maganugy miatt keveredtem ide, aztan itt maradtam. Immar 15 eve. Ha elore sejtettem volna valaha, nyilvan ezt az idegen nyelvet tanultam volna, de mint mar emlitettem, sosem akartam itt elni es gozom sem volt, hogy valaha en itt fogok elni.


    Ha nem erzed ugy, hogy alkalmazkodnod kell,akkor oriasi baj van a fejedben. Az illem meg etikett inkabb mondjuk pl etkezesnel, vagy szinhazi oltozkodesnel, szinhazban viselkedesnel, de csask ugy mondtam, pl.


    Mi az, hogy egyenrangu???Meg mi az, hogy vendeg? a sajat hazamban? Az en allampolgarsagom ugyanolyan allampolgarsag ugyanannyi joggal meg kotelesseggel,mint barmelyik masik itt elo allampolgarnak.


    Na ne ijedj halalra, berakom en a magamet boven a kozosbe es ki is veszem belole, ami nekem jar, ugyanugy, mint barki mas, aki itt el. Mi az, hogy mit nem tudjak? Tudjak, hiszen ok is ugyanugy elnek.


    Ebben az orszagban minden ember egyenlo, ezt az alkotmany alaptorvenye ki is mondja. Tegyel, vagy csak mondjal  ellene, irto hamar a dutyin belul talalod magadat hosszu vakaciora.


    Messzirol jottem, tudjak, idegen mar regesreg nem vagyok. Sot, ha szabira megyek, mikor visszamegyek dolgozni, mondjak, hogy semmi sem volt olyan jo nelkulem. Szoval tudom,mert megmondtak.


    Ja, sajat otthonom itt is van,meg Magyarorszagon is van, baj???? Nekik nem baj, ok orulnek ennek.


    Tudod, en is megyek most szombaton az uj baratom barataival ismerkedni, ill mar ismerem oket, csak meg jobban. Az otthonombol megyek, tehat otthonrol. Kaja is lesz, habzsi dozsi, en is fozok, viszek,mert jobb a hazi. Van mibol, megkeresem az arat boven. Gyere te is, aztan majd beszelhetsz sajat tapasztalatbol. Kapsz egy kis habzsi dozsit, hogy ne kelljen vajaskenyeret majszolnod orokke.

    előzmény:
    mickamacka (17)
    2014-10-17  11:39
  12. 2014. október 24. 01:08104.

    Most nem magyarazok neked bovebben, en pl megtanultam a nyelvet. Itt is diplomat szereztem. Nagyon sokminden van, ami itt mas, neked magyarazzam? Attol meg az vagyok, aki vagyok, voltam es annyi. Azzal semmi problema, es csodalnak, hogy miket tudtam veghezvinni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (70)
    2014-10-20  17:52
  13. 2014. október 23. 23:32103.

    Azert ez nem egeszen igy van.Sokan azert sem akarnak vissza telepedni,mert a tars nem Magyar,es rokonai, gyerekek itt vannak.Nekem meg senki sem panaszkodott eddig,es mar vinni sem lehet mit,mert ott mindent meg lehet kapni,es innen csak 25 kilo csomag feladas van,annyi a ruha es cipo kb ami kell az ott tartozkodas alatt.


    En azt latom ,hogy normal ettermek presszok tele vannak,es azok nem a turistak,ugye.Mostanaban mar mindenki utazhat es eszreveszi,hogy ott sem hullik minden az olebe mindenkinek.


    Viszont van aki halara dicsekszik[pontosan tudom,hogy nem megy annyira jol]es mar tori csak par ev? utan a Magyart,mindent leszol-hogy nalunk ez igy van,nalunk ez sokkal jobb]akkor ott mindenki feszelyezett.


    Bocs ezt en igy lattam.

    előzmény:
    ezanick* (92)
    2014-10-21  21:56
  14. 2014. október 23. 10:07102.

    Igen, regen az avonnak epp ez volt az egyik fo jellemzoje, nem? Szerintem is van mar sok mas tesztelesi modszer is ( bar nem ertek hozza). Nem is ertem, hogy kepesek emberek allatokat kinozni. Hogy tud utana nyugodtan aludni? Vagy mindent felulir az, hogy de ennek koszonhetoen meg az az ember is szep lesz, aki van olyan hulye, hogy eloszor a szemebe keni az egesz tubust, mert mikor rajon, hogy a szajra valo es keves, akkor ez a ruzs jol fog neki allni?

    előzmény:
    Amarynda (100)
    2014-10-23  08:23
  15. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 23. 08:29101.

    meg a nyulak ellen is van a kerítés

    előzmény:
    Amarynda (99)
    2014-10-23  08:19
  16. 2014. október 23. 08:23100.

    Nekunk most meg van 2 oreg csirke 7 evesek a tobbiek ujak nemreg vettuk oket meg nem is kezdtek tojni. az oregek meg szepen elalszanak majd ha eljon az idejuk.


    a kis rino nagyon aranyos en vadasparkban lattam tunemenyes joszag, de a nagy valoban veszelyes.


     


    nagyon csalodtam a Revlonban meg az Avon ban es Elizabeth Ardenben mert most hallottam hogy megint tesztelnek allatokon. en hasznalom a termekeiket eddig nem csinaltak ezt.


    a baj az amikor szeretsz valamit megszoktad, az en kedvenc parfumom amit tobb mint 30 eve hasznalok (van tobb is de ez a kedvencem) Revlon ezentul is megveszem de van egy rossz erzesem emiatt hogy tesztelnek allatokon...


    nem ertem hogy a mai fejlett vilagban miert nincs mas mod erre?

    előzmény:
    ezanick* (98)
    2014-10-22  08:35
  17. 2014. október 23. 08:1999.

    igy igaz.


    nagybatyam velunk volt itt 6 honapig, egyszer elmentunk egy national parkba es volt egy csapat gyonyoru dingo kicsikkel egy elzart reszen.


     


    meseltuk neki milyen karokat csinal de azt hiszem nem tudtuk meggyozni mert mondta dehat ezek olyan szep kutyusok


     


    tenyleg azok, itt tobb ezer km en keresztul allamokon at van kerites hogy ne tudjanak kart tenni. az itteni emberek is csak vegso esetben lovik le oket a feketek meg egyaltalan nem naluk kutyakent van tartva, az eszaki territoryban nem tilos a tartasuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (97)
    2014-10-22  08:35
  18. 2014. október 22. 08:3598.

    Az nagy elmeny lehetett :) nekem a rinocerosz a nagy kedvencem :) na azt nem hiszem, hogy barmikor szivesen kozel mennek hozza. 


    En sem vennek meg sose se kigyoborbol, se krokodilbol, se elefantcsontbol  stb keszult termeket. A marha, barany az nekem is mas. Ha ugyis levagjak, akkor hasznaljak el minden reszet.


    Maniakusan en sem vagyok bio. Ha lehet olyan kemikalia ( mososzer, kozmetikum, ) amit nem tesztelnek allatokon, sajnos farmos ismeroseim nincsenek. En meg sose tartottam csirket pl, mert az a veggyengulesbe halna bele. Egy ido utan lett volna egy csomo oreg csirkem. :)

    előzmény:
    Amarynda (94)
    2014-10-22  08:15
  19. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 22. 08:3597.

    a dingo nekem is tetszik
    az állatok meg sokkal veszélytelenebbek az emberre mint a banda négerek, spanyolok

    előzmény:
    Amarynda (96)
    2014-10-22  08:26
  20. 2014. október 22. 08:2696.

    Sot sokan etetik is a medveket, pedig nem veszelytelen dolog, mert ezert van sokszor hogy bemennek a hazakba is es mindenfele kart csinalnak.


     


    egyik ismerosom meg egy teli reggelen arra ebredt Canadaban hogy 3 coyote aludt a verandan szepen a kinti szekeken


     egesz delelott nem ment ki a postaladajahoz mert a coyotek bekesen szunnyadtak a szekeken.


     


    nalunk dingok vannak de ellenuk vedekeznek a farmerek mert borzaszto dolgokat csinalnak, szettepik az ujszulott baranyt, vagy kisbocit is ha nincs elegge vedett helyen a joszag. en szeretem a dingokat szep allatok de rendkivul veszelyesek tudnak lenni, megtevesztoen aranyosnak latszanak .


    ebben az allamban nem szabad petkent tartani de eszakon igen. talalkoztam olyan szallitosoforrel akinel ott ult a vezeto mellett, meg lehetett simogatni szelid volt es szep, de azert benne van az oszton szerintem mindegyikukben.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (95)
    2014-10-22  08:16
  21. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. október 22. 08:1695.

    az elég medve veszélyes terület, de azzal szerencsére nem találkoztunk
    lehet annak is neki ment volna a bolond
    tévében mutattak onnan szétbaszott kocsit
    hiába van táblázva kaját ne hagyjanak benne, mert a medve kiszedi

    előzmény:
    Amarynda (93)
    2014-10-22  08:07
  22. 2014. október 22. 08:1594.

    en a krokodilokat kedvelem. annyira elbuvol hogy ok a dinosaurusok korabol maradtak itt es ma is pont olyanok mint ezer evekkel ezelott. egyszer volt modom kozelrol megtapogatni egy kiallitason egy fiatal peldany volt, es "elohutottek" szoval hidegen volt mielott kihoztak ezert teljesen passziv volt.


    fantasztikus elmeny volt. a kigyot mar nem kedveltem ennyire.


    viszont amiota ebben az orszagban elek sok szempontbol atalakultak a nezeteim. pl. nem vasarolok csak nagyon ritkan bortermeket, es kizarolag olyant ahol a bor nem fotermekkent kerul feldolgozasra. pl. a marhat ugyis levagjak etkezesi celbol es a bor hasznositasa masod termek. de sem kigyobort, sem krokodilbort semmifele vedett allatbol szarmazo termeket nem veszek. Nem vasaroltam soha olyan tojast amit ketreces (ma mar vannak tyukjaim tehat sose kell venn) es igy tovabb.


    sok ilyen dontest hoztam esa kornyezetvedelemmel, allatvedelemmel is igyekszem torodni amennyire tolem telik, de nem vagyok maniakus termeszetesen egyik szinten se. eszunk hust (igaz a mi farmunkrol valo es termeszetes korulmenyek kozt szuletnek es elnek) a csirket is farmrol vesszuk amit megeszunk stb.


    sok ausztral csalad odafigyel ma mar ilyenekre. nekunk is van napkollektoros melegvizellatasunk, esovizzel mukodik a haztartasunk stb.

    előzmény:
    ezanick* (89)
    2014-10-21  14:37
  23. 2014. október 22. 08:0793.

    sajnos sok kuty tulsagosan is erdekloso es nincs kello felelemerzetuk. az en egyik kutyam a border collie, mindent megvizsgal es sajnos nemregiben is megolt egy keknyelvu gyikot, pedig azok nem kartekonyak es itt lakott a teruletunkon.


    ebbol gondolom hogy ha latna kigyot elkepezelheto hogy megprobalna megerinteni es az vegzetes lehet.


     


    a masik a kuvasz o nem nyul ilyenekhez hozza sokkal elovigyazatosabb.


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397210 (88)
    2014-10-21  14:36
  24. 2014. október 21. 21:5692.

    Honnan tudjak? Nem kell dicsekedni.


    Sokan alapbol feltetelezik, ha valaki kulfoldon el, annak biztosan jobb, mint annak, aki maradt, fokepp ha nem akar hazamenni . Vagy o maga is menne, de nem meri/merte megtenni ezert valahol irigy, s ezt ki is mondja.


    Aztan beszelgetesekbol, akar neten is kiderul egy ket dolog. Pl: merre jartunk stb.


    Vagy csak epp akarhova megy az ember azt latja, hogy panaszkodnak, megha nem is rossz szandekbol csak beszelgetesbol. Meg akkor is, ha nem akarjak razuditani a gondokat. Vagy epp azzal nyustolik, hogy szerezz nekem munkat.


    Ez is nagyon faraszto, kiabrandito lehet, tomenyen kapni, egyszerre a szabadsaga alatt az embernek. Szoval sok oka lehet ennek. 


    Persze nem mondom, h mindenki ilyen, csak elmondtam milyen okok miatt lehet egy ido utan besokallni, feszelyezettnek ereznie magat, meg akkor is, ha jo volt otthon.


     

    előzmény:
    kekelefant (91)
    2014-10-21  21:27

Címlap

top