Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Megható képek: az élet két oldalán

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 1. 12:33
Összetartozás, barátság, elengedés, divat: mindenki számára mást jelentenek ezek a fogalmak - pláne azoknak, akik megjárták a poklot. Jöjjön néhány képpár az érzelmekről!

Nők Lapja Café: Megható képek: az élet két oldalán
  1. 2014. október 1. 13:305.

    Nos, itt Európában az ellenfeleikre is érzékenyek vagyunk.. De ne feledkezz meg arról, hogy más egy hadsereg megítélése és más kérdés, ha egyes emberekről van szó. Már elmeséltem itt egyszer, most neked megint, hátha megérted: 1976-ban Ogyesszában jártam. Elmentünk a partra, megnéztük az ismeretlen katona emlékművénél az őrségváltást.


    http://indafoto.hu/capew/image/16778891-3b497bd2


    Az oroszok nagyok a szívszaggató zenékben, itt is olyan szólt, három csoport hallgatta. Egy talán valamelyik falusi kolhozból érkezett idős emberekből állt, a másik, akik velük szemben álltak egy (akkor még) nyugatnémet, hasonló korú csoport volt. Kettőjük közt álltunk a barátnőmmel. Érdekes volt  a két csoport kontrasztja, figyeltem őket. Mindkét társaságban legelöl egy öreg bácsi állt. az oroszoknál egy hagyományosan  öltönyös, rengeteg kirakott plecsnis bácsi, a németeknél egy azonos korú, persze  kitüntetés nélkül és modernül öltözve. De amíg  ment a zene és egy doni kozákos hang végig mondta azt kb, hogy soha többé háborút, a két öreg egymást nézte...ellenfelek voltak valaha és itt találkoztak. Nagyon megrendítő látvány volt figyelni, ahogy tartották vissza a könnyeiket, bár nem sikerült. Aztán elhallgatott  a zene és  a hang, a csoportok indultak, a két öreg meg búcsút intett egymásnak.

    előzmény:
    hajdub999 (2)
    2014-10-01  12:33
  2. 2014. október 1. 13:154.

    kimaradt egy szó:


    egymás mellé _állítása_ volt a lényeg

    előzmény:
    Pvt_Vasquez (3)
    2014-10-01  13:07
  3. 2014. október 1. 13:073.

    Öööizé, szerintem pont a kislányok és katonák egymás mellé volt a lényeg, a kontraszt, hogy egy-egy mondat kinek mit jelent...

    előzmény:
    hajdub999 (2)
    2014-10-01  12:33
  4. 2014. október 1. 12:332.
    Agyonkitüntetett, és a saját páncélosát kiállításon megtaláló szovjet II. vh vetereánok (a bőröndös és a páncélos mellett térdelő). Vannak róluk olyan történelmi tények, hogy ők, a róluk készült képek, inkább ne szerepeljenek pozitív üzenetre szánt képösszeállításban. Őrájuk itt Európában - hogy is mondjam szépen - érzékenyek vagyunk.

    Bár a többi képen szereplő, kortárs katonák szintén "érzékenységet" érintenek az általuk "érintett" területeken. Milyen érzéseket keltenek mondjuk az 1980 óta háborúban élő afgánok között a náluk megsérült, elesett katonák képei? Vagy az irakiakat 2003 óta sújtó agresszió?

    Szépnek szánt emocionális-motivációs képsor, bár szerintem a kislányok és a katonák képei egymás mellé állítása melléfogás volt.

Címlap

top