Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Komolyzenészek, akiktől nedves lesz a fehérnemű

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 27. 12:45
Örömhír: szebbnél szebb zenészek érkeznek Magyarországra.

Nők Lapja Café: Komolyzenészek, akiktől nedves lesz a fehérnemű
  1. 2014. szeptember 29. 17:0511.
    és minek a fehérnemű ?
  2. 2014. szeptember 27. 22:5810.

    Mindkettőre igényt tartok.

    előzmény:
    nyugger (9)
    2014-09-27  22:28
  3. 2014. szeptember 27. 22:289.

    Csak el ne kezdjen énekelni! Hegedüljön!

    előzmény:
    Zsánna (2)
    2014-09-27  12:45
  4. 2014. szeptember 27. 18:068.
    Elolvastam a cikket és én csak azt szeretném megkérdezni a cikk írójától, hogy a Linkin Park kemény fenekű hatosfogata mikor látogat el kicsiny országunkba? Mert eddig minden valamire való együttes elkerült minket. A jegyárusító oldalakat végigböngésztem, de én bizony sehol nem találtam utalást, hogy Bécsnél tovább jönnének.
    És engem a legkevésbé az érdekel, hogy kemény-e a fenekük vagy hogy másnak kidolgozott felsőteste van-e, ha zenei koncertre megyek.
  5. 2014. szeptember 27. 17:087.
    Kedves druszám!Elmebeteg világunkban ide süllyedtünk,hogy egy elismerő megjegyzést is magyarázni kell.Ki szenved itt hátrányt?Akkor lenne igazad,ha más művészt úgy harangoznának be,hogy érkezik hozzánk a randa,de virtuóz xy ,aki az előnytelen külseje miatt szerényebb javadalmazásban részesül,mint szerencsésebb megjelenésű pályatársa.Na ,ez szexizmus lenne.Itt erről szó sincs,csupán László adott hangot személyes véleményének,amihez joga van.Gondolom, a cikk írójának sincs ellenére,sőt,nyilván -privátban persze-jó néven veszi,ha bókolnak neki.Ha nem így van,az jelenti egyrészt,hogy áldozatává vált a mindenfelől ránk zúduló hülyeségáradatnak ,ami tudatlanságot,intelligenciahiányt feltételez,másrészt pedig,ami szintén az előbbiek folyománya,hogy nincs tisztában a női minőség lényegével.Bízom benne,hogy nem erről van szó,hanem csak a mára nagymértékben nívótlanná vált piaci,bulvár újságírás-amely sajnos nívótlan fogyasztókat is feltételez-egyik eklatáns példájáról.Azt pedig már csak súgva mondom,hogy a szépség teljesen egyéni megítélésű,merőben relatív fogalom,olyannyira,hogy a csúnyaság ,csak mint szükséges ellenpont létezik, fogalmilag,a valóságban semmi sem az.Kivéve persze a média agyonmanipulált világát....
  6. 2014. szeptember 27. 16:066.
    Kedves Markotán druszám! Valakit a külseje miatt előnyben részesíteni - szakmai kvalitásait figyelmen kívül hagyva - szükségképpen hátrányt jelent, egy kevésbé előnyös külsejű - netán jobb szakmai nívójú, esetleg más nemű - - másikkal szemben. Akkor ez bizony szexizmus!!!
    idézet:
    Pistabátyám (4)
    2014-09-27 15:36:40

    Ki lenne az, akit ebben az esetben hátrányban részesítettek?! Tudsz valamit, amit mi nem?


    Ha létezik művészeti ág, ahol nem a külső szabja meg a karriert, akkor az a komolyzene, a zenészek világa.


     

    előzmény:
    Pistabátyám (4)
    2014-09-27  15:36
  7. 2014. szeptember 27. 16:025.

    Nincs magyarázat. A cikk egy verejtékszagú erőlködés végterméke, ami felháborodott odadurrantás lenne azoknak, aki úgy vélik, egy művészt nem a produktum, hanem a külseje miatt kell megítélni. Holott nem erről volt szó. A cikkíróban indulatot kiváltó jelzők szerintem csak másodlagosak, igenis a művészi kvalitás volt kiemelve, másodlagosan megállapították a hegedűsről, hogy gyönyörű is. És ez miért baj?


    Ráadásul e néhány sort jegyző hölgy szándékosan félre akarja érteni a híradást:


    "Nevezett híresség pedig nem más, mint Akiko Suwanai hegedűs, aki már tizennyolc évesen megnyerte a Nemzetközi Csajkovszkij-versenyt. „A csodálatos hegedűs csodálatos hegedűjének hangja persze csak egy e koncert rendkívüli ígéretei közül” – teszi hozzá a feladó.

    Itt, a csodálatos jelzőnél még gondolhatjuk úgy, hogy F.L. az illető zenészi kvalitásaira gondol, ám a levél tárgya árnyalja a képet: „Gyönyörű japán hegedűművész Budapesten.” A megfejtés: Fazekas úrnak tetszik a vendégművész. Mármint: mint nő. Hogy nekünk ehhez mi közünk? Jól látják, semmi. Vagy hogy a zenei tehetségnek mi köze az előnyös külsőhöz? Szintén semmi. Egy hegedűst a kinézetével eladni pont olyan ellenszenves és nem túl sok intelligenciát sugalló fogás," stb.


    Számomra egyértelmű, hogy a "csodálatos" jelző nem a külsőnek szól, hanem a tálentumnak, attól "csodálatos hegedűs". És mellesleg valóban szép is, amit nő létemre én is úgy találok, nekem is tetszik a hölgy, mint nemének egyik szép példánya, és nem értem, ennek miért nem lehet hangot adni. Vagy mitől szexista egy férfi, aki nemcsak a tehetségnek, hanem a női szépségnek is adózik egy bók formájában? Akiko Suwanait egyáltalán nem kell "eladni" a külsejével, ilyen marhaságot csak az ír le, aki böfögi a komolyzenét és az életben nem hallotta a művésznőt játszani. (Akiről mellesleg világszerte nagyon sok művészeti portál, kritika megírta tehetsége méltatása közben, hogy igen esztétikus teremtés, mégsem vonult ki egyetlen egy szüfrazsett társaság sem tüntetni emiatt. Mert azért szorult beléjük józan ész, s nem látják okát annak, hogy miért ne lehetne megemlíteni, hogy e teremtésben szerencsésen összhangba került a tartalom és a forma.)


    Szóval a nagy durranásnak induló itteni újságírói háborgás egy büdös kis pukivá lett. Azért írom ezt így, mert leginkább ez a hasonlat méltó valakihez, aki nedves alsóneműkre asszociál egy rangos komolyzenei esemény kapcsán, pusztán egy jelző miatt. Mellesleg minket meg pláne nem érdekel, hogy Kempf Zitának mitől vagy kitől nedvesedik a bugyija.

    előzmény:
    markotan.istvan.7 (3)
    2014-09-27  14:25
  8. 2014. szeptember 27. 15:364.
    Kedves Markotán druszám! Valakit a külseje miatt előnyben részesíteni - szakmai kvalitásait figyelmen kívül hagyva - szükségképpen hátrányt jelent, egy kevésbé előnyös külsejű - netán jobb szakmai nívójú, esetleg más nemű - - másikkal szemben. Akkor ez bizony szexizmus!!!
  9. 2014. szeptember 27. 14:253.
    A szexizmus nemek szerinti hátrányos megkülönböztetést jelent,hogy ez esetben mi a hátrányos a művésznőre nézve,fel nem foghatom,max.a fogalom teljes és beteges félreértelmezéséről lehet szó..........kíváncsi lennék a magyarázatra....
  10. 2014. szeptember 27. 12:452.
    Maradok Illényi Katica fan, ha hegedü:)

Címlap

top