Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bolt csomagolás nélkül

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 19. 09:04
Berlini lányok megvalósították az álomboltot.

Nők Lapja Café: Megnyílt az első bolt, ahol nincs csomagolás
  1. 2014. szeptember 26. 13:5515.

    Koszonom.Remelem, okos emberek hamarosan megtalaljak a megoldast. Az, hogy soha semmi nem lesz tokeletes,az biztos, hiszen az emberiseg emberekbol all. De remelem, gyozni fog a jozan esz. Neked is .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_769614 (12)
    2014-09-26  10:05
  2. 2014. szeptember 26. 13:5114.

    Senkit nem nezek hulyenek. Inkabb olvasd el magadat meg egyszer, hogy nem kivanod a honod alatt hazavinni a lisztes alju kenyeret de az oldalast sem. Nincs egy rohadt bevasarlo szatyrod?


    Tenyleg ezt a rengeteg folosleges szemetfelhalmozast meg kellene allitani. Normalisan,esszeruen, semmi tulkapassal. Ilyen hulyeseget epeszu ember ki sem talal, hogy a fel kilo husta krumpli tetejere dobjak. Pl. Nalunk sajnos ingyen van a csomagolo anyag, no is a muanyag zacsko hegy. Ok adjak, bele csomagoljak, nem te veszed el. Persze, mondhatnad, hogy nem kered, de igy kenyelmesebb.


    Szoval ertelmes ember nem ertetlenkedik, nem kekeckedik, hanem tudja, mirol van szo. Lenyege megallitani,korlatozni  a folosleges eszetlen szemetfelhalmozast.

    előzmény:
    zsof.berg (10)
    2014-09-22  08:31
  3. 2014. szeptember 26. 12:1113.

    Nekem is tetszik!


    Kell hozza egy kis nyitottsag, kreativitas es jo ha az embert foglalkoztatja a fenntarthatosag (= gyermekei, unokai jovoje).


    Az osszes felmerult kerdesre valaszt ad a google: nem, nem a krumplira teszik az oldalast majd rakenik a fogkremet..


     "A developed country is not a place where the poor have cars. It's where the rich use public transportation." Gustavo Petro


     


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-19  09:04
  4. Torolt_felhasznalo_769614
    Torolt_felhasznalo_769614
    2014. szeptember 26. 10:0512.

    hi, sissi52!


     en teljes szivemböl drukkolok a ,,nagyokosok,,-nak, hogy talaljak fel, ami nem uj!  ugyanis: valamikor reges- regen meg nem ,,talaltak fel,, a müanyag csomagolokat /a 60-as,70-es,  v. regebbi idökben hazavittük a vasarolt dolgokat: hust, kenyeret, tejet,  egyeb dolgokat, es nem lettünk koszosak/. nem mellesleg: anyaink sem ismertek meg hirböl sem...nem is volt annyi allergias, beteg ember...  nekem ne csomagoljak elöre be a müanyag-ba! van mas lehetöseg: papir- es hasonlo, ami ujra hasznosithato--- ilyen üzemek epüljenek, ne müanyaggyarak, amik meg egeszsegre karosak is!  


    ez vonatkozik a ruhainkra, kence-gyarakra, nem termeszetes alapanyagot hasznalokra!!!   gyogyszergyarak-ra!!! 


    CSAK AZ MODERN, ES MENÖ, AMI MÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ-      ANYAG? 


    TALAN MEGVALOSUL EGY IDÖ UTAN A TERMESZET-es!  /VISSZA A TERMESZET-hez!!! 


    ott tegyenek rendet! hogy a következö generacio gyermekei mar kint jaszthassanak a szabadban minden felelem nelkül!  mert ami most van, az mindenfele veszelyes /rengeteg mü-szemet/  csuszo-maszo, csipese leselkedik rajuk...


    lakasban, zart helyen nem lehet egeszseges EMBER-eket nevelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  vedjek az EMBER egeszseget, ne artsanak neki!  irtsak azokat a kartevöket, amik artalmasak, a sok-sok müanyag-gyartas helyett gyartsanak egeszsegre artalmatlan irtoszereket!!! kivanom, hogy megvalosuljon! minel hamarabb!


    es nem az lesz szep, jo, ami müüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü - ez kisse tagabb ertelembe vett...de igaz!


     jol csinaljak, az a.../reklam helye!/-nal!  mindenki pakolja el, amibe akarja - - - akinek egy kis fantaziaja van, nem lesz ,,zsiros,, v. ne adj Isten lisztes a keze!   a termeszetes anyagok - pl. papir, üveg - ujrahasznosithato...es egeszsegre artalmatlan! 


    mert annyi szemetet termelünk havonta!!!!!!!! es meg fizetünk is erte nem keveset! nem beszelve hogy tarolnunk kell - - - es elvitetni, ...mar a padlasig er...nem beszelve arrol, hogy keves a ,,szemetes,, dolgozo! mert valamire valo ember akar szemetes- munkat vegezni??????????? aaaaaaaaaaaa. nna. a ,,nagyokosok,,-nak ez legyen a szemük elött!  


    hala Istennek! valami elindult. remelem, idövel örülhetünk a ,,megoldas,,-nak.  


     


     

    előzmény:
    Sissi52 (7)
    2014-09-19  18:33
  5. 2014. szeptember 25. 22:4011.
    Ez nem arról szól, hogy bárkinek a hóna alatt kell hazavinni az oldalast, vagy egymás hegyére-hátára kéne pakolni mindent, hanem arról, hogy ne használjunk folyton eldobható csomagolásokat. Lehet otthonról vinni szatyrot, vászontáskát, dobozt, stb, és lehet azokat használni. Persze ehhez egy kicsit előre kell gondolkozni. Nem tudom pontosan hogyan, de biztos megoldják a lemérést is.

    Nyilván nem lehet mindent magunknak töltögetni ott sem. Arra ott az üvegcsomagolás (látszik a képeken is), amit vagy újra tudunk használni, vagy vissza tudunk váltani.

    Tej: én évek óta szoktam inni időnként kimérős tejet. Soha semmi bajom nem volt tőle, pedig fel sem szoktam forralni. Nem értem, hogy milyen mérgező anyagoktól kéne félnünk??

    Egyébként ugyanazok a higiéniai szabályok vonatkoznak rájuk is, mint bármely más boltra. És biztos vagyok benne, hogy nem valami kamion koszos rakteréből borítják bele a tésztákat a bolti adagolókba. Gondolom újrahasználható tárolókból, amikben egyébként az agyoncsomagolt tésztát is tárolják csomagolás előtt...
  6. 2014. szeptember 22. 08:3110.

    Most engem nézel hülyének, vagy tényleg nem érted, mit írtam?

    előzmény:
    Sissi52 (7)
    2014-09-19  18:33
  7. Torolt_felhasznalo_389356
    Torolt_felhasznalo_389356
    2014. szeptember 20. 13:559.

    Mi évek óta veszünk kimért házi tejet. 170 Ft/literről indult, most 200 Ft/liter, ami szerintem még mindig jó ár. Főleg, ha azt is belevesszük, hogy nagyon finom, érződik az ízén, hogy ez valószínűleg látott tehenet. Az égadta világon semmi bajunk nincs, pedig nem szoktuk még felforralni sem. Forralgassa az, akinek két anyja van, nekünk nincs időnk erre :)


    Viszont érdekes, hogy amennyire bevált a házi tej, annyira nem ízlik a házi vaj. Túl erős szaga van, nem bírtam megszokni. Pedig lehet, hogy ez a normális szag, csak mi mát teljesen hozzászoktunk a szintetikus, bolti szaghoz. 

    előzmény:
    nyugger (6)
    2014-09-19  13:24
  8. 2014. szeptember 19. 22:358.

    Vannak dolgok, melyeknél elfogadható, ha nincs csomagolás. Kimérik a krumplit, répát és ezek egymásra is rakhatóak (ezt azonban már a piacon is feltalálták). Azonban ebben az üzletben ha a vevő kér még 15 dkg sajtot, akkor kimérik és a zöldség tetejére dobják? Ha használnak hozzá papírt, akkor máris csomagolásnak számít. Vagy a vevő visz kis tároló dobozokat? Igaz, hogy tényleg van, amikor túlzásba viszik a csomagolást, ugyanakkor van azért előnye is. Nem mindenki tud/szeret hetente többször is boltba menni. Ilyenkor vesz esetleg sajtot/felvágottat több csomaggal és ebben az esetben nem rossz, hogy nem csak egy darab papírba van csomagolva, hiszen tovább eláll, mint a már megbontott. Vagy ott vannak a joghurtok. Nem mindenki 2 nap alatt akarja megenni, hogy már eleve felbontottnak számító tároló alkalmatosságba kerüljön. Szóval jó dolog törekedni arra, hogy ahol lehet, ott tényleg ne pazaroljanak, de ahol meg nem lehet, ott a környezetbarát csomagolásra kellene átállni.

  9. 2014. szeptember 19. 18:337.

    Itt mindenutt csomagolnak, be is pakoljak az arut a vevonek. Kiveve az Aldit, a europai. Ott mindenki fogja a cuccat es elpakol maganak. Erdekes, el tud. Vigyel bevasarloszatyrot es abba pakolj, ne a honod alatt vidd a cuccot.


    Masreszt szerintem meg az otlet nagyon jo, mert a sok szemet hamarosan ellepi a foldet, meg preselve is. Csupan a megvalositast kellene jobban ill jol kidolgozni.


     

    előzmény:
    zsof.berg (2)
    2014-09-19  09:04
  10. 2014. szeptember 19. 13:246.

    Ilyen itthon is van, pl. a piacokon lehet kapni kimért tejet. Mindenki viszi a flakonját, beleteszik a bolti tölcsért, egy csapból beleengedik  a tejet. Aztán  ugyanazt a tölcsért teszik bele a többi flakonba is.


    Szépen át lehet így vinni a fertőzéseket.


    Ezért nem veszek kimért tejet. Hiába van ráírva, hogy otthon forraljuk fel, azzal csak a kórokozók semmisíthetők meg, a mérgező anyagok nem. Azonkívül ugyanolyan drága, mint a dobozos tej.

  11. 2014. szeptember 19. 12:315.

    Rémálom?


    Vajon a lédig száraztésztát valami kamionból, vagy tartálykocsiból borítják ezekbe az adagoló üvegekbe?


    És bemenet leméretem a saját tésztatartómat, megtöltöm, és a végén levonják a dobozom súlyát az együttesen mértből? Ha a samponos flakonom nem átlátszó, akkor honnan tudják, hogy mennyit vásárolok?


    Mekkora marhaság, és van rá kereslet.


    Én is hordok szatyrot, a patikában is visszautasítom, na de mindennek van egy normális mértéke. Miért kell átesni a ló túlsó oldalára?

  12. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. szeptember 19. 09:554.

    b@sszák meg


    falusiaknak lehet tetszik


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-19  09:04
  13. 2014. szeptember 19. 09:383.

    Én mindent most is csomagolok, el sem tudom képzelni, hogy csomagolás nélkül tegyek be húst, zöldséget, pékárut ugyanarra a helyre.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-19  09:04
  14. 2014. szeptember 19. 09:042.
    Köszönöm, én nem kívánom a hónom alatt hazavinni a lisztes aljú kenyeret, de az oldalast sem.

Címlap

top