Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Emberkísérletben segédkezett Vastag Csaba

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 18. 11:20
Már akkor tudtuk, hogy itt valami nagy sztori lesz, amikor megpillantottuk a kicsit sem mindennapi fotót Vastag Csaba közösségi oldalán.

Nők Lapja Café: Emberkísérletben segédkezett Vastag Csaba
  1. 2014. október 14. 00:578.
    Mint abban a filmben, ahol a gazdag ember egy időre csőlakó lett. Nem emlékszem már a sztorira, de ő nem magától járt így, viszont az neki magának volt nagy suli.
    Éva52, na igen. Nyilván senki nem örül, hogy ilyen a rendszer, és a bolt mellett áll a bánatos csoró ember, hogy nekem biztos van pénzem, ha egyszer vásároltam, vagy legalább a kajámból adjak neki, de erre az nem megoldás, hogy odábbzavarjuk őket. Vagy pláne attól mászik a pógár a falra, hogy a leromlott állapotban lévő, beteg, piás, legyengült, koszos, rossz szagú ember felszáll a buszra vele együtt. Hát én se vagyok vakorrú, de ilyenkor is valahol a rendszert szoktam szidni, még akkor is, ha könnyebb lenne arra fújni, hogy biztos már akkor alkesz volt, mikor az utcára került, "az ilyenek" stb. Ha baja van, akkor kórházba vele, de ne ott betegeskedjen és haldokoljon szerencsétlen ember a nagy semmiben. önzés is van benne nyilván, nekem meg nézni rossz, azt se tudom ki ő, csak azt, hogy pl az utcán nem mindig merem felemelni az ilyen embert és odébbültetni, ha láthatóan nem direkt ült le ott, ahol, hanm összecsuklott. Egy pasast visszatettem a kerekesszékébe egyszer, mondjuk utcabeli volt, évek óta az utcán, és eléggé piált is, lehet ideologizálni, de hát érted, idős, józanul _se_ tud járni a széke nélkül, én vagyok ott, megnyertem, csak nem hagyom ott szentségelni a földön ülve. De sokszor ha látom, hogy falnál alszik valaki, vagy ilyesmi, akkor méla kussban húzok el mellette, mintha ez a világ legnormálisabb dolga lenne. Vagy nem adok pénzt, mert van, de az nekem elég, bocs. Vagy kaját nem, mert tejet-kenyeret vettem, két főre. Szóval valójában én se vagyok egy mintaszociálisember, de próbálok nem totál bunkón hozzáállni.
  2. 2014. szeptember 18. 14:237.

    Nem nagy szám ez a kísérlet, külföldön már rég megcsinálták, és a végeredmény ugyanez lett.


    https://www.youtube.com/watch?v=Ka8qbPoCTBk


     


    Szomorú.

  3. 2014. szeptember 18. 13:546.
    Vastag Csaba emberségből tőlem csillagos ötöst kap! A hajléktalanság nagyon nagy probléma és azzal nincs megoldva, hogy nem veszünk róla tudomást. Szégyen, ahogy ezeket az embereket "kiüldözik" mindenhonnan, levegőnek se nézik őket. Szét lehet nézni a körülöttünk lévő országokban, milyen szociális háló védi a rászoruló embereket. A magyar állam az értelmetlen stadionépítkezések, milliárdos ingatlanvételek...stb. helyett egy normális szociális védelmi hálót építsen ki. Lehet, hogy holnap te kerülsz az utcára!
  4. 2014. szeptember 18. 12:515.

    bartos hajléktalan de az alkoholon kívül egyszer se volt elájulva. amikor bevitték a dotoxra akk sokan segítetek neki a tanitványai


    akár honan nézük,... lehhet hogy hüjeséget csinál de bartos cs istván a legigazabb ember !!!

  5. 2014. szeptember 18. 12:434.

    Inkább azt tartom szomorúnak, amikor rendezett kinézetű ember lesz rosszul az utcán, elájul és senki nem megy oda hozzá. Azt ugyanis megértem, hogy a hajléktalanokat elkerülik. És azért értem meg, mert 1. vannak helyek, ahol be lehet szerezni, ha nem is menő ruhákat (mert azt a segélyszervezetnél is kilopják, mielőtt a rászorulók elé teszik a választékot) de rendezett ruhákat. 2. vannak hajléktalanoknak szállások, ahol mosási lehetőség és fürdési lehetőség is van. (Persze ha nem elég számú ilyen helyiség van, akkor Vastag Csabának bohóckodás helyett inkább azt javaslom, hogy inkább azzal foglalkozzon, hogy erre felhívja az illetékesek figyelmét, mert akkor több ilyen lehetőséget kell kialakítani) Ha ezek után valaki bűzölögve, koszosan járja az utcát, akkor ez a választása, és persze, hogy senkinek nincs kedve még hozzáérni sem.


     

  6. 2014. szeptember 18. 11:473.

    Akkor itt Magyarországon nincs is hajléktalan, csak tele vannak tudományos kisérlettel.


  7. 2014. szeptember 18. 11:202.
    Nagyon szép, de azért elmagyarázhatná vki ennek a seggfejnek, hogy mi is az a "tudományos kísérlet"! Hátha akkor kevesebb baromságoz hlabatyolna össze-vissza.

Címlap

top