Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Magyar vagyok - van, akinek ez nem tetszik?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 16. 01:10
Mindig valami furcsa, szorongató érzés fog el, ha azt a mondatot hallom, hogy magyar vagyok. Nem esik jól hallani azt, aminek tulajdonképpen a világon az egyik legtermészetesebben kellene hangoznia. Rájöttem, azért, mert attól tartok, hogyan végződik: hogy aki magyar, az ilyen, olyan, amolyan. Mert megszabják, milyen a magyar bőre színe, miben hisz, hogyan él, beszél, gondolkodik. És hogy afelett, ami az egyik legbensőbb, legérinthetetlenebb dolog, arról mások úgy érzik, ítélkezhetnek. Majka, Curtis és barátaik videoklipben mondják meg a magukét azoknak, akik csak a gyűlölet és a kirekesztés nyelvén tudják meghatározni, ki a magyar. És még csak nem is káromkodnak.

Nők Lapja Café: Magyar vagyok - van, akinek ez nem tetszik?
  1. 2014. szeptember 28. 00:41223.

    Igen,ez lett volna a lenyeg,csak nem tudtam ilyen jol leirni.


    Ancsa,meseld el,mert hatha kinyilik a szeme azoknak akik egybe veszik  az  egyszeru [talan faraszto]de nem eletveszelyes ideg roncsolo munkaval.Aki rendor es iroasztal mogott ul mint felettes,felelos mindenert amit a beosztottjai csinalnak.Ha valami el lesz cseszve,az o allasa ,es nyugdija banhatja.

    előzmény:
    Catilina (211)
    2014-09-26  14:49
  2. 2014. szeptember 27. 07:44222.

    "Én nem dobálódzom vele"
    Okay :)


    "Édes lelkem, te valóban végignézted az összes könyvet?"
    Tesóm kislánya most pont ilyen korú.Igen mutogatta meg nővérem is.
    Engem az nem izgat ki írta vagy kinek a remek ötlete volt a lényeg hogy nem akarom hogy ezzel tömjék a fejét ráadásnak amit már nekem is tanítottak utólag többet olvasva kiderült hülyeség volt és ferdített igazság főleg töriből :(
    Ez elkeserítő.Meg aztán itt vannak a világ legjobb egyetemei.És tényleg nem szeretném ha egy szélsőjobbos állandóan zsidózó idegbeteg elméleteket gyártó tanár tanítaná mint pl engem is vagy egy komcsimaradék szűklátókörű befásult cinikus valaki.Nekem ez a véleményem..

    "Ők azok akik saját -pl nőverő- disznóságaikat (szó szerint értendő!)- nemzetiszínbe bugyolálták"
    Orbán a közpénzek tolvajlását bugyolálja Gyurcsány a kamuzást a Jobbik a hazaárulását.Bele fér a sorba még egy kamunéger műmájer repper is.



    De azért a géneket sem illő megtagadni...ezt is írtam...nekem a génjeim többnyire osztrák zsidó stb ..nem tagadom meg pl az osztrákokat bírom nagyon :)

    Úgy tűnik mi csak kisregényekben tudunk kommunikálni..vagy csak én viszlek a rosszba :D
    De veled élvezet legalább van mondandód és gondolkodni is szoktál.
    Neked is legyen szép napod!!!

    előzmény:
    ancsa21 (124)
    2014-09-20  09:08
  3. 2014. szeptember 27. 07:30221.

    "Szerintem rosszul gondolod."
    Az a baj hogy ezt nem gondolom hanem egy határátkelő blog-on megjelent felmérésben láttam és olvastam alatta az emberek kommentjeit és abból szűrtem le.szinte mindenki egy véleményt mondott velem amit írtam előzőleg.
    De hozok egy nagyon jó példát a dilentantizmus terjedésére.

    http://444.hu/2014/09/26/l-simon-szerint-mag yarorszagnak-azert-nem-megoldas-a-napenergia-mert-nekunk-est e-is-szuksegunk-van-aramra/

    Na szóval ez az ember a tagja a magyar állam igazgatásának....és nincs annyi intelligenciája hogy felfogja hogy a napenergia  nem úgy működik mint egy csepel bringán a dinamó hogy amíg tekeri az ember addig megy a lámpa..szóval ameddig süt a nap van áram este már nincs :DD
    Ez konkrétan nevetséges...és ez az ember nem más mint a jelenlegi kormány tagja.Hülye!!!de nagyon!!! :D

    előzmény:
    ancsa21 (123)
    2014-09-20  07:51
  4. 2014. szeptember 27. 07:22220.

    Ami "fizettséget" meg kaptak, az az volt, hogy zömüket hazai családoknál helyezték el, ahol kaját -gondolom bort is ;-))- és szállást kaptak. Ezt is pontos forrásból tudom ;-)) De az megeshetett, hogy egy-két VIP-jüket befizették egy szállodába. Én ezt normálisnak tartom


    Ez mitől normális????Én nemrég voltam kint egy felvonuláson a németeknél és senki sem fizette az utazásomat senki nem szállásolt el szállodában vagy akárkinél....ez mi más ha nem fizettség.Meg aztán ugye egy nemzet ünnepén nem egy sima felvonuláson mit keresnek idegenek????
    Ráadásul nekem van tapasztalatom a lengyelekkel mivel Nagy-Britannia éppen az olcsó lengyel munkaerő megszállása alatt áll.Mondanom sem kell a tökük tele van velük.....én meg ugye ott dolgozok jelenleg...kb minden negyedik ember lengyel.És hogy őszinte legyek engem a hideg ráz ki tőlük akárcsak az itt dolgozó románoktól és bulgároktól is.....igénytelenek rettenetes módon.És kb az anyjukat eladnák 10ruppóért a vágóhídra.Jobbnak látom kerülni őket.Nem hiányoznak.Persze ettől még lehetnek jó emberek is közöttük ezt nem kétlem...de az elég sok tapasztalatom alapján sajnos kialakult bennem egy előítélet amit akárhogy próbálom nehéz elhagyni...inkább kerülöm és kész.

    előzmény:
    ancsa21 (122)
    2014-09-20  07:23
  5. 2014. szeptember 27. 07:04219.

    Ez vagy azt jelenti, hogy a volt oszttársad szívből utálja a Zorbánékat, vagy azt, hogy nem szakember.

    A Forbes-nak dolgozik :)
    De mindegy is....a legjobb forrás voltam otthon és körbenéztem.Ennyi homeless még sose volt Budapesten mint manapság minden második kapualjban gubbaszt valaki.De az adatokat is hagyjuk ha csak valaki a számokat nézi az elég felszínes sekélyes gondolkodásra vall.A számok mögött mi van az a lényeg.Ezt is leírtam már előtte.....a számokkal lehet csalni.Egy tök egyszerű példa elmegyek vizsgázni de gőzöm sincs róla mit kell írni...lemásolom valakiről.....ötös lett....csuhajjjaaaaaa!!!ott a szám ötös lett verhetem rá a mellem de ettől még a háttérben nincs semmi.Tényleg ennyi.A leghitelesebb forrás ha az embereket nézzük.És mivel tényleg sokat vagyok otthon és engem baromira érdekelnek az emberek...sokat mászkálok és beszélgetek akár idegenekkel is....én azt látom hogy rettegnek és teljes létbizonytalanságban élnek és iszonyat frusztráltak az emberek....ráadásul mivel az ide oda ingázásban látom ezt is azt is...összehasonlításképpen pár évvel ezelőtti helyzethez képest zárkózottabbak is.Ha minden ennyire jó irányba halad és minden klappol akkor ez miért van így???Itt egy vissza is kanyarodok a kommunista propagandának nem az volt a lényege hogy minden szuper és álomvilág manipulált adatok stb.?
    És tényleg tök nyolc hogy most Csuccsány takarodj!! vagy a ZORBÁN mit mond vagy mondott mindkettőt utálom bár az elsőt Viktorral ellentétben intelligensnek tartom.


    " lesz ÖN. Sem önismétléses, sem nem épül be az öntudatba."
    Nem hagytam ki.A jelenlegi orbán rezsim nem önismétlésből áll....ha végigmegy az ember mindenhol akad legalább tíz "jobban teljesítős" plakát vagy "rezsicsökkentős" a TV-ben tíz percenként vagy neten mindenhol...Ez egy az egyben ugyanaz mint az.Attól még mert ismételgetik nem válik igazzá.De úgy tűnik másodjára is beválik...ideig óráig.Szóval bátran kijelenthetjük hogy a kommunista ellenes Viktor ugyanazokat az eszközöket használja mint az akkoriak.Semmi különbség.Ugyanaz a séma.
    Az az EU-s forrás pedig érdekes.A Forbes írta is hogy a befektetők messzire elkerülik az országot mert megbízhatatlannak tartják a helyzetet.Ebben közrejátszik az is hogy kb hetente alkotmányt módosítanak és mást hazudnak az EU felé mint amit  a magyar nép felé.De tényleg kérlek tedd félre a szimpátiád egy magyarságtudattal manipuláló gerinctelen gazember iránt vagy az antipátiát a liberális semmitmondók és az önlejárató szocik iránt.Egyszerűen csak nézd az embereket akik otthon élnek.Biztos vagyok benne hogy meg fogsz lepődni ha alaposan körbenézel hogy mennyire rossz irányba változott a nép és a mentalitás.

    előzmény:
    ancsa21 (121)
    2014-09-20  07:14
  6. 2014. szeptember 27. 06:39218.

    Mielőtt bármibe belemennék.Kérlek szépen hagyjuk ezt a Zorbán meg Csuccsány dolgokat.Mindkettőt egy értéktelen hulladéknak látom de ezt már leírtam.Egyik oldalon sem állok objektíven szemlélem a világot a saját szemszögemből és lesz@rom egyik vagy a másik fél mivel akarja tömni a fejem.

    "Érthető. Idegen országba kényszerítették őket, másként gondolkodók közé"
    Másik amit szeretnék kérni..kérlek olvasd el amit írok és ne csak a magadét fújd....tényleg szépen kérlek ;)
    De idézem....Trianon 1920-ban volt....most 2014 van.
    Akikről írod hogy más országba kényszerítették őket azok az emberek már kihaltak hacsak nem 100+ évesek.Akik jelenleg ott élnek már oda születtek és ottani oktatást kaptak és ottani értékrendben nevelkedtek.Semmi közük nincs a mostani Magyarországhoz kivéve a családi származtatást.Pont.


    "Nem lesz egy kicsit kevés az az egy tanulmány szerint?" tényleg nem szemétkedés és még csak nem is sértegetni akarlak.De megengeded nekem reklámszakemberként hogy mindent tudjak a propagandáról az olcsó marketing/kommunikációs trükkökről???megköszönöm ;)
    Ezen kevéske tanulmányaim alapján én azt látom..mivel mondtam nemrég voltam otthon és a közelség miatt kb havonta járok haza...szóval azt vettem észre hogy a régi Kádári kommunista propaganda mind stílusában mind kommunikációjában kezd visszatérni.És mindenféle személyes ellenszenv nélkül kijelenthetem hogy ezt biza a ZORBÁN féle csapat hozta vissza.Ez nem vélemény..tény!!!
    Most az lényegtelen ki találta ki a birkát...nevezhetjük droidnak agyatlan távirányítható robotnak zombinak....a lényege ugyanaz.Esztelenül követik az agyukba sugárzott programot...plakátokról tv-ből netről.Amugy ezt a fajta kommunista agymosást Anthony Burgess kitűnően feldolgozta a Gépnarancs-ban...angolként kint járt pár kommunista országba és a tapasztalatait megírta kicsit kifacsartan.Csak az intelligensebb embereknek jön le hogy a propaganda agymosásról és az emberi természet megtöréséről szól.Feltűnik benne a szocreál művészet plakátokban és a főszereplő résztvevője egy agymosó "jobbító" kísérletnek.Ajánlom figyelmedbe a filmet sztem érdekes Stanley Kubrick remekül vitte filmre.
    Na most ez a fajta amugy rettenetesen buta és primitív propaganda ami nem szól másról mint az önismétlésről(jelenleg ez a rezsicsökkentős mizéria és a jobban teljesít ismételgetése) egyszer már sikeres volt.És hova sodorta Magyarországot...ne is részletezzük.Ha kétszer el tudja valaki ugyanazt a trükköt sütni és benyeli mindenki...érdekes...minek lehet nevezni azt aki kétszer képes ugyanabba a kutyaszarba belelépni???írtozatosan nagy vesztes vagy csak szimplán hülye...birka beeeeeee.

    előzmény:
    ancsa21 (121)
    2014-09-20  07:14
  7. 2014. szeptember 27. 05:58217.

    Szerintem ebben mi nem nagyon fogunk egyetérteni,....hát ebben tuti hogy nem.Ráadásul zavaros mire akartál kilyukadni ezzel.Mindent tényekkel támasztottam alá.....csak hogy tisztázzam...gyáva----mit írtam???míg a háborúban mindenki egymást lőtte a magyarok is egymást :)
    ebben a rosszindulat is megvan.De a rosszindulat alátámasztására elég csak egy weboldal kommentjeit végigolvasni....én sok más nemzetiségű oldalon is járok és ennyire egymás nyakának eső bolhából elefántot csináló tömény rosszakarat ha neked jó és nekem nem akkor neked is legyen szar hozzáállással nem találkoztam.Ésatöbbi mindent alátámasztottam.
    De mondok egy friss példát....egy napja jártam otthon.Könyvelőiroda....neve???ADÓSTOP KFT...ritka ostoba név az tuti de inkább a jelentés még csak titkolni sem próbálják hogy adócsalással foglalkoznak...a másik amit biztosan tudok hogy mindenki adócsaló otthon egytől egyik minden cég....erre értettem és persze a politikai résztvevőkre.Gondoltam azt hitted azért írom mert becsaptak.Ilyesmi nem történt csak nem vagyok hülye látom magam körül a dolgokat.Az meg hogy mit sugárzok magamból....ismerősök mindig meglepődnek miért vagyok derűs még olyan helyzetekben is amikor nem kéne.Szóval nem az jött szembe amit sugároztam csak van realitás érzékem és átlátom a dolgokat ;)

    előzmény:
    ancsa21 (120)
    2014-09-20  06:30
  8. 2014. szeptember 26. 17:44216.

    Én már rég tudom..

    előzmény:
    ladybird65 (213)
    2014-09-26  16:59
  9. 2014. szeptember 26. 17:42215.

    Aha.. szóval akkor te megfogadtad, hogy sosem fogsz szavazni a fideSS-re.. - szerintem a fideSS az mszmp utódpártja.


    nem a nevet kell nézni.. annak nincs jelentősége.


    a tetteket! azok pedig magukért beszélnek.

    előzmény:
    Catilina (208)
    2014-09-26  13:54
  10. 2014. szeptember 26. 17:40214.

    Nekem ugyan nemciki... bevallani.
    Mivel teljes mértékig egyetértek azzal amit irtál...


    olvashattad a Szultániás nagymagyar felém irányuló szeretét, amióta tudja  hogy én soha de soha nem fogok a fideSSre szavazni, mivel   mindig is ez volt a véleményem  róluk, ami neked.


     


    Most az önkormányzati választásokon arra a jelöltre fogok szavazni, akit 25 éve ismerek-- polgármesternek indul. A pártját nem biztos, hogy pont választanám....
    képviselőnek pedig arra aki azt a pártot képviseli, akinek néhány tagját ismerek, egyikük szomszédom volt.. 
    (vele történt az meg 4 éve, hogy mivel ő képviselőként indult- mi nem tehettük rá a voksunkat.. a mi két tömbünk--  mert úgy döntött a fideSS- hogy a mi két tömbünk menjen egy távoli városrészbe szavazni.. véletlenül sem a szokásos közeli szavazókörbe- ezt úgy képzeld el.. hogy az Xutva 58-60 az ment a másik városrészbe.. ami elötte van és utána az pedig az egy utcányira lévőbe. tizemeletes tömbök szintenként 2 lakással.. tehát 40 család..)
    De ugye  a narancsnyalók szerint.. az ilyesmi az tök rendben van..... én meg azóta  még jobban utálom az egész bagázst.


     


    Most nem  pártot választok.. de arról már nem tehetek.. - eléggé kisváros vagyunk, hogy meglegyen a véleményem a  narancsszinben indulókrólll.. gerinctelen senkiházi életében soha nemdolgozott,  undoritó alakok egytől -egyig.. élükön a jelenlegi polgármesterrel, aki azt hirdeti magáról, hogy konzervativ keresztény- de azért  tompika módra vállal apaságot... miközben együtt él a feleségével.  tudod, hogy nem vagyok vallásos.. de nekem ez pl nem fér bele a tisztesség , és becsület fogalmába. Nem baj.. a narancsokéba belefér- mert ők konzervtiv- keresztények.


     


    ja.. és viszek magammal még két embert...

    előzmény:
    Ardian05 (206)
    2014-09-26  09:16
  11. 2014. szeptember 26. 16:59213.

    Te, ennek tényleg hiányzik az egyik kereke. Még pedig az, amelyik a többit hajtja. Most már szikrányi kétségem sincs.

    előzmény:
    Lillaréka (202)
    2014-09-25  20:08
  12. 2014. szeptember 26. 15:53212.

    Nem, Ancsa,   nem voltak többiek az érintettek közt . Tudod éppen túl voltunk azon, hogy megcsapták a Manyupot, vagy mit. Ez utóbbi vonatkozott pl a gyerekeimre is, egy fillért nem kaptak vissza. (ez négy ember, nem kettő.) De mint írtam, én is úgy voltam vele, hogy nem igazán hittem, hogy hozzá mernek nyúlni, de a lehetőség megvolt, számomra két és fél évig...vannak, akik még mindig várnak. De itt nem arról van szó, hogy én mit csináltam volna, ha elveszik valamilyen indokkal, hanem arról, hogy visszamenőleges hatállyal hozták ezt a törvényt is. Erről beszélgethetsz, lehet róla véleményed, de nem élsz itthon, nem érezted  a bőrödön és ez fontos. Alapja  a véleményalkotásnak is.


    A korai nyugdíjak: tudod az az igazság, hogy szerintem sem mindegy milyen rendőr, milyen beosztásban...a tűzoltónál mindegy, az nem sem ül asztal mögött. Nekem is vannak közeli rokonaim ilyenek. Egy rendőr, aki úgy megy el hazulról, hogy mennek bombát keresni,   (még ha konkrétan ők sosem találtak eddig), az már maga rátesz egy lapáttal az idegfárasztó munkájára. És ismertem 43 éves korában nyugdíjba ment katonatisztet is, aki pont a délszláv háború után ment nyugdíjba. Hadd ne meséljem el, hogy a határon zajlott minden egyes szolgálata alatt mi múlott rajta és hogy neki és társainak mit köszönhetünk. Már nem él, jóval 50 éves kora előtt meghalt..(((

    előzmény:
    ancsa21 (200)
    2014-09-25  20:02
  13. 2014. szeptember 26. 14:49211.

    Ismeretségi körömben úgy öt-hat éve két tiszt halt meg szinte egy időben, szívrohamban, egyik sem érte meg az ötvenet (mindkettő 45 körül volt), és, mondom, ez még csak az én ismeretségi köröm. Sok országban korábban nyugdíjba mehetnek, akik ilyen munkát végeznek. Ja, és még egy adalék: aki katonát és rendőrt ismertem egy sem kommunista volt, hanem magyar.


    Hogy mennyi szörnyűséget látnak? A rendőrökről és a tűzoltókról simán el tudja mindenki képzelni. Békeidőben viszont a katonákról kevésbé. Pedig ők is látnak borzalmakat: kiképzéskor ügyetlenség és figyelmetlenség miatti halált, csonkolást, és mindezt úgy, hogy a saját beosztottjukról van szó, bárki volt is közvetlenül a felelős. Ez lélekölő lehet, és ne feledjük, ma már sok katona külföldön teljesít szolgálatot, élesben.

    előzmény:
    kekelefant (205)
    2014-09-26  01:02
  14. 2014. szeptember 26. 14:36210.

    Teljesen igaz. Sajnos.

    előzmény:
    Ardian05 (209)
    2014-09-26  14:22
  15. 2014. szeptember 26. 14:22209.

    nincs és nem is lesz a "semmiből"


     


    mindenki ilyen csodára vár, de ezzel leszámolhatunk, látva az eddigi próbálkozásokat, mert be kell látni, hogy egy párt felépítéséhez, eredményes szerepeltetéséhez megfelelő infrastruktúra, pénz, meg pénz, no meg sok pénz kell... ismeretlen, még oly jószándékú és tiszta kezdemény mögé senki sem fog odaállni


    egyedül arra van még némi remény, hogy a még meglévő pártok átalakulnak, talajukból vmi új nő ki


     


    ha várunk tovább a csodára, ahogy írtam reggel, azzal Orbánék malmára hajtjuk a vizet, a tavaszi választások után már hátradőltek, hogy szétverték az ellenzéket és innentől 20-30 évre berendezkedhetnek... nos és ebben látom én saját felelősségemet is, mert mint értelmiség elvileg véleményformáló is lennék és én is vmi újban hittem eddig, és rossz lóra tettem...

    előzmény:
    Catilina (208)
    2014-09-26  13:54
  16. 2014. szeptember 26. 13:54208.

    Ezen én is sokat gondolkodtam, mivel megígértem magamnak, hogy az MSZMP utódpártjára sosem fogok szavazni. Egyelőre még nem szántam rá magam, hogy megszegjem ezt az ígéretemet, remélem, nem is kényszerülök rá, de teljesen már sajnos nem zárhatom ki :(


    Emellett ott a Fidesz is, még 2000 körül zártam ki a – szerintem – választható (és vállalható) pártok közül, amikor Orbánon már látszani kezdtek bizonyos megalomániás jelek. Nem is beszélve a politikai szélkakaskodásról... Később látszott, hogy minden szövetségesüket tönkreteszik/beolvasztják, magukat egyetlen lehetséges jobboldali pártnak kiáltva ki: hol van már az FKGP, az MDF, és a KDNP, kérdem én, létezik még? (Utóbbira a válasz – szerintem –: nem.)


    Szóval: ide nekem egy erős, és az eddigieknél legalább tisztább pártot, amelyik nem utódpárt! A remény hal meg utoljára!

    előzmény:
    Ardian05 (206)
    2014-09-26  09:16
  17. Torolt_felhasznalo_277981
    Torolt_felhasznalo_277981
    2014. szeptember 26. 10:37207.

    Én nem hittem el. Sőt, hatalmas ciki lett volna a fideszre szavazni, ahogy a jobbikra sem jutott volna az eszembe. Igaz, az mszp is ciki volt, de azért lehet mérlegelni. Nem, rájuk sem szavaztam, de szavaztam.


    Tüntesésen is voltam, amit soha nem hittem volna magamról. És megyek még.


    Tudod, voltak, akik már látták az elején, hová fajulhatnak a dolgok. Lázálomnak tűnt, ami most valóság, és még nincs vége.

    előzmény:
    Ardian05 (206)
    2014-09-26  09:16
  18. 2014. szeptember 26. 09:16206.

    Kedves Lillaráéka!


    Épp tegnap beszélgettem a férjemmel, ahol arra jutottunk, hogy ebbewn az egészben mi mindannyian hibásak vagyunk. Mert elhhittük, hogy ciki bara szavazni, ciki bevallani, hogy az mszp-re, dk-ra, mittudoménkire szavazunk.


    Pedig nem az! Azzal együtt sem, hogy igen, ők sem volzak tökéletesek, loptak is, mint minden politikus, de legalább DEMOKRATIKUSAN kormányoztrak.


     


    És ez nagyon fonrtos. Mert demokráciában megvédheted magas, valamilyen szinten tiltakozhatsz a számodra kedvezőtlen döntések ellen, van jogorvoslat stb.


     


    Most semmi ilyen nincs. Ezért én mostantól mindenött felvállalom, és remélem, lesz követőm is: el kell menni szavazni, baloldalra, mert a le nem adott szavazatok is a fideszt erősítik és a baloldal ballépései azért is vannak, mert mi már nem hiszünk bennük!

  19. 2014. szeptember 26. 01:02205.

    Allj csak meg egy percre!A rendor ,nyomozo, szolgalatt levegzo katona,azert tobbet kockaztatja az eletet  naponta ,es barmikor hivhatjak ,meg ha nincs is szolgalatban,mint az ejszakai muszakban, babisitter akinek az egyetlen veszely,hogy elalszik a munkahelyen,vagy szembekopi a gyerek akire vigyaz.Ertheto ,hogy 20 ev utan nyugdijba mehet,mert addigra mar annyi minden szornyoseget latott,hogy ki is eghetett.

    előzmény:
    ancsa21 (200)
    2014-09-25  20:02
  20. 2014. szeptember 25. 21:19204.

    Az internet előtti korokban valóban a szólásszabadság szélsőséges korlátozása volt a diktatúrák egyik fő ismérve. Ezért nem lehetett bármit publikálni a sajtóban, bármit énekelni a dalokban, bármit megjeleníteni színdarabban, filmen, könyvekben. A civil ember nem "pofázhatott" akármit a munkahelyén, a lépcsőházban, az utcán, a gyerek az iskolában, stb.


    A modern diktatúra ennél fifikásabb. Belátták, hogy a technológiai ugrás előtti módszerek hatástalanok lennének. Ezért inkább arra törekednek, hogy uralmuk alá hajtsák, megvásárolják a média csatornáit és azon keresztül figyeljék az embereket. Első blikkre pl. az okostelefonok nagy szabadság érzetét keltő multifunkcionális szórakoztató eszközök. Arra nem gondol senki, hogy minél fejlettebbek ezek a készülékek, annál sebezhetőbb a felhasználó. Az, aki már nemcsak Beatlest meg Cseke Lászlót akar titokban hallgatni. Egy rádiós walkmant le lehetett 1985-ben követni? Ugye, nem.


    A közhiedelemmel ellentétben az USA is diktatórikus állam ebből a szempontból. Úgy tesz, mint ha elég sokat megengedne mindenkinek, aztán hirtelen odacsap és mindenki pislog, hogy "mi van?" Egy fejlődő országbeli ezzel szemben tudja, mire számítson, mert ott még a kezdetleges módszert alkalmazzák: internet zárolása, túl drága hozzáférés, bizonyos honlapok blokkolása. Ha valaki valami olyat akar csinálni, amit a Nagy Testvér rossz szemmel nézne, akkor tényleg illegális úton kell oda eljutnia. Az átverős diktatúrákban egészen az utolsó lépésig (a csapdáig) szabad az út...


     


     

    előzmény:
    ancsa21 (181)
    2014-09-25  08:14
  21. 2014. szeptember 25. 21:02203.

    Lehet, hogy bevonzás, a hasonló a hasonlóval miatt van, de a férjem nemrég mondta, hogy csak egyetlen olyan emberrel találkozott egész életében, aki az indiai szemétszállítókkal pont ugyanúgy beszél, mint a szultánnal. Én lennék az...


     


    És mit szól ehhez Napoleon?

    előzmény:
    ancsa21 (179)
    2014-09-25  07:50
  22. 2014. szeptember 25. 20:08202.

    Ne röhögj! :-)


    A távoli HIT sem rosszabb mint a közeli.


    Ami a fényesitést illeti.. Te is tudod, hogy az átszabott körzethatárokkal   a megfélemlitéssel   eléggé egyértelmű az eredmény.


    Szerinted az normális hogy egy csomó  településen  csak egyetlen jelöltre szavazhatsz??
    már ha elmész. 
    de ha nem mész el, akkor is érvényes a szavazás... -hiszen egyetlen jelölt akkor is nyer ha 0 darab szavazata lesz. és azért annál biztosan több lesz... legalább 2-3.


    Nem kitaláltam.. végignéztem a megyei listát. több mint vicces

  23. 2014. szeptember 25. 20:07201.

    Na, eddig vártam az otthoni barátnőm hívását, ami ideszegezett a géphez, de valami közbejöhetett nála. Nem is érem el, éjjel 2 is van, ezért úgy döntöttem, lesz ami lesz, most már megyek aludni :-))


    Békességes estét, mindenkinek.


     

  24. 2014. szeptember 25. 20:02200.

    "visszamenőleges törvényekről volt szó és ez nem csak adót jelent."


    Ebben neked teljesen igazad van. Nem látok neki magyarázkodni, de valójában ugyanarról beszéltem volna, csak... :-)) Abban a bizonytalanságban is igazad van, ami a nyugdijasokkal megtörtént. A többieknek meg abban, hogy tudták, nem fog megtörténni, mert nem az az irány, hogy ezzel bárkit is átvágjanak, hanem hogy végre van egy olyan mostantól, amiből lehet előre indulni.


    Bevallom, én ezzel valóban nem sokat tőrödtem. Annál inkább örültem annak, hogy "visszamenőlegesen' elvennék az olyan nyugdijakat, amiket érdemtelenül és igazságtalanul rövid munkaidő után, vagy éppen politikai gazembereknek fizettek ki óriási összegekben. Meg annak is örültem, hogy a nők hamarabb elmehettek nyugdíjba.


    S nem azért, mert a Fidesz, meg ekkora baromságok, hanem mert a közeli rokonaimnak ez utóbbi nagyon jól jött. A korai rendőr, meg tűzoltó nyugdijak meg már évtizedek óta cseszte a csőröm, mikor az utcánkban lévő nyomozó rendőr, nem is emlékszem milyen korral, kb alig 40 plusz évesen már teljes nyugdijjal maradt otthon. Ami mellé természetesen azonnal felvállalhatott másik melót, meg vele járó fizetést. Mindeközben a gyerekkori bébiszitterünk (régen szomszéd lánynak hívták) meg állandó éjszakai műszakkal alig keresett, majd mehetett azzal nyugdíjba.


    Ahogy te is, én is a saját életemből és környezetemből indulok ki, s támogatom azokat, akik az számomra fontos dolgokat képviselik. Akik meg csak szimpatizálnak egy-egy politikussal, vagy annak irányával... na, azoknak úgy kell.


     

    előzmény:
    eda-1952 (198)
    2014-09-25  19:13

Címlap

top