Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szexuális erőszak - csak egy poén a bulvárban?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 1. 17:16
Megerőszakoltak egy lányt az ELTE TÓK hétvégi gólyatáborában. A hír téma volt a rádióműsorokban is, például a Class FM Morning Show-jában. Utóbbiban kár volt ezzel foglalkoznia a Sebestyén-Rákóczi-Vadon triumvirátusnak. Cinizmus, helyenként gúny és egy sor rossz poén egy olyan témában, amiben egyiknek sem lett volna semmi keresnivalója.

Nők Lapja Café: Poénkodás élőadásban a megerőszakolt lánnyal kapcsolatban - Mi van?!
  1. 2014. szeptember 10. 22:17221.
    Ez egy nagyon érdekes cikk!

    http://index.hu/belfold/2014/09/09/udv_a_macsotudomanyi_ egyetem_golyataboraban_vetkozzetek_bugyira/


    Én csak egyetlen dolgot nem értek, hogy mi nők, illetve a mai független, öntudatos, és karakán értelmiségi lányaink, és az egyetemeken pozícióban lévő nők hogy engedhetik meg, és hogy mehetnek ezekbe a helyzetekbe bele!!!
  2. 2014. szeptember 4. 19:27220.
    Én aztán sosem kedveltem se a Balázst, se az "udvartartását", már a Balázs-showtól is hányingerem volt anno, DE most kiállok mellettük, mert - kissé nyers stílusban ugyan - de pontosan leírták azt a "közállapotot", ami ezeken a "gólyatáborokon" zajlik.Hozzáteszem, h megszüntetni sem igen lehet - mert, ha pl. betiltja ezt a "táborozást" az ELTE a jövőre nézve, akkor majd összejönnek máshol és csinálják ugyanezt máshol, a mai magyar ifjúság - nagyrészt - egész egyszerűen ilyen (aki meg nem ilyen azt a többi beleviszi vagy kiközösíti), nemcsak a brit fiatalok otthoni meg spanyolországi viselt dolgain kell lovagolni, alapvetően ugyanez megy nálunk is.Nocsak-nocsak, ELTE már nem határolódik el ???? Akkor szóval úgy is nézhetjük a dolgot ugye, hogy ha nincs Class FM- " viccelődés " akkor a sajtó nem ugrik rá erre az esetre - annyira - , de mivel, a Class FM- et meglehetett hurcibálni- sokan miattuk olvassák végig a cikkeket - , így sokkal nagyobb visszhangot kapott ez a szomorú, az ELTE- is igen kényes ponton érintő bűncselekmény ! Nos, akkor ha nincs műsor, nincs népfelháborodás az ELTE és a "csapata" simán kibújhatott volna a felelőssége alól ! Lényege a dolognak szerintem, most legalább - mindegy milyen úton-módon - most mindenki benne van a szaros vödrében, lehet kimászni ! Vajon az ELTE, valamint a szervezők a lányt megkereste levélben ,vagy személyesen és bocsánatot kértek a barmok nevében, mivel közvetetten nagyon is érintettek az ügyben !Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere ! Csak kérdezem, Balog hagyni fogja, hogy szabadon kószáljon az Ő felügyelete alá tartozó intézmény tanulója, aki bűncselekményt követett el egy általa felügyelt intézmény hallgatója ellen? Már csak presztízsből sem teheti meg ! Itt egy jó hírű egyetem lett kipellengérezve,annak a becsületét vissza kell állítani, ha nem kap börtönt a pasi akkor annak igen nagy visszhangja lesz, ami nem hiányzik Balog Úrnak - elég volt a minap lecsengett - holozás !- Ha ez a erőszaktevő, egy sima mezei dolgozó lenne, abban az esetben lehetséges lenne a -megmondta a hang ,hogy mit csináljak ! - Most nagyon felfelé nyúlnak a szálak !És mi az,hogy a HÖK-vezetők is a helyükön maradnak?izedekkora dologért is rúgtak már ki hökösöket.
  3. 2014. szeptember 4. 19:22219.
    Mi ez a hülyeség,hogy senki nem tudott róla,hogy ez egy ilyen pasi?
    Már tavaly is volt ellene panasz,méghozzá egy olyan lánytól,aki most is részt vett a szervezésben,de azt mondta a HÖK-elnök,hogy " jó,majd rajta tartjuk a szemünk"
    Hát nem sikerült
    Így van ez mindig,vannak kiváltságosok,haverok,nem tudom ki fiai,akiket  a végletekig engednek garázdálkodni.
    Baláázsékat,nem kedvelem,de végülis ők hívták fel a figyelmet az ügyre.
    Az ELTE ugyanis az elején emlékezhettek,többször elhatárolódott és most csak a riport után léptek,hogy na,akkor mégis felelősségre vonás  meg erkölcsi bizi stb.
    Ja és az elsőnek kellett volna lenni,hogy  ahallgatói jogviszonyát felfüggesztik ,erről sem hallotam.
  4. 2014. szeptember 4. 18:11218.
    Hogy mi??
    előzmény:
    Kerdejel (213)
    2014-09-04  17:31
  5. 2014. szeptember 4. 18:10217.
    Térjünk vissza az eredeti témához.

    Nem, nem történt semmiféle kigúnyolás  a gólytáborban történt szerencsétlen esetnek.
    Ezt már tegnap is írtam.
    Ma újból visszahallgattuk mi hangzott el, a nyitóban írtból semmi sem igaz.

    Talán meg kellene követnetek Balázsékat a rámhír miatt!!!

    Írom ezt úgy, hogy  nem szeretem aezt a triumvirátust, nem csípem a sajátos bunkó humorukat.
    DE!
    Ehhez a témához normálisan közelítettek! Tehát nem ők a sárosak.
  6. 2014. szeptember 4. 18:08216.
    Ja, és vannak "barátaim", haverjaim akikkel személyesebben tudok beszélgetni. Ők soha nem bántottak, nem aláztak meg,és elítélik a rosszindulatúakat, jófejnek tartanak,  ezért ők a választ nem is nagyon tudhatják, nem hiszem hogy tudnak a rosszindulatú fejével gondolkodni.

    Egyébként tegnap tényleg nagyon depresszív hangulatban voltam, és ezt szánalmasnak tartom visszaolvasva, és mivel annyira személyesen írtam, talán esély se volt, hogy bárki is tárgyilagosan válaszoljon. De ez ne legyen alibi a többi ember sötét lelkének.
    előzmény:
    Kerdejel (215)
    2014-09-04  18:04
  7. 2014. szeptember 4. 18:04215.
    Ez így igaz pontosan ahogy írod. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy amikor elkezdtek bántani nem voltam ilyen. Csak "különc" voltam. De általában az a típus voltam mindig is aki igyekszik a békességre, és ha összeveszik valakivel utána szarul érzi magát. A sok sok sok sok megalázó, halálba döngető reakció miatt váltam méllyé.
    Igazad van, nem mindenki volt ilyen, és nem mindenki ilyen de néha nagyon úgyérzem, azért mert úgy érzem a legtöbben ilyenek voltak. Bár az is lehet, hogy nem is voltak olyan sokan, csak annak érzékeltem, mert mindig bandába verődve támadtak.
    Az abuzusom nem érdekel, azzal már akkor is viszonylag meg voltam békülve amikor támadni kezdtek. De tény, hogy sok mindenkinek beszéltem róla, mindezt igyekeztem tárgyilagosan önsajnáltatás nélkül megtenni.
    A kérdés és az én figyelmem ebben a helyzetben, tegnap, a sértegetőkre irányult.
    előzmény:
    BubuMaczko (214)
    2014-09-04  17:38
  8. 2014. szeptember 4. 17:38214.
    Ezt most a lehető legnagyobb jóindulattal írom Neked:

    Azt kérdezed, miért bántottak Téged. Szerintem nem a megfelelő emberektől és nem a megfelelő területen kérdezted. Így ismeretlenül ezt mi nem tudhatjuk. Vagy attól kéne megkérdezned, aki kigúnyol, megaláz Téged, vagy önmagadtól.
    A viselkedésed tükröződik mások viselkedésében.
    Ha ennyire nem tartod semmire sem magad, hogy ismeretleneknek azzal nyitsz, hogy veled bárki megtehet bármit, nem érdekel Téged, akkor meg fognak tenni Veled bármit. Kit érdekeljen, ha Téged sem? Akkor miért csodálkozol, ha Te magad is azt mondtad, nem érdekel.
    Ha hagyod, hogy megalázzanak, és nem keresel inkább olyan társaságot, ahol megbecsülnek, akkor nem fog változni a környezeted Veled szemben.
    Az, hogy valaki nap, mint nap szembenéz valamivel, még nem jelenti azt, hogy ez a megfelelő lépés. Bizonyos helyzetekből, társaságból lelépni nem gyávaság, hanem bölcs dolog.
    Ha Te kötekedően beszélsz azokkal, akik még érdeklődnek, ne csodálkozz, ha kötekedést kapsz vissza... Ha pedig van olyan barátod, akinek több hitelt adsz, mint itt a fórumon az embereknek, akkor miért a fórumra irkálsz egy baráti beszélgetés helyett?
    Valószínű nem azért ítélnek el, vagy vetnek meg, ami Veled történt, hanem azért, ahogy viselkedsz másokkal.
    Ha ördögnek öltözöl, ne várd el, hogy angyalnak nézzenek...
    Ne általánosíts, hogy veled mindenki ilyen vagy olyan, és ne csak másokban lásd a hibát. Olyan nincs, hogy mindenki másnak hiba van a készülékében, csak Neked nem...
    Ha Te csak sajnálod magad és nem fontos Neked, hogy segítséget kérj, mert szerinted úgysem segítenek pl. a szakemberek, akkor utána miért háborodsz fel, hogy nem váltasz ki együttérzést? Azon lehet segíteni, aki tesz is érte, hogy később már ne szoruljon segítségre.
    Félreértés ne essék, a terápia nem mese habbal, keményen kell dolgozni, cserébe útmutatást adnak. Ne sajnálatot várj, hanem hogy megmutassák, hogy kell magadon segíteni.
    Ha olyan a helyzeted, hogy nincs hova menned, nem könnyű kijutnod, vannak szervezetek, alapítványok, amelyek bántalmazott embereknek útmutatást adhatnak állás, lakás, lelki gondok esetén. És szerintem egyértelműen szakértőhöz kellene fordulnod. Így, az interneten nem igen oldódik meg a gondod. És bármivel is próbálkoztál eddig, úgy tűnik nem lett jobb. Ilyenkor kell mást megpróbálni...
    Javaslom az ESZTER Alapítványt vagy a NANE Egyesületet. A jelszavuk: "Bár az erőszakért az elkövető a felelős, a gyógyulásért kizárólag a túlélő." Ezt is megfontolhatnád.
    előzmény:
    Kerdejel (210)
    2014-09-04  13:35
  9. 2014. szeptember 4. 17:31213.
    "Egyáltalán nem baj, ha valami nem passzol tökéletesen, ez legyen a modik gondja! De pont, hogy a te történeted passzolna leginkább, ha jól értem..."
    előzmény:
    Lillaréka (212)
    2014-09-04  16:56
  10. 2014. szeptember 4. 16:56212.
    Kár ezért a topikért. sajna,hogy szét lett offolva.
    előzmény:
    antironia (211)
    2014-09-04  13:45
  11. 2014. szeptember 4. 13:45211.
    Most látom én is a "hiányokat".
  12. 2014. szeptember 4. 13:35210.
    Úgy vagyok vele, hogy ők is emberek, ők is lélekből beszélnek.

    De azt is tudom, hogy nem kellene ennyire felvennem azt amit idegen emberek mondanak. Szeretnék ezen dolgozni. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (209)
    2014-09-04  13:31
  13. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. szeptember 4. 13:31209.
    Nos, én mégsem értem.

    Ki az a mindenki? Kik azok az "ezek"?

    Ugye nem azt akarod mondani, hogy eddig is nyilvános fórumokon teregetted ki a problemádat, és mert neked tökidegen, ismeretlen nick-ek nem tanusítottak empátiát a bajod iránt, attól érzed magad megbélyegezve....



  14. 2014. szeptember 4. 13:00208.
    ne tord magad nem is fogod erteni, de a hiba nem a te keszulekedben van
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_676497 (207)
    2014-09-04  12:53
  15. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. szeptember 4. 12:53207.
    Nézd, én nagyon sajnállak téged, mert minden sorodból lejön, hogy valami nagy baj van veled.

    De nem értem, hogy mégis KIK azok, akik gúnyolnak, elítélnek, bántanak vagy megaláznak a problemádért.

    Hatóságokhoz nem fordultál, orvoshoz sem mentél, haverok nem teszik, vagy nincsenek is, a családoddal ma is együtt élsz, ha ők bántanának, gondolom nem élnél velük. Akkor kik azok, akikkel megosztottad a bajodat, és ők kigúnyóltak miatta? Nem értem.
  16. 2014. szeptember 4. 12:38206.
  17. 2014. szeptember 4. 09:43205.
    de köszönöm ezt a sok mindent, már nem szeretnék beszélgetni. szia
  18. 2014. szeptember 4. 09:21204.
    nincs problémám, csak arra szeretnék választ kapni miért ítélt el és vetett meg az emberek 99%-a. nekik csak egy jó buli volt. vagy élvezeti értékkel bírt a számukra hogy bánthatnak.
    csk egy egyszerű kérdés... egy miért...

    egész végig csak erre lettem volna kíváncsi.
    előzmény:
    Amarynda (201)
    2014-09-04  09:15
  19. 2014. szeptember 4. 09:19203.
    elmegyek megetetni az allataimat maj kesobb leszek ujra.
  20. 2014. szeptember 4. 09:17202.
    Ne haragudj az ilyet az ember nem "haverokkal" targyalja meg.

    en a te helyedben elkoltoznek az orszag masik v egebe MINDENKIVEL  megszakitanam a kapcsolatot, ha lehet meg nevet is valtoztatnek es teljesen uj eletet kezdenek.

    nagyon sok embert ert ennel sokkal nagyobb trauma hidd el, es aki akar az teljesen uj eletet tud kezdeni a nullarol.

    csak ehhez eros akaratra es kitartasra van szukseg.
    előzmény:
    Kerdejel (200)
    2014-09-04  09:14
  21. 2014. szeptember 4. 09:15201.
    Akkor most mi a problemad?

    van munkahelyed, vagy barataid fiud akarki? egyaltalan csaladod van, veluk elsz ?

    en nem akarnek ott lakni ahol ilyesmi tortent velem, miert nem koltozol el?
    előzmény:
    Kerdejel (199)
    2014-09-04  09:12
  22. 2014. szeptember 4. 09:14200.
    "haverok"
    de már írtam hogy szinte mindenki gúnyt csinált az egészből.
    előzmény:
    Amarynda (197)
    2014-09-04  09:10
  23. 2014. szeptember 4. 09:12199.
    Ott élek de már nem csinálják. azzal a személlyel már nem vagyok kapcsolatba.
    előzmény:
    Amarynda (196)
    2014-09-04  09:06
  24. 2014. szeptember 4. 09:11198.
    egyre kevesbe ertem az egeszet
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_277981 (188)
    2014-09-04  08:56

Címlap

top