Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Milyen lenne egy nők számára tervezett iroda?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 1. 11:19
Hideg fények, rideg terek, éles sarkok, szűk folyosók. Üveg, fém, kő. Itt töltjük napjaink nagy részét. Aki csak egyszer is dolgozott, vagy akárcsak járt irodaépületben, annak ismerős a dolog: elidegenítő helyeken töltünk napi 8-10-12 órát. Ráadásul az egész olyan, mintha férfiakra tervezték volna.

Nők Lapja Café: Milyen lenne a nők számára ideális iroda?
  1. 2014. szeptember 1. 21:2110.
    "Érdemes lenne tehát megfontolni, hogy - ha már úgyis ott töltjük fél életünket - barátságosabbá tegyük a munkahelyek berendezését. Szerintünk mindenképp megérné.

    Volnának esetleg további ötleteitek?"


    Szerintem okvetlenül kellenének ágyak, heverők.
    Mindenki tudja, hogy ebéd után milyen jól esik egy kis szunyókálás, pihenés, hogy utána újult erővel tudjunk dolgozni.

  2. 2014. szeptember 1. 20:519.
    Na pont erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy kell olyan vezetőség, amelyik megengedi.... 

    Tudod, tőled haladóbbak már rájöttek, hogy mindezek a körülmények igenis fontosak és pozitív irányba befolyásolják a teljesítményt.
    Persze mondhatod, hogy bezzegazénidőmben, csak már nem az ingerszegény szocreál igénytelenség a mérce.

    Jó, nyilván, van a másik végzet: a csinos iroda, ahol a dolgozók belsejét is kitapossák.
    De az nem azért van, mert teázó-sarkot rendeztek be.
    előzmény:
    nyugger (7)
    2014-09-01  20:17
  3. 2014. szeptember 1. 20:348.
    Persze, hogy dolgoznak, rengetegféle irodabelső van. Hasonló stílusú, egybenyitott, levegős a Ganz irodaház a Lövőház utcában, meg régebb voltam vagy az Egeraat-házban ("borulós" ház a Hősök tere közelében), vagy mellette egy másik üveg irodaházban, ahol szintén nem a hagyományos agyonneonozott, zárt, rengeteg szükségmegoldással operáló terek voltak.
  4. 2014. szeptember 1. 20:177.

    És ezeken a helyeken dolgoznak is?

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-01  11:19
  5. 2014. szeptember 1. 19:356.
    Az 5-ös nekem se tetszik, olyan, mint egy táncterem vagy gardróbszoba.
    A hatos létjogosultsága attól függ, mivel foglalkozik az iroda. Van az a környezet, ahol elfér - marketinges, egy-egy tervezőiroda stb. De rengeteg cég van, amelyiknek el nem tudnám képzelni, hogy ilyen folyosója legyen, mert egy sokkal minimálosabb, technikaibb, de mégse unalmas, humortalan design való hozzájuk.
    De gondolom azt senki nem mondja, hogy _mindegyik_ cégnél legyen graffitis közlekedő _és_ gardróbszoba az iroda helyén.
  6. 2014. szeptember 1. 13:315.
    Az 5-6. kép borzasztó, egyáltalán nem irodába való.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-01  11:19
  7. 2014. szeptember 1. 12:044.
    Ez szerintem nem női iroda, csak nyugisabb, mint egy rideg, konténerszerű környezet. Viszont ÁgicaTnél a pont, mert sok múlik a légkörön, sőt leginkább az a fontos. Az iroda külsejéből a funkcionális elemek lennének kulcsfontosságúak (dolgozói vécé, kajalehetőség, levegő, fény), és e mellé az, hogy ha nem is skatulyából van minden kihúzva és nem hótt dizájn az egész iroda, de ne ordítson róla a vezetőség cinizmusa, miszerint "jó lesz ezeknek úgy is".
  8. 2014. szeptember 1. 11:343.

    Nálunk mindez adott, nem egészen ilyen formában, de majdnem. Talán csak egy valami hiányzik: hogy meleg legyen a WC-ben. Nincs elszívó, ezért az ablakot nyitják ki (érthető), így viszont lefagy a vesém időnként. Vicceltünk már vele, hogy 1 WC-re menetel - 1 monural. Bár nem is olyan vicces....


     


    Egyébként legyen bármilyen csocsi-vili az iroda, ami leginkább kell bele mindezek mellé: egy olyan vezetői réteg, aki megengedi, hogy nyugisan kávézzanak, teázzanak, salátázzanak, stb. Mert a nagy rideg magyar valóság az az, hogy mégha adott is a lehetőség, úgy néznek rád, mint a véresrongyra, ha merészelsz fél órát ebédelni fotoszintetizálás helyett.


    Erről jut eszembe: zöld és virágos növények, szép függönyök és szőnyegek - ezek kellenek még ahhoz (nekem), hogy otthonosan érezzem magam egy helyen, és szívesen, jó kedvvel legyek ott.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-01  11:19
  9. 2014. szeptember 1. 11:192.
    Ja! De a Jóistent kifelejtették a dzsumbujból. Ő lenne az aki dolgozna is az irodákban a pihenésbe belefáradt nőcik helyett.

Címlap

top