Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bekerült a tanrendbe a szexuális nevelés

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. szeptember 1. 09:11
Szexuális nevelésbe kezdenek 66 vajdasági középiskolában.

Nők Lapja Café: Bekerült a tanrendbe a szexuális nevelés
  1. 2014. szeptember 1. 17:205.
    A suliban nekünk kimaradt, azaz csak a biológia órára korlátozódott. Viszont sokkal több normális infó jött a fiataloknak szánt médiából, újságokból, tv műsorokból. Pár éve belelapoztam egy Ifjúsági Magazinba, hát mintha a Cosmo szextippjeit láttam volna :/ Hasznosabb lenne felvilágosítani, nekünk könyveket osztogattak, kaptunk kettőt is, az első valami sárga, egérkés könyv volt, kiskamaszoknak. Szinte minden benne volt, egészségre is nevelt. Sőt mi csajok külön kaptunk egy Libresse reklámcsomagot, az a könyv is hasznos volt, bár a tornagyakorlatok nekem nem használtak a görcsökre :) ezeket azt hiszem orvosok írták, nem tiltás meg pokollal fenyegetés volt benne hanem felelősségre próbáltak nevelni.
    előzmény:
    prücsök75 (2)
    2014-09-01  09:11
  2. 2014. szeptember 1. 10:394.

    Tantargykent tanitani egyszeruen hulyeseg, felesleges idotoltes.


    Eletkori sajatossag, hogy a gyerekek vegigrohognek az orat es a vilagon senki se merne kerdezni ott mindenki elott.


    Vedonot kell rendszeresiteni az iskolakba, aki bizonyos napokon rendelkezesre all, kulon szobaban.


    Ott negyszemkozt, teljes titoktartas mellett tudnanak a gyerekek kerdezoskodni az egyeni, konkret ugyukben. Ennek latom ertelmet. Ez nagyon hianyzik az iskolakbol.


     


    (Termeszetesen az osztalyfonoki oran lehet emellett eloadast tartani, csak ugy szorakozaskeppen, vihoraszni.)


     


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-09-01  09:11
  3. 2014. szeptember 1. 10:183.
    Nálunk sem lenne ártalmára a gyerekeknek. Akkor sem, ha a bazi okos erkölcstan szerint állatira erkölcstelen a házasság előtti szexuális élet bármilyen formája... Csak ehhez olyan nevelőkre is lenne szükség, akihez bizalommal fordulhatnak a srácok a felmerülő olyan kérdéseikkel, amikre otthon nem kapnak választ vagy azért, mert egyszerűen nem meri megkérdezni, vagy azért, mert a szülő nem tartja lényegesnek ezekről a dolgokról beszélgetni a csemetével a korának megfelelő módon.
  4. 2014. szeptember 1. 09:112.
    Nagyon helyes, minden iskolában kötelezővé tenném ezt a tantárgyat is. A szexualitással minden gyerek találkozik, még akkor is, ha burában tartanánk őket. Inkább kapjanak szakszerű, életkoruknak megfelelő felvilágosítást, mint hogy felelőtlenül, engedve a kíváncsiságuknak belemenjenek méltatlan, veszélyes helyzetekbe. A 80-as évek második felében és még a 90-es években is tartottak ilyen témájú órákat az iskolákban, mindenhol óvszer reklámmal találkoztunk, AIDS-ellenes kampányoktól volt hangos a média.... Ez valahogy elcsendesült egy jó ideje, pedig az erkölcstan órák mellé nyugodtan fel lehetne venni ezt a témát is.

Címlap

top