Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fogalmuk sincs, mi vár rájuk: iskolakezdés egy apuka szemével

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 31. 16:33
Az általános iskola megkezdése nemcsak a kicsiknek kemény terep, a szülőknek is fel van adva a lecke, hogy zökkentőmentes legyen az oviból az iskolapadba vezető út. Egy gyakorló apuka mesél arról, ő mi mindent vetett be azért, hogy kislányának öröm legyen az iskola - amiről fogalma sincs.

Nők Lapja Café: Fogalmuk sincs, mi vár rájuk: iskolakezdés egy apuka szemével
  1. 2014. augusztus 31. 17:384.

    Deogyis. Az iskola kötelessége, hogy biztosítsa a lehetőségeket, és ingyenes foglalkozásokat, a szülő pedig eldönti ,hogy kéri-e.


    Nekem most lesz egy elsős és egy másodikos fiam. Mondketten 4-ig lesznek iskolában. Ebéd után kimennek a játszóra, vagy az udvarra, elkészül a házi feladat, úgy kapom meg őket, hogy semmi dolgunk.


    Hétfőn-szerdán leküldik őket kosáredzésre.


    Amúgy elsőben 5 órájuk volt minden nap, ebből egy tesi. A technika, ének, rajz, erkölcs sem azok az órák, amiken megfeszülve figyelnek. Sokat voltak a szabadban. Nagy fiamat kicsit sem viselte meg az iskolakezdés, és nem azért, mert csodagyerek, hanem azért mert megvolt az átmenet.


    Már nagycsoportban is csak fél órára ledőlnek a gyerekek, nem kell aludniuk (legalábbis nálunk)

    előzmény:
    Némanalfabéta (2)
    2014-08-31  16:33
  2. 2014. augusztus 31. 16:523.

    Az, hogy ha a szülő kéri, megadják az engedélyt simán, hogy elvihesse.

    előzmény:
    Némanalfabéta (2)
    2014-08-31  16:33
  3. 2014. augusztus 31. 16:332.
    Milyen remek lesz 8-9 órát "jól viselkedni" délutáni szunya nélkül. Komolyan túszul ejtik szerencsétleneket akkor is, ha a szülő haza tudná vinni? Mik a tapasztalatok eddig?

Címlap

top