Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Átverés az energiatakarékos csudakütyü

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 30. 11:59
Feltűnően jó ajánlattal hirdették, azt ígérték, a villanyszámla háromnegyedét megspórolhatjuk. Azért ennyi pénzt kár volna hagyni elfolyni, gondolhatták sokan, akik megvették. A Villanyszerelők Lapja most viszont letesztelte a csodakütyüt, és nincs jó hírünk.

Nők Lapja Café: Átverés az energiatakarékos csudakütyü
  1. 2014. szeptember 2. 16:0638.
    Pedig számomra pont a fordítottja lenne a logikus, hogy egyre kevesebb embert tudjanak átvágni. Ugyanis egyre inkább terjed a rossz hírük, egyre több az info az ilyen szégyenbandákról. Szóbeszéd útján is terjed, újságokban is van szó róla. Bár van akinek ez is mindegy. Anyám sem ért az internethez, nem olvas újságot sem. Amit a tévében néz, attól sem lesz sokkal informáltabb (latin szappanoperák, táncdalfesztiválok, stb.).
    előzmény:
    nyugger (37)
    2014-09-01  20:03
  2. 2014. szeptember 1. 20:0337.
    Végül is igen, így van, az ostobákat lehet becsapni. (Halkan jegyzem meg, hogy bizonyos kor fölött mindenki ostoba.)
    Szomorú látni, amikor hülyítik és hülyének nézik őket.

    Volt már erről szó itt is, az NLC-n:
    http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=134&topicid=268511

    De napirenden kell tartani a témát, mert mindig újabbak csatlakoznak az átverhetők csapatához, sose hal ki a butaság.
    előzmény:
    ladybird65 (34)
    2014-09-01  17:35
  3. 2014. szeptember 1. 17:4636.
    Szerintem olyan bünti lehetett, hogy porig alázták őket a többiek előtt. Ha elkéstek, ha nem vásároltak, ha kérdeztek, akármiért...
    Abból gondolom, hogy régebben többször volt ilyen rejtett kamerás felvétel egy-két műsorban (Napló, Juszt Laci műsora). Nos, ott aztán tényleg valami bicskanyitogató stílusban beszéltek a közönséggel. Ha velem így beszélnének, még talán egy kiló kenyeret sem vennék, de ahogy magam ismerem, még ingyen sem fogadnék el semmit, ha nincs meg a tisztelet. Ezek meg vásárolnak egy kalap pénzért. A hab a tortán az volt, hogy hazajövet még meg is énekeltették őket a buszon... És fel sem fogták a birkák, hogy mennyire megalázták őket. Egy nőhöz utána odamentek riportot készíteni (amikor a "vendéglátók" már nem voltak képben), és megkérdezték, hogy mit vett, mennyiért, stb. Nos, a nő elmondta, hogy a cucc, amit vett X forint (már nem tudom, mi volt az), a lényeg, hogy havi 12000,- Ft-tal fogja törleszteni, mert hitelre vásárolt, hisz nincs ennyi pénze. Kiderült, hogy a nő (kb. 35-40 éves lehetett) 67000,- Ft-ot keresett akkoriban és egyedül nevelte a 13 éves lányát. A riporter megkérdezte, hogy úgy érzi, tényleg ennyi pénzből tud még ilyen részletet is fizetni? Nem kéne inkább ezt is a gyerekére költeni? Mire a nő azt mondta, hogy igen... De nagyon bizonytalan volt, mert valószínűleg addigra már rájött, hogy csúnyán átverték. Ő sem volt öreg.
    előzmény:
    Csendike (33)
    2014-09-01  06:43
  4. Torolt_felhasznalo_268437
    Torolt_felhasznalo_268437
    2014. szeptember 1. 17:4335.
    kiábrándító, hogy napjainkban ilyen tanulatlan ostoba emberek léteznek
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-30  11:59
  5. 2014. szeptember 1. 17:3534.
    "De van fiatal ismerősöm, aki buzgón issza a pi-vizet, van vízszűrő kancsója is, és amikor mondtam, hogy ez mind szemfényvesztés, azt mondta, hogy ne mondjak ilyet, mert ez a barátságunk rovására menne."
    Ezzel az utolsó mondatoddal tényleg ellent mondasz önmagadnak. Mert akkor mégsem kor kérdése, hanem ostobaság kérdése az egész. Hisz ahogy írtad, a fiatal is megvezethető.
    "Mit lehet tenni?"
    Nem kéne senkinek elmenni ezekre a kirándulásokra, termékbemutatókra, aztán akkor egyszer csak becsukhatnák a boltot ezek a bűnözők (mert az én szememben azok). De ugye amíg lócitrom van...

    előzmény:
    nyugger (32)
    2014-08-31  21:04
  6. 2014. szeptember 1. 06:4333.

    Bűnöző iparág is szakosodott az idősekre (úgy hívják, öregezés). Ők azok, akiket könnyen meg lehet téveszteni, be lehet csapni, attól függően, hogy a leépülés melyik fázisában vannak.


     


     


    Nem, nem úgy hívják, tévedsz.


    Az "öregezés"  szót azokra a bűncselekményekre használják, akik kifejezetten öregek ellen   követnek el büntethető cselekményt. Például  ilyenek a táskarablások, nyakláncletépések, betörések.megkínzások, stb..


    Sajnos egyre többen vannak ilyen áldozatok.Bizonyos vidékeken már se nappal, se éjjel nem mernek kimenni sehová sem egyszál magukban.


    Érdekes, hogy ezzel kapcsolatban - mármint a büntetéseknél - nem lehetett még hallani a 3 csapás törvény alkalmazásáról..........


     


    Visszatérve az árubemutatókra, Csolnokon egyszer egy panzióban ebédeltünk és ott egy ilyen esemény zajlott.


    Kb úgy lehetett ahogy írod.Kaptak az öregek kb negyed órát a sültkrumlis ebéd elfogyasztásához, aztán vágtattak vissza az előadásra.A kérdésünkre hogy hová sietnek azt mondták hogy muszáj menni mert bünti lesz.


    Ugyan milyen bünti is lenne ha 10 perccel később megy be az előadóterembe azt nem tudtuk meg.

    előzmény:
    nyugger (32)
    2014-08-31  21:04
  7. 2014. augusztus 31. 21:0432.

    Voltam én is már ilyen termékbemutató előadáson és kiránduláson, többször is. Tényleg szinte kizárólag idősek járnak ilyenekre, mivel általában délelőtt tartják. Utána ingyen (?) ebédet és ajándékot kapunk, ezek több ezer Ft értékűek (vasaló, ágynemű, edények stb.) Ez a mézesmadzag.
    Cserébe végig kell szenvedni egy 3-4 órás előadást, ami sokadszorra már a könyökömön jön ki, és az erősítés olyan hangos, hogy aludni se lehet közben. De a legbosszantóbb, hogy az egész semmi más, mint az öregek hülyítése, leöntve azzal a szósszal, hogy "mi jót akarunk maguknak".


    "Ugyanis attól, hogy valaki idős, nem kell feltétlenül ostobának is lennie."  De igen, sajnos. Az ismerősöd nem öreg.


    Bűnöző iparág is szakosodott az idősekre (úgy hívják, öregezés). Ők azok, akiket könnyen meg lehet téveszteni, be lehet csapni, attól függően, hogy a leépülés melyik fázisában vannak.


    De van fiatal ismerősöm, aki buzgón issza a pi-vizet, van vízszűrő kancsója is, és amikor mondtam, hogy ez mind szemfényvesztés, azt mondta, hogy ne mondjak ilyet, mert ez a barátságunk rovására menne.


    Mit lehet tenni?

    előzmény:
    ladybird65 (30)
    2014-08-31  17:42
  8. 2014. augusztus 31. 20:4031.

    De jó kis cikk ez, elolvastam, köszi! Szakembernek tovább is küldtem.

    előzmény:
    antironia (23)
    2014-08-30  22:18
  9. 2014. augusztus 31. 17:4230.

    Nemcsak az az oka, hogy betegek. Elég jó egészségnek örvendő idősek is elmennek az ilyen parasztvakításra. Egyrészt azért, mert mocskosul unatkoznak. Ahol már az unokák is nagyobbak és nem kuksolnak állandóan a nagymamánál, egyszerűen képtelenek magukat értelmesen elfoglalni. És hát igen, hurrá, viszik őket jutányos áron kirándulni... A másik ok (a még súlyosabb), a butaság. Ugyanis attól, hogy valaki idős, nem kell feltétlenül ostobának is lennie. Van nekem az ismeretségi körömben olyan idősebb hölgy, akinek - megnézném  hogy adnának el bármilyen drága szart. Mert elég sokat olvas, informálódik, ha nem tud valamit, akkor meg kérdez - szakembertől. Nem utólag óbégat. Az ostobák meg vásárolnak. Nem csak azok, akiknek tele a párnacihájuk, nem. Sajnos a nincsre is vásárolnak - vesznek fel hitelt. És évekig törlesztik a semmit. Akkor is, ha közben mosógép helyett kézzel mos ki, mert spórol az árammal, vízzel. Ha az ajándékba kapott mikrót sem használja, mert a gáz olcsóbb (átalány), ha nem kapcsol villanyt sem olvasáshoz, max. egy húszas égőt, hosszan lehetne sorolni a példát. De száz szónak is egy a vége: egy buta embert senki nem tud önnön ostobaságától megmenteni. A saját családtagjai sem. Szomorú ez nagyon, de így van.


    Egyébként meg azt az érvet sem fogadom el, hogy azért lehet átverni valakit, mert nem ért hozzá. Na mármost vegyük példának az autót. Én már vásároltam olyan időpontban autót, amikor a családi státuszom épp egyedülálló volt. Én meg ugye kb. annyit értek az autókhoz, hogy négy keréken mennek és az különbözteti meg a szekértől, hogy van kipufogója. De az autóra szükség volt, mit tudtam csinálni. Kértem ismerősöktől ajánlást egy jó hírű autószerelőre. Elmentem hozzá, elmondtam, hogy nagyjából milyen paraméterekkel szeretnék kocsit venni, mennyi pénzem van rá. Megkértem, hogy kísérjen el, nézzük meg a kiszemelt autókat, próbálja ki őket, véleményezze, adjon tanácsot. Mert ő - feltehetőleg - ért hozzá. Mondtam neki, hogy ő tudja, kb. mennyiért dolgozik/óra, szívesen kifizetem a fáradozását. El is kísért és meg is mondta a véleményét,hogy melyik autót miért nem szabad megvenni. Mikor ki akartam fizetni az óradíját, azt mondta, hagyjuk, szívesen tette. Majd ha úgy adódik, vigyem hozzá a kocsit javítani vagy vizsgáztatni. Ha egyedül elmegyek nő létemre kocsit venni, tuti, hogy átvernek.


    Egyébként én pl. saját magamról nem tudom elképzelni, hogy majd öreg koromban azzal múlatom az időmet, hogy termékbemutatókra járkálok. Annyi értelmes dologgal el tudja magát foglalni az ember, hogy ezekre semmi szükség nincsen.

    előzmény:
    felicienne (15)
    2014-08-30  21:46
  10. 2014. augusztus 31. 12:0629.

    Igen, ezen én is jól el szoktam röhögcsélni (néha kínomban...), hogy a feltétlen hívők még egy google keresést is lusták ráereszteni....


     


    Legtöbbször kidob valami homályos MLM céget, és az illető nagydoktor :-D SEHOL MÁSHOL nem szerepel, se publikációi nincsenek megbízható webolddalakon, se klinikai, se semmi más...


     


    És nem ébred gyanú bennük... Csak nyomják a mantrát.


     


    LOL

    előzmény:
    ezanick* (24)
    2014-08-30  22:39
  11. 2014. augusztus 31. 11:3028.

    aki ilyen ostoba es bedol az ilyesminek es meg penzt is ad erte az megerdemli hogy atvagjak.


     


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-30  11:59
  12. 2014. augusztus 31. 07:5227.

    Most olvasok vissza.végül is pontosan azt írtad le amit az elöbb a hsz-mban írtam.

    előzmény:
    ezanick* (24)
    2014-08-30  22:39
  13. 2014. augusztus 31. 07:4926.

    Néha néha én is elfilózok ezen. Amikor még nem tudtam arról, hogy pl ez a néni  így szeret vásárolni,megrendítő képsorok zajlottak a szemem előtt a patikában hogy ugyanő, alig tudta összeszedegetni a gyógyszerre való.


    Miről is beszélünk akkor.


    Busszal szedik össze őket a bemutató vásárokra, kisvárosunkban több találkozási pontjuk is van.


    Beszélni velük?No, igen.Ez az igazi kihívás a család részére, mert valóságos ellenségként kezelik a saját gyermekeiket/rokonokat ha néminemű felvilágosítással mernek élni.

    előzmény:
    ezanick* (17)
    2014-08-30  21:56
  14. 2014. augusztus 31. 07:2625.

    Nagyon sokan, és rengetegen szidják a mai oktatást.
    szerintem 20-30-50 éve sem volt sokkal különb....
    Én a korosztályomban egy csomó embernek képtelen voltam felnyitni a szemét a  viztisztitóval kapcsolatban.
    Az ügynök aki eladta nekik elég jó dumát nyomott ahhoz hogy bedöljenek.
    Ráadásul Győrben kiváló minőségű az ivóviz! Elhitték megvették.
    A 70en felüli szüleim, viszont azonnal hivtak engem, amikor  hozzájuk is akartak menni vizminőséget mérni.


    Bekérezkednek a lakásokba ezzel a dumával, hogy a vizminőséget vizsgálják és átverik az embereket- kortól függetlenül az elektrolizissel.


    A másik ilyen cucc a "lábkád".-- ott is bemutatják az elektorlizist... mint méregtelenitést.


     


    Az egészségügyi állapotfelmérések érdekes dolgok.. ott megijesztik az öregeket, hogy ilyen- olyan bajuk van-- ami van.. mert az öregedés jár mindenféle dologgal.. porc-csontkopás, érelmeszesedés.. stb..
    és jó marketing dumával bemesélik hogy attól a "viziliszappanazó-mágnesterápiától" elmúlik a baja.

    előzmény:
    nyugger (18)
    2014-08-30  22:05
  15. 2014. augusztus 30. 22:3924.

    Na meg ugyse hiszik el...


    tok mindegy. A hit iszonyat nagy ero, s az eszervekkel, fizikaval, kemiaval szembe megy.... 


    Jokat vigyorgok egyes oldalakon is, hiaba hoznak kutatasokat, ha a youtube-n mast mond egy allitolagos dr elonevvel rendelkezo vki, akirol semmi mas adatot nem talalsz, csak azt az egy adott dolgot, akkor az az igaz es kesz....

    előzmény:
    antironia (23)
    2014-08-30  22:18
  16. 2014. augusztus 30. 22:1823.

    Szerencsére lehet találni egyéb leleplező írásokat is a pí-vízről - de igazad van, első keresésre nem mindig dobja ki a google...


     


    pl:


    http://www.italipar.hu/node/84


     


     

    előzmény:
    nyugger (18)
    2014-08-30  22:05
  17. 2014. augusztus 30. 22:1722.

    Hat tudod, ha 400ezerert megveszek vmit, amire eredetileg nem is volt szuksegem... akkor eleg butus vagyok :)


    ( s ha ezert meg kolcsont is veszek fel, ahelyett, h orulnek, h kijovok a nyugdijambol...)

    előzmény:
    nyugger (21)
    2014-08-30  22:13
  18. 2014. augusztus 30. 22:1321.

    Ezek a hiénák is azt mondják, hogy az vesz ilyen drágán, akinek van miből.


    Persze azt nem mondja, hogy előtte órákig hülyítik őket, hogy ez a porszívó 800 000-ért nem drága, mert annyit tud, hogy nincs ember, akinek meg ne érné. Utána gyorsan, csak ma, csak azoknak, akik itt vannak, leviszik az árát 400000-re - na ugye, hogy ennyiért már vétek otthagyni!

    előzmény:
    ezanick* (17)
    2014-08-30  21:56
  19. 2014. augusztus 30. 22:1220.

    Én a magam módján ezzel a topikkal kívánok hozzájárulni a ködoszlatáshoz...


     


    Kóklerek reszkessetek!


     


     


     

    előzmény:
    nyugger (18)
    2014-08-30  22:05
  20. 2014. augusztus 30. 22:1119.

     


    Fizikatanárok előadásán hallottam, hogy egy ország természettudományos műveltségét nem az jellemzi, hogy hányan nyernek a diákolimpiákon, hanem hogy mennyi pi-víz fogy.


     


     



     


    Frappáns!

    előzmény:
    nyugger (18)
    2014-08-30  22:05
  21. 2014. augusztus 30. 22:0518.

    Írd be a gugliba, hogy pi-víz.


    https://www.google.hu/?gws_rd=cr#q=pi+v%C3%ADz


    Egyetlenegy sulinetes oldalon szerepel, hogy nem ér semmit.


    http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/eletmod/mi-folyik-itt-a-p i-viz


    Fizikatanárok előadásán hallottam, hogy egy ország természettudományos műveltségét nem az jellemzi, hogy hányan nyernek a diákolimpiákon, hanem hogy mennyi pi-víz fogy.


    Szégyen, ami itt hülyítésben folyik.


     

    előzmény:
    antironia (11)
    2014-08-30  21:03
  22. 2014. augusztus 30. 21:5617.

    Na igen en is azon csodalkozom, h honnan van ennyi nyugdijasnak ilyen sok penze... Azert ezek mind horror arakon vannak, s ez sem tartja vissza...

    előzmény:
    Csendike (14)
    2014-08-30  21:26
  23. 2014. augusztus 30. 21:5616.

    Erről van szó! Agymosás!

    előzmény:
    felicienne (15)
    2014-08-30  21:46
  24. 2014. augusztus 30. 21:4615.

    Szerintem ennek igen csak kidolgozott pszichologiaja van. Eppen ezert az idos embereket celozzak meg.


    Idos mar, itt faj, ott faj, persze, hogy remenykedik, ha ilyen-olyan kutyut megvesz, megussza a betegseget, korhazat.


    Valamikeppen olyan, mit az eu-ben a paraszolvencai. Az emberek ha betegek, kiszolgaltatottnak erzik magukat, mindent megadnak az egeszsegukert, hogy ezen ne muljon.


    Nem voltam meg ilyen hokusz-pokuszon, de elhiszem, hogy ha idos embereknek orakig mossak az agyukat, hogy ettol a kutyutol majd nem fog fajni ott meg ott, bizony beveszik ezt a maszlagot. Szerintem nem az eszuk megy el, csupan remenykednek.


     


     

    előzmény:
    Lillaréka (9)
    2014-08-30  20:37

Címlap

top