Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Erősnek kell lenned!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 29. 19:05
A legnagyobb marhaság, amit a szülés utáni depresszióban (vagy a friss anyaság okozta kimerültségben) szenvedőknek tanácsolhatnak. - Kőváry Anett írása.

Nők Lapja Café: Erősnek kell lenned!
  1. 2014. szeptember 2. 18:596.
    Igen, ismerős a szöveg. Van ez a korosztály, akik szerint akár éjjel is el kell végezni a házimunkát. Vagy hajnalban, mikor mások pihenni szeretnének. Van, mikor én is porszívózásra ébredek már 6 előtt. Vagy ezerrel klopfolják a húst 7 órakor.
    előzmény:
    Aliza1 (5)
    2014-09-02  13:59
  2. 2014. szeptember 2. 13:595.
    Egy normál vidám, csak fáradt anyukának szuper az ilyen elismerés.
    De aki depressziós, az nem ilyen. 
    Sokszor elhanyagolja a gyerekét, nem foglalkozik vele, észre sem veszi, vagy elkezd paranoiás lenni, nem mozdul ki. Semmiképp sem megfelelő anya. Aki depressziós, és ilyet olvas, még rosszabbul fogja magát érezni.
    Amúgy tényleg nem mindenki ilyen szuper anya, azoknak nem jár az elismerés, ezek szerint. Én anno nem törtem össze magam, hogy a házimunka ugyanolyan jól menjen, mint előtte. Hm, biztos rosszabb vagyok.
    De szerencsére tényleg nem mondta senki, hogy erősnek kell lennem. Bár anyósom mondta, hogy az a normális, ha az anya hajnalban és éjjel elvégzi a házimunkát. Nem azt, hogy erősnek kell lennem. De ezért is lecsaptam volna. Mert nem. Az alvás fontosabb, akkor nem lesz az ember belilult szemű álomkóros annyira.
  3. 2014. augusztus 30. 10:234.

    Ez az, igen. Anyák napi szöveg, lehet, hogy valami rossz gombot nyomott az újságíró.


    De nem baj, anyák napján se szoktam, most se olvasom el ezeket.

    előzmény:
    csutak51 (3)
    2014-08-29  21:39
  4. 2014. augusztus 29. 21:393.

    Mi ez? Valami anyáknapi-előzetes sablonszöveg??


    Kimaradt, hogy "és mi önfényezzük magunkat -azért, ami természetes, és amit évezredek óta megtesz a legtöbb anya-, mi teszünk glóriát a saját fejünkre".


     


    Valamint a bevezető szöveg ISMÉT nincs összhangban az utána következő cikk tartalmával. A bevezető depisnek szóló haszontalan tanácsról ír, a cikk meg egy hmmm láthatóan nem depis (anyuka???) cikke!


    A szülés utáni depis anyukának ugyan nemcsak a bevezetőben írt tanács "marhaság", hanem az is, ami a cikkben van, mert ha ő azt érezné/tudná, amit a cikkíró leír, nem lenne depis! (Szerintem, és gondolom, egy pszihológus egyetértene ezzel.)


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-29  19:05
  5. 2014. augusztus 29. 19:052.
    Ez így mind...és gondolom mindenki csak folytatni tudná a sorokat. Egy édesanya már csak ilyen. Önzetlen és önfeláldozó. S ez így is van rendjén. Örülök hogy anya lehetek mindezen nehézségek ellenére is. Erősek vagyunk!:-)

Címlap

top