Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Két dolog kell az igazán jó házi kenyérhez
2014-08-23 15:101.
A Szent István-napi kenyérversenyen az andornaktályai Várkapitány kenyere nyerte el az első díjat, ezzel pedig az ország kenyere lett. Azt írják róla, hogy a rozsos, hosszú érésű rozskovásszal készült kenyér magas rozs- és víztartalmának köszönhetően egészséges, hagyományosan magyar kenyér. Hogy mi se maradjunk ki a kenyérsütés öröméből, körbekérdeztünk a Cafeblog gasztrobloggerei között, ők milyet szoktak sütni, milyen bevált recepteket ajánlanak, ha az egyszeri háziasszony nem a boltban szeretné a mindennapi kenyeret beszerezni, hanem inkább megsütné saját maga.
Nők Lapja Café: Két dolog kell az igazán jó házi kenyérhez: tippek a profitól és mega-receptgyűjtemény
Nők Lapja Café: Két dolog kell az igazán jó házi kenyérhez: tippek a profitól és mega-receptgyűjtemény
Nincs kenyérsütő gépem, nem használnám ki. Megsül a kenyér vagy a zsömle a sütőben is, ha éppen sütni akarok..)) Hanem hallod, már nem csak a rozsliszthez, hanem lassan a rántáshoz használt liszthez is sikért kell adagolni, olyan vacak lisztek vannak..(((
Én sütöttem már rozskenyeret gépben. Sokkal nagyobb arányban tettem bele a rozslisztet, mint ahogy javasolták a boltban. Épp csak annyi búzalisztet használtam, hogy a mennyiség meglegyen és nagyon sok sikért.
Ez a lényeg, hogy a rozsliszthez sikér kell, másképp nem jön föl.
Ezt nézted? Semmi faxni, kenyér és slussz..))) Még kenyérsütőgép sem kell hozzá. Én ugyan nem gluténmentest sütök, de ilyen hosszúkás formában szoktam teljesen hétköznapi kenyereket sütni. Csak nem szívesen, mert 5 egész perc alatt elfogynak..)))
Hurrá, megint van ikon a linkhez!
Ja és hogy megint undok legyek: szeretem a kenyeret, rozskenyeret is (csak nem a malátával színezett utánzatot!), ettem is sokfelé, faluhelyen kemencében sütöttet is, de rozskenyeret nem láttam sütni sehol. Tényleg magyaros a rozskenyér? Merrefelé?