Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Akkor most meddig is jó a tojás?
2014-08-21 19:551.
Létrehozva: 2014. augusztus 21. 19:55
Jó kis vita alakult ki a szerkesztőségben arról, vajon meddig is áll el a tojás. A szexrovat gazdája lóhalálában igyekszik egy héten belül elfogyasztani mindet, mielőtt netán megromlana, az életmódrovat feje egy hónap múlva is vígan eszi a háztájit a kamrából. Hol az igazság?
Nők Lapja Café: Akkor most meddig is jó a tojás?
Nők Lapja Café: Akkor most meddig is jó a tojás?
A tojás használat előtti megmosásának annyi az értelme, hogy kosz ne kerüljön a tojás belsejébe. A baktériumokat nem fogja elpusztítani a hideg vagy kézmeleg víz.
De lehet, hogy a sztárséfek még a felvétel előtt vízbe teszik a tojásokat, ezért olyan bátrak, nem? Bár mintha olyat is hallottam volna már, hogy attól, hogy lesüllyed a vízben, még lehet romlott... Nem tudom.
Mi már ettünk ilyen tojásból rántottát, semmi bajunk nem lett tőle. Egyenként, külön tálba ütöm fel őket mindig, nem láttam hogy zavaros vagy más színű lenne, és szaga sem volt. Mondjuk ez nem bolti tojás volt hanem nagyitól kaptam :) záptojással már találkoztam, azóta mindig külön ütöm fel őket, érdekes hogy a sztárséfek csak úgy lazán hozzáadják a többi hozzávalóhoz (és látszólag nem mosnak meg semmit)... aki a tv-ből tanul csak főzni, egyszer nagyon megszívja!
A házi tojás, ami úgy van tárolva, hogy nincs megmosva, fertőtlenítve, hűvös helyen hónapokig eláll.
Egyébként semmi macera. Felütöd egyenként és tudni lehet, ha a tojás romlott.
Ha feljön, az azért van, mert már romlott, a benne képződött gázok hozzák fel a felszínre. A határeset nem ez, hanem amikor még csak lebeg a vízben.
Ha feljön a víz tetejére, attól még nem muszáj kidobni, csak óvatosan kell vele bánni, mert romlott lehet. Külön pohárba törni fel, egyenként.
Ha rákeresel a 100 napos tojásra, ott hoz egy linket a 100 éves tojásról, melyet azonban 3 - 3 1/2 hónap alatt is el lehet készíteni.
Ott ezt írják. "általában kacsa, de tyúk és fürjtojásból is készítik"
( Nem tudom miért nem működik a belinkelés lehetősége )
vizbe teszed es ha feljon kidobhatod , ha lesulyed es allaga normalis szaga nem budos akkor eheto barmikor
100napos tojast ecetben "erleleik " es az kacsatojasbol van
tegyel hozza meg 2-3 hetet addig jo
Hogyhogy meddig?
Amíg meg nem romlik.
Mert mi a baj a 100 napos tojással,például?
"ha a sárgája szétmegy (persze nem a bénaságom miatt), akkor lefolyó"
Milyen magasról pottyantva milyen felületre? Azért ez nem mindegy.
Aki erzett mar zaptojas szagot az nem gondolkodik azon,h vajon jo-e meg :)
Kinaiak ebbol nem csinalnak ekkora kerdest. Imadjak a fiatal fiu vizeleteben 20 vagy 30 napig aztatott es fozottet is, allitolag szerintuk gyogyitja a megfazasos torokgyulladast.
Osi kinai gyogymodok egyikekent