Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elköteleződés nélkül is lehetünk boldogok

N?k Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 21. 18:23
"A papír nem számít" - mondják sokan. A papír talán nem, de a szilárd elköteleződés már más kérdés. A klinikai szakpszichológus szerint legalábbis.

Nők Lapja Café: Tévhit 6.: Elköteleződés nélkül is lehetsz boldog
  1. hus
    hus
    2014. szeptember 14. 08:0779.
    "Letojom, hogy mi lesz öregkoromban.

    Valószínű ugyanolyan jó lesz, mint most. Stabil kör van körülöttem, akikkel köszönjük, jól vagyunk."

    Mondod most, mig egeszseges vagy es fiatal. Valtoznak az idok, valtozol te is. Valoszinuseg nem egyenlo a valosaggal. Remelem, hogy az eletedben csak jo dolgok jonnek szamodra. Ha meg sem,  ne csalodj es lepodj meg, ha mas is jon, mint amit varsz. Kivedeni te sem tudsz mindent, hiaba akarod. Aztan koszonheted,  jol megleszel vele. 

    Egy dolgot nem ertek, hogy en altalanossagban beszelek, te meg mindig magadra veszed es magadrol valaszolsz vissza.
    Nem a te eletedet akarom kifroclizni.
    előzmény:
    Pilizota (77)
    2014-09-02  17:08
  2. 2014. szeptember 2. 17:4878.
    Én inkább a tárfüggők sorsáért aggódnék. Na, ha őket éri egy szakítás, akkor nagyon a padlóra kerülnek. A viszonyaik pedig ha vannak is, azok kiegyensúlyozatlanok. Fél egyedül lenni - mindenkibe belekapaszkodik ami cifra élethelyzeteket hoz.

    Aki egyedül is jól elvan, mint én, az öregkorában is ellesz, meg középkorában is....meg ha gyerekesen viselkedik, akkor gyerekkorában is.
    előzmény:
    N?k Lapja Cafe (1)
    2014-08-21  18:23
  3. 2014. szeptember 2. 17:0877.
    Letojom, hogy mi lesz öregkoromban.

    Valószínű ugyanolyan jó lesz, mint most. Stabil kör van körülöttem, akikkel köszönjük, jól vagyunk.

    Köszönöm, megvan a baráti köröm, nem kell több új ember. Köszönöm, nem kell a nyakamba basa-család, aki megmondjak, hogy mikor mit tehetek meg vagy nem. Nem kell senki, aki azt dirigálja, hogy hétvégén is kinn lógjak az utcán és ne a hobbijaimmal foglalkozzak, amik 70%-ban otthonhoz kötöttek.
    előzmény:
    hus (75)
    2014-09-01  21:01
  4. hus
    hus
    2014. szeptember 1. 22:4376.
    "Azok az emberek, akik keptelenek  parkapcsolatban elni,  akiknek gyermekuk sem fog szuletni es hosszu eletuek lesznek ezen a foldon, azoknak problemajuk lesznek a kor haladtaval. 
    Ezt nem celzeskent irom senki fele, ez a velemenyem. Nem hiszem, hogy rovid idon belul valtoztatnek velemenyemen. "

    Ezt irtam az elozo hozzaszolasomban, ehhez meg azt tennem hozza, hogy az az ember, aki  rajon es "belul"  erzi magat maganyosnak, az soha nem fogja mondani masoknak. Ez az egyik fajtaja.  Az probalja "kivaltani" valahogy. A tarstalan maganyossag meg rosszabb a tarsas maganyossagnal.
    A masik fajta maganyossag az, amikor nem is erzi a maganyossagat maganyossagnak.

    " - léteznek zárkózott típusú emberek, akikből sosem lesz és nem is akarnak party-oroszlánok lenni meg bulis nők vagy bulis férfiak." - irod.

    Vannak emberek, akik  nem zarkozott tipusu emberek, akikbol szinten nem lesznek party oroszlanok. Nem mindenki szeret partyzni.
     
    A  zarkozott tipusu embereknek sok jo tulajdonsaguk  van, erdemes lenne nekik dolgozni azon, hogy ezt a bezartsagot kicsit kinyitnak magukban.
    előzmény:
    Pilizota (74)
    2014-08-29  19:14
  5. hus
    hus
    2014. szeptember 1. 21:0175.
    "Ha te egész nap mosolyognál és az utcán lógnál, sőt egész évben, hát egészségedre"    Miket feltetelezel te meg gondolatban is!
    Tán  hallicinalsz? 

    Ahhoz senkinek sem kell egesz nap az utcan lenni es mosolyogni ahhoz, hogy rosszul erezze magat egy varosban. Amirol en irtam, az egy atutazo varos volt csupan. A te varosodat nem ismerem csak arrol, amit itt emlitettel meg es elmondasod szerint nem ereznem magam jol. menekulnek onnan.

     Igen, az eletben  mosolygos vagyok. Nem banom, nem banjak emberek, sot!  De nem fogom rosszul erezni magam soha semmilyen korulmenyek kozott ezert.

    A topik temaja a parkapcsolatban valo elkotelezodes, a papirforma fontossaga, nem fontossaga.

    Szerintem, aki nem el párkapcsolatban  es nem kell neki dontenie arrol, hogy papirral, vagy az nelkul eljenek-e tovabb, az nem is tudja a fontossagat ennek a kerdesnek.
    Ha pedig a papirforma a donto paroknal, akkor az addigi boldogsaga esetleg boldogtalansagba is fulladhat es kezdheti elorol  keresni azt az, aki nem ert vele egyet.  Ugy ertettem, hogy csak errol a cikkrol mondjuk a velemenyunket. A tobbi belekeveredett.

    Azok az emberek, akik keptelenek  parkapcsolatban elni,  akiknek gyermekuk sem fog szuletni es hosszu eletuek lesznek ezen a foldon, azoknak problemajuk lesznek a kor haladtaval. 
    Ezt nem celzeskent irom senki fele, ez a velemenyem. Nem hiszem, hogy rovid idon belul valtoztatnek velemenyemen. 


    előzmény:
    Pilizota (74)
    2014-08-29  19:14
  6. 2014. augusztus 29. 19:1474.

    Hát attól nem kell félni, hogy nem lógok eleget az utcán. Egy hétből 5 nap utcán lógás. Hol az újsághordós kocsival, hol kertészszerszámokkal a munkatársaimmal. Örülök, ha nem kell a hétvégén sehová sem menni, nem kell senkivel sem beszélni, és a nagy nyüzsi után végre van energiám és odafigyelésem azzal foglalkozni, ami érdekel - olvasás, írás, varrás, rajzolás, erősítőtorna zumbához stb....Van egy pár olyan dolog, amit szeretek csinálni...Így nem ismerem azt, hogy unatkozni.


    Ha te egész nap mosolyognál és az utcán lógnál, sőt egész évben, hát egészségedre - nem vagyunk egyformább - léteznek zárkózott típusú emberek, akikből sosem lesz és nem is akarnak party-oroszlánok lenni meg bulis nők vagy bulis férfiak.

    előzmény:
    hus (73)
    2014-08-29  04:32
  7. hus
    hus
    2014. augusztus 29. 04:3273.

    Hogy erdekeseket  feltetelezek rolad?         Azt irtam erdekes vagy.


    Nem, csupan csak a hozzaszolasaidat figyeltem es valaszoltam. De akar hallucinalhatok is. 


     


    "???Amúgy akik nem ismernek, nagyon érdekes dolgokat szoktak rólam hallucinálni...."


     Ez az,  ugy erzed, hogy rolad hallucinalnak akik nem ismernek elegge.


     


    A kornyezet is meghatarozo tud lenni az ember eleteben. En meg az ilyen hangulatu varosbol elmenekulnék, amirol te itt irtal. Akiket  normalisaknak tartasz, beleertve magadat is, az mind bujkal. Miert?


    "Itt a városban tényleg nincs kultúrált hely, ahová el lehet járni és tényleg nincsenek kultúráltan viselkedő férfiak. Vagy ha vannak, ők sem tudnak hová menni...."


    Azok a kevesek es  kulturaltan viselkedo  ferfiak  es elbujnak az esetleges lehetosegek elol. Meg azok a kulonleges lanyok, akik szinten olyan kevesen vannak ott.


    Egyszer utaztunk a lanyommal es belefaradtunk a vezetesbe, megalltunk egy Tim Hortons nevezetu kavezonal felfrissulni, kavezni egyet. Rettenetes elmenyunk maradt mindkettonknek, amit idonkent felemlitunk, hogy eletunk  szurnyu percei voltak. 


    Ahany embert lattunk, azokon mindegyiken  lehetett latni, hogy fogyatekosak voltak. Mindenki, meg az utcan is olyan emberek jartak. Kedvesek voltak, aranyosan mosolyogosak, latszott, hogy mindent a kedves vendegekert tettek meg.Minket, mint ismeretleneket, kedves koszonesukkel fogadtak az utcan is.


    Az eletemben ilyen  elmenyem nem volt, ugy tunt, mintha egy filmet forgattak volna es mi is a szereploi lettunk volna.


    Ezt csak azert irtam le neked, hogy tisztaba vagyok azzal, ha valaki irtozik valamitol, vagy elutasit valamit. 


     


    Sikeres eletet kivan neked az egyik hallucinalo hozzaszolo. 


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (72)
    2014-08-27  16:31
  8. 2014. augusztus 27. 16:3172.

    Te is érdekeseket feltételezel rólam.


    Pont elég ember vesz körül. Jó barátságok.


    Nem tudom, mi a magány. Nem tudom, mi az, hogy szomorú-magányosan lenni. Nem tudom, mit jelent unatkozni.


    ???Amúgy akik nem ismernek, nagyon érdekes dolgokat szoktak rólam hallucinálni....Attól, hogy nem engedek be az életembe fűt-fát, még nem vagyok szomorú és magányos. +Barátok: a kevesebb több. Kevés, de megbízható inkább - mint sok megbízhatatlan talpnyaló típus.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (69)
    2014-08-27  07:19
  9. 2014. augusztus 27. 08:3271.

    Aki meg akar házasodni, annak ezer féle lehetőség van, a minimál költségestől a fényűző luxusig. Akár ruháról, akár az egyéb dolgokról legyen szó.


    Még véletlenül sincs esküvő lehúzás. Ma már a szolgáltatók versenyeznek a megrendelőkért, nem úgy mint évekkel ezelőtt.Mindenki igyekszik megélni és sokkal kevesebb haszonnal is beérik, csakhogy felszínen maradhasson a cége. Az elmúlt 5 évben megfigyelhető, hogy a vásárlók egyre extrémebb igényekkel állnak elő, sokan mellőznek mindenféle realitást. Ha az egyik szolgáltató nem teljesíti az álmaikat, akkor addig mennek míg nem találnak olyat, aki hajlandó. A piacot ma már a vevők és az igényeik irányítják, amelyik cég rugalmas és lépést tud tartani a folyamatos változásokkal az marad életképes. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (66)
    2014-08-24  13:06
  10. hus
    hus
    2014. augusztus 27. 07:4970.

    Talan nem az a problemad, hogy masokbol indulsz ki es nem magadbol?


    Miert nem olyan peldat allitasz magad ele, ami nem negativummal vegzodik, hanem  probald a pozitiv tapasztalataidat osszeszedni a kornyezetedbol es arra tamaszkodni mindenben. Ha veletlenul hibaztal egyszer, kovetkezo alkalommal vedd figyelemben azt.


     


    "Sajnos, mert ezt nem szeretik az emberek. Ha valaki művelt, raffinált, nem bepalizható és válogatós." - irod.


    Ha a megfelelo tarsasagot keresed magadnak, akkor egyszer csak megtalalod. Ha lenezed azokat, akik veled egy szinten vannak, vagy magasabb szinten  vannak,  na azt nem szeretik az emberek.


     


    Ha pedig abbol indulsz ki, hogy lattal te mar nagyon szomoru parososdit, akkor nem vagy egyedul, mert a hazassagok 50%-a is szomoruva valik, el is valnak a parok.


    Fuggetlenul attol hogy milyen okosak.


    De ugy csinald az eletedet, ahogy neked jo. Senkinek semmi koze nincs hozza. Te iranyitod es ha ugy erzed, hogy jol, akkor az ugy jo neked. 


    Tudod milyen az elet? Ha megunod igy, valtoztatsz rajta es ugy lesz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (62)
    2014-08-23  17:54
  11. hus
    hus
    2014. augusztus 27. 07:1969.

    Ha igaz, es ugy is erzed azt  amit leirtal ebben a hozzaszolasodban, akkor soha nem fogsz magadnakigaz  baratokat szerezni. Sem not, sem ferfit, mert nem adsz bizalmat az embereknek, hiszen ha te erzed az osztoneiden keresztul, akkor ok is erzik a te jelzeseidet. 


    Ettol leszel egy ido utan maganyos. Mint irtam mar elobb is. Minel idosebb leszel, annal zarkozottabb is. De te tudod, hogy neked mi a jo, vagy csak ugy erzed, kozben van egy


    kongo maganyossag benned, amit meg nem aknazott ki ferfi.


    Ha mindig mindent esszel es osztonnel csinalsz, mit varsz az elettol? 


    Erdekes vagy, az irasodon keresztul.



     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (64)
    2014-08-23  19:20
  12. Torolt_felhasznalo_418344
    Torolt_felhasznalo_418344
    2014. augusztus 24. 23:5568.

    Olyan szépen fejezed ki magad hogy már zavarba ejtesz ezért is gondolkozom már hosszú percek óta hol nevelkedhettél ...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (64)
    2014-08-23  19:20
  13. Torolt_felhasznalo_418344
    Torolt_felhasznalo_418344
    2014. augusztus 24. 23:5167.

    Az élettársi kapcsolatokra berendezkedők átlag 3-5 évet töltenek együtt, az is nagyon klassz benne, hogy nem kell elválni, összepakol és már ott sincs


    Egy civilizált társadalomban élünk, ahol viselkedésünkkel, megjelenésünkkel üzeneteket küldünk embertársaink számára. A házasság üzenete, hogy foglalt vagyok, az élettárs pedig szabadon keresgél. Sőt pont ezért nem véglegesíti a kapcsolatot.

    idézet:
    KN18 (61)
    2014-08-23 09:56:15

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (61)
    2014-08-23  09:56
  14. 2014. augusztus 24. 13:0666.

    Elköteleződés nélkül is lehetünk boldogok - ez így van, csak ne szabad elfelejteni, hogy nem rólunk szól a mese.


    Én mindenhogy tudok boldog lenni, egyedül is, te is tudsz, együtt is tudunk, de ha gyerekünk születik, az egy 20 éves projekt minimum.


    A gyereknek van apjára és anyjára EGYÜTT szüksége. Amíg fel nem nevelik. Ebben persze nincs semmi új, mindenki tudja.


     


    A másik meg, hogy a mostani esküvői lehúzásos költségek mellett nem csodálom, ha a ceremóniát megspórolják. Van értelmesebb dolog, amire költeni lehet. Persze be lehet menni kerületi anyakönyvvezetőhöz, fogni az utcán két tanút és az irodaasztal sarkán aláírni a papírt. Vagy kötni házassági szerződést (bár ez szerintem a válás eshetőségére kacsint).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  15. 2014. augusztus 23. 19:5365.

    Nos, értem. Tehát Tita35 is te vagy? Mennyivel szimpatikusabban nyilvánultál meg azon a nicken...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (64)
    2014-08-23  19:20
  16. 2014. augusztus 23. 19:2064.

    Csak egy profi szélhámos tuna megszívatni. Elég jó emberismerő vagyok. Megérzem, ha valaki sunyít, és azt rögtön repítem. Valami ösztön megsúgja, ha valami nem kóser+ nem is vagyok egy szívember inkább ész+ösztön.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (63)
    2014-08-23  18:57
  17. 2014. augusztus 23. 18:5763.

    Nem, nem vagy utolsó dög. Csak nagyon óvatos, bizalmatlan. Én azért az javaslom, barátkozz. Ne mindenáron, ne bárkivel, de fogadd el a közeledést. Nem mindenki fog megszívatni, becsapni, hidd el. Nagyon sok jó szándékú, értelmes, értékes, érdekes ember van. Kár lenne likvidálni őket az életedből.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (48)
    2014-08-22  18:53
  18. 2014. augusztus 23. 17:5462.

    Sajnos, mert ezt nem szeretik az emberek. Ha valaki művelt, raffinált, nem bepalizható és válogatós.


    Nem vagyok szomorú, mert nincs mellettem pár. Szeretem egyedül lenni. A pár inkább zavar - kötelék. Köt, kötél....Na ezt rosszul hangzik. Nem bírom, ha kötnek....


    Baráti köröm van, és rengeteg hobbim is, és most még munkám is - elég érdekes mindezt úgy beosztani, hogy legyen mindenre normálisan idő. Nevetek, ha azt gondolják, hogy akinek nincsen pasi az oldalán, az szomorú.


    Láttam én már nagyon-nagyon szomorú párososdisokat...Úgy ment, hogy kifelé muatta, hogy ő a szerelmes pásztorlányka, a viszony meg belülről rohadt és ez már szaglott is, ahogy a manusz viselkedett vele...De a szerelmes pásztorlányka ezt nem vette észre....


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (52)
    2014-08-23  02:28
  19. 2014. augusztus 23. 09:5661.

    Az élettársi kapcsolatokra berendezkedők átlag 3-5 évet töltenek együtt, az is nagyon klassz benne, hogy nem kell elválni, összepakol és már ott sincs


    Egy civilizált társadalomban élünk, ahol viselkedésünkkel, megjelenésünkkel üzeneteket küldünk embertársaink számára. A házasság üzenete, hogy foglalt vagyok, az élettárs pedig szabadon keresgél. Sőt pont ezért nem véglegesíti a kapcsolatot.

    előzmény:
    ágneskamilla (60)
    2014-08-23  09:48
  20. 2014. augusztus 23. 09:4860.

    Házasság mellett is lehet folyamatosan keresgélni, és az élettársi kapcsolatban is érezhetik úgy a párok, hogy ők együtt akarják leélni az életüket. Nem láthat senki a másik fejébe, gondolataiba.


    Ha a pár együtt él,  gyermeket tervez vagy nevel, az kapcsolat "fel van vállalva".


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (59)
    2014-08-23  09:32
  21. 2014. augusztus 23. 09:3259.

    Az esetek 95%-ban ha egy pár szétmegy, a vagyon megosztása kerül a legtöbb időbe.


    Főleg ha nem rendezett jogilag a történet.


    Az elköteleződés azt jelenti, hogy fölvállalom a kapcsolatot mosógéptől függetlenül. Aki nem biztos önmagában a kapcsolatban az fönntartja a jobb társ találásának a folyamatos lehetőségét, hisz nem házas, nem kötelezte el magát. Erről szól az élettársi kapcsolat.

    előzmény:
    ágneskamilla (58)
    2014-08-23  08:47
  22. 2014. augusztus 23. 08:4758.

    Az elköteleződés épp arról szól, hogy a pár nem arra rendezi be az életét, hogy ha szétmegyünk, kié lesz a mosógép.


     


    A válókeresetet a házasságkötés utáni napon is be lehet adni. A közös gyerek mindig közös felelősség lesz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (56)
    2014-08-23  08:15
  23. 2014. augusztus 23. 08:4357.

    Van, aki igen, van, aki nem. Akár nő, akár férfi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (55)
    2014-08-23  08:08
  24. 2014. augusztus 23. 08:1556.

    "mert megbíznak annyira a másikban, hogy az nem semmizné ki semmilyen körülmények között, nem hagyná ott betegen, segítené a bajban, stb."


    Ezek nagyon szép gondolatok, de ha két ember összeköti az életét + még gyermeket is vállalnak azért ott az anyagiakat is rendbe kell tenni.


    Itt egy cikk érdekesség -képpen:: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=&topicid=316009

    előzmény:
    ágneskamilla (54)
    2014-08-23  06:17

Címlap

top