Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Anya, hogyan került a kisbaba a pocakodba?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 1. 13:15
Állt már veled szemben egy 8 éves kislány azt kérdezve, mégis hogyan lesz a kisbaba? Velem igen. Az utóbbi idők legnagyobb fejtörését okozta ezzel a kérdéssel.

Nők Lapja Café: Anya, hogyan került a kisbaba a pocakodba?
  1. 2014. augusztus 2. 18:5614.
    Egy mai 14-15 éves már nagyon nem "kislány" - sajnos vagy nem. 


    Van olyan is már ebben a korban is,hogyha szóba kerül pl. a szüzeség,akkor "profi" módon némelyik visszakérdez,hogy az attól függ,hogy értjük.
    .?????? .... " 'úgy' még igen - válaszolja némelyik,de már többször csináltam a fiúkkal szájba és popsiba is. Fáj nagyon,szájba meg utálom,de úgy legalább nem leszek terhes és így én vagyok a menő csaj a suliban.   De ugye nem tetszik megmondani Anyukámnak?? " Gyereknőgyógyászat,ambulacia! Lehetne mesélni....
    És sokaknak fogalmuk sincs arról,hogy pl. mikor volt mensese.


    De miért csodálkozunk bármin is? Gyakran a felnőttek szexuális kultúrája is béka segge alatt van,a testük legalapvetőbb működéséről is sokszor téves elképzeléseik vannak. A legalapvetőbb anatómiai ismeretekkel,saját testükkel sincsenek tisztában sokan. Egészségügyi kultúráról már ne is beszéljünk. Itt a fórumon is döbbenetes dolgokat kérdeznek,mondanak felnőtt emberek.
    Sokaknál a "mintát" és a " tudást" szex terén a stikában nézett  pornó adja. Fiataloknál is és ez igen nagy baj!


    Miképp várható el akkor,hogy a gyerekeket megfelelő módon,életkoruknak megfelelően,korrekt módon felvilágosítsák?
    előzmény:
    Csendike (12)
    2014-08-01  21:13
  2. 2014. augusztus 1. 21:3713.
    Akinek ilyen felvilágosító problémája van az próbálja beszerezni a """ Peti, Ida és picur című képes felvilágosító könyvet.
    Írói: Grethe Farertröm és Gunilla Hanssen
  3. 2014. augusztus 1. 21:1312.
    Köszönöm.  Megnéztem.Őrület!!!!!ha igaz.
    Ha nem valaki szórakozik azért, hogy más kislányok is lássak azt hogy nem kell annyira vigyázni magukra.
    Csak így tudom elképzelni.


    előzmény:
    tamtamtam (10)
    2014-08-01  20:32
  4. 2014. augusztus 1. 21:1011.
    Köszi.
    Így sem hiszem el, hogy 12 éves gyereklányoknak olyan kérdéseik vannak, hogy ha lenyeli mi van......

    Egyáltalán egy 12-13 éves hogy kerül olyan helyzetbe...........

    Oltári nagy bajok vannak.
    előzmény:
    ÁgicaT (9)
    2014-08-01  19:47
  5. 2014. augusztus 1. 20:3210.
    Nem volt nehéz találni ilyet:
    http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher beeses__182594-lehetek-terhes-ha-13-eves-vagyok-es-az-a-fiu- is-13-eves-es-5szor-volt-de-ritkan

    előzmény:
    Csendike (8)
    2014-08-01  19:00
  6. 2014. augusztus 1. 19:479.
    Csendike, ha esetleg kezedbe akad, olvass bele egy Veress Pali bácsi féle könyvbe. Meglepő dolgokat fogsz találni. Ez kábé a '70-80-as évek.
    Az én fiatalkoromban, '90-es években a Bravo újság "szex, szerelem, gyengédség" rovatában is voltak érdekes(?) kérdések.


    Egyik személyes kedvencem, hogy a család közös szappant használ, amin fehéres foltok vannak, és a kislány arra gyanakszik, hogy a bátyja azzal fürdik, meg ő is, és mi van, ha attól ő most terhes lesz. 
    előzmény:
    Csendike (8)
    2014-08-01  19:00
  7. 2014. augusztus 1. 19:008.
    Ezután szoktak érkezni a 12-14 éves kislányoktól gyakorikerdesek.hu-ra
    olyan kérdések, amelyben arra kíváncsiak, hogy terhes lehet-e a
    csókolózástól, az ujjazástól, vagy éppen attól ha lenyeli


    Most ez komoly?


    12-14 éves kislányok ilyen kérdésekkel?
    Na, ne már!
    Értem én hogy zülleszteni kell a társadalmathogy minél kevesebb ember legyen aki mer!!!!!gondolkodni és látja is a valós problémákat.
    De, ez vérlázító ha igaz amit írsz.
    előzmény:
    Csillag93 (7)
    2014-08-01  18:48
  8. 2014. augusztus 1. 18:487.
    Én is egyetértek azzal, hogy egy 8 éves gyerek már elég érett ahhoz, hogy képben legyen azzal kapcsolatban, hogyan születik a baba. Ezután szoktak érkezni a 12-14 éves kislányoktól gyakorikerdesek.hu-ra olyan kérdések, amelyben arra kíváncsiak, hogy terhes lehet-e a csókolózástól, az ujjazástól, vagy éppen attól ha lenyeli. Én 5 éves voltam, amikor a húgom született, és tisztában voltam azzal hogyan kerül oda és hogyan jön ki (persze részletek nélkül) 3 év múlva viszont már részletes felvilágosítást kaptam a menstruációról és a szexről is (még egy gumit is felbontott édesanyám, mert kíváncsi voltam rá) Szerintem nem szabad tabuként kezelni, mert ahogy már előttem is írták, annál kíváncsibb lesz és végül még késő lesz elmagyarázni...
  9. 2014. augusztus 1. 18:176.
    Hát csak "gratulálni" tudok, kedves anyuka.


    Velem szemben ezzel a kérdéssel nem állt 8 éves kislány, ellenben a fiam 5 évesen állt elő vele, mondván: teljesen tisztában van vele, hol jön ki a kisbaba, na de hogy megy be? És simán elmagyaráztam neki, nyilván nem naturális részletességgel, hanem korának megfelelő nyelvezettel, mindenféle gólya- és egyéb mesét kihagyva.
    A nagyobbik lányomat 9 évesen kérdés nélkül felvilágosítottam, és elég jól is tettem, mert alig múlt 10, mikor már nagylány lett. A kicsit később, ő más mentalitású mint a nővére, a külső jelek is később kezdtek nála jelentkezni, de már vele is rég túl vagyunk rajta (most 10 és fél éves), idén erdei iskolába már úgy ment, hogy vitt magával betétet, ha netán ott esne meg az első "baj". Gyorsan érnek ám a gyerekek, nagy hiba halogatni. Nem kell csodálkozni, ha később nem annyira fog bizalommal fog fordulni a gyerek anyukához ügyes-bajos dolgaival.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-01  13:15
  10. 2014. augusztus 1. 17:005.
    Nálunk 6 éves a nagyobb. Az öcsivel kapcsolatban az az egy kérdése volt, hogy hogyan bújt elő. mivel császár volt elég volt annyit mondani neki, hogy a doktor bácsi vágott a hasamon egy zsebet és azon keresztül bújt ki. Ennyivel le is tudta. Se az nem mozgatta meg, hogy hogyan készültek el, se maga a terhesség nem nagyon fpglalkoztatta, egy valami mulatatta belőle, hogy mozog a pocakban a törpe. Pedig minden vagyunk csak prűdek nem,szimplán elmaradt a kérdés, igaz állatok kapcsán már beszéltünk a szaporodásról, lehet emberi vonalon ezért sem mozgatja az agykerekeit a dolog.
    előzmény:
    Capuccino (3)
    2014-08-01  14:47
  11. 2014. augusztus 1. 14:494.
    hja, a vége meg, hogy megöleltem márkot, és erre se mondja el anyuka az igazat... hmm... te jó ég.. ez meg íjesztő.... Ez így leírva.. aztán csodálkoznak hogy  hülyeségeket hisznek sokan.. hát így terjed, a szülők tanítják mert jajj, meg kell úszni a felvilágosítást... nincs ezen mit megúszni,a gyerekek kérdezgetnek, nem terelni ekll, hanem mindig válaszolni... semmi baja nem elsz tőle egy ygereknek se ha tudja az igazat, sőt!!!
    előzmény:
    Capuccino (3)
    2014-08-01  14:47
  12. 2014. augusztus 1. 14:473.
    Kicsit nevetséges, hogy 8 éves gyerek ekkora fejtörést okoz... szerintem ezen már hamarabb túlvan a legtöbb gyerek ha nem prűd a család, és mindenre válaszolnak mindig.

    Amúgy meg prűdéknek nagyon jó könyvek vannak., tessék a gyerek elé tenni, és levan a gond. Én ajánlom pl az így működik a test címűt... de kevésbé műszaki beállitottságúak is tuti vannak a piacon... Vagy javaslom az anyukának hogy kérdezzen olyan családokat, ahol több gyerek van, és ugye kistesók születésekor már jval 8 éves kor előtt megkérdez mindent egy gyerek.. nem 8 évesen... cseppet vihar a biliben ez a cikk.
  13. 2014. augusztus 1. 13:152.
    Hát, egy 8 éves gyereknél szerintem már nem kellene ilyen tündérmeséket kitalálni. Főleg azért nem, mert előbb-utóbb majd felvilágosítják az osztálytársai, barátai, csak valószínűleg nem éppen helyesen, és ez később különféle problémákat okozhat. Az egész sokkal egyszerűbb lenne, ha a szülők nem csinálnának belőle ilyen nagy ügyet, mernének őszinték lenni legalább a saját gyerekükkel, mert minél misztikusabb dologként kezeljük, a gyereket annál jobban fogja érdekelni. Én 8 évesen már rég tudtam, hogy hogyan készül a baba. Megkérdeztem anyámat, megmondta kerek-perec (persze nem szaftos részletekig, csak arra válaszolt, amit kérdeztem). És szerintem így a helyes, és én is ugyanígy fogok eljárni a saját gyerekemmel. A fiam 2,5 éves, már most érdekli a téma, a kedvenc "esti meséje", amikor elmeséljük neki a születése történetét. És ami érdekli ezzel kapcsolatban, arra őszintén és egyszerűen válaszolok.

Címlap

top