Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ennyi gyümölcs van valójában a gyereknek szánt gyümölcslevekben

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 1. 12:06
Kifejezetten a kicsi, kétdecis gyümölcsleveleket hasonlította össze a Tudatos Vásárlók Egyesülete, megnézték, melyikben pontosan mennyi gyümölcs van.

Nők Lapja Café: Ennyi gyümölcs van valójában a gyereknek szánt gyümölcslevekben
  1. 2014. augusztus 1. 13:584.
    Egész egyszerűen nem kellene minden vackot megvásárolni, mert igenis szinte minden tele van nyomva cukorral és kemikáliákkal, hogy mielőbb függőséget alakítsanak ki már a gyerekekben is. Arra alapozván, ha eléggé hisztizik érte, a szülő úgyis megveszi. De ha a gyereknek nincs alkalma rászokni, máris kikerültük az egyik leghatalmasabb csapdáját a "civilizációnak". A multiknak pont nem az az érdekük, hogy egészségesek legyünk, hanem az, hogy minél többet vásároljunk. Otthon is lehet gyümölcslevet készíteni pillanatok alatt, de az igazi gyümölcsnél semmi sem jobb. És akkor még a zöldségekről nem is beszéltünk. :)
  2. 2014. augusztus 1. 12:343.
    Csak számomra nem hatott ez az újdonság erejével? Már annak idején sem vettem meg ezeket a cukros löttyöket. A házilag előállított szörpökben  több gyümölcslé van mint ezekben. Annak a bizonyos R...ch terméknek a papírját olvastam el nemrégen. Vissza is tettem.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-01  12:06
  3. 2014. augusztus 1. 12:062.
    Ez szégyen gyerekeknek cukros vizet eladni!! Miért nem határozzák meg törvényesen minimum 50% gyümölcstartalom alatt ne lehetne forgalomba hozni.És még azt hisszük hogy jót veszünk a gyermekünknek.Chips adó és egyebek vannak amelyek ugyancsak károsak az egészségre ezt is meg lehetne adóztatni ha a gyümölcstartalom 50% alá esik.Nos talán még ötletet is adtam az amúgy is kreativ adórendszerünkhöz hajrá ez legalább a kicsik egészségéért lesz.

Címlap

top