Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

,,A fiamnak szeretnék kenyeret venni..."

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. augusztus 1. 00:54
,,Szia, tudnál segíteni egy kis pénzzel? Nem nekem kell - a fiamnak szeretnék kenyeret venni. Éhes. De ha tudsz valami munkát, az is jól jönne" - ezzel állt elém egy férfi a bevásárlóközpont parkolójában. Tiszta volt, rendezett külsejű, udvarias, fiatal - és egy három év körüli kisfiú fogta a kezét.

Nők Lapja Café: ,,A fiamnak szeretnék kenyeret venni..."
  1. 2014. augusztus 1. 15:599.
    Így van. Engem már senki nem tud meghatni. Ahhoz túl sokat láttam már, túl sokat megéltem. Meg ugye a rengeteg bérkoldus. Általában testi fogyatékosok vagy gyerekek, akiket a futtatójuk kiküld az utcára. Ők meg milliomosok.
    Amikor meg öregek kéregetnek, az meg külön kabaré. Ha idős, nyilván van nyugdíja, ha meg nincs, kérdés, hogy mit csinált addig, amíg a nyugdíjra valót össze kellett volna szednie.
    Én a jövedelmem nagyon tetemes részét befizetem az államnak, így az a kevés, ami marad, hadd legyen már az enyém.
    előzmény:
    Anda39 (4)
    2014-08-01  07:32
  2. 2014. augusztus 1. 14:308.
    Egyszer hozzám is odajött egy férfi (érdekes, inkább a nőket szúrják ki), annyit mondott, adjak neki egy kis pénzt, mert elvesztette a munkahelyét. Ránéztem , csak annyit mondtam: én meg a lakásomat, szóval én nyertem kedves uram. Nem hazudtam. Nagyon zavarba jött, annyit még kibökött, hogy svájci frank volt?
    Lehet, hogy bunkó dolog volt, de ha férfi lennék, biztos nem egy egyedüllevő nőhöz mennék oda. Ja és mindez a metróban történt, ahová ugye jegy vagy bérlet nélkül nem engednek le senkit...
  3. 2014. augusztus 1. 14:147.
    Én egyszer adtam egy 40-es nőnek (gyerek nélküli), aki a hasát fogta, úgy magyarázta, hogy milyen éhes, nem pénzt, mert ki tudja, mire költi, de a frankó (természeszetsen érintetlen) marhapárizsis zsömlémet, amit laza csulómozdulattal a szemem előtt bedobott a reklámszatyrába, és továbbment.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-01  00:54
  4. 2014. augusztus 1. 09:566.
    Itt nem nagyon keregetnek az utcan, de regebben volt egy AIDSes  ferfi akinek mindig vettem ennivalot amikor talalkoztam vele a belvarosban.

    Mindig udvariasan megkoszonte, aztan kesobb mar elbeszelgettem vele, szimpatikus csendes ember volt ugy 40 koruli, a csaladja kidobta nem is beszeltek vele a betegsege miatt. aztan kb 2 eve nem lattam es volt nehany ferfi a parkban akik ismertek toluk tudtam meg hogy bekerult korhazba es ott is halt meg par het utan. az allam temette el.
  5. 2014. augusztus 1. 09:495.
    En megkerdeztem  volna tole hogy bejonne-e velem az uzletbe, veszek neki ennivalot es az ugy jo lesz-e?

    ha igent mond akkor mehetunk ha nem tovabb mentem volna.

    en ezt szoktam csinalni ha elelmre kernek tolem.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-08-01  00:54
  6. 2014. augusztus 1. 07:324.
    Ebből is látszik igen, hogy kétféle igazság is létezhet, mert az is előfordulhat, hogy neked van igazad. Amiért az emberek nagy része nem hisz a kéregetőknek, az azért van, mert egyre többen élnek vissza a másik jóhiszeműségével.
    Sorolhatnám, hogy itt, a lakóhelyemen mennyi átverés történt már eddig azért, mert idegenek visszaéltek (főleg az idősebb) falubelijeim jóindulatával és meglopták, kirabolták, átverték őket. 
    Az utcán koldulókról is tudni, hogy sokszor nem a valós helyzetet tudatják velünk, hanem egy megható történetet, amiért a legtöbb embernek kinyílik a pénztárcája.
    előzmény:
    Lillaréka (3)
    2014-08-01  05:46
  7. 2014. augusztus 1. 05:463.
    Hm.. itélkezni nagyon könnyű, a legkönnyebb.
    Mert előfordulhat, hogy ez már a  végső elkeseredése ennek az embernek.
    Munka?  miért nem keres munkát?
    Talán azért mert még csak visszajelzést sem kap sehonnan, ahova önéletrajzot adott be.
    Tiszta volt.. mert még tartja magát a  régi tisztaság--- a régi életéből, de ennivalóra már nincs pénz. Ma már százezrek élhetnek igy Magyarországon. Gyerekes családok, akik elveszitették a munkahelyüket és bárhova mennek elutasitást kapnak.  Idősek, akik csak valami minimális nyugdijat kapnak, mert idő elött elkövették azt a hibát, hogy megbetegedtek.
    Lehetne még sorolni a végtelenségig, hogy ki miért szegényedik el Magyarországon.... Mire észbe kap a többség, aki még tehetne valamit, addigra késő lesz már, mert nekik is a küszöbrágás magad... vagy az utca.
    előzmény:
    fabian.ne (2)
    2014-08-01  00:54
  8. 2014. augusztus 1. 00:542.
    Ne legyen lelkiismeret furdalásod mert nincs miért . Igenis szégyellje magát az a fiatal férfi aki nem átallja a saját gyereke előtt a koldulást, biztos lenne más megoldása is de neki ez a kényelmesebb és még a gyerekre sincs tekintettel.Úgy hogy jól tetted hogy nem adtál a péksüteményt meg úgyse fogadták volna el.

Címlap

top