Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hogy a magyarok ne túlóráznának? Vagy csak az számít, amit a papírra írtak?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. július 29. 19:13
Az uniós átlaghoz képest - állítólag - alig túlórázik a magyar. Végiggondoltam, hogy ismerek-e bárkit, aki kevesebbet dolgozna napi kilenc-tíz óránál. Nos, nem nagyon.

Nők Lapja Café: Mindenki más többet dolgozik Európában, mint a magyar?!
  1. 2014. július 30. 12:406.
    Angliában élek, nagyon nehéz elhinni, hogy itt többet dolgoznak, mint Magyarországon. Csak a példa kedvéért, dolgozom heti 20-25 órát, az állam kiegészíti 10-12 órányi órabérrel, plusz segítenek a lakbérben, gyereknevelésben. Összességében többet ad az állam, mint amennyi a fizetésem...
  2. 2014. július 30. 09:375.
    Nálunk a cégnél kötelező a túlóra, amit zsebbe fizetnek. Ha valaki nem bírja ,,EL LEHET MENNI!"Sajnos nincs választásunk, ha lenne, már nem itt dolgoznék.
  3. 2014. július 30. 08:294.
    Na itt van a kutya elásva kérem szépen:
    "Nagyon úgy néz ki, hogy mi, magyarok csak papíron nem túlórázunk. Mert ki is térítené jó útra azokat a vállalkozókat, akik a lelket is kihajtják a minimálbérre felvett alkalmazottaikból? Ki foglalkozik azzal, hogyan szolgálja ki egy vidéki étterem szakácsa reggeltől estig a vendégeket, ha négy órára van bejelentve? Miből él egy pincér, ha a bejelentett fizetéséből biztos nem, és miért nem a családjával tölti a napjait, ha nincs róla papírja, hogy benn melózik 12 órákat? És kinek fog feltűnni az, hogy az ötvenes Melinda ebben az évben valójában csak öt nap szabadságot vett ki, a többit csak látszólag írták ki a főnök kérésére?"


    A férjem kb. 1,5 éve keres munkát. Eddig nem talált olyan helyet, ahol napi 8 órát kell dolgozni, és 8 órára is van bejelentve és így esélye van tisztességes bérre.
    Ahol tisztességes a bér - már amit a kezéhez kap -, ott 4 óra a bejelentett, a többit zsebbe.
    Ahol 8 órára van bejelentbe, ott is legalább 9 órát kell dolgozni, de kerek-perec megmondták, hogy a munkaidő kezdete a biztos, a vége akkor van, amikor a munkát befejezték. Szó nem esett túlórapénzről.
    Hát ez a nagy magyar büdös valóság sok szakmában.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-07-29  19:13
  4. 2014. július 30. 08:173.

    Na, itt a lényeg:


    "Tudjuk, hogy elvileg jogunk lenne mindenféle kompenzációhoz, de az átlagosnál magasabb fizetések miatt mindenki hallgat."


    és a másik:


    "Gondolkodtam már a váltáson, de nagyon nyomaszt a lakáshitel. Itt szeretnek, az átlagbérnél kicsivel többet keresek, egyelőre biztos, hogy maradok.” "



    Többé-kevésbé mindenki túlórázik, aki sokat keres azért, mert úgymond elvárják, hiszen bele kell, hogy férjen, hogy egy-egy munkát akár munkaidő után is megcsináljon, vagy ha áthúzódik a feladat megoldása, hát Istenem, jól megfizetik, mire számított...?!


    Aki meg keveset keres, az meg úgy van vele, hogy legalább ez is van, ha ellenkezne, gyorsan az utcán találná magát, hisz' a helyére tucatszám várnak...!


    Jól ki van ez gondolva, és a munkáltatók nem szívbajosak...sajnos, nagyon is visszaélnek a helyzetükkel, immár törvényileg is támogatva vannak, ugyanis az MT sem a védi igazán a dolgozókat...


  5. 2014. július 30. 07:422.
    Utoljára 92-ben fizették ki a túlórámat az MKB-nél. Aztán azóta egyetlen cégnél sem. Szóval ismét csak jól tudunk központilag minta-táblázatokat gyártani, aminek semmi értelme - közpénzből.

Címlap

top