Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nem vagy te anorexiás? Mi közöd hozzá?!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. július 29. 13:42
Álszentség lenne úgy tenni, mintha nem alkotnánk percenként véleményt másokról. Na jó, néha akár még ki is mondjuk hangosan. De milyen meggondolásból közlik az aktuális ítéletüket a másikkal felszínes ismerősök vagy félidegenek kérés nélkül?

Nők Lapja Café: Nem vagy te anorexiás? Mi közöd hozzá?!
  1. 2015. Április 6. 22:2840.

    Semmi baj.. 

    előzmény:
    ladybird65 (39)
    2015-04-06  17:31
  2. 2015. Április 6. 17:3139.

    Nem, nem akarom kiforgatni. Most olvastam újra az ominózus mondatot, tényleg nem Te mondtad, hanem a tanulmány (amivel  nem értek egyet). Figyelmetlen voltam, bocsánat!

    előzmény:
    sinister28 (38)
    2015-04-06  14:32
  3. 2015. Április 6. 14:3238.

    Nem ítélkeztem, nem én gondolom, hogy a terapeutához járás az defektességet jelent, hanem ez volt az előadásban, hogy a szülővel való kapcsolat az oka, hogy úgy érzik nem képesek megoldani problémákat, és mivel nem felelnek meg az elvárásoknak, amiket a szüleik támasztanak feléjük, például alkati jelzések, stb., ezért azt hiszik defektesek. Érted? Nem én mondom, hogy azok, ők hiszik azt, hiszen annak sem elég jók, akikben elvileg kódolva van az irántuk érzett feltétel nélküli szeretet és elfogadás.


    De látom belém akarsz kötni... 


    Vicces ahogy kifordítod a szavaimat azért, mert azt mertem állítani, hogy a kövérek sem mindig zabálnak reggeltől estig. De tudod mit? te csak nyugtasd magad ezzel, ha így jobb a lelkivilágodnak.. 

    előzmény:
    ladybird65 (37)
    2015-04-06  13:52
  4. 2015. Április 6. 13:5237.

    Attól, hogy valaki terapeutához jár, még nem lesz defektes. Speciel én is járok már egy ideje, és egyáltalán nem érzem magam defektesnek. Ahogy bármilyen szakorvoshoz megyünk (fogorvos, szülészet, bőrgyógyászat, stb.), azért tesszük, hogy megoldják a problémánkat. S nem azért, mert defektesek vagyunk. De te dolgod, én biztos nem ítélkeznék így senkiről, aki segítséget vesz igénybe.


    Amit alant írtál, arra meg csak azt tudom mondani, hogy minket is nagyon önállónak neveltek. Van nagyon sok jó oldala is, meg nagyon sok rossz is. De nekem nem is az önállóságra neveléssel volt bajom.

    előzmény:
    sinister28 (36)
    2015-04-05  21:44
  5. 2015. Április 5. 21:4436.

    Egy tanulmány szerint, amiről nem túl régen tartottak nekem előadást, az amerikai lakosság 80 %-a jár terapeutához, amit arra vezetnek vissza, hogy a gyerekektől az önállóságra szoktatás eredményessége okán az anyák igyekeznek mielőbb 'leszakadni', nehogy túlzottan ragaszkodjanak hozzájuk, és ez ne befolyásolja az idősödő szülők életét. A terapeutánál meg aztán kiderül milyen elvárásokkal, kritikákkal illetik az anyák és általában a szülők a felnőtt gyerekeiket. 


     


    De ettől függetlenül elhiszem neked, hogy akikkel találkoztál és akiket ismersz azok nem ilyenek.

    előzmény:
    ladybird65 (35)
    2015-04-05  19:47
  6. 2015. Április 5. 19:4735.

    Sok igazságot írtál. De azt azért nem hinném, hogy Amerika lakosságának 80%-a defektes lenne. Nekem nem úgy tűnt ottjártamkor.

    előzmény:
    sinister28 (34)
    2015-04-05  10:58
  7. 2015. Április 5. 10:5834.

    Mondjuk arról, hogy egy anya negatívan értékeli a saját gyerekét, azt nem tudom, hogy most bátorságnak érzik e, de az biztos, hogy a legtöbb ember defektje a szüleinek köszönhető. Például a túlevés is, és a NEM evés is általában vagy az anyának való megfelelési kényszer, vagy az anya által okozott állandósult szorongás váltja ki. Aztán ezek után nagy arccal még kritizálják is a gyereküket..


    Bár tanulmányaim alapján ezek az anyák hasonló környezetben nőttek fel, de ez aligha vigasz annak a gyereknek, akiknek az életét/önbecsülését/önbizalmát eme árnyékban verik szét. Persze ez nem csak a magyarokra jellemző, amerikában például szinte ugyanebből az okból a népesség 80 %-a defektes. Az 'anyák' minden elszenvedett frusztrációjukat az egyetlen, védekezésképtelen és főleg KICSI emberen, a saját gyerekükön verik le.

    előzmény:
    Amarynda (33)
    2015-04-05  10:36
  8. 2015. Április 5. 10:3633.

    egy ismerosom jart igy az anyossal, hogy naluk jart es az anyos


    elkedte kritizalni a lanyat, aki egyebkent egy nagyon csendes es nyugodt termeszetu no sose bantotta meg addig az anyjat.


    az ominozus kritika ugy hangzott, neked egyre nagyobb a feneked lanyom. a lany meg kapasbol visszaszolt hogy lehet de nekem legalabb van mellem nem vagyok olyan lapos mint te hogy kitomott melltarto nelkul  ferfinak neznenek elolrol.


    az anyja se kopni se nyelni nem tudott. lehet hogy vissza kell szolni es akkor eszhez ternek. volt olyan aki szinten hasonlo "nagy a feneked" megszolalasra annyit valaszolt a kedves mamanak hogy sajnos volt kitol orokolnom de az enyem legalabb formas es kerek a tied meg olyan mintha a falnak loktek volna.

    előzmény:
    ladybird65 (19)
    2014-08-01  17:22
  9. 2015. Április 4. 23:0032.

    Ha csak a fizikára meg az anyagmegmaradás törvényére gondolok. Mert ahhoz, hogy valaki hájat növesszen, ahhoz csak kell valami kalóriabevitel.


    S mi van az afrikai éhezőkkel ők is felnőnek és élnek, mondjuk tized annyit esznek, mint egy európai ember, de a testsúlyuk nem tized akkora. Na jó, lehet hogy a számok nem valósak, de biztosan nincs egyenes arányban a kalóriabevitel és a testsúly. Mint ahogyan a nagyon magas emberek vagy a nagyon alacsonyak, ők sem azért akkorák, mert sokat ettek vagy netán keveset?!? Hogy ki mekkorára nő genetikailag kódolva van, ez valahogy mindenkinek teljesen természetes, akkor miért nehéz azt elfogadni, hogy a testsúly mögött sem csak a kalória bevitel áll. Genetika és hormonok és olyan folyamatok, amiről még nem sokat tudunk. Éppen mostanában olvasgatok a csontritkulásról, a csapból is a kalcium folyik évek óta, aztán szerepet kapott a d vitamin is, és most már egyre inkább hajlanak a felé, hogy az előző kettő mit sem ér K vitamin nélkül, mert nélküle a kalcium az érfalon lerakódik és több a kára, mint a haszna... Vagy idáig arról volt szó, hogy az inzulinrezisztencia az elhízás következtében alakul ki, aztán mostanában ott is új szelek fújnak: egyes kutatások arra utalnak, hogy a fordított a folyamat tehát az inzulinrezisztencia nem következménye, hanem oka az elhízásnak... Szerintem előbb vagy utóbb erre is rá fognak jönni, hogy mi áll a mögött, hogy az egyiknél a soknak sincs látszata, a másiknál a kevés is jól megmutatkozik...

    előzmény:
    ladybird65 (29)
    2015-04-04  16:48
  10. 2015. Április 4. 19:5231.

    Én 184 centimeter magas vagyok és 53 kilo már évek ota. Vagy tizenöt éve. Nem fogyok, nem hizok. Anyosom mig birta magát tömött mint a libát. Manapság csak megjegyzi, de sovánka vagy kislányom. Egyem a kis szivét. 

    előzmény:
    Gonda Kitti (9)
    2014-07-29  18:21
  11. 2015. Április 4. 17:4530.

    Én nem állítom, hogy a fényevéstől lesz valaki kövér, csak annyit mondtam, hogy az is ítélkezés, ha ránézel, és ezen agyalsz. És ahogy a cikkírónak rosszul esik, ugyanezen az elven rosszul esik annak is, aki kövér. 


    Én úgy gondolom, hogy nincs éppen könnyű dolga egyiknek sem, de biztos vagyok abban, hogy ha nem ítélkezéssel, nem lenézéssel és nem gúnyos megjegyzésekkel kellene szembesülni az ilyen embereknek, akkor talán motiváltabbak lennének. nem biztos, de lehet, hogy igen. 


    Nem tudjuk mi mögött mi rejlik, ahogy egy vékonyság mögött is lehet genetika és egy nagyon jó anyagcsere, úgy a kövéreknél is lehet valami ami miatt nem úgy működnek, ahogy kellene.


    Gondold végig, adott egy kövér ember, akit egész életében piszkálnak, csúfolnak, megaláznak. Tudod mi történik? Megutálja önmagát. Ez a legrosszabb pszichotikus betegség, amit el lehet képzelni, mert onnantól önmagát betegíti egyre jobban, és az egyik tünete a nagyon durva hízás. És igen, van aki kényszerevő lesz, és iszonyatos mennyiségű ételt visz be a szervezetébe. És hihetetlen lehet, de olyan is van, aki alig eszik, de szó szerint az az énkép épül benne élete minden percében, hogy hiába nem eszik (annyit ami indokolná ezt a túlsúlyt), ő egy bálna. És hízik tőle. 


    És még egy gondolat: én sajnos ítélkeztem már olyan dologban, amire nem volt rálátásom, és tévedtem. De ne tudd meg, ezt a tévedésemet hogy torolta meg az élet, mert ha nem éltem volna át, magam sem hinném el. Azóta igyekszem nem ítélkezni, mert nem akarok még egy ilyen csapást. :(

    előzmény:
    ladybird65 (29)
    2015-04-04  16:48
  12. 2015. Április 4. 16:4829.

    Figyelj, én sem az alapján ítélek meg egy embert, hogy kövér-e vagy sovány.


    Igen, valóban nincs mindig egyenes arányosság az evés és a súly között. De. Azért én egyvalamit nem értek. Ha valaki nagyon kövér, az a semmitől hogyan lesz az? Ha csak a fizikára meg az anyagmegmaradás törvényére gondolok. Mert ahhoz, hogy valaki hájat növesszen, ahhoz csak kell valami kalóriabevitel.

    előzmény:
    sinister28 (28)
    2015-04-03  23:19
  13. 2015. Április 3. 23:1928.
    Ja, és nem. Soha életemben nem ettem csülköt a töltött káposzta mellé, de érdekes szavak ezek attól, aki kikéri magának a megjegyzést, de ő bezzeg, milyen klassz ember, rögtön azt firtatja, mitől kövér a másik, és ÍTÉLKEZIK?! holott számára is sértő. Azt hiszem, kövér vagy sovány, EMBER mind a kettő, és amit elvársz magadnak kedves cikkíró, talán kezdhetnéd azzal, hogy példaként mutatod. De látom annak nem érzed szükségét.
  14. 2015. Április 3. 23:0927.

    Milyen érdekes cikk.. szerintem ezt egy kövér is írhatta volna, és nem igaz, hogy azoknak nem szólnak be, meg azoknak nem lehet. Dehogynem, nagyon is csúnyán beszólnak, sőt. Szarrá alázzák őket a vékonyak, sőt, én már olyat is láttam, hogy a NEM vékony szólt be a tőle valamivel kövérebbnek.


    Én úgy gondolom, hogy egyáltalán senkit nem kellene CSAK kinézet alapján megítélni, mert csalódtam már gyönyörű nőben, és tiszteltem olyat, aki nem volt se szép, se csinos, de minden okom megvolt rá, hogy becsüljem, mert EMBER volt, tetőtől talpig. 


    Nekem van egy barátnőm, annyit eszik, nézni is rossz, és egy szál bél. Én gyanítom attól is hízok, hogy nézem... 

  15. 2015. Április 3. 22:4526.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_899947 (23)
    2014-09-27  10:13
  16. 2015. Április 3. 22:4225.

    Te meg itt vagy?Azt hittem a masik   topikba irott cikked alapjan,hogy mar reg Etiopiaban segited a raszorulokat!Mi az ,hogy :nektek Magyaroknak; hat te mi vagy,marslako?

    előzmény:
    mickamacka (14)
    2014-07-30  15:47
  17. 2015. Április 3. 04:3024.
    Érdekes cikk... nem hallott olyat, hogy beszólnak a kövéreknek....hm....én vagyok olyan szerencsés, hogy volt már 5 kg feleslegem, de volt 40 is. Igenis beszólnak.... amikor nagyon elvagy hízva akkor, meg amikor kevésbé akkor is.... és nem molettnek hívnak, hanem kövérnek. Igen, beszólnak, de én már nem foglalkozom ezzel... szültem, a hasam lóg, a mellem is. Ez van.... a "jóakarók"-at nem érdekli, hogy mi van mögötte.....híztál és kész. Meg akarok barátkozni az "új testemmel", a hatalmas babám miatt lógó kötényhasammal.... de nehéz: jó nagy hasad maradt ám.... én meg örülök, hogy a terhesség előtti súlyomat elértem... másnak is belegázolnak a lelkébe, nem csak a vékonyaknak. A vékonyakhoz nem mennem oda idegenek életmódbeli tanácsokat adni :P
  18. Torolt_felhasznalo_899947
    Torolt_felhasznalo_899947
    2014. szeptember 27. 10:1323.

    ....ööö.... Te nem lenni mágyár?? 


     


    És akkor most Neked vannak szingli barátnőid? 

    előzmény:
    mickamacka (14)
    2014-07-30  15:47
  19. 2014. szeptember 27. 09:1322.
    Nem baj hogy megkerdezted. Nekem munkatarsnom es egyben baratnom miutan a tarskereson megtalalta az "igazit" orult modon fogyozni tornazni kezdett mert a pasi szerint kover volt ( normal csinos norol beszelek) . Napi tobb ora valogatott edzes szauna es szinte semmi kaja. Nem mertunk szolni hisz szerelmes volt es illetlennek tartottuk...addig fajult a dolog hogy mento vitte el a munkahelyrol mert rangatozva esett ossze...tehat ha kedvesen aggodasbol okkal kerdezed az mas. Az utcan regi ismerostol illetlen es tenyleg mi koze hozza.
  20. 2014. augusztus 1. 17:2621.
    Na ezt - fogalmam sincs, miért ilyen formátumban küldte el. Természetesen nem így adtam fel.
    előzmény:
    ladybird65 (19)
    2014-08-01  17:22
  21. 2014. augusztus 1. 17:2520.
    "Az itt hozzaszolok irasanak mindegyike sugarozza, a kisebbrendusegi komplexust, a serult lellket."
    Szerintem meg inkább annak van komplexusa, aki a másik külsejét fikázza. Én pl. a szépséget előbb észreveszem valakin, mint a negatívumokat.
    előzmény:
    felicienne (17)
    2014-08-01  09:23
  22. 2014. augusztus 1. 17:2219.
    "Tanuja voltam (Magyarorszagon), ahol vendegsegben az idosebb hazigazda
    mindenki elott azt mondta a harmincas, jokepu, szimpatikus
    fiatalembernek" Je, Te mar ilyen fiatalon kopaszodsz?". Nagyon kinos
    volt, en szegyelltem magam. "Nekem anyám ugyanilyen. Pár éve már volt egy fórumozó társunk, aki nagyon kiakadt azon, hogy le mertem írni az igazságot, bántás nélkül a meztelen tényeket. Még akkor is, ha a saját anyámról van szó. Engem nagyon gyakran hozott már kellemetlen helyzetbe anyám. Ő az a típus, hogy más szemében a szálkát is, magáéban a gerendát sem veszi észre. Kevés rosszabb külsővel megáldott ember szaladgál az utcán, ő mégis mindig csak másokon veszi észre a ..... bármit. És most hosszan sorolhatnám. Pl. a túlsúlyt. Ha valakin van 5 kg túlsúly vagy mínusz, már egyből szóvá teszi. Ha valaki kopaszodik, azt is. Vagy bármit. És ő tolja bele az illető arcába. EGyszerűen nem is értem az elgondolását, mert az ő helyében én azért félnék, hogy neki is képébe vághatná valaki, ha olyan prosztó lenne, hogy ő meg 140 cm és több mint 70 kg, hogy nagy az orra, alig van haja, x lába van és förtelmesen selypít. De anyám is azt hiszi, hogy az mocskosul vicces, mikor ő mást elkezd ekézni. Pl. a párom - annak ellenére, hogy jóval fiatalabb nálam - sajnos elkezdett már évek óta erősen kopaszodni (pedig rengeteg haja volt!!!). Anyám - kivétel nélkül - ahányszor jön pl. köszönteni vagy mit tudom én miért, annyiszor vágja a párom arcába, hogy kopaszodsz. És akkor jönnek az okos ötletei, hogy hordjon parókát meg ilyenek. Ilyenkor a föld alá tudnék süllyedni. Engem is mindig megtalál valamivel, de engem már nem érdekel, hogy mit mond. Engem pl. a hajam miatt csesztet a legtöbbet. Mert egyenes a hajam, és szerinte az az ápolatlanság jele. Mert neki az tetszene, ha én is banyafrizurát hordanék, mint ő. De én még 100 éves koromban sem fogok, ahhoz még egyszer kéne megszületnem. (egy kis magyarázat: nálam a banyafrizura azt jelenti, hogy ha falaki rövidre vágatja a haját és becsavarja).
    előzmény:
    Olasimbo (16)
    2014-08-01  08:37
  23. 2014. augusztus 1. 09:2518.
    "o ezzel kezdte" Hu, de nagyon sovany vagy!" ( 168 cm, 56 kg, nekem pont
    jo). Egy pillanatra szohoz sem tudtam jutni...... a talalkozas utan meg
    is szakadt az evtizedek ota tarto (addig viszonylag normalis)
    kapcsolatunk."


    Egy jo pszichologust bizony nem artana felkeresned, ha egy ilyen hulye mondatra igy reagalsz.
    előzmény:
    Olasimbo (16)
    2014-08-01  08:37
  24. 2014. augusztus 1. 09:2317.
    Jo temat feszegetne a cikk, csak sajnos megragadt a tulsulyos - tul vekony alapellentetben. Egy kisebbrendusegi komplexus sugarzik ebbol is: bezzeg a tulsulyosoknak nem szolnak be.

    Erdekes olvasni, hogy mennyi frusztraciot okozhatnak az ilyen beszolasok.

    Az itt hozzaszolok irasanak mindegyike sugarozza, a kisebbrendusegi komplexust, a serult lellket.
    Inkabb ez a baj, mit hogy hany kilo az ember.

    Akinek rendben van a lelke, legyen az tul kover vagy tul sovany egyszeruen csak mosolyog at ilyen beszolasokon, szinte meg sem hallja.
    A lelket is kell edzeni, nem csak a testet!


     
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-07-29  13:42

Címlap

top