Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Haláleset a strandon - ,,Térdig érő vízben is meg lehet fulladni"

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. július 22. 21:05
Újabb strandtragédia történt: ezúttal egy kislány halt meg, a fővárosi Paskál fürdőben. Egyszerűen nem akarjuk elhinni, hogy nem lehet megelőzni az ilyen eseteket - pláne, ha emberi mulasztásból adódnak.

Nők Lapja Café: Haláleset a strandon - ,,Térdig érő vízben is meg lehet fulladni\"
  1. 2014. július 24. 20:0611.
    Én biztos nem vinném őket sehova, ha nem lenne legalább annyi kísérő, ahány elő van írva. Egyébként mennyi az előírás? Hol van előírva?
    előzmény:
    ladybird65 (9)
    2014-07-24  19:43
  2. 2014. július 24. 20:0410.
    "Nem szabad egy gyerekre bizni egy masik gyerek eletet-egeszseget."


    De nem lehet nem rábízni egyiket a másikra, amikor csapatostul vannak. Ha csak annyit mondasz nekik, hogy márpedig egyedül senki sem mehet be, csak kettesével-hármasával, ezzel máris rábízod egyiket a másikra, nem? De akkor mit mondjál inkább? Semmit?
    előzmény:
    hutchi (7)
    2014-07-23  21:15
  3. 2014. július 24. 19:439.
    Tudod, azt a legkönnyebb. Kritizálni valamit - építő javaslat nélkül.
    Szerintem is jó ötlet egyébként. Arról nem beszélve, hogy nem mindig dönthetsz egyedül arról, hogy hány gyereket viszel hány kísérővel. Amikor én osztálykirándulásra vittem gyerekeket, én is kértem kísérő szülőt. Pedig nem is volt sok gyerek az osztályban. És ha senki nem jön, akkor mit csináltam volna? Nem viszem el őket? Na abból lett volna csak balhé. Hogy még arra se vagyok képes, holott a gyerekek várták a kirándulást.
    előzmény:
    tamtamtam (6)
    2014-07-23  19:46
  4. 2014. július 24. 18:048.
    Őszinte részvétem a családnak. Nem szoktam semmihez hozzászólni, de ebben az esetben saját tapasztalatomat szeretném megosztani, azért, hogy a szülők tanuljanak belőle és legyenek nagyon óvatosak, kire és milyen körülmények között bízzák rá gyermeküket, vagy hogyan vigyáznak rá saját maguk is!A Tisza partján nőttem fel, soha nem láttam még olyat, hogy valaki "víziszonyos"!Az én kislányomat 3 éves korában elvittem a strandra és a gyermekmedencébe (ahová a felnőttek nem mehetenek) vittem fürdeni. Amikor a gyerek kicsúszott az úszógumiból nem tudott felállni  a neki derékig érő vízben, simán belefulladt volna, ha a padon üldögélek és nem állok mellette. Úgy húztam ki, nem értettem az egészet! Imádta a vizet, de ha a feje víz alá került, pánikrohamot kapott és nem tudott felállni! Ez állandóan így történt, nagyon kellett vigyáznom.Később rájöttem, hogy nem csak az én gyermekem ilyen!  A kötelező úszásokatatáskor 6 éves korban szóltam az osztályfőnöknek, aki ezt nem hitte el!Ezért nem engedtem el a gyereket mert ilyen emberekre nem bízom a gyerekem, aki ilyet még nem látott úgy gondolja, hogy akkor nincs is! Saját magunk  győződjünk meg, hogy a gyerek milyen viszonyba van a vízzel! Szerencsére azóta is szereti a vizet, de tudja, hogy csak olyannal mehet el fürdeni, akire számíthat, ha baj van! Egyszer Cserkeszőlőn nyaraltunk, ahol a hullámfürdőben egy 7-8 év körüli kislány neki mellig érő vízben várta, hogy meginduljon a hullám! Szülők nélkül, de tömegben! Ahogy a hullám megindult a kislányt bevitte, nem ért le a lába! Fuldoklott és segítségért kiabált, a körülötte lévő felnőtteknek csak egy karnyújtás lett volna, hogy kihúzzák és leérjen a lába! Senki nem segített neki!A lányommal végignéztük, ezt a jelenetet! Gyorsan döntöttem, a lányomat aki víziszonyos ott hagytam és kihúztam a kislányt! Hozzáteszem, három úszómester volt, de mindnek akadt tennivalója olyan könnyelműek voltak az emberek!Mikor észrevették, hogy kihúzom, leállították a hullámot, odajöttek az úszómesterek megnézni, hogy jól van-e a kislány, aki az ijedségtől szólni sem tudott! Az emberek azon voltak felháborodva, hogy miért állították le a hullámot!Azóta nem voltunk strandon, a lányomat annyira megviselte a fulduklás látványa és az egész, hogy nem akar ilyen helyre menni pedig eltelt 10 év!
  5. 2014. július 23. 21:157.
    A buddy rendszernek az lehet a hatulutoje, hogy ha megtortenik a tragedia, az aldozat kis tarsa is lelkileg tonkremehet egy eletre, mert sajatmagat fogja hibaztatni, meg akkor is, ha a felnottek nem vonjak felelossegre, hisz egy gyereket nem is lehet. Nem szabad egy gyerekre bizni egy masik gyerek eletet-egeszseget. Szerintem sokkal celravezetobb a gyerekek csoportos felkeszitese, hogy nagyjabol tisztaban legyenek a veszelyforrasokkal, hogy tudjak mire figyeljenek, mikor szoljanak egy felnottnek, mikor kerjenek segitseget. Nem tudom ez milyen tabor volt, de a szuloket is be lehet vonni onkentes alapon, hogy legyen tobb kisero. Amikor en vittem uszasorakra a gyerekeimet, mindig ott ultem a medence szelen en is a tobbi szlovel, akik szinten otmaradtak az oran a gyerekeikkel. Azt sem tudom, hogy egy magyar strandon hany uszomester van, de medencenkent kene legalabb 3-4, legalabbis itt, Kanadaban ugy vettem eszre ennyi szokott lenni. Nagyobb medenceknel van akar 6 is. 
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-07-22  21:05
  6. 2014. július 23. 19:466.
    Nem ez a konkrét eset érdekes. Hanem az, hogy ha mondjuk két kísérőtanár is van 20 gyerekre, de mondjuk az egyik gyereket orvoshoz kell vinni sürgősen, akkor a másik tanár mégiscsak ott marad a 19-cel, és simán lehet, hogy történetesen épp a strandon. Akkor hogyan tovább?


    Az a lényeg, hogy szerintem nem érdemes leszólni egy ilyen ötletet (hogy x időnként jelentkezni kell, hogy mindenki rendben van), főleg, ha nem tudsz helyette jobbat mondani.
    előzmény:
    asztanaviszta (5)
    2014-07-23  19:24
  7. 2014. július 23. 19:245.
    15-20 gyereket nem vinnék egymagam a strandra.
    Nem tudjuk pontosan, hogy ebben a sajnálatos esetben mennyi gyerekre, mennyi felnőtt jutott.
    előzmény:
    tamtamtam (4)
    2014-07-23  18:46
  8. 2014. július 23. 18:464.
    Nem véletlenül bevett szokás bizonyos helyeken (nem csak Amerikában), mindenesetre biztos, hogy több lenne, mint a semmi. De különben sem csak az az értelme, amiről itt szó van, hanem egyáltalán: fejleszteni a felelősségérzetet a gyerekekben.


    Egyébként van jobb ötleted? Te mit csinálnál, hogyan csinálnád, ha egyszerre 15-20 gyerekre kéne vigyáznod a strandon, vagy uszodában?
    előzmény:
    asztanaviszta (3)
    2014-07-23  08:01
  9. 2014. július 23. 08:013.

    Voltál mostanában gyerektábor környékén?


    Szerinted milyen időszakonként kéne a gyerekeknek bejelentkezniük?


    Vízben (és szárazföldön is) két perc alatt megtörténhet a tragédia.

    előzmény:
    csutak51 (2)
    2014-07-22  21:05
  10. 2014. július 22. 21:052.
    Nagyon tragikus ez az eset.
    Amit Péter leír, hogy legyen minden gyereknek párja, és meghatározott időnként jelentkezniük kell, hogy semmi bajuk, nagyon jó ötlet, itt is be kellene vezetni minden gyerektáborban, vagy ahol a mostanihoz hasonló veszélyekbe kerülhetnek gyerekek!

Címlap

top