Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Így válassz túraruhát

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. július 10. 14:22
Aki túrázással szeretné eltölteni a nyári vakációt, legjobb, ha alaposan felkészül. Ennél a szabadidős műfajnál ugyanis fontos a megfelelő ruházat, amit nem csupán a látvány és takarás kedvéért öltünk magunkra, hanem hogy védelmet és támogatást nyújtson nehezebb terepeken is. A jó túraruházat kiválasztásában az alábbi szempontokat tartsd mindenképpen szem előtt!

Nők Lapja Café: Így válassz túraruhát!
  1. 2014. július 11. 13:114.
    Gyerekkorom óta járok olyan táborokba, ahol az ember nem nagyon lát civilizációt. És igen, jó mezítláb az erdő, a hegyre meg egy megfelelő szandál is megteszi, mondjuk a decathlonban nem véletlen ŕrulnak túraszandált. Az a pár karcolás a lábon meg kit érdekel, 3-4 nap alatt begyógyul. De lehet, hogy ehhez a lazasághoz tényleg a megszokás kell, és a szabad ég alatt meg erdei sátorban alvás. Mert nyáron 1-2 hétig folyamatosan 3 rétegű öltözet embertelen lenne. Pár sebtapasz, évi 1-2 széttaposott darázs vagy méh, és pár évente egy tetanuszoltás meg nem árt meg.
    előzmény:
    cell (3)
    2014-07-10  20:49
  2. 2014. július 10. 20:493.
    Szerintem jo cikk, nem irja sehol hogy mindent vigyel magaddal amit folsorol, hanem hogy vagy ilyet vagy olyat. Erdei mezitlabazas????? Na ilyet meg nem is hallottam es nem is lattam. Akkor te nem nagyon tavolodsz el a tomegkozlekedestol, mertha meszebb megszurja valami a labad, hogy roszabb esetet ne is emlitsek akkor hogyan jutsz haza? Rovidnadrag? Khmmm, ha pl ebben a nyari idoben ami most van egy rendesebb turanal elkap az eso akkor nemcsak megfagysz mert elegge leholt az ido es az erdoben arnyekban azert hideg tud lennei arrol nem is beszelek hogy estefele szetfagynal, de ha csak egy nagyobb mezon kell atmenned ahol nem nyirjak a fuvet 3 centisre hetente, akkor a csupasz labad ugy osszevagdossa a fu hogy tusolasnal asszem lenne szisszeges, ha ugyan le tudnal tusolni. Nem csak parkokban lehet turazni, hanem neki lehet indulni egy-egy nagyobb hegynek , es lehet ugy gyalogolni 10 km-t hogy nem latsz hazat csak mesz az eron mezon keresztul. 
    előzmény:
    lilla123 (2)
    2014-07-10  14:22
  3. 2014. július 10. 14:222.
    Hát, ez a cikk olyan, mintha a szerző még soha nem hagyta volna el a várost. Ha ezt mind felveszi, akkor max novemberben nem fogja magát rosszul érezni.

    Túraruha jó időre: akármilyen felső, rövidnadrág, szandál, amit ahol nem túl köves a talaj, le is lehet venni, egy kis kellemes erdei mezítlábazáshoz.
    Túraruha rossz időre: pulcsi, ami már nem jó az utcára, farmer, ami már nem jó az utcára, zokni, bakancs, esőkabát.
    És kész. Teljesen felesleges annyit vesződni az öltözettel, csak többet fog izzadni, mintha elázott volna.

Címlap

top