Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kata főz: Sörös csirke

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. június 8. 17:12
Ó, igen! A népszerű és egyszerű recept most végre videón is, ráadásul Angyalosy Kata most egy isteni fűszerkeveréket is mutat nekünk hozzá!
Az időhiányos esték egyik legtutibb fogása lehet.


Nők Lapja Café: Kata főz: sörösdobozon sült csirke
  1. Torolt_felhasznalo_418344
    Torolt_felhasznalo_418344
    2014. október 24. 15:3320.

    Én már akkor tudtam hogy a sörös doboz mérgező megsütve,  amikor megláttam a receptet.


    Nem kell ehhez német kutatás.


    Épp eszű ember tudja hogy a fém dobozos italok doboza kémiai eljárásokon megy át amég a fogyasztóhoz jut. Magas hőfokon pedig oldothat az adott anyag...


    De Kata biztos hiányzott az általános iskolából és gimnáziumból. Csak szakács gyorstalpalót végzett .......................

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-06-08  17:12
  2. 2014. október 24. 13:5719.

    Most olvastam, talán jó, ha elolvassátok!


    http://mindenar.cafeblog.hu/2014/10/23/felejtsd-el-ezt-a -receptet/

  3. 2014. június 9. 12:4318.
    Aha. Ez is jó ötlet.Köszi.
    előzmény:
    csancsa49 (17)
    2014-06-09  10:28
  4. 2014. június 9. 10:2817.

    Ilyet találtam még a témában. Itt alufóliába van csomagolva a sörös doboz.

    Itt a linkje, leírja ő miért csomagolja be: http://knedli.blogspot.hu/2008/04/srs-csirke-grillen.ht ml

    előzmény:
    Csendike (16)
    2014-06-09  10:14
  5. 2014. június 9. 10:1416.

    Köszönöm  a linkeket. Mindjárt átnézem őket.

    Érdekes, érdekes.

    Az üveg használata is  különös még ebben a formában.Egyelőre.

    előzmény:
    csutak51 (13)
    2014-06-08  20:49
  6. 2014. június 9. 09:2415.
    A befőttesüveg nekem is eszembe jutott, de én a sörösdobozon-sütéstől se idegenkedem.
    előzmény:
    abraxas (14)
    2014-06-08  21:48
  7. 2014. június 8. 21:4814.

    Ha mégsem lenne bizodalmad hozzá, akkor próbáld ki a befőttesüvegre húzást! Én készítettem így nem csak sörös, hanem boros csirkét is, de bármilyen ízes folyadékot önthetsz bele - akár sima citromos vizet is, úgy is finom lesz.

     

    Nálunk perverz csirke néven fut  Szeretjük.

    előzmény:
    csutak51 (4)
    2014-06-08  18:17
  8. 2014. június 8. 20:4913.

    https://www.google.hu/search?q=s%C3%B6r%C3%B6n+s%C3%BClt+csirke&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=Gq-UU4_xFYXh_AaJ1ICoBg

     

    Magyar nyelvűek.

     

    Az "Olasz konyha" linkben nem is dobozon, hanem sörösüvegen süti.

    No, azt merésznek tartom, mert a sörösüvegről nem gondolom, hogy hőálló lenne.Bár lehetséges.

    előzmény:
    Csendike (10)
    2014-06-08  18:56
  9. 2014. június 8. 20:4212.
  10. 2014. június 8. 18:5610.

    Nem tudom.Tipródok egy kicsit ezen a megoldáson.

    vajon tényleg nem mérgező az a felület amivel a csirkehús összeér?

     

    Nem tudom. Nézegettem a neten, hátha találok valami infót erről, de  inkább csak olyat találtam ahol nem félnek ettől.Bátran használják.

     

     

     

    előzmény:
    csutak51 (9)
    2014-06-08  18:50
  11. 2014. június 8. 18:509.

    Igen, kapható többféle álló csirkesütögető nálunk is.

     

    Kerti sütögetéshez viszont szerintem praktikus ez a dobozos-módszer, kidobható, nem kell mosogatni!

    előzmény:
    Csendike (6)
    2014-06-08  18:27
  12. 2014. június 8. 18:478.

    Úgy nézem, a sörösdobozon-sütés alaposan tesztelt módszer!

     

    Úgy látom, még sört is gyártanak hozzá, a dobozán recepttel!

     

    A képek között van jópár rozsdamentes csirketartó, amibe bele lehet önteni a sört (vagy más folyadékot akár).

     

    S egyik képen, a vége felé, más fém konzerves (NEM sörös!) doboz is látszik, amiről persze, le van szedve a papír-címke. A konzerveket hőkezelik, így sörös helyett más, alaposan megtisztított konzervdoboz is megfelelne a sütögetéshez, ami sütés után akár ki is dobható!

    előzmény:
    sure (2)
    2014-06-08  17:12
  13. 2014. június 8. 18:327.

    Megfeledkeztem arról, hogy itt  sör is  maradt a dobozban.

     

    Hát,  mint mondtam akinek tetszik ez a megoldás hamizza.

     

    előzmény:
    Csendike (6)
    2014-06-08  18:27
  14. 2014. június 8. 18:276.

    Kerámia csirkesütőt ajánlok használni.

    Olyan formája van mint a citromcsavarónak.A középső prücökre rá kell húzni a csibét és mehet a sütőbe.

     

    Értem én hogy törekedjünk az olcsóságra de ez nagyon nem gusztusos  így.

     

    Persze, van akinek megfelel így is.  Annak jó étvágyat kívánok hozzá. 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-06-08  17:12
  15. 2014. június 8. 18:235.

    Beer can Chicken

     

    Úgy látom, senki sem kételkedik a sörösdoboz-festékben!

    előzmény:
    eda-1952 (3)
    2014-06-08  17:41
  16. 2014. június 8. 18:174.

    Nem próbáltam még sörösdobozon csirkét sütni, de ha próbálnám, egyszerűen alaposan betekerném a dobozt alufóliával. Úgy, hogy a doboz tetején a lyuk maradjon csak fedetlen, és alul ne legyen rés a fólián, a pecsenyelébe ne csuroghasson semmi a doboz oldaláról. A doboz teteje meg úgyis alumínium, és Kata is alaposan megmosta!

     

    (Bár nem hiszem, hogy oldódó lenne a dobozon a festék, de biztos, ami biztos, alufóliával körbetekerni nem nagy gond!)

     

    A Michelin-csillagosoknak valószínűleg van csirkesütőjük/álló csirkesütő állványuk, és nem "dobozolnak".

     

    Hopp, mit találtam??

    Sörösdoboztartó-csirkesütő-állvány

    "A hagyományos sörös csirke (Beer can Chicken) elkészítéséhez."

    "potom" 6 ezerért!

     

    Eszerint mások, máshol is sütnek sörösdobozon, és aligha lett belőle baj, mert arról már írtak volna!

    Ezekután, ha kipróbálom Kata recijét, bátran nem tekerek fóliát majd a dobozra!

    előzmény:
    eda-1952 (3)
    2014-06-08  17:41
  17. 2014. június 8. 17:413.

    Ez a "fenomenális ötlet, hogy a sörösdoboz pont jó egy csirke alátámasztásához, kb annyi idős, mint mikor bejöttek hazánkba a dobozos sörök..))) Én akkor sem próbáltam ki, mert nem voltam benne biztos, hogy az a festék a dobozon bírja a kiképzést.

    A másik gondolatom mostani és elég alávaló: egy  Michelin-csillagos séf mit szólna az ötlethez?

    előzmény:
    sure (2)
    2014-06-08  17:12
  18. 2014. június 8. 17:122.
    Kedves Kata,azért csak óvatosan a mérgező anyagokkal, mielőtt hirdeted a sörös dobozos csirkét, meg kellene győződnöd annak ártalmatlanságáról. :-(...

Címlap

top