Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Így készül a díjnyertes eperlekvár
2014-06-03 20:561.
Létrehozva: 2014. június 3. 20:56
Itt az eperszezon, gyerünk lekvárt főzni! Bloggerünk nem mindennapi, díjnyertes recepttel készült!
Nők Lapja Café: Így készül a díjnyertes eperlekvár
Nők Lapja Café: Így készül a díjnyertes eperlekvár
Ezen én is kiakadtam "nagyon olcsó az eper".
Nálunk Bp-en 799 ft. Közel van szedd magad, ott 400-450 körül adják... de még ez is sok befőzni sztem.
Ennyi cukorral szerintem nyersen kikeverve is eláll!
Anyósom csinált annó nyersen kikevert lekvárt (sárgabarackból), -isteni íze van-, és annál volt a gyümölcs-cukor aránya 1:1.
Nem tévedés a cukormennyiség, itt megerősíti, -a "Kommentek"-nél- mert ott is sokallta valaki!
Lehet, hogy az 1 kg eperhez sok a 1,5 dl-nyi citromlé, és azért tett hozzá annyi cukrot.
Talán "vagy"-ot akart írni a cukor és a befőzőcukor közé....
Amúgy meg nekem már a nyitás elég volt:" Mivel most tényleg szuperolcsó az eper" Ilyenkor anyázok, meg hozzáteszem, hogy biztosan a fővárosban, vagy akinek megterem. Mert itt perpill 1299-ért láttam ma.
El nem tudom képzelni, hogy ez mitől különleges lekvár? Egyszer csináltam egy brosúrából (elveszett) egy banáner nevűt, na az különleges volt és finom, a nevéből látszik, hogy eper és banán volt összeházasítva. Viszont nem arra való volt, hogy eltegyük Húsvétra, mert addigra bebarnult és azt a finom ízét is elvesztette. (hátha valaki belebotlik a receptbe, annak írom, hogy tudja..)
Lehet, hogy a cukorgyár írta ki a díjat, és ott lett díjnyertes...
"ki használja a legtöbb cukrot befőzésnél" ....
Ennyi citromlé nem kell, de egy pici nagyon jó antioxidáns, szebb színű marad az eperdzsem. Én késhegynyi citromsavat szoktam beletenni.
De a 950 g cukor a kiló eperhez BRUTÁLIS!
Én egy kg gyümölcshöz max. 15 dkg cukrot teszek.
Te jóóóóéég!
Szerintem eggyel több a nulla a cukornál és a befőzőcukornál is.. mint kellene.
és minek bele citromlé??
Szerintem is rengeteg a cukor, ebből inkább epres cukor lekvár lesz :)
Én 5kg eperhez tettem ennyit és még így is nagyon édes lett, még nekem is, pedig én édesszájú vagyok :)