Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Így készül a díjnyertes eperlekvár

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. június 3. 20:56
Itt az eperszezon, gyerünk lekvárt főzni! Bloggerünk nem mindennapi, díjnyertes recepttel készült!

Nők Lapja Café: Így készül a díjnyertes eperlekvár
  1. 2014. június 3. 23:0912.

    Ezen én is kiakadtam "nagyon olcsó az eper".

     

    Nálunk Bp-en 799 ft. Közel van szedd magad, ott 400-450 körül adják... de még ez is sok befőzni sztem. 

    előzmény:
    eda-1952 (9)
    2014-06-03  21:52
  2. 2014. június 3. 23:0211.

    Ennyi cukorral szerintem nyersen kikeverve is eláll!

     

    Anyósom csinált annó nyersen kikevert lekvárt (sárgabarackból), -isteni íze van-, és annál volt a gyümölcs-cukor aránya 1:1.

     

     

    előzmény:
    eda-1952 (9)
    2014-06-03  21:52
  3. 2014. június 3. 22:5710.

    Nem tévedés a cukormennyiség, itt megerősíti, -a "Kommentek"-nél- mert ott is sokallta valaki!

     

    Lehet, hogy az 1 kg eperhez sok a 1,5 dl-nyi citromlé, és azért tett hozzá annyi cukrot.

    előzmény:
    eda-1952 (9)
    2014-06-03  21:52
  4. 2014. június 3. 21:529.

    Talán "vagy"-ot akart írni a cukor és  a befőzőcukor közé....

    Amúgy meg nekem már a nyitás elég volt:" Mivel most tényleg szuperolcsó az eper" Ilyenkor anyázok, meg hozzáteszem, hogy biztosan a fővárosban, vagy akinek megterem. Mert itt perpill 1299-ért láttam ma.

     

    El nem tudom képzelni, hogy ez mitől különleges lekvár? Egyszer csináltam egy brosúrából (elveszett) egy banáner nevűt, na az különleges volt és finom, a nevéből látszik, hogy eper és banán volt összeházasítva. Viszont nem arra való volt, hogy eltegyük Húsvétra, mert addigra bebarnult és azt a finom ízét is elvesztette. (hátha valaki belebotlik a receptbe, annak írom, hogy tudja..)

    előzmény:
    kivi39 (8)
    2014-06-03  21:36
  5. 2014. június 3. 21:368.
    Csatlakozom a többiekhez. Mi a bánatnak ennyi cukor? Ilyen erővel meg lehet venni a boltit is, azzal nincs munka. 1 kiló eperhez 10-15 dekánál nem kell több cukor. Ennyi még a sárgabarackba is elég, pedig az savanyú lesz főzéskor.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-06-03  20:56
  6. 2014. június 3. 21:117.

    Lehet, hogy a cukorgyár írta ki a díjat, és ott lett díjnyertes...

    "ki használja a legtöbb cukrot befőzésnél" ....

     

  7. 2014. június 3. 21:116.
    Hogy elnyomja a cukor ízét gondolom.
    előzmény:
    Lillaréka (4)
    2014-06-03  21:08
  8. 2014. június 3. 21:105.

    Ennyi citromlé nem kell, de egy pici nagyon jó antioxidáns, szebb színű marad az eperdzsem. Én késhegynyi citromsavat szoktam beletenni.

     

    De a 950 g cukor a kiló eperhez BRUTÁLIS! 

     

    Én egy kg gyümölcshöz max. 15 dkg cukrot teszek. 

     

     

    előzmény:
    Lillaréka (4)
    2014-06-03  21:08
  9. 2014. június 3. 21:084.

    Te jóóóóéég!

    Szerintem eggyel több a  nulla a cukornál és a befőzőcukornál is.. mint kellene. 

    és minek  bele  citromlé?? 

     

    előzmény:
    Ophelia. (3)
    2014-06-03  21:05
  10. 2014. június 3. 21:053.

    Szerintem is rengeteg a cukor, ebből inkább epres cukor lekvár lesz :)

    Én 5kg eperhez tettem ennyit és még így is nagyon édes lett, még nekem is, pedig én édesszájú vagyok :)

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-06-03  20:56
  11. 2014. június 3. 20:562.
    Ez iszonyú sok cukor:-( Nem lehetne szegény epret hagyni érvényesülni?

Címlap

top