Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Azonnal abbahagyni az otthoni tanulást!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. május 30. 15:22
Legutóbb édesanyja leveléből megismertünk egy tízéves, harmadikos kislányt, akinek beszédkészsége kimagasló (versmondó versenyeket nyer magyarul és németül), imád táncolni és ritmikus gimnasztikázni, mindebben ,,kivirágzik\", sikerei vannak - illetve csak voltak.

Nők Lapja Café: Azonnal abbahagyni az otthoni tanulást!
  1. 2014. június 1. 09:394.
    Az én kisfiam első osztálytól kezdve utál iskolába járni. Ennek fő oka kezdetben az volt, hogy nehezen megy neki a szépírás, mintha egy kicsit a dizgráfia tüneteit jelezné az írásképe. Nem képes az osztállyal ezért egy tempóban haladni. Egyébként okos, értelmes, szófogadó kis felsős, akiből az iskola kiölte a tudás utáni vágyat. Eléggé szétszórt, sokat tanulok vele, főleg a szóbeli tantárgyakat. A mi iskolánk legfőképp arra épít, mit nem tud a gyerek: ha a matekleckéből kimarad pl. a szorzás ellenőrzése osztással, egyes. Ha nyelvtanból a gyerek véletlen másik feladatot csinál otthon újfent egyes. Ha a gyerek óra elején nem tudja, mi volt az aznapra tanult anyag címe, és ebből röpdolgozat van, üresen adja be a papírt, egyes. Hogy én kikérdeztem előtte való nap, csak a címet kellett volna egy jóindulatú tanárnak megmondani, az mellékes/?!/ .A gyerek sajnos izeg-mozog, karattyol órán.... Emiatt a jólnevelt gyerekemnek kettes a magatartása, Főbenjáró bűn, napi szintű retorziókat von maga után.
    Legszívesebben elvinném egy másik iskolába, mert a mi városunkban ennél már csak jobbat találhatok, de a gyerek ragaszkodik a barátaihoz, nem akar menni...Tehetetlennek érzem magam.
  2. 2014. május 30. 15:503.
    Khmmm ... a cikk címének "írója" elolvasta a cikk tartalmát??????
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-05-30  15:22
  3. 2014. május 30. 15:222.
    Na igen. Se letenni nem szabad a gyerekről reál téren, ha nem akkora zseni matekból (ahogy pl nálam volt, és 28 éves koromban tanultam meg a sokadik szakmámat, ami már nem művészetes volt, hanem végre logisztika), mondván, Ez Nem Megy Neki, se folyton gyaszálni vele, mert akkor minden mástól is elmegy a kedve. Az a baj, hogy mind a kettő jószándékon alapul, de mind a kettő kényszerpályára rakja a gyereket.

Címlap

top