Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hozzámegyek pedig nem ő az igazi

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. Április 22. 12:33
Kislánykorunkban mi sem tűnik természetesebbnek, mint hogy az igazi szerelmünk majd egyszer csak beköszönt az életünkbe, és attól a pillanattól fogva velünk is marad. A hétköznapi realitás sajnos - vagy talán szerencsére - ennél jóval kacifántosabb.

Nők Lapja Café: Hozzámegyek pedig nem ő az igazi
  1. 2014. Április 23. 08:2612.

    egyetértek veled

     

    ezt nem direkt csinálja az ember, egyszerűen az élet és a sok feladat elragad...

    akinek nincs gyereke, az néha el sem tudja képzelni, mennyi plusz elfoglaltságot okoz... amíg picik az állandó fizikai jelenlétet igénylik, amikor nagyobbak, jön a mindennapi logisztika, hétvégén sport-elfoglaltságok, ház körüli teendők stb

     

    a helyzet persze nem annyira szörnyű, hogy nincs idő szusszanni egyet spsem...de, van.. csak nem mindig ugyanakkor jön össze nyugis periódus mindenkinek a baráti körből, így fordul elő, hogy hónapokig kell egyeztetni egy találkozót...

    előzmény:
    andi*1970 (10)
    2014-04-22  17:38
  2. 2014. Április 22. 22:2511.

    Az én férjem igazi. Szokott pl. enni, aludni, meg ilyeneket. Látta már rajtam kívül más is, meg benne volt a szavazóköri névjegyzékben, van személyije, stb.

     

  3. 2014. Április 22. 17:3810.
    Hát szerintem ez teljesen egyén függő. Az én férjemék heten voltak (mint a gonoszok) nagyon jó barátok. Egy faluban éltek-aztán sorban a fiúk nősültek, családot alapítottak és sokan költöztek is. Egyszerűen elmaradtak a találkozások-még próbáltuk tartani a kapcsolatot amikor kicsik voltak a gyerekek-de egyre jobban eltávolodtak, eltávolodtunk. Mindenki látástól-vakulásig dolgozik, rohan haza, kertet művel, szülők látogatása, stb. Egyszerűen nem marad idő a barátságok ápolására. Nos persze chetelünk, néha összefutunk temetésen-de már mindenki a családjának él. A férjem azt mondja, ők kitombolták magukat és ez elég is volt.  Az én barátaim nagy része külföldön él, mára már csak egy barátnőm maradt meg, aki az ország másik végében lakik szintén. Vele is talán csak azért maradt szorosabb a kapcsolat-mert a gyerekeink szerelmesek.
    előzmény:
    rockcica (9)
    2014-04-22  17:13
  4. 2014. Április 22. 17:139.
    Igen, ez tényleg így van, mert egy pasi ha megnősül,általában az asszonykát irritálják a férfi haverjai,ergo jóval kevesebbet találkozik velük, mert asszonya megsértődik. Nálunk ez egyáltalán nincs így, nekem a párom amikor összejöttünk,(ill.megismerkedésünk  kb 4.-5. napján elmondta hogy neki fontosak a haverok, és nem akar választani a párkapcsolat és a barátok között, ő örülne ha a párja jóban lenne a haverokkal. A legelső havertól kezdve az utolsóig akit bemutatott eddig, mind egy normális, őszinte, humoros ember, akik nem uszítják(mert ugye sok olyan is van)ellenem("gyere már csajozni,ne hozd mindig a párod", stb. hanem teljes mértékig örülnek nekünk, sőt, az elejétől fogva automatikusan együtt járunk el szórakozni, és bevallom, jobban érzem magam sok pasi között mint sok nő között...a haveri körben egyébként vannak aranyos csajok is, így az egész brancs ha teheti együtt lóg,(hétvégente, bulikon,stb) és ez nagyon-nagyon jó...Mondjuk nekem az exem mellet nem is volt társaságom, mert senkivel sem tartottam a kapcsolatot, akikkel tinikoromban, ezért megértem magam hogy szeretem ha sokan együtt vagyunk.
    előzmény:
    nok_apja (6)
    2014-04-22  14:46
  5. Torolt_felhasznalo_676497
    Torolt_felhasznalo_676497
    2014. Április 22. 15:078.

    Hogy honnan szedi?

    Gondolom a környezetéből....

     

    Nekem is van gyerekkori barátnőm, akivel, amióta megszületett a gyereke, kétszer sikerült összejönnöm. A kölök másfél éves. Azelött hetente találkoztunk.

     

    A kapcsolat nagyjából abból áll másfél éve, hogy én felhívom, egyeztetünk egy randit, aztán ő felhív, és lefújja. Mert hol etet, hol szoptat, hol altat, hol kipihenni mindezek fáradalmait. 

     

    Nem tudom mennyire csak  magyar szokás, de magyarhonban elég sűrűn előfordul.

    előzmény:
    cassopeia (3)
    2014-04-22  12:47
  6. 2014. Április 22. 14:527.

    Szokták volt mondani a bölcsek, az esküvő előtt tartsd nyitva mind a két szemed, az esküvő után meg hunyd le az egyiket. Nem pedig vakon hozzámész valakihez, aztán egy idő után meg csak bámulsz kivel is álltál össze.

     

    A " Jól csak a szívével lát az ember " egy marhaság. A kis herceg  meg egy buta kisgyerek.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-04-22  12:33
  7. 2014. Április 22. 14:466.

    - Ha az mondja valaki, hogy az emberek többsége nem keresztény hitű (távol-, közép- és közel keletiek nagy száma miatt ) akkor arra nem jó válasz, hogy de én mégis. A trendeket, ne hasonlítsd a magánéletedhez, mert nem összehasonlíthatók. Az gyénnel a pszichológia foglalkozik, a csoporttal a szociológia.

     

    - Való igaz, hogy főleg a megnősülő férfiak esetén a haveri/baráti kör túlnyomó részét elveszik. Már nem jár el hetente többször sörözni, vagy ide-oda-amoda. (A gyerek megszületése után meg pláne nem.) A tartós barátságok azok megmaradnak, még ha ritkulnak is a találkozások.  

  8. 2014. Április 22. 14:445.
    Egyetértek veled.
    előzmény:
    feleselek (2)
    2014-04-22  12:33
  9. 2014. Április 22. 12:594.
    Az ideális, mindenben tökéletes és a "valaki kell nekem is" közt nagyon nagy az átmenet. Csak azért, mert szülni akarok, biztosan nem szabad hozzámennem bárkihez, hátha bejön. Még a nagy szerelmek, nagy nekifeszülések sem biztos, hogy jól sülnek el, hát még ha csak tessék-lássék elviselem alapon akarom vele összekötni az életemet. 99%, hogy nem fog menni. Meg amúgy, minek is???
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-04-22  12:33
  10. 2014. Április 22. 12:473.

    Ez tipikus magyar szokás?

    Honnan szeded?

    Miért eleve rossz kiindulópont, hogy valaki magyar???

    Én nem tapasztalok ilyet.

    A barátaim azért maradnak barátok, mert nagyon mélyen gyökerező témák, érdeklődés köt össze minket. 

    Miért szidja magyar a magyart? 

    előzmény:
    feleselek (2)
    2014-04-22  12:33
  11. 2014. Április 22. 12:332.
    Szakadjunk már le arról, hogy az, aki szingli, az bizonyára azért maradt pártában, mert túl válogatós, túl magasak az elvárásai!

    A legtöbb nő (és férfi) nem egy ideális külsejű partnerre vágyik és nem is a sztárok fényűző életére. Csak olyan valakire, aki NEKI tetszik, bejön, megfelel, meg tudja fogni valamivel. Ehhez kevés a jó megjelenés vagy a vastag pénztárca. A nehézség abban rejlik, hogy hasonló személyiségű, életstílusú, értékrendű társat nem könnyű találni.

    Szerintem is lehet (lángoló) szerelem nélkül házasodni, de csak akkor, ha legalább van valami vonzalom a férfi és a nő között, ha vannak közös kapcsolódási pontok.

    Azt mondjuk nem értem, hogy a Szilviának nevezett hölgy miért építette le a baráti kapcsolatait! Attól, hogy valaki férjhez megy és gyermekeket szül, még nem kell elszigetelődnie. Ez egy furcsa magyar szokás, többeknél tapasztaltam (persze később megbánták...), de sok országban a családalapítással nem lazulnak, hanem szorosabbá válnak a baráti kapcsolatok is. Általában.

    Azt meg fatális hibának tartom, hogy egy nő mindent a gyermekszülésnek rendeljen alá. Ugyanis nem a gyereket választjuk életre szóló társnak (ők ha felnőnek, úgyis kirepülnek, s mehetnek pl. külföldre is), hanem a férjünket! Nem mellesleg a gyerek is megsínyli, ha azt érzi (mert érzi!), hogy a szülei nem igazán szeretik egymást.

    A szerencse-faktorról: a pártaláláshoz igenis az kell!
    A már megtalált ember megtartása az, ami rajtunk (is) múlik.

Címlap

top