Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pro és kontra: szülés után négy nappal lapos has?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. december 12. 11:25
\"Obszcén károkozó\" - ezt és ehhez hasonlókat írtak egy fitneszbloggerről a felháborodott nők, miután szülés után négy nappal feltett magáról, és főként a tökéletes hasáról egy fotót az internetre. Mi ebben a jó? Mi ebben a szörnyű? Két szerzőnk mondja el a véleményét.

Nők Lapja Café: Pro és kontra: szülés után négy nappal lapos has?
  1. 2015. július 31. 22:02271.

    Miért kell bárkire is köpködni? Nem vagyunk egyformák és ez így van rendjén. Mindenkinek el kellene magát fogadni úgy ahogy van és kész, pont. Nem lenne itt semmi gond. Láttam már olyan nőt, aki minimum kétszer annyi kg lehetett mint én, mégis csinosabb volt nálam. Ennyit erről.


    Amivel sokan példáznak és már a csapból is ez folyik: Nem egészséges hogy ezt verik az emberekbe etc etc. Na ácsi! Nekem van egy reális önképem. Tisztában vagyok a hibáimmal és az előnyös részeimmel. Tudom hogy sokféle ember van és azt is tudom hogy nem nézhet ki mindenki egyformán. Azt is tudom hogy a színésznőknek, modelleknek és társaiknak AZ A DOLGUK hogy kifogástalanul nézzenek ki. Ezért fizetik őket. Én megcsodálom azt aki szerintem szép. Ép ember agyát pedig NEM LEHET csak úgy átmosni normális nevelés mellett és a többségnél nem is ez a probléma. Ez csak egy jó kifogás, mondvacsinált indok.


    Adott egy nő, aki nagyon jól néz ki és meg is van magával elégedve. Ezt meg is mutatja ország - világnak. Erre jönnek az önmagukkal elégedetlenek és mit csinálnak? Egyből nekirontanak. Talán inkább mindenki magába nézhetne mielőtt nyáladzani kezd mind valami vadállat és gondolkozzon el rajta hogy Ő miért nincs magával megelégedve? Tegyen ellene! Nem csak az nézhet ki jól, aki úgy néz ki mint a képen szereplő hölgy.


    Én sovány vagyok. Szülés után 3 napig kötényhasam (azt hiszem így hívják) volt (csak bőr, semmi más), aztán visszahúzódott. Egy héttel a szülés után SEMMI sem látszott, pedig két gyereket szültem. Két héttel a szülés után képet is csináltam róla. Izmos nem vagyok, de totál lapos a hasam. Nekem nagyon tetszik egyébként, az egyik kedvenc testrészem. Aztán lassan ott tartunk hogy bújjak el, mert nem vagyok életszerű. Szerintem meg az vagyok. Szép és kevésbé szép testrészekkel. Összességében tetszem magamnak és a férjemnek is. Amivel nem vagyok megelégedve, azon dolgozni fogok. Van ilyen is, hiszen átlagember vagyok hibákkal - mint mindenki. Nem fogyózom, nem tornázom, de utóbbit el fogom kezdeni a közeljövőben, mert szeretnék izmosodni. Addig is míg elkezdem, egy kicsit utánanézek a dolognak, nem pedig azzal leszek elfoglalva hogy szidjam azt aki elégedett magával és hangot ad neki. Lehet utána csinálni egyébként, manapság bárki írhat cikket, blogbejegyzést képpel együtt. Nem elégedetlenkedni kell.

  2. 2014. február 5. 00:35270.

    Mert régen,azért volt egy erős szűrő,hogy ki kap nyilvánosságot.

    Most meg a net korában bármelyik sültbolond cölöppé válthat

    előzmény:
    maszi (268)
    2014-02-04  10:53
  3. 2014. február 4. 23:18269.
    pontosan
    előzmény:
    maszi (268)
    2014-02-04  10:53
  4. 2014. február 4. 10:53268.

    Meg mondjuk azt is fel kellene tudni fogni, hogy ez a blogger nő nem az etalon! És azt is, hogy ezzel tömik a nők agyát, hogy mindenütt ezek jelennek meg, hogy van olyan ember aki ..., bár ő ebből él, és ez az élete, hogy milyen csodásra edzette a testét,és akkor mi van??? Ő ezt szereti, más meg mást!

     

    Viszont a nők nagytöbbsége, más, mint ők! És azok ettől még sem nem zsírdisznők, sem nem rossz nők, sem nem semmik, hanem ők így élnek, mások meg úgy.

     

    Ezt kéne elfogadni, és nem egypár celebmacát a piedesztálra tenni, és követendőnek kikiálltani.

     

    "Öreg" vagyok már a magam 53 évével, és kissé konzervatív is, de egyet mondhatok, fele ennyi depressziós, és komplexusokkal küzdő embert nem láttam ifjú koromban. És hogy miért? Mert nem voltak! Miért nem voltak?Mert volt eszük, eszünk, és helyén kezeltük a dolgokat. 


    Mert megcsodáltuk, csodálták anyáink a szépséges színésznőket, lemásolták a ruháikat, frizuráikat, de alapjáraton elfogadták magukat olyannak amilyenek!

     

    Hogy miért? Mert nem volt ennyi óvska celeb akiket felkínálnak majmolásra, és akiket a sok buta követője támogatja, és követendőnek kiált ki!

    Nem látni mást lépten nyomon, újságban és minden médiában ezeket a mindenre kapható, és hírnévért mindenre kész celebeket. 

    Lehet, hogy ennek a nőnek ez a munkája, és???? Írja a blogját, mutogassa a testét, szedje a műtrutykóit, és kit érdekel? Csak ne ez legyen a követendő! Ne őt mutassuk be csodaanyának, mint nálunk a RR-t. 

    Kezeljük már végre helyén a dolgokat! 

    előzmény:
    Shin (266)
    2014-02-03  08:11
  5. 2014. február 3. 13:16267.

    Fel kellene fogni, hogy mindenkinél egyéni dolog a szülés, minden szervezet máshogy reagál rá. Milyen jogon feltételez bármit is ismeretlenül?

     

    Igen,fel kellene fogni.

    Milyen alapon vádaskodik és ítélkezik egy vadidegen *****?

    Attól ő nem jobb anya annál,aki mondjuk csak 4 hónapos korára adja le a súlyát.

    Mindenki más.

    Van,aki az agyából él és nem  a testéből.

    előzmény:
    Shin (266)
    2014-02-03  08:11
  6. 2014. február 3. 08:11266.
    Maga a cikk gyűlöletkeltően lett megfogalmazva. Fel kellene fogni, hogy mindenkinél egyéni dolog a szülés, minden szervezet máshogy reagál rá. Milyen jogon feltételez bármit is ismeretlenül? Egy dolog, hogy nem az a legfontosabb, hogy néz ki az ember, viszont megmutatja, hogy így is lehetne csinálni. Nem kell ehhez feltétlen fitnesz edzőnek lenni. Azért lenne valaki önző, mert nem szed fel 20kgot és sportnak köszönhetően vonzó tudott maradni. Emellett miért ne lehetne a legcsodálatosabb dolog az életében a gyerek. Miért zárná ki egymást a kettő?...

    Nem csodálkoznék ha becsületsértésért perelnék az oldalt...
  7. 2014. február 1. 17:13265.
    Az élsporolók nem élnek sokáig.
    előzmény:
    Lióra (264)
    2014-02-01  17:01
  8. 2014. február 1. 17:01264.

    Plusz gondolom,focistafeleségnek van bejárónő,szakácsnő és gondolom a szoptatással sem strapálta magát.

    A jó anyaság nem kilófüggő,mondom annak ellenére,hogy nekem sincs feleslegem.

    előzmény:
    Lióra (263)
    2014-02-01  16:47
  9. 2014. február 1. 16:47263.

    A kosztja nem más mint a LCHF. low carb high fat = alacsony szénhidrát magas zsir! és minden nap le fut nem tudom mennyi kilómétert és edz is melette és terhesség alatt is edzett, és akkor ne legyen buszke arra amiért keményen meg dolgozott csak mert más lusta és írigy?

     

    Ha ez a munkája,akkor természetes,hogy így néz ki,ez olyan,mintha egy fogorvos arra verné magát,hogy jók a fogai.

    Egyébként meg ott van Norbi ,42 éves,hiába sportolt ,beteg.

    Ugyanis,a fitneszesek nemcsak LCHF-et fogyasztanak,hanem mérhetetlen mértékű szterodiodt,szintetikus szarokat.

    Felfújt lufik ezek,annyi erejük nincs ,mint  a bolhának.

    Lehet semmivel sem egészségesebbek az értékei,mint  szomszéd Marikának.

    Apukám egyébként világéletében sportolt és vékony is volt mindig.

    Mégis magas a vérnyomása és a koleszterinszintje.

    előzmény:
    anitasmith (262)
    2014-02-01  16:36
  10. 2014. február 1. 16:36262.
    szerintem egyedül én ismerem ezt a nőt innen, és elégé hülyeségeket beszélnek róla összevissza mert nem ismerik.
    A nő egy blogger, mindennap írja a napjait, ezért is van fent ez a képe, és miliónyi más, mert ez a munkája, hogy ír és képeket posztol. A kosztja nem más mint a LCHF. low carb high fat = alacsony szénhidrát magas zsir! és minden nap le fut nem tudom mennyi kilómétert és edz is melette és terhesség alatt is edzett, és akkor ne legyen buszke arra amiért keményen meg dolgozott csak mert más lusta és írigy?
    Nem volt zsir leszívása, mert alapból nagyon vékony, és a terhesség alatt sem nőtt meg óriásira a hasa, és szilikonja sincs. több mint 2 éve olvasom, mert novég vagyok, és tudom! Nem önző! foglalkozik a gyermekével többet ad meg neki mint elég sok más ember, és a blogg a munkája azt is csinálja.
    sok okos...
  11. 2013. december 22. 22:59261.
    A saját gyerekkoromban még nekem sem volt az ilyesmi probléma, igaz, azóta eltelt kb. 30 év. :) A maiakról nekem is csak "hallomásból" van fogalmam. :)
    előzmény:
    kicsi_babóka (251)
    2013-12-22  20:38
  12. 2013. december 22. 22:23260.

    Szerintem pontosan tudom, mi a kettő közti különbség. Emiatt nem fogok kardomba dőlni, ha szülés után csíkos lesz a hasam, esetleg lassan nyerem majd vissza a régi alakom:)

    De attól még nem zárom ki, hogy vannak ilyen nők. Akiknek így sikerül. Kevés, de van. És azt gondolom, hogy egy egészséges önértékeléssel rendelkező nőben ez nem okoz semmiféle törést, nem állít fel irreális elvárást. Akiben meg igen, annál úgysem lenne jó, ha az ilyen esetek nem kerülnének nyilvánosságra, mert úgyis találna vmit, ami miatt szenvedhetne. Ennyi. 

    előzmény:
    maszi (255)
    2013-12-22  21:08
  13. 2013. december 22. 22:19259.
    Úgy látszik, nem értetted. Én nem elzárni akarom őt mindentől. Hanem megtanítani azt, hogy a helyén kezelje a dolgokat, tisztában legyen a saját értékeivel. És tudja, mi a valóság, és mi nem az. A kettő között óriási a különbség.
    előzmény:
    Babyface83 (252)
    2013-12-22  20:51
  14. 2013. december 22. 21:59258.

    Igen, én is így neveltem a gyerekeimet, a fiammal könnyebb volt a dolgom, mert ő már 32 éves, abban az időben más volt a helyzet. A lányommal én is rengeteget beszélgettem, pont ahogy mondod, ő 17 éves, és azt mondhatom, hogy nagyon józanul gondolkodik.

    Ráadásul nekem oltári szerencsém is volt. A lányom négy évesen elkezdett táncolni, és egy nagyon jó közösségbe került. És ráadásul a csoportjukban lévő lányok ovi óta a barátnői, akiket nagyon hasonlóan neveltek a szülők. Mind különböző egyéniségek, és nagyon jól tudják egymást kezelni, ha valamelyik elpróbál menni egy hülyeség felé, máris visszahúzzák! Úgyhogy mi nagyon szerencsések vagyunk, mert olyan közösség befolyásolja a gyerekemet, akik a legjobbat hozzák ki egymásból. 

     

    De látom a barátnőm kislányán, hogy egyetlen hülye barátnő elég, aki az osztályközösséget befolyásolni tudja, és a szülői ráhatás, a nevelés sem számít, a barátnőmnek nagyon nagyon oda kell figyelni, hogy állandóan visszahúzza a lányát, aki a legrosszabb korban van, 12-13 éves. 

     

    előzmény:
    Vitosa (257)
    2013-12-22  21:15
  15. 2013. december 22. 21:15257.

    Sajnos ez nagyon így van!

     

    Én mindig arra törekedtem, hogy úgy neveljem a lányaimat, hogy egy saját, egészséges értékrendet alakítsak ki bennük, ne tudja őket magával rántani a tömeg, a média, stb. Nem tűrtem soha a nyafogást, a hisztit, mondtam nem hülye HP-ket akarok nevelni belőlük. De sajnos a közösség rájuk is hat, akármit is csinálok, és bizony észrevehető a társak hatása. Épp ezért sokkal jobban oda kell figyelni az ilyen vadhajtásokra és nyesegetni amint észreveszem. Most, hogy a kicsi is iskolás lett, hát néha égnek áll a hajam a hülyeségeken, amiket eltanul a többi gyerektől! Persze iszonyú sokat beszélgetünk, mindig mindent megmagyarázok, miért úgy jó ahogy, és miért nem úgy jó ahogy, és azt tanítom nekik, hogy nekem bármit elmondhatnak, semmiért sem szedem le a fejüket, csak mondjanak el mindent, tehát elég jó a kapcsolatunk. És annak ellenére, hogy pontosan tudják, milyen dolgokat nem szabadna megcsinálniuk, a közösség húzóereje még így is nagy.

     

    Szóval nem, nagyon nem egyszerű...  

    előzmény:
    maszi (255)
    2013-12-22  21:08
  16. 2013. december 22. 21:10256.
    előzmény:
    xyz123123 (248)
    2013-12-22  13:24
  17. 2013. december 22. 21:08255.

    Az én gyerekeimmel semmi baj. Én még elfogulatlanul tudtam, tudok velük kommunikálni.

    És azok a hölgyek, akik itt irnak, vajon ők is? 

    Én a magam részéről rengeteget beszélgetek a lányommal, és megpróbáltam a realitásra nevelni, ami azt hiszem elég jól sikerült.

     

    Ne haragudj, nem személyeskedni akarok. De te sem látod a különbséget a médiában mutatott és a valóság között. Még mindig nem érted, amit mondok. 

    Mert lehet, hogy a nők kb. 10-15 %-a ilyen mint ez a nőnek az alkata, de a fennmaradó 80 % másmilyen.

    Szívesen beszélgetek majd Veled 10 év múlva. Amikor a gyerekedre nem csak a média, hanem a társak is hatással lesznek, azok a társak, akikre a média is hat.

    előzmény:
    kicsi_babóka (246)
    2013-12-22  11:10
  18. 2013. december 22. 21:07254.

    Azért a szülő felel a saját gyerekéért, senki más...

    Igaz, hogy nincs lehetőség egész nap figyelni a gyereket, de ha megvannak a korlátok, és létezik a bizalom, akkor meg lehet dumálni a gyereket foglalkoztató fontos kérdéseket. Úgysem hagyják annyiban... 

    előzmény:
    xyz123123 (248)
    2013-12-22  13:24
  19. 2013. december 22. 21:02253.

    Azért, hogy ne közösítsék ki a gyerekeimet, még soha nem adtam fel a nevelési elveimet: különben 10 évesen már Való Világot, Gyűrűk Urát, meg hasonlókat néztek volna. Ja, és telefont sem kaptak addig, amíg tényleg nem volt rá szükségük, hiába mondták, hogy x-nek meg már van...

    A jó példa legyen ragadós, ne a hülyeség. 

    előzmény:
    xyz123123 (250)
    2013-12-22  19:07
  20. 2013. december 22. 20:51252.

    Nem tudom mennyi idős vagy, de azért nem hinném, hogy a te gyerekkorodban már divat volt az okostelefon.

    Naívitás azt hinni, hogy megvédheted a gyereket minden külső hatástól, az információáradattól, a médiától, az aktuális trendektől stb. Ha meg mégis sikerül mindentől és mindenkitől távol tartani, akkor is vele szúrsz ki, mert valóban ki fogják közösíteni minden közösségben.

    előzmény:
    kicsi_babóka (251)
    2013-12-22  20:38
  21. 2013. december 22. 20:38251.

    Most várok babát. Nincs még saját gyerekem.

     

    De a saját gyerekkoromra még bőven emlékszem, sőt, van egy hugom, 8 éves. Nála látom, hogy meg lehet ezt normálisan csinálni, ahogy pl nálam is kivitelezték a szüleim, figyeltek rám, pedig mind a ketten dolgoztak, és nem 8 órás irodai munkát. Igaz, az, hogy mindenkinek van, nálunk soha nem volt érv.

     

     

    előzmény:
    xyz123123 (250)
    2013-12-22  19:07
  22. 2013. december 22. 19:07250.

    "egy kis apró részlet miatt lesz "

     

    Sok kis apró részlet. 

     

    " A saját gyerekére nincs ideje, ezt kompenzálandó vesz neki okos telefont, saját tv-t stb,"

     

    Nem szeretnék személyeskedni, csak érdekelne, hogy van-e saját gyermeked? Ha igen, és annyi idős (engem nem érint jelenleg a "probléma, azért kérdezem), hogyan akadályozod meg azt, hogy amíg a többi gyereknek (vagy legalábbis egy viszonylag nagy számú többségnek) megveszik ezeket a dolgokat, te nem veszed meg és emiatt kiközösítik? (Már ha kiközösítik, arról én is csak hallottam, hogy  állítólag ez szokott történni.)

    előzmény:
    kicsi_babóka (249)
    2013-12-22  19:00
  23. 2013. december 22. 19:00249.
    Ne haragudj, de nem gondolom azt, hogy egy kis apró részlet miatt lesz egy gyerek anorexiás például. Ezért ehhez sokkal több kell, és igenis, a szülő feladata lenne, hogy ezt még időben megakadályozza. A saját gyerekére nincs ideje, ezt kompenzálandó vesz neki okos telefont, saját tv-t stb, majd utána meg sír, hogy mi ömlik a gyerekre a médiából...Az igen...
    előzmény:
    xyz123123 (248)
    2013-12-22  13:24
  24. 2013. december 22. 13:24248.

    "Inkább a szülőnek kéne elmagyaráznia a gyereknek"

     

    Ezt a demagóg szöveget, amit bemagyaráznak az embereknek. A média "etetheti" a gyerekeket minden "zöldséggel", bezzeg utána a szülőn verjük le a sarat, mert nem magyarázza el a gyereknek, hogy..

    A nap fele nem lenne elég arra, hogy minden hatást, ami éri a gyereket, helyre rakjunk a buksijában. (Főleg, ha nem is tudunk róla, hogy látta.) A szülőknek azért dolgozniuk is kell járni, a gyerekeknek is közösségekbe (ovi, suli). Ok, hogy megkérdezzük, hogy mi történt velük meg foglalkozunk velük, de minden apró kis részletről, ha akarnak sem tudnak beszámolni. (Mert esetleg nem is sejtik, hogy ez fontos lenne, de a "világképük" már torzulhat.) 

    előzmény:
    kicsi_babóka (246)
    2013-12-22  11:10

Címlap

top