Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A leghíresebb sajtok a világon
2013-12-03 16:261.
Létrehozva: 2013. december 3. 16:26
A világ rengeteg sajtfajtája közül igen nehéz csak néhányat megemlíteni, de igyekeztünk összeszedni a legismertebbeket.
Nők Lapja Café: A leghíresebb sajtok a világon
Nők Lapja Café: A leghíresebb sajtok a világon
Egy baranyai hapsi is gyárt pár éve. Vettem is volna tőle kipróbálni, ha nem egy olcsó nagyképű dumával hirdetné magát.
http://gazdasajt.ewk.hu/ormansagi-la-raclette-sajt
Feta vagy 15-20 országban készül csak nem a görög nevén fut, ízben állagban is van különbség, de még a görög feta se 1 féle kapható.
Sült brokkoli tejszínes fetaval nagyon finom.
Mozzarella szeletelve sózva borsozva fokhagymás pirítóson madársalátával, paradicsommal hajszálvékonyra szeletelt bresaola-val elég kellemes.
http://www.cheese.com/by_country/
Nagy sajtevő vagyok, NAGY örömömre válna, ha itt valami érdemit írnának sajt témában.
Koszonet az erdekes cikkert. A legutolso sajtot nem ismerem, a tobbit igen.
Engem valojaban egy masik sajt erdekelne, amit meg sohasem kostoltam...(eppen ugy, mint a szarvas gombat sem)
Ez a vilag legdragabb sajtja. Szerbiaban keszitik. A cikk szerint nem nagyon van ra kereslet. En ugy tudom, hogy Amerikaban aruljak, hajszal vekony szeletenkent.
"A legtöbben arra tippelnének, hogy a világ legdrágább sajtja egy svájci manufaktúra terméke, vagy aranyárban mért szarvasgombával készül. Az igazság azonban az, hogy a kilogrammonként 1000 euróért, azaz 266 ezer forintért kínált sajt Szerbiából származik."
A teljes cikk: http://www.deluxe.hu/legdragabb-sajt-szerb-szamar-pule/201 00331
Igen, leginkabb salataban. Bar en szeretem piritossal is :) (perverzio ) es sokszor toltok meg vele hust pl.
Mozzarellat is szeretem, paradicsommal, magaban.
mondjuk en a peneszes sajtokat nem szeretem.
A feta túl sós és száraz. Magában nem jó, csak salátában.
A mozzarella meg teljesen ízetlen, az sem jó magában, csak pizza tetejére.
A halloumit kihagyták. Az nagyon jó grillezve.
Igaz, a legismertebbek.
en meg a legismertebbek koze bevennem a feta sajtot is. Szerintem van olyan ismert, mint az itt felsoroltak, hanem jobban.
Tőlem ez az igénytelen okoskodás itt a sajtról kielégíthet.
Vagy is írtak egy nagy semmit, mert valami írásához nincs tudásuk, tájékozottságuk.
Igaz!Nekem tetszik a cikk!
A legismertebbeket írták le, ettől még bárki bővítgetheti a tudását további sajtokról, meg az itt ismertetekről is!
Én ezt a blogot is jó szívvel ajánlom.
Best azt jelenti legjobb.
Cikk meg arrol cikkelne,hogy a 10 leghiresebb. Nem legjobb!
Doesn't Best!!!!
Tessék menni ismerkedni: http://www.culinaris.hu/by_category/hutopult_sajtok?page=0&
Tessék tájékozódni, ha cikket akartok valamiről írni.
http://www.thefiftybest.com/food/best_cheese/1/
Vagy ide tudatlanoknak ez is jó?
EGyetértek!
Én hiányolom még a Gorgonzolát. Kedvencem. :)
Nekem jobban ízlik, mint a Roquefort...