Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Terhes nőnek nem jár hely a buszon?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. október 30. 14:31
Egy reszketeg néninek még csak-csak átadja valaki a helyét a buszon, de munkatársunk tapasztalatai szerint egy terhes nő kifejezetten rossz esélyekkel indul, ha ülni szeretne a tolongásban. Ezért tehetetlen dühében fotózza a legpimaszabb helyfoglalókat, és most alaposan ki is vesézi nekünk az \"elkövetők\" leggyakoribb típusait a Rihannát üvöltető tinitől az ötvenes férfiakig.

Nők Lapja Café: Terhes nőnek nem jár hely a buszon?
  1. 2015. július 23. 20:051096.
    Vitatkoznék a cikkíróval,idestova 63 éves leszek de mihelyt meglátoma terhes nőt reflex szerüen felálok.Nem így 16-29-ig a csitri lányok.A világ minden kincséért sem adnák át helyüket egy idős embernek( külön felszólításra igen) .De mihelyt teherbe esnek érdekes megváltozik a szemléletük!
  2. 2014. március 23. 01:291095.
    Jezus Mariam,nem a buszon vagyunk. Vagy ma mar mindegy? Toroltelek,de ugy latszik, az ilyenek nem kopnak le.
    előzmény:
    drvia (1089)
    2014-03-22  15:54
  3. 2014. március 23. 01:271094.

    Kulonben sem birom a huvoset es plane a hideg telet, mar kislanykoromtol fogva...:)

    Igy bo egy evvel kesobb eggyel kevesebb gond. Marmint a hideg  

    előzmény:
    Beatrix76 (1093)
    2014-03-23  01:20
  4. 2014. március 23. 01:201093.

    Engem nem tudnak benyelni, sot, annal erosebb bennem a sugallat, hogy a gyengebbek melle alljak es segitsem oket.

     

    Mindettol fuggetlenul igy 38 evesen abszolut beertem arra, amit mar bo 15 eve erzek, hogy baber itt nekem nem terem ezzel a mentalitassal, de en nem is vagyok fontos a tortenetben, annal inkabb a gyermekeim.

    Harman vannak es ahogy elnezem, meg lehetnek hasznos es ertekes tagjai a tarsadalomnak barhol a vilagon.

     

    De Magyarorszagon mar most ufokent tekintenek egy-egy megmozdulasukra.

    Fiam meselte, a majdnem 16 eves, hogy a minap sulibol hazafele ultek a buszon, ami persze dugig volt. Felszallt egy oreg neni es nyilvan atadta neki az ulohelyet, mire egyik kedves osztalytarsa odamondta neki, hogy nahat, rolad ponrt nem gondoltam volna, hogy ilyen nyalas buzi stilusu vagy, hogy a csotroganyoknak helyet adsz.

    Fiam majdnem megutotte, de szerencsere nem tette. Nem onmaga miatt, a neni es az idosek miatt. O meg emlekszik arra, draga nagymamam, neki dedmamaja mennyi szeretettel es torodessel halmozta ot el kisfiu koraban, mig elt, es mennyire ertekes ember is volt....

     

    Nem szeretnem, hogy esetleg keseruseggel eljek a hetkoznapjaikat az ilyen helyzetek miatt es amiatt legyenek esetleg kirekesztve, amilyenek es ahogyan elnek. Inkabb eljenek egy olyan helyen, ahol ezen kepessegeiket sokkal konnyebben kibontakoztathatjak es ahol ezek a dolgok termeszetesek igy nem veszik el az ember energiajat a sokkal fontosabb dolgoktol.

     

    Igy kesobb meg talan szulohazajuk fele is kozvetlenebb es hatasosabb modon tudnak majd barminemu segitseget nyujtani, ha ezt erdekukben erzik majd. 

    előzmény:
    Sissi52 (1086)
    2014-03-22  15:47
  5. 2014. március 23. 01:001092.

    Szomoru olvasni, ahogy errol az egeszrol gondolkodsz.

    Nyilvanvaloan nem varja el az ember a megbecsulest, de valamilyen szinten jolesik neki az udvariassag, figyelmesseg es empatia. Ha nalad ez nem igy van, az valahol nem egeszseges, mar bocsass meg. Nem bantaskent irom.

    Minden embernek szuksege van minimalis szintu megbecsulesre es tiszteletre embertarsai reszerol, ugyanannyira, amennyire a vizre es etelre van szuksegunk. Az emberi lelek csak akkor tud egeszseges maradni, ha ezeket a kis pluszokat megkapja vegig, elete soran.

    Nem hiaba abbol a kisbababol lesz kiegyensulyozottabb es pozitivabb lelkivilagu felnott, akit pici babakent sokat ringattak, oleletek, torodtek vele lelkileg es mar megkapta kis elete elso elismereseit a fejlodese soran tanusitott kis ugyes dolgaiert (pl. elso korty poharbol onalloan, stb.). Ez teny.

     

    Talan azert vagy kisse szarkasztikus es rideg ebben a temaban, mert eleted soran vagy csak az utobbi idoszakban nem kaptad meg embertarsaidtol azt a minimumot, ami megillet.

    Nem azert, mer jar, csupan csak emberbarati szeretetbol es empatikus hozzaallasbol. Ezen erdemes gondolkodni. Ha nem igy van, mas dolog all a hatterben, de valami mindig van ott, ahol egy ember igy reagal le ilyen dolgokat.

     

    Nagyon sok tarsadalomban jar a tisztelet es megbecsules az idoseknek, allapotosoknak, anyaknak es serult embereknek.

    Es tudod miert?

    Nem azert, mert jar, hanem mert az emberek (igaz, delibb es hirtelenebb vermesrsekletuktol fogva is) joval figyelmesebbek egymas irant es el meg ez a fajta alazat, ha mondhatjuk igy. Mert talan az az osoreg agg bacsi volt a szuleszorvos edesanyad szuletesenel, ami sikeresen lezajlott, komplikaciomentesen, pedig regebben rizikos volt, aki eppen felszallt a jarmure es meg ha nincs is botja, latszolag jol is tartja magat, allapota, kora miatt serulekenyebb.

    Es ismeretlenul szerinted nem jar neki alanyi jogon a tisztelet es megbecsules, de ha megismerned, hogy pont o volt ott es akkor vagy barmi masban a te vagy csaladod eletet segitette, nyilvan mindjart maskepp allnal ehhez a dologhoz.

    Kb ennyire jar a megbecsules az idoseknek.

    Sosem tudhatod, ki az az idos, oreg ember ott, mit tett le az asztalra.

    Talan olyat, amibol az egesz emberisegnek haszna van, de ha onzoen gondolkodsz, talan csak a te csaladodsnak.

     

    A kismamanak meg azert, mert felnove a kis gyermeke adhat akar neked, akar az emberisegnek maradandot, vagy csak szimplan egy ertekes ember lesz es hasznos tagja a tarsadalomnak, akinek a kis adoja is talan hozzajarul a te idoskori nyugdijkiegeszitesedhez vagy barmilyen allami juttatashoz, amiben reszesulhetsz.

     

    Ezert -is- erdemes nyitottabban es melegebb szivvel embertarsaink fele fordulni. 

    előzmény:
    asztanaviszta (1076)
    2014-03-22  14:56
  6. 2014. március 23. 00:381091.

    Elnezest, a masikon bekrepalt a billentyuzet.

    Tehat, ha szo nelkul hagynam, sok mindentol megkimelnem onmagam, de valahogy jobb kiadni azt, ami a franko, mert egyreszt masnak is felnyitom a szemet, jobb esetben, masreszt utana csak egy megmagyarazhatatlan rossz utoerzes maradna bennem, hogy meg kellett volna mondanom.

    Nyilvan nem az eletem intim titkaiba beavatni, csak par szoban felhivni az illeto figyelmet a helyzetemre.

     

    Latod, teged ez a mai napig kellemetlen helyzetkent kiser.

    De talan, ha par halk szioval jelezted volna fele, hazert hatarozottan, hogy ne haragodjon meg, kedves kismama, de az en allapotom is egyezik az onevel eppen es van egy nem elhanyagolhato egeszsegugyi szempontom melle, emiatt szeretnem, ha nem piszkalna, amiert nem tudok felallni. De javaslom, kerjen meg valakit udvariasan, biztosan van itt par frissebb, kevesbe raszorulo ember, mint on, es atadja a helyet. Ha gondolja, en kerek helyet onnek.

    Persze, ez csak egy pelda volt, ha en most lennek ebben a szituacioban, ez jott most ki belolem. De barmit lehet mondani, eleg egy mondat is.

    Talan o is elnezest kert volna, amiert igy utalgatott, nem face to face kerte volna a helyet, vagy a rossz es faraszto napjara hivatkozva kerte volna bocsanatodat a figyelmetlensegeert es lehet, hogy kolcsonosen jo egeszseget kivanva egymasnak, mosolyogva koszontok el egymastol.

    Ez megiscsak egy kellemesebb lezarasa a szituacionak. De persze, ez az en beallitottsagom, abszolut megertelek, ha esetleg te ezt nem vallalod szivesen, mert vegul is sosem lehet tudni, az illeto hogyan reagal.

    Neha meg bunkobban beszol es mar benne is vagy egy konfliktusba, ami szamodra azert kisse kiszolgaltatottabb, mint szamomra, en konnyen mozgok es oda is sozok, ha kell.

    Nyilvan csak akkor, ha megtamad. Sajnos, volt ilyen....

     

    Tudom, hogy empatikus es joszivu no vagy, a hsz-aidbol ez lejon.

    En ugy ertettem, hogy nincs energiad erre onmagadon felul, hogy nyilvan neked is van faradtabb, stresszesebb napod, amikor a pumpa fennt van jobban es akkorra mar a toleranciakuszobod nem olyan magas. Hiszen neked megis nehezkesebb eljarni barmerre, ami nem sima kozeli seta, hanem a csaladod egesz napos segitsege es jelenlete kell. Azert ez megterhelo plusz ora utan.

    Onnan tudom, hiaba vagyok egeszseges ilyen ertelemben, ha harom gyerekkel megyek egyedul valahova, ami nem konkretan szorakozas, de lehet egy kiruccanas is, segitseg hijan mar kisse turelmetlenebb es figyelmetlenebb vagyok magam is idegen emberekkel is.

    Pedig nem az o hibajuk, es ilyenkor tudatosan kikapcsolom magam egy jo ot percre, mig ok harman addig talan elvannak. Igy kisse rendezodnek oidegszalaim a turelem fele :) 

    előzmény:
    Beatrix76 (1090)
    2014-03-23  00:17
  7. 2014. március 23. 00:171090.
    Teljesen megertelek.
    Én nem itelkezem ezen a téren látatlanban,ezért is vagyok a szavak embere. Ami igen pozitívan leegyszerusiti az életem.
    Nyilván senkinek sincs kedve leereszkedni a bunkokhoz,de nekem pl jobb érzés az,ha hiányosságaikra normális hangnemben felhívom a figyelmuket,miatt szó nélkülaG
    előzmény:
    Babyface83 (1069)
    2014-03-22  06:39
  8. 2014. március 22. 15:541089.

    Pliiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzz

     

    Mi van már, magyarul sem tudsz?

     

    A kötekedést pedig te kezdted...... pápá

    előzmény:
    Sissi52 (1088)
    2014-03-22  15:51
  9. 2014. március 22. 15:511088.
    Nem te irtad, ha te is ezt a topikot olvasod, akor tudod, es nem kekeckedsz meg ezen is. En itt befejeztem veled, olyan parhuzamosak vagyunk,akik a vegtelensegben sem talalkozunk. Szavakon fikazol,lovagolsz, egesz egyszeruen vegtelenul sajnallak. Semmi kozom hozzad, soha nem volt, es kerlek,ezek utan se legyen semmi kozom hozzad, felejts el engem, ha kepes vagy ra. Pliiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzz Tovabbi kellemes uldogelest es gyulolkodest.
    előzmény:
    drvia (1084)
    2014-03-22  15:38
  10. 2014. március 22. 15:501087.

    Ha valamihez nem értesz, akkor inkább hallgass és ne oktass ki másokat, akik valószínű jobban értenek ahhoz amit te hülye kifejezésekkel leírtál.

     

    A buszt leültetik, az ülést felhatják, a kerekesszéknek felhajtója van a buszokon, és nem lelakatolják a kerékészszéket, hanem rögzítik.

     

    Megsúgom neked, hogy láttam már, utaztam ilyen buszokkal, nem kell hülyének nézni.

     

    Az pedig, hogy én kivel milyen udvarias és segítőkész vagyok, az legyen az én magánügyem és ne te szabd meg nekem kihez milyen legyek.

     

    Nem ismersz és nem tudod, kihez milyen a viszonyom.

    Egy leírt történetből fabrikáltál egy monológot, amiben szépen kioktatsz, de még most is úgy gondolod, hogy én valószínű valami kis hülye fiatal pipi vagyok.

     

    Hát roppant nagyot tévedsz.

     

    Részemről a vita befejezve.

    előzmény:
    Sissi52 (1080)
    2014-03-22  15:25
  11. 2014. március 22. 15:471086.
    hat igen, latom. Be is nyelnek egy joerzesu embert,ok vannak tobben, nagyon sokan vannak. Sokaig nem ertettem, minek nem megyek haza, minek elek kulfoldon, hiszen ott a hazam, ahol addig eltem. Tudtam,egyszer majd megertem. Most jott el az ido. Ok meg csak nem is ertik, hazugsagnak nevezik, hogy mashol azert embersegesek a korulmenyek mindennek ellenere. Ilyen allat nincs, mondjak, lasd pl itt. Pedig van, o mennyire van. Most oregekkel dolgozom, es sokszor kimeredek, hogy milyen rengeteg joguk van, igenis van.
    előzmény:
    Lillaréka (1083)
    2014-03-22  15:35
  12. 2014. március 22. 15:411085.

    Anyukadat is meg lehet erteni. Ha nehezebb neki leulni meg felallni, mint csak allni par megallot, tenyleg nem eri meg.

     

    Hol írtam azt, hogy pár megállót utazik?

     

    Ennyi hülyeséget összeírtál, amit én még hírből sem írtam.

    előzmény:
    Sissi52 (1078)
    2014-03-22  15:11
  13. 2014. március 22. 15:381084.

    Persze, már 20 éves koromban nyugdíjba mentem.

     

    Tömött buszon hogyan esel el?  Hova? Talán az előtted, mögötted, melletted levőre támaszkodsz, de el nem esel.

     

    Nem kell nekem a rizsa, hogy törődni kell az idősekkel, mert itt nem erről van szó. 

     

    Aki futni tud, az állni is. Én pl. nem tudok futni és nem is futok semmihez.

     

     Ezert is pottyant a busz ala az itt emlitett neni.

     

    Szerintem neked elmentek otthonról. Hol írtam, hogy a busz alá esett?

     

    Azt sem tudod miket firkálsz össze.

    előzmény:
    Sissi52 (1077)
    2014-03-22  14:58
  14. 2014. március 22. 15:351083.

    Ne álmodozz Sissi!

    idehaza már nem szokás segiteni a rászorulón, idehaza bele szokás rúgni egy jó nagyot... mertmiképzel, hogy az utamban áll

     

    Már a topik elején leirtam...  a kismamának nem azért  illik átadni a helyet, mert  nem bir állni.. hanem azért, mert az állapota miatt sérülékenyebb... egészen konkrétan... ha elesik megsérül a  magzat, akár koraszülés is beindulhat. 

    1000hsz született... a bunkóságot magyarázók még mindig ugyanazt mantrázzák.... 

    Mit nem lehetett ezen felfogni?? 

     

     

    Ugyanez igaz az idősekre is.. ők már mindenféle nyüggel küzdenek..  lehet hogy fut a busz után, de állni neki már nehezebb, a dülöngélő buszon egyensúlyt tartani nehezebb.
    Ha egy idős esik el, a népbetegség -csontritkulás miatt a törésre neki van nagyobb esélye.
    Persze ez esetben is meg lehet magyarázni a bunkóságot.

    A kedvencem.. tudod.. menstruáló iskolában kifáradt kamaszfiúcskák.. őket sajnálom a legjobban.

     

    Ahogy Beatrix irta.. azért ha van is a buszon olyan, aki éppen azért ül ,mert  valami problémája van.. .. az rendben.. de a többsége nem azért ül  és nem adja át a helyét, mert problémája van, hanem mert röviden bunkó. 

    előzmény:
    Sissi52 (1077)
    2014-03-22  14:58
  15. 2014. március 22. 15:351082.
    De, jar, ki is van teve a tabla gyengebbek kedveert.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2013-10-30  14:31
  16. 2014. március 22. 15:331081.
    Miert kellene tisztelnem vagy becsulnom valakit csupan azert, mert atadom neki a helyemet, amikor tetszik vagy nem tetszik, de en helyettem neki van joga oda leulni. Szezon nem fazon.
    előzmény:
    asztanaviszta (1076)
    2014-03-22  14:56
  17. 2014. március 22. 15:251080.

    Latom, hogy akadekoskodoval allok szemben. Igen, nem vagyok busz szakerto, de leengedi a buszta sofor, az teljesen leereszkedik. Az elso ajtonal kinyilik egy plato, es rafordul a jardara. Arra gurul ra a wheelchair-ben ulo. Mi ezt meg annak idejen toloszeknek hivtuk,ezert furcsa nekem a kerekesszek szo. De gyere el,megmutatom, hogy jobban megertsed. Ugy latom, szavakba kotsz bele, ki is elemezgetted, taglalgattad. Akkor is igy van, ha kotekedsz, ha nem. Az elso 8 ulest fel lehet hajtani, hogy ha ket wheelchairben ulo szall fel egyszerre, mindegyiknek legyen hely. A harmadiknak tenyleg varnia kell.

    Jot mulatsz, latom, orulok, hogy orulsz. Kacagjak veled, vagy en is rajtad? Utobbit nem teszem,nem stilusom. A te silusodbol latszik, hogy olyan allat nincs,amit te meg nem lattal.

    előzmény:
    drvia (1073)
    2014-03-22  14:46
  18. 2014. március 22. 15:151079.
    De jar, oregeknek, terheseknek, betegeknek, vakoknak tabla van kiteve a szamukra feltartott helyen, hogy csak a busznal maradjunk. Lattad mar? Es ha table nincs kiteve, az ember agyaba van beteve, hogy segits a raszorulokon. Vagy ez mar sem csaladoknal,sem iskolaban nem tananyag? Sokan meg nem igy szulettek?
    előzmény:
    drvia (1072)
    2014-03-22  14:38
  19. 2014. március 22. 15:111078.

    Anyukadat is meg lehet erteni. Ha nehezebb neki leulni meg felallni, mint csak allni par megallot, tenyleg nem eri meg. En speciel imadok ulni, gondolom,mas is, de allnom kell, ha az en helyemre szuksege van egy raszorulonak. Egy ket megalloert nem ulok le, vagy leulok, ez nem ugy. Altalaban tobb,mint fel orat buszozok, vagy egy orat, ha buszozok, mostanaban ritkan, ilyenkor imadok uldogelni. Nem is errol van szo, de ha felszall egy valaki, akirol latszik, hogy neki le kell ulnie, akor neki kell ulnie, szamomra ez ennyire vilagos es egyertelmu. Kit kell ilyenkor felszolitani, akinek nincs magahoz valo normalis esze?

    Aki ismerteleneket fotozik, annak ehhez nincs joga, persze. Remelem, teged nem is kellett fotoznia, hiszen te atadtad a helyedet.

    Most mondjuk, megkerdezlek, ha nyilvan latnad, hogy egy masodpercen belul elajulok melletted, es ahelyett, hogy segitenel,meg pofan is vagsz, akkor nincs mirol beszelnunk, akkor megvan a velemenyem rolad.  

    Egyszer egy tomott buszra szalltam fel taskaval, hatizsakkal. Kertem, segitsenek, hogy legalabb a nehez pakot le tudjam tenni. Mindenki a feneket mutatta ram. De hirtelen meglattam egy kis fekete kezet, aki kimarkolta nehez taskamat es felrakta nekem a csomagtartora. Ezota kiirtodott belolem mindenfele massag iranti rossz erzes. Ennyi.

    előzmény:
    drvia (1071)
    2014-03-22  14:30
  20. 2014. március 22. 14:581077.

    Nem tehetek rola, ill tehetek,de abszolute nem ertek veled egyet.

    Nem tudom, nalad mit jelent az, hogy oreg. Magyaroszagon fiatalon is nyugdijba lehet menni. De igen, tomott buszon is el lehet esni. Meg lehet varni a kovetkezo, ujabb meg jobban tomott buszt. Ha idod, mint  a tenger, akkor muvelodhetsz e temaban, ha mar szoba jott, hogy milyen valtozasok mennek verge tobbek kozott az egyensulyi rendszerben is az idosodes folyaman. En tanultam, komoly tanulmanyokat folytattam e temaban, tehat, amit mondok, nem a kisujjambol szoptam. Dulongelsz a buszon, a melletted levo nemhogy megtartana, meg lok is egyet rajtad. Az oregedes nem jogosit fel semmire? Nem igaz. Feljogosit, hogy torodjenek az oregekkel. Ez minden tarsadalom egyik fokmeroje, hogy hogyan banik az idosekkel. Mellesleg, ha az oregeknek nem fontos az ulohely, a fiataloknak miert fontos???  Az eleg szegyen, ha valakire egyaltalan ra kell maszni, ahogy mondod, hogy adja at a helyet annak, akirol szemmel lathatoan latszik, hogy szuksege van leulni. Ha latod, hogy valaki az ajulas hataran van, de juszt sem adod at a helyed, mert az a "tied" hat megvan a velemenyem, es akkor is, ha felhaboritonak tartod, ha valaki teged megker erre, bar nem kellene,hanem magadtol kellene segitened.

    Tudod, en mellesleg kivancsi voltam, mint te, es megkerdeztem egy ilyen busz utan szalado idos egyent, aki ugyanazt mondta nekem annak idejen, amit kesobb tanultam, hogy menni, meg futni is tudnak,mert vannak idosebb baratai, de allni azt mar nem tudnak. Ugy altalaban azert nem rohangalnak, de a busz utan futasba minden utolso erejuket bevetik. Ezert is pottyant a busz ala az itt emlitett neni. Ha valaki keptelen tisztelni egy masik embert, mondjuk sajnalom, de legalabb lenne benne annyi emberi erzes, hogy segitene a raszorulon. Olyan eset is volt, amikor kacaraszo kozepkoru nok peldalozgattak, hogyaz a fiatal miert nem adja at a helyet. Nos, itt a kozepkoru nok voltak azok, mert szegeny gyerek odasugta nekem, hogy tessek elhinni, tenyleg nagyon faj a labam,most jovok a korhazbol. Csupan jobban kellene egymasra figyelnunk, mindig a raszorulon segiteni azoknak,akik eppen nincsnek raszorulva, ez ilyen egyszeru. Es tobb idos ember van ilyen, ezt te is elismerheted. A fiatal csinoska kis no eppen nem szorul ra ugy altalaban,de ha terhes lesz, raszorulhat. Egy sportolo ifiember sem raszorulo, de ha megserul a laba, mas az abra. Terhes noknek, oregeknek, vakoknak table van kiteve az ulohelyre. Na, vajon, miert? talalgathatsz.  

    előzmény:
    drvia (1070)
    2014-03-22  14:24
  21. 2014. március 22. 14:561076.

    Senkinek nem jár megbecsülés a kora vagy az állapota miatt.

     

    Annak más kritériumai vannak.

     

    Én is hordoztam új életet, hogy a te szavaiddal éljek, és nem vártam megbecsülést vadidegen emberektől.

    előzmény:
    Beatrix76 (1049)
    2014-03-20  16:16
  22. 2014. március 22. 14:551075.
    Ha fotózni tudott, akkor állni is.
    előzmény:
    Beatrix76 (1052)
    2014-03-20  22:28
  23. 2014. március 22. 14:541074.
    Az idős  valószínűleg ingyen utazik.
    előzmény:
    Jujoka (1055)
    2014-03-21  00:13
  24. 2014. március 22. 14:461073.

    Itt speciel leeresztia buszt a sofor az altalatok kerekes szekben ulonek, mad leengedi a platot, felnyitja az elso uleseket, ahonnan mindenkinek fel kell allnia, es le kell onnan kopnia, lelakatolja a kerekesszeket, es indul a busz.

     

    Nem tudom ez hol van, ahol te élsz, de ez egy érdekes szöveg.

     

    leeresztia buszt a sofor... mit ereszt le?

     

    altalatok kerekes szekben ulonek....ott nálatok nem kerekesszékben ülnek a mozgássérültek?

     

    mad leengedi a platot,.....platója a teherautónak van.

     

    felnyitja az elso uleseket....hogy lehet felnyitni az üléseket?

     

    es le kell onnan kopnia....naháááát?!

     

    lelakatolja a kerekesszeket,.... Jézus Mária!!!Ez egy rabszállító amivel te utazol?

     

    Biztonsági övet már láttam, de lakatolás?!

    előzmény:
    Sissi52 (1063)
    2014-03-21  04:30

Címlap

top