Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ami nélkül nem múlhat el a nyár
2013-07-12 16:491.
Létrehozva: 2013. július 12. 16:49
Ahogyan a sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, terményt régen is nyáron gyűjtötték be az év további napjaira (szárítva, lekvárként, hűtve...), ugyanúgy azokat az élményeket is most érdemes begyűjteni (és jól feltankolni belőlük), amiket a nyár melege, a természet adhat.
Nők Lapja Café: Ami nélkül nem múlhat el a nyár
Nők Lapja Café: Ami nélkül nem múlhat el a nyár
Thanks a lot share https://texttwist.online/ this game.
Sikerül mindig olyan rücskös, szúrós kis kovászolnivaló apróbb uborkát venni ami ropogós, zölden is.
A két végét lenyisszantom és a közepét 4- 5 x megszurkálom a kiskés hegyével
Így kerülnek az üvegbe.A jó nagy marék só is fontos.
Gondolom sok százezer háziasszony is így készíti.
Csak gondolkodtam azon, hogy mitől puhulhat meg.
Egy szezonban azért legalább egyszer előfordul, hogy ugyanilyen előkészületek mellett mégsem olyan mint amilyennek lennie kellene.
Ki fogom próbálni a kruplivak készített kovászos uborkát is.
Biztosan érdekes íze lehet.
Nem lehet rossz, ha annyi háztartásban kedvelik.
Ha már koviubi, sokan nem tudják, hogy nem is nap kell az éréshez, hanem meleg. Árnyékban is ugyanolyan fini lesz, ha elggé meleg van hozzá. S mostanában van..
Amúgy én is pont úgy csinálom, mint te.
Azért nem hallottál, mert nem vagy sváb...
A krumplis a sváb kovászos uborka.
Azzal azért jobb csinálni, mert nem pimpósodik meg az uborka leve.
És öreg krumpli kell hozzá.
Igen, gondoltam hogy érted.
Kipróbálom a recepteket, mert szeretek újítani is.Köszi.
Nagyon jó ötlet.
Bevallom, hogy káposztát nem csinálok itthon.
Vidéki nénitől veszek a Fény utcai piacon.
Az övé finom, illatos ( tudod nem az a büdös kapcaszagú ), jóízű.Picike pirosra érett paprika van benne és birsalma és almaszeletek.
Nagyon ízletes.
Káposztából inkább a káposztástésztát készítem.
Az olyan kedvencem, hogy hetente 4 x is megenném.
Persze nem készítek olyan gyakran, de olyat enni mindig kapható lennék.
ertem en
potatis
Solanum tuberosum
der Erdepfel, die kartoffel
Probald ki a germanok igy keszitik a savanyitott kovaszolt uborkat .
Sosle, kapor es tisztitott burgonya .
Ugyanezt szeletelt kaposztaval is keszitjuk .
Uborka helyett szeletelt kaposztat hasznalunk .Nagyon finom .
Te hogy csinalod ?
Azt viszont már kitapasztaltam, hogy rozskenyérrel nem az igazi a kovászos uborka.
Nem mélyedtem még el a rejtély megoldásában, csak feltünt hogy a lé sem olyan mint kellene lennie.
( Ez a liszt és krupli dolog nagyon jó ötlet, mert ha nincs itthon kenyér akkor is megoldható az uborka elkészítése)
Köszi.
Soha nem hallottam ilyesmiről.A lényeg hogy jó lesz az uborka.
"... (Olyat, amilyet otthon csinálunk, szinte sehol nem lehet enni. Több étteremben nem pirítóssal kovászolnak, hanem lisztet szórnak az uborka közé.)...."
Krumplit megtisztitva szeletelve tesszuk az uveg aljara es a tetejere is .
Nem olvastam a cikket, de itt a hsz-dnál meglepett a liszt említése.
Tényleg, az minek a kovászosoláshoz?
A krumplis kovászos uborkát szintén nem ismerem.Milyen állapotban kerül a burgponya az üvegbe?
Sima fehérkenyér sarkával, egy hatalmas adag kaporral és néhány girizd foghagymával csinálom.
Jó langyos sós vizet öntök rá és megy az üveg napozni.
2 nap és tökéletes az ubi.De ezalatt az idő alatt úgy forr a napon, mintha főzném.
lissztetlisztetKovaszos uborkat felenk krumlival keszitik es nem piritos kenyerrel vagy lissztet bele szorva
tenlyeg mit kezd vele a liszt
"....fő kedvencemet, a „lifetációt". A „lifetáció" lifegés, lebegés, akár laza meditációval egybekötve (ez már-már egyfajta levitáció), azaz a vízben gumimatracon való ringatózás. Minden szerénytelenség nélkül mondhatom, ennek a műfajnak évek óta az egyik mestere vagyok..."
Ki az eredeti szerzo ?
https://www.facebook.com/soeriipoolek/posts/1015092 5339425064
"..... Ebéd után vagy pihenünk, vagy úszunk és lifetálunk. ( Lifetáció= lifegés, meditáció, levitáció, azaz a gumimatracon ringatózni, egy bólyához kikötözve, vagy szabadon. .."