Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Vega: fasírtok hús nélkül

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2013. február 28. 22:38
Nincsen semmi rossz a húsos fogásokkal, de böjt alatt vagy ha valami könnyebb vacsorára vágyunk jobban esik a zöldség. Fasírtok hús nélkül.

Nők Lapja Café: Vega: fasírtok hús nélkül
  1. 2013. március 1. 17:3540.
    Nem vagyok vegetáriánus, de Törökországban ettem valami isteni kaját- szerintem zöldborsóból készült fasírt (fasírozott) volt. Itthon kipróbáltam: ugyanúgy csináltam, mint a fasírtot, csak hús helyett főtt borsót tettem bele turmixolva. Remek kaja!
  2. 2013. március 1. 13:5039.

    Biztos nem te vagy az egyetlen "csaló". Képzeld, én meg fordítva szoktam!

    Meglátok egy húsos receptet, és elkészítem húsmentesen.

    Így született meg ez a répás karfiolbomba is.

    előzmény:
    kivi39 (37)
    2013-03-01  13:47
  3. 2013. március 1. 13:4838.

    Elég gyakran használok szezám és lenmagot, de ez.... ez igencsak meglepett...:)

     

    Köszi!

    előzmény:
    -1- (36)
    2013-03-01  13:46
  4. 2013. március 1. 13:4737.
    Szoktam böngészni az oldaladat, nagyon jó ötleteket kaptam eddig, de erre a receptre még nem találtam rá. Ugyan én néha csalok, mert a szóját mindig hússall helyettesítem, de ettől függetlenül nagyon klassz!
    előzmény:
    Vegalife (34)
    2013-03-01  13:43
  5. -1-
    -1-
    2013. március 1. 13:4636.

    Hoztam az oldalt, ahol írva vagyon, így egyszerűbb, meg talán van több ötlet is, ami még jól jöhet.

     

    http://etkajoga-miskolc.honlapepito.hu/tarhely/etkaj oga-miskolc/dokumentumok/receptek_kozkivanatra_1.pdf

     

    Ami még jó benne, hogy nem sok időt és pepecselést kíván az elkészítése.

    előzmény:
    Vegalife (32)
    2013-03-01  13:34
  6. 2013. március 1. 13:4635.

    Koszonom megnezem. Remelem talalok benne olyat, amit nem benazok el, mint a padlizsankremet :)

    Nalunk, marmint a lanynal, az a lenyeg, h ne legyen hus ize. 

     

    előzmény:
    Vegalife (31)
    2013-03-01  13:33
  7. 2013. március 1. 13:4334.
    Örömömre szolgál - bár a receptem már kissé régóta van fenn, de szerintem nagyon jól néz ki!:)
    előzmény:
    kivi39 (33)
    2013-03-01  13:42
  8. 2013. március 1. 13:4233.
    Megint adtál egy nagyon jó ötletet. A sárgarépás bombádat ki fogom próbálni, nagyon tetszik.
    előzmény:
    Vegalife (13)
    2013-03-01  09:01
  9. 2013. március 1. 13:3432.

    Muti meg hogy készül!:)

     

    (Írd le légyszi!:) Én nagyon kiváncsi lettem!)

    előzmény:
    -1- (28)
    2013-03-01  13:20
  10. 2013. március 1. 13:3331.

    ha nem tudsz mit kenyérre kenni, itt találsz néhány opciót:

     

     

    Amúgy a http://vegalife.blog.hu/2013/01/20/napraforgos_cukkinipast etom

    ráadásul még az Index oldalára is felkerült aznap, amikor megírtam.

     

    Igen népszerű volt sokáig a statisztikámban is.

     

     

    előzmény:
    ezanick* (29)
    2013-03-01  13:22
  11. -1-
    -1-
    2013. március 1. 13:3130.

    Valószínű ez azért alakult / alakul így, mert rövid idő telt le azóta, hogy megjelentek ezek az ételek a konyhánkban, nem volt idő a nevek kialakítására.

    Tényleg kéne neki név ahhoz, hogy tudja az emberfia mire számítson ha gyanútlan húsimádó.

    előzmény:
    ezanick* (29)
    2013-03-01  13:22
  12. 2013. március 1. 13:2229.

    Na de ez, ez mar tobb, mint sok 

     

    A krumplileves, legyen krumplileves 

     

    de nem bannam a receptjet a kenheto magoknak, ( lasd alabb) legalabb lenne mit kenyerre kenni :)

     

    előzmény:
    -1- (26)
    2013-03-01  13:07
  13. -1-
    -1-
    2013. március 1. 13:2028.

    Annyira tetszett mikor először ettem, hogy kénytelen voltam magamnak is megcsinálni.

    Éppen egy összejövetelre készült az első próbálkozás, és azonnal meg is lett a visszajelzés, hogy tényleg finom.

    előzmény:
    Vegalife (27)
    2013-03-01  13:11
  14. 2013. március 1. 13:1127.

    jó lehet!:)

     

    "Műzsírról" már hallottam - amolyan pecsenyezsír utánzat - már kóstoltam is, bár nem az esetem. De ez is jól hangzik.:)

    előzmény:
    -1- (26)
    2013-03-01  13:07
  15. -1-
    -1-
    2013. március 1. 13:0726.
    Igen, és most a nyelvészkedők ne figyeljenek ide, van egy recept, amit tepertőkrémnek hívnak, de magokból van.
    előzmény:
    Vegalife (25)
    2013-03-01  13:04
  16. 2013. március 1. 13:0425.

    Köszönöm!:)

     

    Igen, tul.képpen bármilyen gabonából. Köles, barnarizs van fenn a receptek közt. A hajdinásat még nem tettem fel, pedig az sem rossz.

    előzmény:
    -1- (24)
    2013-03-01  12:56
  17. -1-
    -1-
    2013. március 1. 12:5624.

    Tetszik a blog, illetve a receptek.

     

    Barna rizsből is lehet fasírtot készíteni. Az is nagyon finom zöldségekkel körítve.

    előzmény:
    Vegalife (13)
    2013-03-01  09:01
  18. 2013. március 1. 10:4423.

    Milyen jo is a lapcsanka :)))

     nyamiiiiii, lehet neki is ugrok :) kar, h maradt tegnaprol kaja..... 

     

    előzmény:
    bigacsiga2 (22)
    2013-03-01  10:42
  19. 2013. március 1. 10:4222.

    Ugyanugy, mint a vegakolbasz, meg a vega toltottkaposzta elnevezes. Olyan mintha valami eredetinek az utanzata lenne csak.

     

    ---

    Mert az esetek legtöbb részében nem is új kaja, csak az eredetinek az utánzata, nyilván, ha nem az lenne lenne egyedei saját neve.

     

     

    pl. A "lapcsánkában" sincs, hús mégis van neve is és a fasírtot sem utánozza.

    előzmény:
    ezanick* (9)
    2013-02-28  23:12
  20. 2013. március 1. 10:3421.

    Nincs mit :)

    ami igaz az igaz:)

    Mondjuk en ezer eve ettem szojat, s mindenevo vagyok, de a lanyom szinte vega. Minimalis hust eszik,  abbol is csak csirket, de a bolognaibol is kepes kiturni a daralthust :) Szoval lehet jol jonne nekem is, ha megtanulnek nehany ilyen golyot :) bar probalkoztam padlizsankremmel, mivel felvagottat nem eszi, de nem tetszett neki, biztos rosszul csinaltam, mert amiota uvegeset veszunk azt szereti. Cukkini is csak rantva fogy, sutve, hagymasan stb. mar nem kell. Nem konnyu eset....

    előzmény:
    Vegalife (16)
    2013-03-01  09:34
  21. 2013. március 1. 10:2920.

    Olyan nagyon szegenyes nem lehet, mert kozben csudijo dolgokat keszitenek ( persze izlesek es pofonok)  :)

    Nekem szimpatikus volt vegalife-nal pl a repas karfiolbomba vagy a lencsegolyok kifejezes, ebbol az jon le, hogy nem akar hasonlitani semmire sem, hanem egyedi etel, raadasnak rogton tudom melyik zoldseg a fo osszetevoje :) 

     

    Na jo abbahagyom, mindez csak tunodes volt. 

      

     

     

    előzmény:
    zsaki71 (17)
    2013-03-01  10:05
  22. Torolt_felhasznalo_614839
    Torolt_felhasznalo_614839
    2013. március 1. 10:2119.
    A gombafasírt is nagyon finom!
    előzmény:
    Vegalife (13)
    2013-03-01  09:01
  23. Torolt_felhasznalo_614839
    Torolt_felhasznalo_614839
    2013. március 1. 10:1618.
    OFF: Nem fasírt, csak a babról jutott eszembe, hogy Keszthelyen ettem egy konferencián nagyon finom hideg bab krémlevest(?) vagy nem is tudom hogyan volt elkészítve, de maga a bab nem volt benne, és isteni finom volt.
    előzmény:
    kivi39 (10)
    2013-03-01  06:53
  24. 2013. március 1. 10:0517.

    Lehet csak szegényes a fantáziája a kitalálónak? 

    előzmény:
    ezanick* (14)
    2013-03-01  09:06

Címlap

top