Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elmutogatja a baba, hogy mit álmodott

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. augusztus 30. 13:07
Szomorú vagy vidám, éhes, vagy csak fázik - minden kismama mindennél jobban tudni szeretné, mit akar, hogyan érzi magát még beszélni nem tudó kisbabája. Vannak, akik nem várják ki az első szót.

Nők Lapja Café: ,,Szeretlek, anya\" - mi lenne, ha 4 hónaposan már tudná ezt?
  1. 2012. szeptember 6. 17:2397.
    Köszönöm szépen!

    Remélem olvastad az eredményeimet - és a többiekét is - és ahhoz is gratulálsz.

    Vagy összesen ennyi az érdemi hozzászólásod? Ahhoz én is gratulálok!

    Remélem több boldogságod van az életben, mint amennyi ide pottyant belőled...
    előzmény:
    CsillagViki (96)
    2012-09-03  18:34
  2. 2012. szeptember 3. 18:3496.
    "Menő"???
    Gratulálok!
    előzmény:
    Kosárfonó (46)
    2012-08-30  15:30
  3. 2012. szeptember 3. 17:2895.
    olyan jó lenne, ha ez a fórum nem arról szólna, hogy egymást hogyan oltsuk le... biztos van erre egy másik topik!  már egyszer írtam, hogy hogyan zajlik a jelelés tanítása, és maga a jelelés. Egyáltalán nem maradok le semmiről a gyerekem életéből, sőt! Mivel lesem a pillanatokat, amikor valami újat tanulhatunk, vagy amikor újat kérdez a gyerek, úgy érzem, jobban odafigyelek, mint mondjuk ha nem jelelnénk. A jelelés a beszélgetés MELLETT zajlik, nem helyette. És nem kell a gyerekbe beleverni, vagy magoltatni vele.mondok példát, ha úgy jobban megy. gyerekkel sétálunk, és lefagyizza a ruháját. mutatja, hogy koszos lett. beszélgetünk róla, hogy igen, drágám, koszos lett, de hazamegyünk és kimossuk. hazaérünk, amíg gyerek a szandit lehúzza, iszik, pont van két percem, hogy megnézzem a mosógép jelét a neten, ami nálunk úgyis mindig megy. mire gyerek végez az ivással, pólót levesszük, irány a fürdőszoba. gépbe bedobjuk a ruhát, és közben magyarázom, rendes magyar nyelven neki, ami történt, KÖZBEN pedig nem lógatom a kezem, hanem mutatom a szavak jelét is. EGYSZERRE a kettőt, miközben gyerek rám figyel.mondom: "Nagyon süt a napocska odakint, meleg van. Ezért gyorsan elolvadt a fagyi, lecsöpögött a pólódra, koszos lett a pólód. Gyorsan betesszük a mosógépbe és kimossuk a foltot."jelelem közben, pont akkor mutatom az egyes szavak jelét, amikor kimondom: - süt a nap, meleg, fagyi, lecsöpög, koszos, póló, mosógép. És hopp, máris itt egy új jel, gyerek látja a jelet, én ismétlem mondva és jelelve is, majd mutatok a mosógépre. majd még egyszer. és kész.legközelebb mikor összeszedem a szennyest, gyerek a sarkamban és lelkesen jeleli a mosógépet, miközben vigyorog és ő pakolja be a ruhákat. Szerintem nem maradtam le semmiről... ha tudott volna beszélni már egy évesen, akkor úgy lett volna a sarkamban, hogy azt ismételgeti, hogy mosni, vagy mosógép, úgy képzelem. De mivel az én fiam fizikailag nem volt még készen arra, hogy beszéljen (semmi baja, csak majdnem két éves koráig egyáltalán nem érett meg rá, mint oly sok másik gyerek), de más nyelven tudta ismételgetni, olyan nyelven, amire képes... - így úgy érzem, joggal érezhetem az örömöt, lehetek büszke, és hirdethetem, milyen nagyszerű formája a kommunikációnak a babajelbeszéd. és valóban, ha csak a hisztik számát csökkentettem volna vele, már akkor is megérte volna. valahogy a dackorszak is elviselhetőbb egy olyan gyerekkel, akinek nem voltak hisztirohamai, mert mindig értettük az igényeit. 
  4. 2012. szeptember 3. 12:5894.
    Nagyon sajnálom, hogy annyi időd nem volt, hogy azt is kivágd, amikre válaszoltam ilyen fájdalmasan ingerülten. 
    Legjobban azt sajnálom, hogy érdemben sem tudtál nyilatkozni, mert arra nem vetted a fáradtságot, hogy a témának utánanézz.
    De mint írtam, sajnos neked bármit is írhatok, képes vagy belőle azt olvasni, amit te akarsz. Ezzel nem tudok mit tenni. Ez "üres kötözködés". Szakértelem és a témához való bármilyen hozzáértés és informáltság nélkül. :((((
    előzmény:
    -1- (92)
    2012-09-03  08:49
  5. 2012. szeptember 3. 12:4993.
    Nagyszerű! Jobban jártál volna, ha a témának nézel utána ennyire részletesen.
    előzmény:
    -1- (92)
    2012-09-03  08:49
  6. -1-
    -1-
    2012. szeptember 3. 08:4992.

    A válaszod nem ingerel válaszadásra, de azért összegyűjtök Tőled egy csokor szóhasználatot, amit alkalmazol, hátha Kata megtanítja majd, hogy hogyan NE jeleld el a gyermekednek ezeket a gondolatokat.

     

    gonosz fröcsögés

    az olyan buta és primitív hozzáállások miatt, mint a tied

    Aki nem tud enni adni a gyerekének, ne menjen.

    De nyilván neked hiába ajánlanék angol nyelvű oldalakat, mert látom a magyarral is hadilábon állsz. De véleményed az nagyon van. Dolgozol amúgy vagy sok időd van otthon képzetlen, megkeseredett munkanélküliként? Több diplomás gyermekeid nem segítenek? 

    Te egy trollface vagy. 

    Idáig ér a rosszindulatod.

    ezt azért írod, mert el sem olvastad a cikket, illetve teljesen tájékozatlan vagy a témában (De véleményed azért van, mielőtt 10 percet is szántál volna annak, hogy utánaolvass).

    csak egyszerűen azt akarod kiolvasni belőle, ami a te szád ízére jó

    Ez megint csak egy gonosz, rosszindulatú hozzászólás volt. Üres kötözködés.

    szövegértelmezéssel erősen bajod van

    Gonoszkodni jöttél csak ide.

    gusztustalan, hozzá nem értő támadásokkal

     

     

    És maga a csemege:

     

    Az ahogyan írsz és amit írsz, rólad viszont mindent elárul.

    de ezt úgy is ki lehet fejezni - úgy értem kultúráltan, - hogy sem azokat nem sérted meg...

    előzmény:
    Kosárfonó (89)
    2012-09-02  11:12
  7. 2012. szeptember 2. 13:0691.
    ... mószert... :DDD hihihi, a MÓDSZERT tanultuk Katától. :)))

    Könyvből is lehet tanítani, aki szeretné. Csak a hatékonysága kb. olyan, mintha egy idegen nyelvet könyvből tanulunk és úgy tanítunk...

    DE van rá példa nem egy. Nagyon ügyi gyerekekkel. 

    Lényeg, hogy minél többet foglalkozzunk a babáinkkal, mert olyan rövid ideig picik, aztán már csak a bölcsi meg az ovi, iskola, ahol az idejük nagy részét töltik. Nem a mi ölelő karjainkban...
    előzmény:
    Kosárfonó (90)
    2012-09-02  13:02
  8. 2012. szeptember 2. 13:0290.

    Nem értem mi hasznom lenne abból, hogy Katát védem a gusztustalan, hozzá nem értő támadásokkal szemben.

    Mi mindannyian fizettünk a tanfolyamért nem nekünk fizet a Kata. Valami kavarc van a fejedben marketing téren is. 

    Annyit még, hogy gondold végig egy egyszerű nyelvtanfolyamhoz képest egy jelbeszéd nyelvtanfolyam kivitelezését anyukáknak, akik viszik magukkal a babáikat, mert nincs hová tenni. Sokkal spécibb helyigényű, eszközigényű dolog, mint egy angol tanfolyam.

    Még valamit. Nem Katát éltetjük. A jelbeszédet éltetjük. Milla is leírta. Én és a párom Katától tanultuk a mószert és itthon szótáraztunk és magoltunk éjszakánként. :) Ez egy nyelv. Mindamellett fizettem katának a játszótanfolyamért is (ismétlem, nem ő fizetett nekem, én mentem önként és dalolva), mert a gyerekem imádta! Én is hordtam Ringatóra, Manó tornára, amiket imádott a gyerek. Katához is imádott járni a lányom. 

    +1

    MINDEN gyerek jelbeszél, hisz valahogy mi is megértettük magunkat gyerekként, azok az anyukák is, - akik most  közgazdászként, mérnökként, pedagógusként, informatikusként...- most jelbeszédet oktattunk picike babáinknak.
    Pápá, fejrázás, puszi dobás, bólogatás... mind egy-egy jel. Na most ebből még a lányom tolt úgy összesen 200 körül. 
    Amíg senki nem kérdőjelezi meg, hogy egy pápá mutatása káros, miért lenne az "enni" vagy "fáj" mutatása káros. És miért lenne butaság, hogy ezeket a jeleket életbentartsa az ember, mint egy idegen nyelvet, a már beszélő gyerekénél is....

    előzmény:
    -1- (88)
    2012-09-02  08:02
  9. 2012. szeptember 2. 11:1289.

    Numero uno!

    Mint lejjebb is írtam már és minden jelelő anyuka leírta, - csak egyszerűen azt akarod kiolvasni belőle, ami a te szád ízére jó, - hogy tökéletesen fel lehet nőni babajelbeszéd nélkül is. Mi is felnőttünk és több millió ember és Einstein is.

     

    Ez megint csak egy gonosz, rosszindulatú hozzászólás volt. Üres kötözködés.

    Az, hogy a jeleket használjuk a lányommal azért van, mert ez egy nyelv, amit ha nem használsz elfelejtődik. Ennyi. Úgy használjuk, ahogy írtam. Játszunk vele, hangzavarban... 

    Neked nincs gyereked. Véleményed van, szövegértelmezéssel erősen bajod van. Gonoszkodni jöttél csak ide. Nagy kár. :(

     

    Ami meg a reklámot illeti... Nagy szüksége lenne Katának a reklámra, mert amit csinál abból nem lehet megélni. Ő ezt kvázi megszállottságból és elhivatottságból csinálja.  Sajnos. Az ő tudása többet ér.

    előzmény:
    -1- (87)
    2012-09-02  07:48
  10. -1-
    -1-
    2012. szeptember 2. 08:0288.

    Nos talán érdekessé is lehetett volna tenni ezt a témát, ha nem jöttek volna ide az olyan "pártfogók", akik Kata tanfolyamát ezerrel nyomatják.

     

    Remek. Csak gratulálni tudok egy újabb reklámfogáshoz.

    Kár, hogy az így bejött anyagi javakkal sem sikerül rendbe tenni a fórum lemaradást.

    No de ez sem gond, majd jelbeszédelünk mi is. Bár még az új szmájlik ehhez is hiányoznak.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-08-30  13:07
  11. -1-
    -1-
    2012. szeptember 2. 07:4887.

    Most attól eltekintve, hogy minden Katához járó anyuka most regelt, azért egy kicsit sántít ez a ledorongolás.

     

    a jeleket a mai napig használjuk (26 hónapos a lányom) és ezt a csodát amit nekünk ez adott, ezt a pótolhatatlan, megismételhetetlen babakort ezt csakis neki köszönhetjük!!!!!!

     

    A megismételetlen babakort Katának lehet köszönni? Hááát ez nekem elég abszurd.

    Ezzel gondolom arra utalsz, hogy aki nem járt Katához, annak nem is adatott meg ez a lehetőség?

     

    A gyermeked egy éves kora óta szépen beszél, de még 2 éves kora után is jelbeszéddel kommunikál? Hmmm...

     

    A babajelbeszéddel viszont olyan sok pluszt is kaptunk ami úgy látom azok számára elképzelhetetlen, akik nem próbálták és mivel kvázi "lemaradtak" erről a lehetőségről, ezért csak a gonosz fröcsögés maradt nekik...

     

    Én vakon elhiszem neked, hogy sok pluszt kaptatok.

    Te miért kételkedsz abban, hogy az itt megszólaló anyukáknak - akik szerinted csak fröcsögnek - ez nem adatott meg?

     

    Nekem nincs gyerekem, de sok időt tölthettem pici, kicsi gyermekek mellett.

    Így elmondhatom, hogy a gyermek nem hülye, ahogy valaki már előttem is írta, hanem egy értelmes lény, aki pontosan tudja és közre is adja, hogy mit szeretne.

     

    Ilyen alapon elmondhatom neked én is, hogy kimaradtál egy olyan lehetőségből, amikor figyeltél a gyermekedre ahelyett, hogy jeleket tanítottál neki.

     

    Ezzel a tanítással véleményem szerint inkább eltávolodik a szülő a gyermekétől, hiszen éppen készen kapott dolgokkal kooperál, míg a "normális" szülő igyekszik együtt élni és érezni a gyermekével.

    No ezek azok a pillanatok, amiket úgy neveznek, hogy intim pillanatok, és ezek azok a pillanatok, amikről te jócskán lemaradtál.

     

    Szóval csak nézőpont kérdése, hogy kit kell legorombítani azért, amit éppen közread.

    előzmény:
    Kosárfonó (31)
    2012-08-30  14:52
  12. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. augusztus 31. 22:0086.

    Pedig azok a gyerekek vannak a megfelelő szinten. A tiéd előrébb jár, ami majd idővel fog kiderülni, hogy jó-e ez neki.

     

    Én pl. frászt kapnék, ha már két naposan beszélne a gyerekem, meg Csontváry-t festegetne..

    előzmény:
    doktornő (85)
    2012-08-31  21:50
  13. 2012. augusztus 31. 21:5085.

    Megcsináltuk Kata tanfolyamát. A fiam hat hónaposan 30 jelet használt és egy éves korában egész mondatokban, tökéletes hangzókészlettel beszélt. A finommotos képességei egyedülűllóak. Sokat játszunk. Ő nem tudja, hogy ezek fejlesztő játékok, egyszerűen élvezi. Aztán állunk a homokozó mellett az "úgyis megtanulja magától " anyukákkal és az az érzésem, mintha az ők hasonló korú gyerekei szellemi színvonalával és kiegyensúlyozottságával valami gond lenne. Mindenkinek szíve-joga, mit -nem- csinál a gyerekével, de Zentai Kata előtt le a kalappal!Az eredmény magáért beszél, ez személyes tapasztalat. Az írígységet és a rosszindulatot tudni kell kezelni. Nem minden információ egyformán lényeges, fel a fejjel Kata! Hálás vagyok mindenért, amivel gazdagodtunk általad!

    előzmény:
    Kosárfonó (37)
    2012-08-30  15:18
  14. 2012. augusztus 31. 17:4384.

    Másik oldalról nézve a jelelés hiánya is fejlesztő :-)

    Én fiam ilyen esetben mondogatta, hogy e-e-e, majd amikor az a h... anyja nem értette, akkor kimászott a székből, és kivette a fiókból a megfelelő macis /kutyás /markolós /mittudomén eszközt. (3 gyerekem lévén a gyerekcuccot alacsonyan tartom, hogy ne mindig engem pattogtassanak. :-))

    előzmény:
    Kosárfonó (80)
    2012-08-31  15:31
  15. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. augusztus 31. 15:5183.
    Éreztem, hogy alegajjával nem stimmel valami.. Szóval a mosatlan legaljáról..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_368791 (82)
    2012-08-31  15:49
  16. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. augusztus 31. 15:4982.

    Bár nincs gyerekem, de sokat láttam, sokkal is foglalkoztam, és bizton állíthatom, hogy az anyának (és az apának is persze :)) a legfárasztóbb, energialeszívóbb, idegtépőbb, ha a gyerek hisztizik, látszólag ok nélkül. Ha mindezt a hisztiidőt jócskán le lehet redukálni, az óriási dolog mindneki számára.

     

    Nekem is van kedvenc késem, csak azzal eszek. Pedig már 30-on túl vagyok. Ha kell, a mosatlan legajjáról is kibányászom és elmosom, de nem eszek másik késsel :))

     

     

    előzmény:
    Kosárfonó (80)
    2012-08-31  15:31
  17. 2012. augusztus 31. 15:4181.
    De mondjak nagyon hasznos gyakorlati példát is, ne csak vicceset.

    Egy jelbeszélő egy- másfél évessel meg tudsz csináltatni olyan szemvizsgálatot, amit legelőbb egy beszélő gyerekkel tudnál. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_368791 (78)
    2012-08-31  11:13
  18. 2012. augusztus 31. 15:3180.
    Azt hiszem megragadtad a lényeget!

    Volt, hogy ebédnél tiltakozott a lányom. Nem volt hajlandó enni. Próbáltam én kanalazni, nem kellett, kiköpte. El volt kenődve. Újból és újból mutatta. "Egér". "Enni". "Még" (sokáig a kérem helyett is a még-et mutatta)
    Míg rá nem jöttem, hogy az egeres kanállal szeretne enni... Kb másfél perc volt. Nem kellett azt megfejtenem miért sír (meleg, hideg, nem finom, nem éhes), csak azt, hogy milyen egérre gondol evés közben. :)))) Be is csúszott a kaja az egeres etetőkanállal. Láttad volna milyen boldog volt, amikor kivettem a fiókból. 11 hónap körüli lehetett... 

    Ez csak egy "jelentéktelen" vicces történet. Száz féle képpen lehet ezt megoldani egy nem jelelő babával. Én sem haltam éhen. Igaz anyámnak sok történetet gyártottam a hozzátáplálással kapcsolatban is amit máig mesél... :))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_368791 (78)
    2012-08-31  11:13
  19. Torolt_felhasznalo_498500
    Torolt_felhasznalo_498500
    2012. augusztus 31. 13:3379.

    Akinek tetszik ez a módszer csinálja, akinek meg nem az ne csinálja, ez nem egy fekete/fehér kérdés. Nem hiszem, hogy a jelelés megtanítása árthat a babának, az meg egyenesen biztos, hogy a nem tanítása nem árt.:) 

  20. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. augusztus 31. 11:1378.

    Őszintén szólva az első tizenöt gondolatom az volt a témával kapcsolatban (tegnap kezdtem el olvasgatni), hogy atyavilág, de nagy baromság, hiszen a gyerek fejlődik, előbb-utóbb úgyis megtanul mindent, mi a frásznak csecsemő korban erőltetni, hogy zseni legyen? De idővel rájöttem, hogy nem erről van szó - bár a színek felismerését feleslegesnek tartom olyan korán. Viszont az, hogy a környezete (szülők leginkább) már a beszéd kialakulása előtt tud kommunikálni a gyerekkel, szerintem marha jó dolog.

    Főleg, ha időt, energiát és felesleges félrenyúlásokat, hisztiket lehet megelőzni azzal, hogy el tudja mutogatni, hogy mi a tényleges baja és nem kell találgatni. Az, hogy korábban tanul meg beszélni, csak pozitív mellékhatás, a lényeg nem ezen van.

    Asszem..

  21. 2012. augusztus 31. 11:0577.

    Évi, nem fontos. Csak egy mérhető dolog. Ez csak egy példa. Mert ha azzal akarnék jönni, hogy a gyerek gondolkodásának a fejlődése, az anyagok és cselekvések megértése, leképzése és az elvonatkoztatási készsége egészen pontosan nyomonkövethető, akkor ezzel neked, akinek ebben nincs tapasztalata nem mondok információt.
    Ez csak az tudja, akinek a pici gyereke ennyire korán ki tudja fejezni magát. Írhatnék róla egészen részletesen, ez miben nyilvánul meg, de akkor megkapnám a tudományoskodás-ijesztő- f@szság jelzőt, amit nem szeretnék. Mert senkit nem áll szándékomban meggyőzni. Nekem bőven elég, hogy ÉN tudom. :) De non-plus ultra, hogy Milla is tudja és van akivel erről anélkül el tudok beszélgetni, hogy bárki lehülyézne. :)

    Millával teljesen más tipusu emberek vagyunk. Részben életkorunk nagyon eltér, életfelfogásunk. Valószínű sosem lennénk barátnőnk a szó szoros értelmében. Két összekötő kapocs van köztünk. Mindenünk a gyerekünk - ez gondolom mindenkivel így van, - és felismertük a babajelbeszédben rejlő csodát.

    Amúgy az én szüleim teljesen hülyének néztek az egész babajelbeszéddel. Egészen addig, amíg a gyerek meg nem próbált velük kommunikálni, magyarázott-magyarázott, de ők nekik csak fordítani kellett. Viszont elképedtek, hogy mit tud. Apám vihar gyorsan megtanulta a 10 hónapos gyerektől a jelbeszédet. Többet anyám sem szólt be. :)))

    előzmény:
    évi* (74)
    2012-08-30  23:22
  22. 2012. augusztus 31. 10:5276.

    Igen, nem kell tanulni tanfolyamon, a pápát, meg a nem-et mert 5 jelet meg tudsz tanulni. Otthon is. de ezek a jelek semmiben nem különböznek attól, amit a mi jelelő gyerekeink mutatnak, csak az nem 5 hanem 50. Ennyi a különbség. nem vesz el a tudásából, a megértést segíti.

     

    Más kérdés, ha egy komplett idegen nyelvet akarsz TE magad tanítani a gyerekednek, - és az ASL az egy jelnyelv, - akkor célszerű tanfolyamra menni. Angolul is meg tudod tanítani 5 szó erejéig a gyereked. De kifejezni magát, vagy magad-magad megtanulni egy nyelvet könyvből vagy szótárból negyon nehéz, bár nem lehetetlen.

     

    A babajelbeszéd amit Kata tanít az amerikai süket-néma jelbeszéd. Millió ember "beszéli". Nem egy fikció, egy földtől elrugaszkodott találmány. Plusz egy nyelv! :) (csak azért nem a magyart, mert itthon nem egységes a jelnyelv)

    előzmény:
    Zsifikati (71)
    2012-08-30  23:12
  23. 2012. augusztus 31. 10:4475.

    Az első hozzászólásom arról szólt, - lehet nem találkoztál vele, - hogy milliárdnyian nőttek/nőttünk fel babajelbeszéd nélkül. Én is. Nincs baj az IQ-mmal... :) Sőt! :) A páromnak sincs. Ő is jelbeszéd nélkül nőtt fel. Mérhetően és mérten nincs bajunk. :))))

    Milliárdnyi gyönyörű és egészséges gyerek nőtt fel babajelbeszéd nélkül.

    Ez csak egy plusz. Nem vesz el a tehetségből csak ad. 

    Hidd el, az irigység nagyon távol áll tőlem. Nagyon. Én annyira jól érzem magam a bőrömben, olyan boldog vagyok és elégedett a családommal és a gyermekemmel, hogy ezt mindenkinek sok szeretettel kívánom.

    Ami meg a babajelbeszédet illeti. Te is fanatikusan elkötelezett lennél akármi irán is, amiben szembetűnően nagy sikereket érnél el.

    Vannak akik elkötelezett úszás, jóga, bármi rajongók. Ők azok, akik nagyon sok energiát és munkát fektetnek bele, akiknek komoly sikereik vannak és ebben nagy örömüket lelik.

    Akiknek nincsenek, azok kis befektetéssel várják a csodát. Az pedig nem jön. Azokból lesznek a fujjogók általában. Ez minden témában így van. Nem csak a Babajelbeszédben.

    előzmény:
    Zsifikati (71)
    2012-08-30  23:12
  24. 2012. augusztus 30. 23:2274.

    Még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy miért fontos, hogy egy gyerek hány évesen képes a színeket felismerni, feltéve, hogy ezt kb. ovis korára megteszi...

     

    Legkisebb fiam azt csinálja, hogy ha narancssárga tárgyat talál, azt viszi a középsőnek (mert az a kedvenc színe), a kékeket a nagynak, és a zöldeket megtartja magának. Tök aranyos, hogy így felismeri.

    De és akkor mi van? :-)

    előzmény:
    Zsifikati (63)
    2012-08-30  17:44

Címlap

top