Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Retró a konyhában: Piskóta tekercs
2012-08-06 11:061.
Létrehozva: 2012. augusztus 6. 11:06
Csupa régi ismerős... Muszlinblúz, alföldi papucs, kagylófotel, nagymintás tapéta. Diszkógömb és diszkózene, persze kicsit azért ,,fazonigazítva\"... Épp itt az ideje, hogy azt is felidézzük, mi mindent ettek a mai negyvenesek annak idején, a menzán.
Nők Lapja Café: Retró a konyhában: Piskóta tekercs
Nők Lapja Café: Retró a konyhában: Piskóta tekercs
PISKÓTATEKERCS
Na ez aztán egy cikk!
Szerintem nincs ilyen, hogy retró ebéd. A felsoroltak közül szerintem egy átlag magyar háztartásban mindegyiket főzik, mert egyik sem megy ki a "divatból". Ez egy rendes ebéd.
Úgy látom /Google: piskóta csokiöntettel/, hogy csak a keményítő a különbség a szokásoshoz képest. Meg ha akkora edénybe tesszük, hogy nincs más út, mint a felfel - csak süljön át
Azt viszont megrögzött mazsolaundorom kapcsán kijelenthetem, hogy igenis volt mazsola az öntetben. Persze lehet, hogy mind nálam kötött ki, én meg kiszedegettem, kiköpködtem, de az íze miatt kell bele. Akkor az igazi, ad valami extrát hozzá
"A Nők Lapja 12. számában még két isteni retró receptet (Főtt marhahús megyszósszal, Sárgaborsó-főzelék sült debrecenivel) találhattok!"
Tessék mondani hova megyen az a szósz?
Amúgy meg, ne tessenek lenézni a piskótát csokiöntettel, én azóta is olyanra vágyom.
Az egyetlen hús amit a menzán megettem ez a meggyszószos főtthús volt.
Ha nem csak lisztből van az az öntet, akkor igenis teljesítmény ekkora piskótát létrehozni + nyelhetővé tenni. Imádtam...