Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Királynő lett R. Kárpáti Péter lányából

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 31. 11:42
Nagyon büszke a lányára R. Kárpáti Péter, hiszen elsöprő győzelmet aratott egy szépségversenyen. A 17 éves Rebekát ugyanis Soltvadkert szépévé választották - írja a Bors.

Nők Lapja Café: Királynő lett a Barátok közt sztárjának lányából
  1. 2012. július 31. 17:3425.

    Az értelmetlen tiltást én sem támogatom, én általában meg szoktam beszélni a gyerekeimmel, hogy miért nem támogatok valamit. Elmondom a véleményemet, ők elmondják, hogy ők hogy látják és a végén megegyezünk valamiben.

     

    Ettől függetlenül lebeszélném a lányomat egy ilyen nyaralásról, de ez nyilván a mi dolgunk lenne.

     

    előzmény:
    mosómasa (14)
    2012-07-31  15:03
  2. 2012. július 31. 16:5524.

    "Tehát Nálad az egyik kizárta a másikat. Sarkítás. Te tetted ezt. Mintha nem járhatna együtt a kettő."

     

    Komolyan kételkedek a két diplomában és OKTV eredményben.

     

    Én a "minden percét az tölti ki" szövegre ugrottam. Nem, nem az tölti ki minden percét, de fontosabb neki, mint egy szépségverseny.

    Ennyi. Konkrétan a modelkedést hagyta abba, mert rájött, hogy hülyeség. Fontosabb a tudás, mint a picsariszálás.

    előzmény:
    mosómasa (22)
    2012-07-31  16:37
  3. 2012. július 31. 16:4523.

    Mert még gyerek.

     

    Pl. 17 éves kora előtt nem lehetett jogosítványa. 18 éves kora előtt meg nem mehet kettesben a barátjával nyaralni. 

    Mert még fiatal hozzá.

    Nem marad le semmiről. Tudod biológiailag gyermeket is szülhetne, de pont annyira érett rá, mint más felnőtt dologra.

    előzmény:
    mosómasa (22)
    2012-07-31  16:37
  4. 2012. július 31. 16:3722.

    Te magad írtad, hogy "  Valahogy neki nem a szépségversenyen indulás jár az eszében, hanem a tanulmányi versenyek, nyelvvizsgák."

     

    Tehát Nálad az egyik kizárta a másikat. Sarkítás. Te tetted ezt. Mintha nem járhatna együtt a kettő.

     

    De akkor megkérdezem: Te miért (konkrétan miért) nem engednéd el a lányodat a barátjával Horvátországba nyaralni? tegyük fel, hogy anyagi akadálya nincs.

    De ne közhelyeket mondj, hogy mert ilyen korban még, meg ne ezzel foglalkozzon és társai, hanem konkrét dolgokat.  

    előzmény:
    payaboy (20)
    2012-07-31  16:08
  5. 2012. július 31. 16:1221.

    " Szétütök, ha valami mocskosat tapasztalok a versenyen! – jelentette ki határozottan R. Kárpáti Péter (49), a Barátok közt sztárja, akinek lánya, Rebeka (17) szombat este ringbe száll a Miss Középiskola királynői címért."

     

    Ezek szerint Kárpáti apuka is ismeri ezt a világot.

     

    "Ugyanakkor félti Rebekát, hisz vezetett már ilyen műsort, pontosan tudja, ilyenkor előkerülnek az idősödő, teli pénztárcájú szponzorok, akik a fiatal lányoknak előszeretettel udvarolnak. A színész szerint Rebekának a helyén van az esze, így nem szippanthatja be a show-biznisz, és senki sem kábíthatja el üres ígéretekkel."

     

    "Kifejezetten ügyeltünk arra, hogy a szépségverseny versenyzői körül ne nyüzsögjenek azok a gazdag üzletemberek, akik a fiatal lányok közül szeretnének választani maguknak barátnőt – mondta id. Éliás Gyula, a verseny zsűrijének tagja."

     

    Hát persze.

  6. 2012. július 31. 16:0820.

    "Abban viszont semmi rosszat nem látok, ha valaki a barátjával elmegy a tengerpartra és ott fürdenek, sétálnak, napoznak, esznek, isznak"

    Feltéve, ha felnőtt emberekről van szó.

     

    "ennyi idősen nagyon gáz, ha valakinek minden percét a nyelvvizsga és a tanulmányi verseny tölti ki."

     

    Te valami értelmi gátlót szedsz?  Ha azt írom, hogy szeretem a bécsi szeletet, te ebből is arra következtetsz, hogy éjjel-nappal bécsi szelettel tömöm magam?

     

    "Szintén álszent/demagóg az a hozzáállás, hogy valakinek 17-18 évesen kizárólag a tanuláson járjon az esze."

    És újra, és újra...

     

    Te csak két végletet ismersz?

     

    "Te elfogult apukaként el sem tudod képzelni, hogy a Te kislányod fiúzzon"

    Dehogynem! :)

    Ez azért nem egyenlő azzal, hogy "szépségversenyen" induljon.

     

    "kitartok azon álláspontom mellett is, hogy akárhány szépségversenyen is vesz részt valaki, normális családban, megfelelő példával NEM lesz belőle kurva."

    Valóban nem  szükségszerű. Én viszont veled ellentétben ismertem a szépségversenyek világát, és állíthatom neked,jóval több ott a kurvoid hajlamú női egyed, mint egy OKTV történelem versenyen.

    előzmény:
    mosómasa (19)
    2012-07-31  15:49
  7. 2012. július 31. 15:4919.

    Nem érzem a logikát a mondandódban, bevallom.

     

    A gyilkosság objektíve rossz dolog (zárójelben: a gyilkosság sem TILOS, hanem büntetendő, de ez tényleg mellékvágány). Abban viszont semmi rosszat nem látok, ha valaki a barátjával elmegy a tengerpartra és ott fürdenek, sétálnak, napoznak, esznek, isznak stb.

     

    Én éppen betöltöttem a 18-at (tehát kb. annyi voltam, mint Rebeka), amikor először nyaraltam a barátommal, igaz, csak belföldön. Nem lett semmi bajom, rossz ember (nő) sem lett belőlem.

     

    Álszent, amit írsz. Ugyan szépségversenyen én sem indulnék (mármint, ha nagyon szép lennék), de ennyi idősen nagyon gáz, ha valakinek minden percét a nyelvvizsga és a tanulmányi verseny tölti ki.

    Mondom mindezt úgy, hogy amikor ez az ominózus nyaralásom volt, már volt egy nyelvből középfokú C típusú nyelvvizsgám, egy másikból is azonos szinten álltam, és OKTV-n mentességet nyertem egyetemre, és szereztem is 2 diplomát. Szóval nem kellene ilyen fölényesen kioktatni.

     

    Szintén álszent/demagóg az a hozzáállás, hogy valakinek 17-18 évesen kizárólag a tanuláson járjon az esze. Mondd, tényleg úgy gondolod, hogy 8-14-ig az iskolában van, 14-15 közt ebédel, 15-22-ig tanul (suliba, nyelvvizsgára, versenyre) (közben futva bekap valamit vacsorára), aztán lefekszik aludni? Nem is gondol másra? Nálam egy normál tizenéveshez hozzátartozik az is, hogy érdeklődik a másik nem iránt, szórakozik, fiúkkal jár stb. Engem anyaként megnyugtatna, ha lenne egy barátja (ha az értelmes, normális), mert ha ketten mennek bárhova, kevésbé félteném stb.

     

    Persze Te elfogult apukaként el sem tudod képzelni, hogy a Te kislányod fiúzzon, szexeljen, pedig el kell, hogy keserítselek, ha nem neveltétek penészvirágnak (és biztosan nem), akkor ez nem kerülhető el.

     

    Ahogy írtam is, harminc elmúltam már, az ismeretségi körömben hasonló korúak vannak (párok vagy kisgyerekesek), így csak hallok eseteket, vagy elég kinézni a facebookra, hogy tinédzser lányok mit művelnek, milyen képeket raknak ki.

     

    Fő gondolataim ehhez tehát:

     

    1. az imént említett lányok feltehetően nem megfelelő értékrendet sajátítottak el otthon. Őket sem tiltással kellene megrendszabályozni, hanem megfelelően élni otthon (ill. kellett volna). Tettek, nem szavak. És kitartok amellett, hogy 18 évesen a szex nemcsak hogy nem bűn, de egy teljesen elfogadható, normális dolog (hozzáteszem, 1-2 hónap, és nagykorú, ha még nem az... megtiltani neki???).

     

    2. kitartok azon álláspontom mellett is, hogy akárhány szépségversenyen is vesz részt valaki, normális családban, megfelelő példával NEM lesz belőle kurva.

     

     

    előzmény:
    payaboy (17)
    2012-07-31  15:26
  8. 2012. július 31. 15:3418.

    Ja, és zsűriztem már szépségversenyen. Nem egyen.  :)

     

    Csak üzlet.

    előzmény:
    mosómasa (14)
    2012-07-31  15:03
  9. 2012. július 31. 15:2617.

    Ne tiltsuk meg a gyilkosságot sem, mert akkor is ölnek embert ha tiltva van.

     

    Kb. ilyen az okoskodásod.

     

    Nekem is van lányom, pont 17, nemsokára 18 lesz. Valahogy neki nem a szépségversenyen indulás jár az eszében, hanem a tanulmányi versenyek, nyelvvizsgák.

    Nem azért mert nem szép. Talán a mi családunkban más a fontos.

     

    Ja, és utazott már 16 évesen is egyedül külföldre és nyaralt a barátnőivel is. És nem tudom milyen emberek vannak az ismerősi köreidben, de azért nem az az általános, hogy "végigdugják őket vagy leitatják némelyiket egy diszkóban, aztán ki tudja, mi történik".

     

    "Egyrészt miért lenne ettől rögtön dubajozós?"

    Most biztosan meglepetés fog érni, de a "szépség" versenyeken szereplő lányok közül több prosti kerül ki, mint a csütörtök esti olvasókör résztvevői közül.

    előzmény:
    mosómasa (14)
    2012-07-31  15:03
  10. 2012. július 31. 15:1716.
    Juszt se ütöm be, juszt se nézem meg. Pukkadjon meg az nlc!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_787710 (4)
    2012-07-31  12:05
  11. 2012. július 31. 15:0815.

    Valahol el kell kezdeni.

    Jövőre ő lesz Bács megye szépe, aztán a Nagyalföldé, onnan már egyenes út a Miss World, no meg a világbéke.

    (Tényleg helyes a kicsike, csak gonoszkodtam egy kicsit. )

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-31  11:42
  12. 2012. július 31. 15:0314.

    Kicsit tényleg maradinak érzem ezt a hozzászólást.

     

    Egyrészt miért lenne ettől rögtön dubajozós?

     

    Másrészt nekem sokkal szimpatikusabb az a hozzáállás, ha egy fiatal elmegy a barátjával nyaralni (igen, kettesben, jézusmária, külföldre, atyaisten), mint amikor lemegy 5 csaj a Balatonra és végigdugják őket vagy leitatják némelyiket egy diszkóban, aztán ki tudja, mi történik.

    Attól, mert az út oda nem fél, hanem - mondjuk - 6 óra, nem leselkedik rájuk több veszély, csak mert külföld. Belefulladni a Balatonba is lehet (isten ments, csak mondom). Szexelni itthon is fognak, attól se kell félteni. Ha felelősségteljes emberré nevelték (és ha nem, akkor ott már rég késő, 17 évesen ezt már nem lehet elérni, pláne nem tiltással), akkor nem látok olyan indokot, ami miatt ne mehetne el nyaralni.

     

    Harmadrészt ismerősöm ismerőse a lány, és az a 17 inkább 18, legalábbis 1 hónapon belül be kell, hogy töltse (ha ez még nem történt meg), különben 1 évfolyammal lejjebb kellene járnia.

     

    De nem ez a lényeg, hanem az, hogy én biztosan nem tiltanám meg neki a nyaralást. Nekem sok ilyen múltbeli élményem van ebből az időszakból (ma már jócskán elmúltam 30), hogy "nem mehetsz, mert csak". Nem lettem ettől jobb ember, egyedül az van bennem, hogy értelmetlen volt a tiltás, egy dolgot értek el, hogy szarul érezzem magam. 

    előzmény:
    Tulipáncsokor (5)
    2012-07-31  13:06
  13. 2012. július 31. 14:4213.

    Ez teljesen tipikus. Írnak egy cikket VALAMIRŐL de a hozzá tartozó kép nincs sehol ... elvégre ők csak írnak, nem fényképészek ... ugye ... a többit meg higgyük el bemondásra.

     

    amikor az első ilyen NőkLapja cikket olvastam, azt hittem, hogy véletlen hiba ... azóta nyilvánvaló, hogy teljes a szerkesztőségben az igénytelenség.

    előzmény:
    Maja Sager (12)
    2012-07-31  14:17
  14. 2012. július 31. 14:1712.
    Hol a kép? Én látok apát 5x is d e aszépséget sehol.....Lemaradt???
  15. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. július 31. 13:4911.
    előzmény:
    marieklein (9)
    2012-07-31  13:45
  16. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. július 31. 13:4810.
    Mindenképp! Le se bírom írni, milyen sokféle, milyen finom és milyen látványos fagyik/sütik.
    előzmény:
    guzziné (8)
    2012-07-31  13:39
  17. 2012. július 31. 13:459.
    ez így igaz! (bár évekkel ezeleőtt voltam, de nem tudom feledni:-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_368791 (7)
    2012-07-31  13:28
  18. 2012. július 31. 13:398.
     Még nem voltam ott, de ha arra járok benézek! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_368791 (7)
    2012-07-31  13:28
  19. Torolt_felhasznalo_368791
    Torolt_felhasznalo_368791
    2012. július 31. 13:287.
    Soltvadkerten van a legjobb fagyizó a Fődön!
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-31  11:42
  20. 2012. július 31. 13:276.
    tényleg szép
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_787710 (4)
    2012-07-31  12:05
  21. 2012. július 31. 13:065.

    Fasza. Ismét lesz egy friss pipi a magyar dubajozós lányok kínálatában.

     

    Biztos nagyon maradi és vaskalapos vagyok, de a 17 éves lányomat semmi körülmények között nem engedném el a fiújával Horvátországba egyedül nyaralni.

     

    Egyébként meg csinos lány, különösen szépnek azért nem mondanám, bár a fiatalság már önmagában is szépség.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-31  11:42
  22. Torolt_felhasznalo_787710
    Torolt_felhasznalo_787710
    2012. július 31. 12:054.
    Írd be googlebe a nevét, tényleg nagyon szép és csinos lány.
    előzmény:
    sziszijó (3)
    2012-07-31  11:57
  23. 2012. július 31. 11:573.
    Lehetne egy képet a leányról...?!
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-31  11:42
  24. 2012. július 31. 11:422.
    Soltvadkert páros vagy páratlan oldalának a szépe lett?

Címlap

top