Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A legfinomabb lecsó nyomában

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 25. 08:28
Mindenkinek van tökéletes lecsóreceptje, valaki tojással, más rizzsel eszi, de létezik cukkinis, sőt padlizsános változat is. Neked milyen a tökéletes lecsó?

Nők Lapja Café: A legfinomabb lecsó nyomában
  1. 2014. július 9. 16:4336.

    lemaradt:


    a "köret" pedig kenyér. Szeretem a barna, meg magvas, meg teljes kiőrlésű stb. kenyereket, de a lecsó - nekem - ropogós héjú fehér kenyérrel a legfinomabb.

    előzmény:
    vizso (35)
    2014-07-09  16:31
  2. 2014. július 9. 16:3135.

    Szerintem a legtöbb ember már kóstolt többféle lecsót is, és nyilván azt készíti, amit maga a legjobban szeret.


     


    Számomra a legfinomabb a következőket tartalmazza:


     


    - szalonna (aminek zsírjában sül a többi finomság)


    - házikolbász (vagy csabai, vagy gyulai)


    - sok hagyma (esetleg plusz pici fokhagyma, de nem muszáj)


    - paradicsom (pucolva)


    - paprika


    - tojás


     


    ÉS:


    - tejföl


     


     


     


    na meg só, bors, és a mindenkori hangulatomtól függően esetleg pirospaprika, kakukkfű....


     


     


    A zöldségeket addig főzöm (lassan), amig teljesen szétfő a paradicsom. Ha kész, akkor bele a tojás és a tejföl. Az eredmény:  


     


     


    Tőlem lehet benne akár padlizsán is, vagy bármilyen egyéb zöldség pluszban, de a TOJÁS és a TEJFÖl nem maradhat el.


     

  3. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2012. július 25. 15:2234.
    a lecsó az egyik specialitásom :). Sokat szoktam kisérltezgetni. Az utolsóba még uborkát is szeltem bele :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_720723 (33)
    2012-07-25  15:08
  4. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2012. július 25. 15:0833.
    Én is élek-halok a lecsóért....minden formáját kedvelem.
  5. 2012. július 25. 15:0732.
    különbséget akartam írni, véletlenül becsúszott egy -e. 
    előzmény:
    kaleva (30)
    2012-07-25  14:54
  6. 2012. július 25. 14:5831.

    Remélem, nem gondolod, hogy nem tudom, mi a tv paprika? Le is írtam az előbb. Kizárólag a "tévépaprika" írásmódon akadtam fenn! 

    Nem fogom magyarázgatni, aki nem érti, az nem érti.   

    előzmény:
    Dapazso (29)
    2012-07-25  14:35
  7. 2012. július 25. 14:5430.
    Jó ég! Mennyire nem érted a különbeséget! 
    előzmény:
    batortintanyul (28)
    2012-07-25  14:18
  8. 2012. július 25. 14:3529.
    Töltenivaló paprika ,a tv  paprika.
    előzmény:
    kaleva (23)
    2012-07-25  11:58
  9. 2012. július 25. 14:1828.
    Miért ne lehetne "tévépaprika"? A WC is "vécé" lett a használat során.
    előzmény:
    kaleva (23)
    2012-07-25  11:58
  10. 2012. július 25. 14:1427.
    Mindenkinek az a finom, amit szeret.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-25  08:28
  11. 2012. július 25. 12:0726.
    Mire jó, hogy nem olvastam el a cikket... Legalább nem akadok fenn ilyesmin. Tévépaprika... Nagyon tetszik! A következő cikkben az ágyaspálinka mellé kispárnát fognak ajánlani.
    előzmény:
    kaleva (23)
    2012-07-25  11:58
  12. 2012. július 25. 12:0225.
     látom ugyanazon akadtunk meg
    előzmény:
    kaleva (21)
    2012-07-25  11:57
  13. 2012. július 25. 12:0224.
    Bocs, nem én írtam kétszer, bár ezt sem lehet elégszer ismételni a tehetséges nlc cikkíróknak
    előzmény:
    kaleva (23)
    2012-07-25  11:58
  14. 2012. július 25. 11:5823.
    "1,5 kg tévépaprika" !!!!!!!!!!!! Könyörgöm, mi az a tévépaprika???????? Ilyet egy újságcikkben leírni...
    Ilyen paprika NINCS! Tölteni való paprika van, amit "tv paprikának" rövidítettek az árusok. TÉVÉpaprika nincs!

  15. 2012. július 25. 11:5722.

    Mi csak a natur változatot szeretjük:

    szalonna zsírjára sütve, 4 fej hagyma, 1 kg paprika + 1 db erős, kb. fél kg paradicsom és jó féle füstölt kolbász karikák.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-25  08:28
  16. 2012. július 25. 11:5721.
    "1,5 kg tévépaprika" !!!!!!!!!!!! Könyörgöm, mi az a tévépaprika???????? Ilyet egy újságcikkben leírni...
    Ilyen paprika NINCS! Tölteni való paprika van, amit "tv paprikának" rövidítettek az árusok. TÉVÉpaprika nincs!

  17. 2012. július 25. 11:5620.

    Mi az, hogy tévépaprika?

     

    1. Lecsópaprika kell a lecsóba.

    2. Tv. paprika... ha már... mert töltenivaló. 

     

    Amúgy a második recept mitől lecsó? Nincs benne paradicsom. Mitől lesz így puha a tarhonya?

     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-25  08:28
  18. 2012. július 25. 11:5619.

    Nálam épp most fő! (Már csorog a nyálam.)

    És számomra a legfinomabb leszó tarhonyával készül.

    De, mint tudjuk ahány ház, annyi szokás, és annyi lecsó! 

  19. 2012. július 25. 11:4018.
    Köszi! Valóban annak tűnik, viszont garantált ízorgiának is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (17)
    2012-07-25  11:37
  20. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. július 25. 11:3717.

    Macerás, főleg :)

    Kétszer főzöd. Mármint konkrétan. Megcsinálsz egy lecsót, aztán azt összepürésíted, majd újrakezded, odarakod a hagymát, rá a paprikát, rá az előző lecsópürét, és legvégén, kicsi időre a paradicsomot. Nagyon finom, nagyon intenzív, de tényleg időigényes. 

    előzmény:
    Hanna* (15)
    2012-07-25  11:29
  21. 2012. július 25. 11:3616.
    Én meg pont héjasan szeretem benne a paradicsomot. Sőt, úgy csinálom, hogy amikor a paprika már összeesett, csak akkor teszem hozzá a paradicsomot, hogy ne főjön szafttá, hanem darabos maradjon.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (14)
    2012-07-25  10:54
  22. 2012. július 25. 11:2915.

    Szia!

     

    Milyen az a Bodrogi-féle lecsó?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (14)
    2012-07-25  10:54
  23. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. július 25. 10:5414.

    Nekem a kedvenc kajám, konkrétan. És tényleg minden formában megeszem (na jó, virslivel meg rizzsel nem szívesen). Sokszor csinálom csak villámgyorsan, serpenyőben, akkor a hagyma és a paprika dominál, ez afféle lusta megoldás. Sokszor csinálom a Bodrogi-féle dupla lecsót, az nagy kedvenc, de időigényes. Ezeknél ritkábban csinálom a saját receptem szerint, ami titkos, viszont tökéletes, kicsit talán spanyolos, nem ízében, hanem jellegében. De a legtökéletesebb tökéletes nekem a bő lével főzött lecsó (házikolbásszal persze), az olyan igazi comfort food.

    Ami még fontos, hogy bárhogyan is készüljön, a paradicsomot MINDIG meghámozom hozzá. :)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (11)
    2012-07-25  10:44
  24. 2012. július 25. 10:4913.
    én is a tiédet :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (12)
    2012-07-25  10:45

Címlap

top