Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A legszexibb süti: mille-feuille

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 11. 08:39
Egy újabb kimondhatatlan nevű sütemény, amivel akár az anyós előtt is villoghatunk... Vagy mondjuk az angol királynő előtt, persze csak akkor, ha nem rontjuk el.

Nők Lapja Café: A franciák legszexibb sütije: mille-feuille
  1. 2012. július 15. 07:2420.
    Az NLC cikkíróinak nem csak a francia nyelvvel vannak problémái, hanem gyakorta a magyarral is. Persze az vesse rájuk az első követ, aki nem bakizott még soha! Ja, hogy azok nem írnak "cikkeket"? Valamiből meg kell élnie a tehetségtelen firkászoknak is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  2. 2012. július 11. 11:5919.
    előzmény:
    eda-1952 (18)
    2012-07-11  11:07
  3. 2012. július 11. 11:0718.
    Vigyázz, mert öröklődik:rám is néztek már csúnyán, vagy itt a fórumon fejezték ki a véleményüket, amikor  a kérdésre, hogy a sütit, aminek megadtam a recptjét, milyen tepsiben kell sütni...hát a kis piros zománcosban szoktam...)))
    előzmény:
    Tiheli (17)
    2012-07-11  10:40
  4. 2012. július 11. 10:4017.

    A nagymamám utasításai is jók szoktak lenni: "Teszek bele egy kis tejet." " De mégis mennyit?" " Hát azzal a kis fehér edénykémmel..."

    előzmény:
    eda-1952 (14)
    2012-07-11  10:08
  5. 2012. július 11. 10:3416.
    Akkor mondjuk úgy, hogy a vajjal összegyúrt lisztet, azaz a beurre manier-t. A blundelt én is szeretem, sőt ezt jobban, van egy dobozom, abban szokott a hűtőben pihengetni. Igazad van, de azt nem mertem írni, hogy jó a Ráma is hozzájuk, mert itt sok margarin-ellenes van..)))
    előzmény:
    makka8 (15)
    2012-07-11  10:21
  6. 2012. július 11. 10:2115.

    nem a vajas tésztát teszi a közepére, hanem az "előtésztát". A vajas tészta már az elkészült, meghajtogatott prodoktum

     

    Egyébként csak úgy halkan megjegyzem: nem szeretem a margarint, általában mindenhez vajat használok. Kivéve a vajas tésztát vagy a blundelt.Egyszerűbb vele dolgozni, és szerintem kevésbé terheli meg a gyomrot.

     

    És hajtogatni jóóó

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2012-07-11  09:53
  7. 2012. július 11. 10:0814.
    Tudod én annak idején úgy álltam neki főzni, hogy előtte még egy rántást sem csináltam soha.Ezért szakácskönyvekből tanultam meg főzni, de borzasztóan utáltam az olyan utasítást, hogy pl tej szükség szerint. Olyankor anyáztam..)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (12)
    2012-07-11  09:58
  8. 2012. július 11. 10:0213.

    Kezdek kicsit belekavarodni már én is.... Ennyi kavarás, meg pakolás és várás...

     

    Amúgy a címválasztás érdekes de bejött! Csak rákattintottunk mindannyian, nem?

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2012-07-11  09:53
  9. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. július 11. 09:5812.
    Az van, szívem, hogy én automatikusan korrigálom, amit olvasok, ezek nekem fel sem tűntek. De igazad van, egy kevésbé tapasztaltnak gondot okozhat.
    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2012-07-11  09:53
  10. 2012. július 11. 09:5311.
    Én is szeretem elkészíteni, mert a leveles tészta olyan guszta..))) Viszont nem tart 36 óráig az elkészítése, mégis gyönyörű leveles lesz. Tudod a szakszavakkal sincs gondom, ha megmagyarázzák. Ha te vagy én, vagy bárki gyakorlottabb olvassa a receptet, akkor semmi gond...de mindig azért morgok, hogy kezdők is olvassák és olyan értetlenül néznek néha, mint egy kisgyerek az atomfizikától. Van ám még kritizálnivalóm, mert undok napot tartok:"Náluk ugyanis nem sima főzött vaníliakrém kerül a rétege közé.." Nálunk sem. Ui nálunk a krémes krémjébe annak még forró állapotában felvert tojáshabot forgatunk. Most még egyszer elolvastam a receptet, nézd meg te is: először is, hideg (fagyos!) vajat használunk, amit vékony szeletekre vágunk, hogy gyorsan lehessen összegyúrni. Másodszor is, de ettől kissé elképedtem, talán jön hozzáértő: a recept azt írja, hogy a vajas tészta közepére helyezzük a tésztát. (eltekintve attól, hogy aki még nem csinálta, ettől rémülten néz, hogy mi vaaan?) Szerintem: a kicsit és szögletesre kinyújtott tészta közepére helyezzük a szintén téglára formázott vajjal összegyúrt lisztet, azaz a vajas tésztát, azt csomagoljuk be a tésztába és megszabott sorrendben nyújtjuk és hajtogatjuk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_879276 (6)
    2012-07-11  09:27
  11. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. július 11. 09:4710.

    Hihi  Olyas, olyas.

    De ha ez mégsem működne, akkor gyúrj össze vajat liszttel, és azzal sűríts, az nagyobb eséllyel fog működni.

    Egyébként fogalmam sincs, ennek létezik-e egyáltalán magyar neve (hacsak nem a liszttel összegyúrt vaj), én külföldi főzős műsorokon szocializálódok  

    előzmény:
    Eliana (10)
    2012-07-11  09:43
  12. 2012. július 11. 09:4310.
    Szóval a selymes mártások kevergetése közben fennhangon kell ismételgetni, hogy "beurre maniéééé... beurre maniééé...." és akkor szexi lesz a süti.... vagy a mártás.... vagymi...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  13. 2012. július 11. 09:418.

    Sziasztok!

     

    Bocsi hogy belekontárkodok, de van egy sütés-főzéssel kapcsolatos kérdőívem, amit szeretném ha kitöltenétek. Nem hosszú (kb.1 perc)

     

    Előre is köszönöm a segítségetek!

     

    Itt a link:

    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formk ey=dEx1dURVZVZfY2NiaWJ2UFZ2MHQ3ZFE6MQ

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_685771
    Torolt_felhasznalo_685771
    2012. július 11. 09:357.
    Attól, ha valaki rádkeni és lenyalogatja :D (bár azért kár ennyit melózni, elég a tejszínhab :D)...
    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2012-07-11  08:39
  15. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. július 11. 09:276.

    Szerintem is szexi, egész egyszerűen jó ránézni, jó ennyi. Én - tudom, kicsit mazochista vagyok - elkészíteni is szeretem. 

    A beurre manié pedig egy szakszó, érdemes magtanulni, mert ez nagy segítség a szép selymes mártások elkészítésénél, és bármilyen sűrítésnél. Sokkal szebb eredményt ad, mint akár a rántás, akár a lisztes habarás, és tapasztalatom szerint kevesebb liszttel. 

    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2012-07-11  08:39
  16. 2012. július 11. 09:265.

    Már mitől lenne kimondhatatlan a neve?

    Millfőjj-nek kell ejteni, ha ez netán gondot okoznaa kedves cikkírónak.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-11  08:39
  17. 2012. július 11. 09:204.
    mille feuile= ezer lap, ezer lapos (a Google-fordító szerint)
    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2012-07-11  08:39
  18. 2012. július 11. 09:183.

    Megint egy újabb azégtudjamiihlette-cím.

     

    Szerintem van egy lista azokról a szavakról, amik a nézettséget növelik egy cikknél.

     

    Találomra ráböknek a listára, és amit eltalálnak, az a szó bekerül a cikk címébe, függetlenül attól, van-e a cikkhez bármi köze.

    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2012-07-11  08:39
  19. 2012. július 11. 08:392.
    Nem szoktam topikot indítani, de ezen a recepten jót mulattam...))) Hogy a franciák így bonyolítanak egy vajastésztát? Remélem, éjszaka is nyújtogatják, ha úgy esik...))) Aztán meg: "750 gramm vajat és 255 gramm lisztet gyúrjunk össze és készítsünk úgynevezett beurre manier-t. " MIT készítsünk??? Vagy a fordítónak ebbe beletörött a bicskája...
    Még egy sunyi megjegyzés a cikkíróhoz: miacsudától szexi ez a szerencsétlen sütemény?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     

Címlap

top