Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A legszexibb süti: mille-feuille
2012-07-11 08:391.
Létrehozva: 2012. július 11. 08:39
Egy újabb kimondhatatlan nevű sütemény, amivel akár az anyós előtt is villoghatunk... Vagy mondjuk az angol királynő előtt, persze csak akkor, ha nem rontjuk el.
Nők Lapja Café: A franciák legszexibb sütije: mille-feuille
Nők Lapja Café: A franciák legszexibb sütije: mille-feuille
A nagymamám utasításai is jók szoktak lenni: "Teszek bele egy kis tejet." " De mégis mennyit?" " Hát azzal a kis fehér edénykémmel..."
nem a vajas tésztát teszi a közepére, hanem az "előtésztát". A vajas tészta már az elkészült, meghajtogatott prodoktum
Egyébként csak úgy halkan megjegyzem: nem szeretem a margarint, általában mindenhez vajat használok. Kivéve a vajas tésztát vagy a blundelt.Egyszerűbb vele dolgozni, és szerintem kevésbé terheli meg a gyomrot.
És hajtogatni jóóó
Kezdek kicsit belekavarodni már én is.... Ennyi kavarás, meg pakolás és várás...
Amúgy a címválasztás érdekes de bejött! Csak rákattintottunk mindannyian, nem?
Hihi Olyas, olyas.
De ha ez mégsem működne, akkor gyúrj össze vajat liszttel, és azzal sűríts, az nagyobb eséllyel fog működni.
Egyébként fogalmam sincs, ennek létezik-e egyáltalán magyar neve (hacsak nem a liszttel összegyúrt vaj), én külföldi főzős műsorokon szocializálódok
Sziasztok!
Bocsi hogy belekontárkodok, de van egy sütés-főzéssel kapcsolatos kérdőívem, amit szeretném ha kitöltenétek. Nem hosszú (kb.1 perc)
Előre is köszönöm a segítségetek!
Itt a link:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formk ey=dEx1dURVZVZfY2NiaWJ2UFZ2MHQ3ZFE6MQ
Szerintem is szexi, egész egyszerűen jó ránézni, jó ennyi. Én - tudom, kicsit mazochista vagyok - elkészíteni is szeretem.
A beurre manié pedig egy szakszó, érdemes magtanulni, mert ez nagy segítség a szép selymes mártások elkészítésénél, és bármilyen sűrítésnél. Sokkal szebb eredményt ad, mint akár a rántás, akár a lisztes habarás, és tapasztalatom szerint kevesebb liszttel.
Már mitől lenne kimondhatatlan a neve?
Millfőjj-nek kell ejteni, ha ez netán gondot okoznaa kedves cikkírónak.
Megint egy újabb azégtudjamiihlette-cím.
Szerintem van egy lista azokról a szavakról, amik a nézettséget növelik egy cikknél.
Találomra ráböknek a listára, és amit eltalálnak, az a szó bekerül a cikk címébe, függetlenül attól, van-e a cikkhez bármi köze.
Még egy sunyi megjegyzés a cikkíróhoz: miacsudától szexi ez a szerencsétlen sütemény?