Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Afrikai kecskeleves helyett nigériai udvarló

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 7. 18:07
Ráuntunk a gyrososra és a kínai kifőzdére, ezért kipróbáltunk egy étkezdét, ahová csak afrikaiak járnak. Egy dimenziókapun átjutottunk Nigériába.

Nők Lapja Café: Afrikai kecskeleves helyett nigériai udvarlót kaptunk
  1. 2012. július 7. 21:388.
    :) tetszett a beszámoló!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  2. 2012. július 7. 21:367.
    :) tetszik a beszámoló!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  3. 2012. július 7. 20:316.

    "Rajtunk kívül is csak feketék voltak a helyiségben"

     

    A hosztesz kislányon kívül természetesen, aki a fesztivál pólójában várta és regisztrálta a vendégeket. Csak azért egészítem ki gyorsan a beszámolót, nehogy azt higgyék a megbízói, hogy elhagyta az őrhelyét!

     

    Kaptunk tőle egy erre az alkalomra készített könyvet is, amely a résztvevő étkezdék közül mutat be néhányat, a tulajdonosok életrajzával és 1-1 recepttel. Nagyon érdekes olvasmány, érdekes sorsok. Ki mivel foglalkozott a hazájában, mielőtt nyakába vette a világot, és végül Pesten nyitott étkezdét.

    előzmény:
    gerdamama (5)
    2012-07-07  20:11
  4. 2012. július 7. 20:115.

    "Évek óta tervezem, hogy egyszer kipróbálom, eljött az idő."

     

    Azért ez aligha volt véletlen. Bevallhatta volna "SN", hogy a két héttel ezelőtt rendezett  Világbüfé Fesztivál adta az ötletet. (Még jobb lett volna, ha előre szól.) A rendezvény célja az volt, hogy az egyre ismertebb és népszerűbb külföldi éttermek mellett az egyszerű, autentikus kifőzdékre is felhívják a figyelmet. A résztvevők listáján első volt az említett Afrikai Büfé. (A tulaj mellesleg Zanzibárból települt Magyarországra, nem Nigériából, bár tök mindegy. Csak ha már "tudósít" az ember, legyen precíz...) 

     

    Mi is ezt a kajáldát választottuk, mert szeretünk mindent kipróbálni, és az afrikai konyha eddig kimaradt az életünkből.

    Az étellel nem volt olyan szerencsénk, mint SN-nek. Bár rendkívül ízletes volt minden, de csak marhából és tyúkból készült fogásokat kínáltak, én pedig valami egzotikusabbra vágytam. Zsiráfragura, vizilópörköltre, mit tudom én.

     

    A  légkör viszont nagyon kellemes volt, bár ez nézőpont kérdése. Én bizony dupla 00-ra értékeltem volna (húszéves koromban is!), ha egy levakarhatatlan idegen nem hagy nyugodtan enni. De hát mindenki mástól boldog...

    Rajtunk kívül is csak feketék voltak a helyiségben, vagy hatan, és nagyon kedvesen segítettek választani, magyarázták, hogy melyik étel micsoda, mert a szakácsnő nagyon rosszul beszélt magyarul. Készségesek voltak, csöppet sem tolakodóak. Tőlem ezért kapnak 10 pontot.

     

    U.i.: Esküszöm, hogy a mi házunkban is lakik két afrikai srác! Most leltározom fejben a szomszéd csajszikat, vajon melyikük lehet SN.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-07  18:07
  5. 2012. július 7. 18:564.

    Hát nem tudom, nekem a kedvencem ő volt, pár éve:

     

    http://wangfolyo.blogspot.hu/2008/08/legjobb-kina i-vendeglo.html

     

    Nyitottság és kellő bátorság kell hozzá, tényleg. Viszont kedvet is kaptam hozzá most így hirtelen.. jövő héten mindenképp felkeresem. Másoknak is ajánlanám.. de nem tudom tiszta szívvel, mert volt olyan ismerősöm, aki nem mert bejönni velem oda. Aztán persze mindenből csomagoltatott magának:))

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-07  18:07
  6. 2012. július 7. 18:473.
    En nem tudom, hogy milyen lehet a hely, de az iras nagyon tetszett! Foleg a bekamuzott eskuvo resz :)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  7. 2012. július 7. 18:072.
    ToNight Menu? Rice+Salata? Dontsuk el hogy magyar vagy angol- vagy magyangol vagy mi....? Ez nem aranyos es feluletes. Tyukanyo pedig nagyon lengen oltozok azzoh hogy a etelt talaljon. HACCP. Az kifozde egy kaosz, nem talalok benne semmi jo hangulatot. Foleg a tolakodo udvalok sem viccesek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     

Címlap

top