Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Clafoutis: a kimondhatatlan francia süti

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 3. 10:16
Sűrű, krémes, és langyosan az igazi. Egy sütemény, ami a cseresznyés pite és a palacsinta egyéjszakás kalandjának eredménye.

Nők Lapja Café: Clafoutis: a kimondhatatlan francia süti
  1. 2015. május 7. 18:1913.
    Almával készítettük el, de hát olyan volt, mint az almás palacsinta, ezért csalódás volt, mert nem ezt vártam. Egyébként almás palacsintának jó volt.
  2. Torolt_felhasznalo_139892
    Torolt_felhasznalo_139892
    2012. július 9. 11:0612.
    Megcsináltam szombaton (kimagozott cseresznyébol), nagyon finom, konnyu, nyari, gyumolcsos suti. És még olyanoknak sem okoz nehézségét az elkészítés, akik nem szuletett konyhatundérek.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-03  10:16
  3. 2012. július 3. 19:3211.
    Megcsinaltam glutenmentes lisztbol es laktozmentes tovabbi hozzavalokkal. Malnaval,mert az volt itthon. Most nem birom abbahagyni a tapolast:-)
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-03  10:16
  4. 2012. július 3. 14:0410.

    Klafuti. Mi ebben a kimondhatatlan? Cla-cla-kla-klafóóó-utis! Fut is!

     

    Jó kis süti! A "ki ne magozzuk!" utasítás - gondolom - egy szerencsétlen háziasszonytól ered, aki utál magozni, de be nem vallaná.

    Bár a fekete címkés cseresznyepálinkáról is az a hír járta boldogult ifjúkoromban, hogy magos cseresznyéből főzik, az adja a különleges aromáját.

     

    Én is gyakran sütöttem, míg a gyerekek kicsik voltak. Irgalmatlan mennyiséget képesek voltak felfalni. Még akkor sincs vele sok meló, ha kimagozzuk a cseresznyét. Sütiből nem kellemes a magokat köpködni. Gyümölcsleveshez én se magozok, mióta csak felnőttek vannak a háznál.

     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-03  10:16
  5. 2012. július 3. 12:389.
    Kimondhatatlannak nevezni azért túlzás. Klafutinak ejtjük. Kimagozva csináltam már, nem mertem megkockáztatni a fogletörést.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-03  10:16
  6. Torolt_felhasznalo_281609
    Torolt_felhasznalo_281609
    2012. július 3. 11:248.

    Lehet, hogy adnak valami kis plusz aromát a magok, de rájuk harapni nem túl kellemes, akár még a foga is lecsorbulhat, letörhet tőle az embernek. Meg fogom csinálni ezt a sütit, mert jól hangzik, és egyszerű az elkészítése, de aroma ide vagy oda, magozott cseresznyét, vagy meggyet fogok beletenni.

    előzmény:
    rolabona (3)
    2012-07-03  10:23
  7. 2012. július 3. 11:037.

    Sziasztok!

     

    Nekem ez a süti egy Sthal Juditos recepttel van meg! Magozott cseresznyével és egy kis pálinkával meglocsolva, kicsit egyszerűbb tésztával! Isteni finom! Én nagyon szeretem sütni, és másfajta gyümölccsel is szoktam! Ráadásul 2db koszos edény van utána, amiben keverem, meg amiben sütöm! Szóval kimondottan háziasszony barát!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  8. 2012. július 3. 10:486.
    En tutira kimagozom, ha megsütöm ezt a sütit. Utalom köpködni a magokat (meg az eper- vagy malnalekvarban sem szeretem a magokat).
    előzmény:
    Ligeia (2)
    2012-07-03  10:16
  9. 2012. július 3. 10:455.
    Meg a kukacok is...
    előzmény:
    rolabona (3)
    2012-07-03  10:23
  10. Torolt_felhasznalo_139892
    Torolt_felhasznalo_139892
    2012. július 3. 10:334.

    Hmm, de gusztusos, finom lehet. Vki megsuthetné nekem.

    (az a valaki valoszinuleg én leszek)

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-07-03  10:16
  11. 2012. július 3. 10:233.
    "Az eredeti recept szerint a mag különösen fontos, ugyanis a sütés folyamán azok az aromájukkal ízesítik a tésztát."
    előzmény:
    Ligeia (2)
    2012-07-03  10:16
  12. 2012. július 3. 10:162.
    Nagyon finomnak hangzik! De miért ne magozzam ki a cseresznyét? Ennek van valami jelentősége? Mert nem valami élvezetes folyton köpködni a magokat...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     

Címlap

top