Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
200 forint és egészséges, mi az?
2012-06-26 15:191.
Létrehozva: 2012. június 26. 15:19
A kovászolni való uborka kilója 150 és 200 forint között mozog, egy kilónyi pedig elég ahhoz, hogy isteni fogás legyen belőle vacsorára. Gyorsan és olcsón.
Nők Lapja Café: 200 forint és egészséges, mi az?
Nők Lapja Café: 200 forint és egészséges, mi az?
De ugye nem kell megenni az egész kiló koviubit? Csak azért, mert 150-200 Ft...Minden nélkül... ???
Olivaolajba fokhagymát reszeltem, kissé megsóztam, azt mártogattam fél szelet kenyérrel, hozzá 2 db bőven elég volt. (És így sem volt több 200-nál)
Milyen füszereket használsz, és mennyit úgy kb.?
semike tud fozni
kiprobalom
Egy kis zenet talaltam , latnod kell
.
Köszönöm a recepteket!
Tavaly fagyasztottam be, de minden átvette a kapor ízét. Pedig két zacskóba tettem.
A gyerekeim meg reklamáltak, mert nem ízlett nekik a kapros jégkrém!
kapros túrós lepény
ez is isteni finom, zsenge kaporral csináld!
kapor, recept
kaporszósz
Kaporszószt.
Vagy tedd el télire, akkor nagy hiány lesz belőle!
(Nálunk a piacon 100 pénz egy csokornyi most.)
atyaég, ez borzasztó lehet.
és semmikép nem egészséges, ha rántott plusz majonéz.
de az az uborkaleves jól hangzik!
Ja, és hogy ne legyen vízízű a rántott uborka...
A rántott tökféléknél én a panírozó lisztbe keverek fűszereket -törött bors/őrölt fehérbors/őrölt szerecsendió + só-, így nem enged levet (ha előre besózzák, meg igen) és nem lesz vízízű egyik sem!
Stahl Judit petrezselyem krémlevese
Ezt már többször megcsináltam, hidegen is, melegen is, isteni!
Különösen, ha van némi füstöltsonka-levem a mélyhűtőben, de megteszi helyette -az alap-hús, v zöldséglébe- belefőzött szalonnabőrke is.
Hasonló a Te receptedhez, a Tiéd a joghurt miatt kevésbbé hízókúrás. Kipróbálom majd!
vizizü lesz.
viszont csinalhatsz uborkalevest:
akarmilyen (en kigyot szoktam) uborkat (hamozva) felkockazni, sozni, icipicit cukrozni, citromozni, allni hagyni, majd (mikor levet eresztett) turmixolni. natur joghurttal, füszerekkel keverni, 2 orara hütöbe rakni. isteni. (en csinalok hozza fokhagymas piritott kenyerkockat). a forro nyari napok kb. negyeden mast nem is akar enni a csaladom (es nyerö, mert az ifjak is el tudjak kesziteni).
Tuti, hogy bő olajban kirántva, fokhagymás majonézzel is????
Ma tanakodtamépp el ezen. Rántogatás közben, mert tököt, padlizsánt és patisszont rántottam ebédre. Isteniek mind!
Így alighanem kipróbálom az uborkát is!