Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

200 forint és egészséges, mi az?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. június 26. 15:19
A kovászolni való uborka kilója 150 és 200 forint között mozog, egy kilónyi pedig elég ahhoz, hogy isteni fogás legyen belőle vacsorára. Gyorsan és olcsón.

Nők Lapja Café: 200 forint és egészséges, mi az?
  1. Torolt_felhasznalo_599243
    Torolt_felhasznalo_599243
    2012. június 26. 21:4719.

     

     

    De ugye nem kell megenni az egész kiló koviubit? Csak azért, mert 150-200 Ft...Minden nélkül... ???

     

    Olivaolajba fokhagymát reszeltem, kissé megsóztam, azt mártogattam fél szelet kenyérrel, hozzá 2 db bőven elég volt. (És így sem volt több 200-nál)

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-26  15:19
  2. 2012. június 26. 21:3018.
    "füszerekkel keverni"
    Milyen füszereket használsz, és mennyit úgy kb.? 
    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  3. Torolt_felhasznalo_572064
    Torolt_felhasznalo_572064
    2012. június 26. 19:4417.
    ...és mi mindenre lehet használni...
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-26  15:19
  4. Torolt_felhasznalo_776746
    Torolt_felhasznalo_776746
    2012. június 26. 19:3116.

    semike tud fozni

    kiprobalom

     

    Egy kis zenet talaltam ,  latnod kell

     

    .

     

     

    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  5. 2012. június 26. 19:0615.

    Köszönöm a recepteket!

    Tavaly fagyasztottam be, de  minden átvette a kapor ízét. Pedig két zacskóba tettem.

    A gyerekeim meg reklamáltak, mert nem ízlett nekik a kapros jégkrém! 

    előzmény:
    csutak51 (10)
    2012-06-26  18:12
  6. 2012. június 26. 18:4114.
    na ez jól hangzik ki fogom próbálni, úgy is nagy uborka imádó vagyok, akár nyersen is meg tudok enni akárhányat....
    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  7. 2012. június 26. 18:2913.

    kapros túrós lepény

     

    ez is isteni finom, zsenge kaporral csináld!

    előzmény:
    fehércseresznye (9)
    2012-06-26  18:07
  8. 2012. június 26. 18:2212.
    upsz, a "kapor, recept" valahogy félresikerált, itt egy jobb (talán...)
    előzmény:
    csutak51 (11)
    2012-06-26  18:19
  9. 2012. június 26. 18:1911.
    előzmény:
    fehércseresznye (9)
    2012-06-26  18:07
  10. 2012. június 26. 18:1210.

    Kaporszószt.

    Vagy tedd el télire, akkor nagy hiány lesz belőle!

    (Nálunk a piacon 100 pénz egy csokornyi most.)

    előzmény:
    fehércseresznye (9)
    2012-06-26  18:07
  11. 2012. június 26. 18:079.
    És sok kaporból mit lehet csinálni? Tud valaki ötletet adni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  12. 2012. június 26. 18:018.

    atyaég, ez borzasztó lehet.

    és semmikép nem egészséges, ha rántott plusz majonéz. 

     

    de az az uborkaleves jól hangzik! 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-26  15:19
  13. 2012. június 26. 17:447.

    Ja, és hogy ne legyen vízízű a rántott uborka...

     

    A rántott tökféléknél én a panírozó lisztbe keverek fűszereket -törött bors/őrölt fehérbors/őrölt szerecsendió + só-, így nem enged levet (ha előre besózzák, meg igen) és nem lesz vízízű egyik sem!

    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  14. 2012. június 26. 17:396.

    Stahl Judit petrezselyem krémlevese

     

    Ezt már többször megcsináltam, hidegen is, melegen is, isteni!

     

    Különösen, ha van némi füstöltsonka-levem a mélyhűtőben, de megteszi helyette -az alap-hús, v zöldséglébe- belefőzött szalonnabőrke is.

     

    Hasonló a Te receptedhez, a Tiéd a joghurt miatt kevésbbé hízókúrás. Kipróbálom majd!

    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  15. Torolt_felhasznalo_879276
    Torolt_felhasznalo_879276
    2012. június 26. 17:375.
    A kovászos uborka leves (meg fagyi) még sokkal finomabb! (Én nem szeretem a nyers uborkát) :)
    előzmény:
    semiramis (4)
    2012-06-26  16:54
  16. 2012. június 26. 16:544.

    vizizü lesz. 

     

    viszont csinalhatsz uborkalevest:

     

    akarmilyen (en kigyot szoktam) uborkat (hamozva) felkockazni, sozni, icipicit cukrozni, citromozni, allni hagyni, majd (mikor levet eresztett) turmixolni. natur joghurttal, füszerekkel keverni, 2 orara hütöbe rakni. isteni. (en csinalok hozza fokhagymas piritott kenyerkockat). a forro nyari napok kb. negyeden mast nem is akar enni a csaladom (es nyerö, mert az ifjak is el tudjak kesziteni).

    előzmény:
    csutak51 (3)
    2012-06-26  15:37
  17. 2012. június 26. 15:373.

     

    "..... és egészséges, mi az?"

    Tuti, hogy bő olajban kirántva, fokhagymás majonézzel is????

     

    Ma tanakodtamépp el ezen. Rántogatás közben, mert tököt, padlizsánt és patisszont rántottam ebédre. Isteniek mind!

     

    Így alighanem kipróbálom az uborkát is!

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-26  15:19
  18. 2012. június 26. 15:192.
    Nahát, idáig még nem jutott eszembe uborkát panírozni és kirántani ... Pedig a cukkinivel és a tökkel is ezt teszem ... azt hiszem kipróbálom, de inkább karikákra, vagy szeletekre vágva ..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     

Címlap

top