Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Diagnózis az interneten keresztül

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. június 3. 23:18
A háziorvosuk helyett sokan inkább Dr. Google-hoz, vagyis az internethez fordulnak diagnózisért, „aki” pontos eredményt csak ritkán ad.

Tovább a cikkre...
  1. 2016. szeptember 16. 11:529.

    Káros a Google-ben diagnosztizálni magunkat:


    http://munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/diagnozis-a-goo glebol

  2. Torolt_felhasznalo_572064
    Torolt_felhasznalo_572064
    2012. június 4. 09:068.
    Az én receptem: több orvos+könyvek+net+sok gondolkodás.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2012. június 4. 08:477.

    Évek óta súlyproblémákkal küzdöttem. Háziorvosom pont leszarta, mozogjontöbbetneegyenannyit stb.

    Majd némi-közel 1 éves- netes kutakodás és fórumozás után felmerült bennem a gyanú, mi is lehet a bajom. Akkor már csak egy szakorvosi beutalóért mentem hozzá. Évek után kiderült: inzulinrezisztenciám van, ami a cukorbetegség előszobája.

    Azt mondta az endokrinológus, jól tettem, hogy a neten kutakodtam ez ügyben, mert most még- talán- időben vagyok...

    előzmény:
    *angyalka* (6)
    2012-06-04  07:50
  4. 2012. június 4. 07:506.

    A lelkiismeres és hozzáértő orvos is alapból ember, néha fáradt vagy összecsapnak a hullámok a feje felett, vagy siet mert a gyereke betegen várja a bölcsiben, mert randira megy, s gyorsan szeretne a végére érni, tehát tévedhet és néha téved is, és nagyon gáz annak, aki elszenvedője a tévedésnek.

    S akkor hol vannak még a kevésbé lelkiismeretes és kevésbé hozzáértő orvosok diagnózisai, s hol van még a spórolás miatt "ez a vizsgálat nem indokolt" kategória. Szerintem, érdemes utána nézni a dolgoknak, s nem azért hogy én itthon diagnosztizáljam magam, hanem hogy eldöntsem, amit hallottam a rendelőben elfogadjam vagy keressek másik orvost, vagy fizessem ki zsebből azt a vizsgálatot... Jó hogy van internet és utána lehet nézni a dolgoknak, s talán így kevésbé kiszolgáltatott az ember. Persze aláírom, így az orvosoknak el kell viselni néhány őrülttel többet, s már nincs glória a fejük felett, mint 100 évvel ezelőtt, de egy inteligens orvos tud ezekkel mit kezdeni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2012. június 4. 07:145.

    Ebben egyetertek veled.

    Amig az orvosok nem adnak kellö felvilagositast,addig az ember kenytelen sajat maga kutakodni,ahogy tud.Akar a diagnozisa utan,akar a kezelesi modok utan....ugyanis legtöbb orvos jolerzi magat az isten statuszban es ugy is viselkedik:nem kommunikal,nem segit.

    Ja,hogy közben a laikus mellelö es kockaztatja az egeszseget...az sem mindig baj (az orvosoknak). 

    előzmény:
    Lillaréka (4)
    2012-06-04  06:54
  6. 2012. június 4. 06:544.

    Ami a háziorvosokat illeti.. 

    Sem anyámék sem anyósék háziorvosa sem hajlandó arra, hogy a sggét a székéből felemelje és megvizsgálja őket ha valami miatt felkeresik.

    Konkrétan..apámnak üvölteni kellett pár éve a dokival, hogy hajlandó legyen beutalót adni egy nyavalyás hasiUHra anyámnak. Akkor már jó ideje kinlódott anyu.. epekövei voltak bazinagyok.

    Semmi mást nem csinál a háziorvosuk mint felírja a receptet amit bemondanak neki. tökmindegy mi az.  

     

     

    Elolvastam a cikket is.

    Nem tudom milyenek az orvosok Angliában.

    De itt túl sokszor carnak az ember fejére.

    Ha ki van írva, hogy 8kor kezdődik a rendelés,  és van is arra időpontod egy szakrendelésen, jó ha 10 óra tájban elkezdik. Elöször bemennek a protekciósok, aztán a mezei betegek. Mivel mindenhol rengetegen vannak, az orvos meg sem hallgat, ha elkezded mondani a bajodat akkor meg nem figyel oda.. telefonál vagy böngészik a neten. Tessék-lássék módon megvizsgál, de nem mond semmit.  Nem magyaráz el semmit. Esetleg ráír valami latint a  papirodra... azzal hazamész és mit csinálsz... beütöd a latint a google-ba. és utána szétaggódód magad, hogy mi bajod lehet.

    Majd visszamész  háziorvoshoz, akinek viszont fogalma sincs a diagnózisról. Ő is ugyanúgy keresgélni fogja ha nem a neten, akkor valami orvosi könyvében.

    és még szerencsés is voltál mert a háziorvos adott beutalót a szakrendelése nem pedig elintézte egy kézlegyintéssel, hogy fogyjlemozogjtöbbet necigizzneigyálkávétésalkoholt ésneegyélannyizsirosatédeset ...stb

     

    Csodálkozunk ha az emberek az internet segitségével próbálnak megoldást találni a bajukra?  

    előzmény:
    ciliszekeres (2)
    2012-06-03  23:18
  7. Torolt_felhasznalo_732350
    Torolt_felhasznalo_732350
    2012. június 3. 23:543.
    Segítsünk a kaszásnak..
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-06-03  23:18
  8. 2012. június 3. 23:182.
    Amennyi tömény baromság kering az interneten, mint halálbiztos ellenszerei pl. a ráknak és egyéb nyavalyáknak azzal Dunát lehetne rekeszteni. És sajnos nem kevesen vannak, akik be is dölnek ezeknek. . Maradok inkább a háziorvosnál.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     

Címlap

top