Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Házi felvágottak

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. február 23. 10:58
Megpróbáltuk megverni a bolti felvágottakat, ízfokozó, bőrke és darálmány helyett „igazi” alapanyagokat használtunk. Háromból kettőnél nyertünk.

Tovább a cikkre...
  1. 2012. március 20. 23:2440.
    Ennyiért rendeljünk belőle!
    előzmény:
    chilii (22)
    2012-02-23  15:59
  2. 2012. március 20. 23:2039.

    Akkor felétek olcsó a karaj, mert nálunk 1.800 alatt nem kapsz színhúst belőle. A fül 1.100 a köröm 620 de van ahol csak 580 Ft.

     

    A kolbászod meg nagyon guszta, ha lesz hentes aki vállalkozik rá, tuti csináltatok én is. Recept már kimásolva! 

    előzmény:
    chilii (35)
    2012-02-24  10:03
  3. 2012. március 20. 23:0638.
    Rena! A kolbászba igen is kell egy pici cukrot tenni! kérdezz meg egy szakértőt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2012. március 20. 23:0437.
    Én az aszpikosban vagyok tehetséges, mert imádom. Rendszeresen gyártok imbiszt és felvágottakat is. Amit itt legyártottak az egy rémálom, nem is így kellene neki kezdeni.
    Májkrémet rendszeresen készítünk itthon. A debreceni karajt nem szeretem sehogy sem, így azt nem készítek, de az is egyszerű.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2012. február 24. 11:2936.
    A szárnyasok mája nem keményedik meg, ha egy kicsit tovább sütjük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2012. február 24. 10:0335.

    Az Auchan nem mindenki számára elérhető. Nálunk épp van, de a város szélén, kocsim nincs, így oda nem járok. Egyébként sincs hentes kiszolgálás, csak előre csomagolt húsok, egyszer vettem ott valamit, többet SOHA! 

    Egyébként 1300-1700 körül van a karaj a henteseknél mifelénk. Ha csonttal veszem, akkor jóval többe fog kerülni 1 kg színhús, ha csont nélkül, akkor meg eleve drágább kilója, mint 1200 Ft, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy összesül, és miután elkészült jó, ha 75-80 dkg-t nyom majd a mérlegen. Normális kolbászról 2000 Ft alatt ne is álmodozzon senki, igaz ebből csak egy darabka kell, de az is 4-500 forint körül lesz.

    Szóval ez a tétel az életben nem jön ki 1200 forint/kg áron!!!

     

    Egyébként egyáltalán nem vagyok ellene annak, hogy házilag készítsek ezt-azt, de nem hülyítenék senkit azzal, hogy olcsóbb lesz.

    A májpástétom igen, sőt, én nem csirkemájból, hanem pecsenye kacsa vagy libamájból szoktam készíteni. 1000 forint körül van kilója, egyszerre 30-40 dkg-ot veszek. Egy baj van vele, nincs rendszeresen, ki kell fogni.

     Ezen felül készítettem már húspástétomot is, nagyon finom lett, tényleg lehetett vékonyan szeletelni, de nem mertem összeadni a hozzávalók árát.  Egyébként a bacon dobott az áron nem keveset, mert a formát azzal kellett kibélelni, és kockára vágva a pástétomba is kevertem.

    Tavaly óta kolbászt, szalámit is készítünk. Disznót nem tudunk vágni, így hentesnél veszem a hozzávalókat. Így legalább tudom mi van benne, de nem áltatnék senkit, hogy olcsóbban jön ki. Talán a szalámi, mert egy jó olasz szalámi kilónkénti ára 5-9000 forint között mozog (cora újságban olvastam).  

     

    előzmény:
    antironia (30)
    2012-02-23  18:56
  7. 2012. február 24. 08:1734.
    Úgyanigy felbuzdulva, hogy normális sütnivaló kolbászt nem sikerült az utóbbi időben vennem. Vettem sertéslapockát és egy kevés szalonnát összedaráltam, sóval borssal és pirospaprikával füszereztem, egy kevés  fokhagymát is raktam bele. Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a sertésbelet, és kész is a magyaros kolbász. Sokkal finomabb mint a boltban vásárolt, ráadásul nincs telepakolva szójával, és izfokozókkal.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-02-23  10:58
  8. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 24. 07:4233.

    Nagy boltoknál lehet, hogy valamit veszteséggel adnak mézesmadzagként, na de ennyire? Lehet, hogy valami műanyagkolbász az. Kenjék a hajukra én az gondolom.

     

    előzmény:
    antironia (30)
    2012-02-23  18:56
  9. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 24. 07:2732.

    Ha fűszerkeverék simán, nincs benne E szar, akkor jó is lehet.
    Jó háziasszonyok tartanak otthon, ras el hanout, harissa, fulful bhar, curry, garam massala, tandori massala stb., nem lehet mindent mindig a rengeteg összetevőből elkészíteni.A lényeg, hogy segédanyagokat ne tartalmazzanak a kész keverékek.

     

    előzmény:
    Bea68 (29)
    2012-02-23  18:00
  10. Torolt_felhasznalo_566863
    Torolt_felhasznalo_566863
    2012. február 23. 23:1831.

    parasztkolbász cukorral?? nahát...

     

    Az update dolgok összetételét meglestem párszor, a nemlétező kedvem is elment a kajájuktól. istenem, az a liszt... 

    előzmény:
    Bea68 (27)
    2012-02-23  16:59
  11. 2012. február 23. 18:5630.

    Ha akciósan veszi a karajt, simán kijön, nem...?

     

    Az auchanban csont nélküli rövidkaraj szokott lenni 1100 ft körüli áron...

     

    Lágnolt kolbászt meg már 6-800 ft-ért is lehet kapni ugyanott.

     

     

    előzmény:
    chilii (22)
    2012-02-23  15:59
  12. 2012. február 23. 18:0029.

    Ha véletlen kenőmájas gyártásra adom a fejem, akkor biztos nem előregyártott fűszerkeveréket fogok beletenni, még ha Lacibácsié az a fűszer, akkor sem. 

    A húsok ára meg jó lenne, ha ilyen lenne erre mifelénk is, mert a csupacsont oldalas is bőven 1000 pénz fölött mozog.  

    Persze, a legminőségibb az a kolbász, amit én csinálok, mert abban tényleg az van, amit szeretnék, hogy benne legyen.  De hát sajnos nem tud az ember lánya minden hónapban disznót vágni, meg feldolgozni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_483454 (28)
    2012-02-23  17:40
  13. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 23. 17:4028.

    Katt, katt, akadt itt híres ember kenőmájasa, már aki szereti.
     http://www.boller.hu/webaruhaz/disznotoros-fuszerek/hazi -kenomajas-fuszerkeverek-80-g?vmcchk=1

    A minőségi kolbász is kizsigerelt husiból, vékony szalonnából van.
    Olcsóban minden vacak benne lehet. Az árakra pillantva.
    http://www.husestarsai.hu/index.php?oldal=arjegy&menu=2

    A nagy híres gyulai is tiszta mócsing volt régen.

     

    előzmény:
    Bea68 (25)
    2012-02-23  16:52
  14. 2012. február 23. 16:5927.
    Jajj, ebben nagyon eltér a véleményünk, akkor már inkább fél szál parasztkolbász kenyérrel meg lilahagymával :))
    előzmény:
    tudu30 (4)
    2012-02-23  11:52
  15. 2012. február 23. 16:5326.
    azért az ápdét cuccok se egészségesek, el kell olvasni mi van bennük...
    előzmény:
    tudu30 (4)
    2012-02-23  11:52
  16. 2012. február 23. 16:5225.

    Ha megnézed a folyamatképeket, ott sincs összedarálva a máj, csak darabolva. :)

    Az tény, hogy fagyasztott májat elég olcsón lehet kapni, és májkrémet viszonylag egyszerűen lehet csinálni, megvadítva snidlinggel vagy bármivel, de a karaj az biztos nem 1200,- Ft/kiló, nálunk a legolcsóbb boltban is 1.700,-Ft körül mozog az ára, de inkább több, egy jobb minőségű parasztkolbász is 1.800-2.300 között van.  

    előzmény:
    bigacsiga2 (23)
    2012-02-23  16:31
  17. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 23. 16:4824.
    Főleg, hogy megsütve 75--80 dkg lesz.

    Mennyi a hentesél a karaj?
    előzmény:
    chilii (22)
    2012-02-23  15:59
  18. 2012. február 23. 16:3123.

    Pulykamájból szoktam a májas kencét, sokkal finomabb, mint a csirke máj.

     

    ---

     csiArkemájat megtisztítjuk, lemossuk, és amennyire lehet, megszárítjuk, ezután aprítógéppel a lehető legapróbbra, szinte krémszerűre „vágjuk”.

     

    ezt a mozzanatot teljesen feleslegesnek tartom,

     

    csak nagy darabokra összavágom, megpirítom és majd a végén úgy is összetöröm, akkor minek kellene nyersen is??? 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-02-23  10:58
  19. 2012. február 23. 15:5922.
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kolbásszal töltött karaj kilója, hogy jött ki nektek 1200 forintból??? 
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-02-23  10:58
  20. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 23. 14:4321.
    Azzal kezdtem, hogy az átlag bolti az szarból van, azért olcsó. Egy korrekt minőségű árút nem lehet nagyon házilag barkácsolni és nem is kifizetődő.
    Az isteni biltong is készíthető házilag, de csak annak aki ismeri és van ideje.
    Van pár itthon elkészíthető, de spec én szeretek nagy választék skálán étkezni, 3-4 házi kaja a könyökömön jönne ki.

    Csak tájékozottság és pénz kérdése a minőségi étkezés.
    előzmény:
    bbius (20)
    2012-02-23  14:28
  21. 2012. február 23. 14:2820.

    Mit nem lehet megcsinálni otthon? A párizsit? Nem is arra mondtam.
    Ami a cikkben van recept, azt lehet megcsinálni (májas, töltött karaj).

     

    Értem én, de azért azt beláthatjuk, hogy baromira nem az az általános, hogy jó minőségű felvágottak vannak a polcokon.

     Nem is ez volt a végkövetkeztetés, hanem az, hogy olcsóbban, finomabbat lehet otthon készíteni, mint az átlag bolti felvágott.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_483454 (19)
    2012-02-23  14:08
  22. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 23. 14:0819.
    Nem lehet megcsinálni! Elsőrangú marhahús, vékony szalonna, fűszerek, jég, füsttel kevert gőzben főzve.

    NEM az a párizsi amit a teco-ból ismertek.

    Nem értettél, nem az itthon készítés ellen vagyok.

    Csak ne az legyen a következtetés, hogy a boltban nincs korrekt áru! Van csak nem ócsiért. Nyilván csóró országokban kevesebb a minőséget forgalmazó üzlet. Minek is lenne?
    előzmény:
    bbius (18)
    2012-02-23  13:57
  23. 2012. február 23. 13:5718.
    De itt nem párizsiról volt szó (amit szerintem senki nem csinálna meg otthon, tudva, hogy miből készült), hanem 3 olyan dologról, amikről feltételezték, hogy otthon is meg lehet csinálni, és ebből 2 recept tényleg működött.
    Annyi a lényeg, hogy mutattak pár receptet, amiket otthon is meg lehet csinálni, ha valakinek van ideje és kísérletezőkedve.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_483454 (9)
    2012-02-23  12:15
  24. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2012. február 23. 13:3917.
    Van aki szereti a párizsit, én is, de itt van húsból készült igazi is, nem 1 euro/kiló árban persze.
    előzmény:
    antironia (16)
    2012-02-23  13:35

Címlap

top