Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Húsevés csak ünnepkor?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. január 18. 04:05
Tudtad, hogy 250 kilométernyi autózás ugyannyi káros anyagot juttat a környezetbe, mint 1 kiló marhahús előállítása? És azt is tudtad, hogy csak az ember hajlandó felnőtt korában tejet inni? Akkor mégis miért tesszük? Legyen elég a húsokból az ünnepnapokon?

Tovább a cikkre...
  1. 2012. január 22. 22:12760.

    Teljesen jól látod. .-DDDDDD

     

     

    Nem saját karácsonyfa, a puruttya blogról lőttem. :-DDD

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567762 (759)
    2012-01-22  21:22
  2. Torolt_felhasznalo_567762
    Torolt_felhasznalo_567762
    2012. január 22. 21:22759.
    ha most azt mondod, jól látom, és rántott husival van ékesítve a botanikum...
    előzmény:
    antironia (757)
    2012-01-22  20:42
  3. 2012. január 22. 20:54758.

    Hú, basszus de jól nézett ki... 

    Tudok enni, de hogy nem menne az egész az is biztos.

    Egy hétre jól laknák vele.  

    előzmény:
    Csalf a Romeo (755)
    2012-01-22  17:57
  4. 2012. január 22. 20:42757.

     

    Drága Bubi, fogadd szeretettel ezt az dizájn ötletet jövő karácsonyra...  

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_741718 (751)
    2012-01-22  14:00
  5. 2012. január 22. 18:02756.
    Azt a vénasszonyok pampuskának nevezték.
    előzmény:
    bigacsiga2 (754)
    2012-01-22  17:56
  6. 2012. január 22. 17:57755.

    Nagyon jónak találom, mert hogy úgy fejezzem ki magam, paraszt gyomrom van, de azért vacsorára akkor valami könnyebbet.

     

     7 Seas Restaurant and Explorers Steakhouse | DFDS Seaways - YouTube

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_741718 (751)
    2012-01-22  14:00
  7. 2012. január 22. 17:56754.
    Hát ez nagyon nagy, olyan, mint az én fánkom, gőzőm sincs, hogy sikerült az aszabályos folt a közepére...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_741718 (751)
    2012-01-22  14:00
  8. 2012. január 22. 17:51753.

     

    akkor olvasd el ezt 

     

     

     

     

     

    előzmény:
    CsillagViki (743)
    2012-01-22  12:24
  9. 2012. január 22. 14:13752.
    Jo étvagyat hozza Bubikam!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_741718 (751)
    2012-01-22  14:00
  10. Torolt_felhasznalo_741718
    Torolt_felhasznalo_741718
    2012. január 22. 14:00751.
    Nálunk ma a jó öreg, klasszikus rántott hús lesz. Khm, nem akarok szerénytelennek tűnni, de az én rántott húsom világbajnok.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-01-18  04:05
  11. 2012. január 22. 13:51750.
    Nalunk nem injektaljak a hust semmivel.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_506575 (696)
    2012-01-21  12:53
  12. 2012. január 22. 13:46749.
    előzmény:
    Csalf a Romeo (748)
    2012-01-22  13:43
  13. 2012. január 22. 13:43748.

    Hmmmm......eszembe jutott 1 dolog ami nincs, de nem is baj, mivel kb. 700 dollár kilója a steaknek.....

     

     Kobe beef - Wikipedia, the free encyclopedia

    előzmény:
    Csalf a Romeo (747)
    2012-01-22  13:36
  14. 2012. január 22. 13:36747.

    Ami pl. itt nincs, az nem létezik, nagyjából ilyen egyszerű.

     

     Woodman’s Foods – Home

    előzmény:
    CsillagViki (745)
    2012-01-22  13:12
  15. 2012. január 22. 13:32746.

    Ha gyorsan akarod összedobni, akkor használhatod ezt a receptet, nekem nagyon ízlik.

     

     Cooks.com - Recipe - Holiday Broccoli Soup

    előzmény:
    bigacsiga2 (742)
    2012-01-22  12:17
  16. 2012. január 22. 13:12745.
    Gőzöm sincs, én nem használom.
    De pl. olyasmiért talán mert télen nincsenek friss fűszernövények. Vagy mittudumén.
    Leginkább talán kényelmesebb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_741718 (744)
    2012-01-22  13:04
  17. Torolt_felhasznalo_741718
    Torolt_felhasznalo_741718
    2012. január 22. 13:04744.
    Ööö, ha a vegetáriánus leveskockában nincs más, mint zöldség, fűszernövények és só, akkor a leveskocka helyett miért nem raknak az ételbe zöldséget, fűszernövényeket és sót?
    előzmény:
    CsillagViki (743)
    2012-01-22  12:24
  18. 2012. január 22. 12:24743.

    Csigusz,

    1.) nézz utána a köszvény-diétának (sajnos van olyan családtagom, akit komolyan érint, elvileg tilos húst ennie, bár nem tartja be csak akkor, amikor kórházban van, olyankor mindig jobban is lesz),
    2.) a vegetáriánus leveskocka egészen más, mint a zöldségleveskocka (a zöldségleveskockában nyugodtan lehetnek állati eredetű dolgok + van benne egy csomó szemét, más nem is nagyon, a vegetáriánus leveskocka pedig bio és természetesen húsmentes, elvileg semmi más nincs benne, mint zöldség, fűszernövények és só).

    előzmény:
    bigacsiga2 (742)
    2012-01-22  12:17
  19. 2012. január 22. 12:17742.

    brokkolikrém leves, meg sült kacsacomb lesz az ebéd.

     

    kerestem receptet a leveshez,

     

    ezen akadt meg a szemem, 

     

    1 csomag brokkoli 
    1 db krumpli 
    1 db vegetáriánus leveskocka 

    1 csipet szerecsen dió 

     

     

    most tényleg nem lehet simán zöldségleves kockának hívni?

    És akkor, ha szóváteszeted, hogy az meg mi a sz.sz..r, személyes sértésnek veszik, hogy már megint bántva vannak.

    Dehogy vannak, direkt raknak ki céltáblákat maguk elé, hogy ide lőjetek!   

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-01-18  04:05
  20. Torolt_felhasznalo_738772
    Torolt_felhasznalo_738772
    2012. január 22. 09:56741.

    Már nem használnak ilyet, megnyugodhatsz. Illetve nagyon ritka esetben, ha épp nincs más fehérjeforrás.

     

    Nevelj nyugodtan csirkét a farmodon vagy a kertben vagy az erkélyen. Az a biztos. Vagy vegyél piacon vagy hentesüzletben... Nem tudom miért engem támadsz. 

    előzmény:
    feleselek (738)
    2012-01-21  23:39
  21. Torolt_felhasznalo_738772
    Torolt_felhasznalo_738772
    2012. január 22. 09:53740.

    Nem is áll szándékomban megcáfolni. Majd ha benyújtasz egy doktori munkatervet, amivel TE megkívánod cáfolni a jelenlegi takarmányreceptúra összetételét, akkor TE bebizonyíthatod a saját tézised. Jelen esetben még mindig te cáfolsz és nem én. Mert megvannak a tudomány által összeállított és használt takarmány receptúrák, valamint fajtánkénti tartástechnológiák. Te ezt próbálod más színben feltüntetni, rácáfolni.

    És ugye nem kéred, hogy mindet írjam be ide? De erre való az internet, üsd be amit akarsz és máris láthatod amire kíváncsi vagy.

    (Azokkal az állatokkal, amelyek nem érik el időben a technológia szerinti súlyt vagy teljesítményt, úgynevezett hospitalba - ez egy elkerített rész az ólban - teszik, ott külön etetik és itatják őket, hogy utolérjék az állomány többi részét. Ezt valószínűleg nem fogod megtalálni a technológiákban a neten. De ha arra akartál célozni, hogy azokat idő előtt kinyírják, nyugodj meg, nem teszik.) Ha arra akarod kihegyezni a dolgot, hogy túlzsúfolva élnek az ólban/ketrecben az állatok, ezt ne hidd el. Aki így csinálja, az amatőr. A profi és hozzáértő szakemberekkel működő telepek nagyon is odafigyelnek az állatsűrűségre, ugyanis nagyban rontja a termelőképességet, ha túl sűrűn vannak letelepítve az állatok. Ez meg senkinek sem érdeke. És ha bemész - szívesen kiviszlek - egy baromfiistállóban, látható jelei vannak annak, hogy a tyúkállomány jól vagy rosszul érzi magát. Tollazat, csőr, nyelv, talp, begy, kloáka külleme alapján, illetve viselkedés alapján tudod ellenőrizni, nagyon egyszerűen. Valamint párzási kedv és tojásrakás alapján. Aki szarul érzi magát, az szarul is néz ki és nem is párzik, nem is termel.

     

    Összegezve: ez olyan, mint a Jó mag, jó termés - Csak jó - amelyik jól érzimagát - tyúk fog jól tojni és/vagy hízni.

     

    Kellemes vasárnapot.

    előzmény:
    feleselek (737)
    2012-01-21  23:37
  22. 2012. január 22. 01:15739.

    Nagyon szép májat szoktam venni, de a szépség meg a jóság az 2 különböző dolog.

    Azt hiszem az a baj hogy túl vékonyra van szeletelve, kb. 8-10 mm. Van amikor nem sikerűl, pedig kiveszem a sütűedényből/lábosból, mielőtt teljesen átsül, de az még sül pár másodpercet, túlsül, és attól lesz kemény.

    Biztos hogy nem az elősózástól, mivel nem sózom meg előre, csak szigorúan tálalás előtt, vagy még akkor sem, sózza ő meg magának, amilyen sósan szereti, meg a sajátomét is. Azt hiszem tejben áztatás is segít(het).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_738772 (736)
    2012-01-21  23:20
  23. 2012. január 21. 23:39738.

    "És akkor mi van? Az nem vegyszer. Hal volt élő korában, holt korában meg tik táphoz alapanyag. Nagy cucc."

     

    Csak éppen csirkeként ehetetlen volt. Halként is! 

     

    De ha szerinted ez így rendben van, akkor egyél te ilyet.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_738772 (733)
    2012-01-21  22:03
  24. 2012. január 21. 23:37737.

    Ezzel nem cáfoltad meg a "feltételezésem".

    De akkor rajta, írd le, hogyan nevelik a baromfit ezeken a helyeken!  Mettől meddig tart egy fejlődési szakasz, az alatt mit kap az állat és milyen szintet kell elérnie - például. Mi lesz azokkal az állatokkal, amelyek nem érik el (de nem is pusztulnak)? Hány állat él egymás mellett, mekkora az ól/ketrec?

    (Az is jó, ha belinkelsz egy oldalt, ahol ez le van írva a te ismereteiddel egyezően.)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_738772 (730)
    2012-01-21  22:01

Címlap

top