Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Elő a malaccal! – 3 kipróbált recept
2011-12-28 18:291.
Létrehozva: 2011. december 28. 18:29
Malacot sütni nem nehéz, de azért néhány ponton el lehet rontani. Íme a jó tanácsaink!
Tovább a cikkre...
Tovább a cikkre...
Lehet, hogy akkor csak egy fajtája a karotta a sárgarépának, nem vagyok kertész, akár tévedhetek is, de mi karotta néven mindig azt az egyenes, gömbölyű répát szoktuk venni, ami bizony tél közepén, kilóra árulva is olyan zsenge, mint az aranyárban árult primőr répa.
A sajt esetében mondjuk annyiban biztos igazad van, hogy a leírásból nem derül ki, hogy ez egy sós sajt, amit - ezek szerint - fetával vagy (a szintén aranyárban árult) juh sajttal lehet pótolni.
A Carota nagyjabol nem mas, mint a sargarepa latin neve(Daucus Carota ssp.sativus). Olaszul: carota es a magyarok atvettek az olaszbol ezt a szot. Sok fajta sargarepa van, edes, kevesbe edes, kicsi vagy nagy, telallo ,stb..Hat igen, carota neven a zoldsegesnek konnyebb eladni a zsenge sargarepat az biztos, de ettol meg nem lesz kulonleges zoldseg.
A sajtot azert akartam megemliteni, mert amilyen sz*rul all a legtobb magyar haztartas nem biztos, hogy meg tudja venni a draga olasz sajtot, de ha tudja mi is az valojaban, akkor konnyen helyettesitheti valamilyen mas magyar es foleg olcsobb termekkel.
Es ezert zavar az (visszaterve az elso hozzaszolasomra), hogy nincs magyarazat a kulfoldi nyelven megnevezett hozzavalokhoz. A receptek egyszeruek es biztosan jok. Miert nem lehet magyarul leirni oket?
Azt tudom, hogy sajt és sajt között nagy különbség van, de ha oda van írva, hogy pecorino sajt, akkor már tudom, hogy nem a halak között kell keresgélnem. Ennyi meg azért elég, hogy rátaláljon az, aki szeretné.
Mi általában karottát eszünk. Ez az a "répa", amelyik öreg korában is olyan zsenge és édes, mint fiatalon, a lányom pedig nyersen szereti.
Hat en eddig rengeteg carottat ettem fove es nyersen is, de nekem mindenhogy sargarepanak tunt kinezetre is es izre is.
Azert a sajtok kozott szerintem nagy kulonbsegek vannak. A Pecorino egy kifejezetten sos birka sajt, nem lehet Trapistaval, vagy Ementalival helyettesiteni, mert ezek edes sajtok.
A birkatejnek meg az izen is erzodik a kicsit "vad" iz.
Engem kicsit bosszantanak amikor a receptekben nem magyarazzak meg mi is valojaban egy-egy hozzavalo.
Pl. nem biztos, hogy mindenki tudja mi a pecorino, ezert egy zarojelben oda lehetne biggyeszteni, hogy birkasajt.
Azt is utalom mikor carotat irnak sargarepa helyett es meg sorolhatnam.
Mire jo ez?