Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

5 izgalmas piskótatekercs

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2011. október 15. 16:15
A lekváros piskótatekercs afféle „megúszós” desszert: amikor a háziasszonynak nincs ötlete, gyorsan összedob egy piskótát, megkeni lekvárral, és feltálalja ebéd után. A Nők Lapja Konyha októberi számában olyan ötleteket találsz, amivel a menzás sütiből igazi ínyenc desszert lehet.

Tovább a cikkre...
  1. 2011. november 6. 14:0644.

    Na végre sikerült normális piskótatekercset sütnöm, ami nem tört össze tekerés közbe. 

    Az első receptet csináltam meg csak nem csíkosra, de most, hogy ez jó lett, lehet variálni...  

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2011-10-15  16:15
  2. 2011. november 6. 11:5743.

    Na ezt ecsetelgettem én is a kanalas mértéknél... 

    Azért csak értjük egymást.  

    előzmény:
    eda-1952 (38)
    2011-10-16  21:46
  3. 2011. november 6. 11:5542.
    előzmény:
    Banya44 (39)
    2011-10-16  22:02
  4. Torolt_felhasznalo_845566
    Torolt_felhasznalo_845566
    2011. október 23. 09:2241.
    Köszönöm és mindenkinek jó étvágyat a vasárnapi piskótához.
    előzmény:
    zsanettt (9)
    2011-10-15  19:18
  5. 2011. október 16. 22:0840.

    Nagy tepsibe való adag!

     

    8 db. tojás,8 ev,kanál cukor.

    8 kanál liszt.

    Sütőpor nem kell bele, anélkűl is szépen megnő.

    előzmény:
    Banya44 (39)
    2011-10-16  22:02
  6. 2011. október 16. 22:0239.
    Szeretem a piskóta tekercset, finom puha.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2011-10-15  16:15
  7. 2011. október 16. 21:4638.
    A régi gyalázatos receptek piskótánál csapott ek lisztet és púpos ek cukrot írtak elő. Én meg mélán nézegettem, hogy melyik kanalamról beszélnek, mert többféle volt...)))
    előzmény:
    bigacsiga2 (36)
    2011-10-16  21:37
  8. 2011. október 16. 21:3837.
    Meg az én 2 dl-es poharam és a tied közel egyforma, na de az evőkanalunk? Az már nem valószínű. 
    előzmény:
    bigacsiga2 (36)
    2011-10-16  21:37
  9. 2011. október 16. 21:3736.

    Nem kötözködésből, de nem egészen olyan. 

     

    A poharasnak adott a térfogata, pl. 2 dl, de egy kanál liszt lehet laposan mérve, közepesen mérve és puposan is.  

    előzmény:
    eda-1952 (34)
    2011-10-16  08:58
  10. 2011. október 16. 14:0235.
    Érdekes, hogy a piskótát milyen sokféleképpen készítik. Az igazinál nem kell bele sütőpor, a sárgáját és fehérjét külön kell felverni. A fehérjét mindig nagyon keményre kell, tekercsnél kevesebb lisztet kell tenni, így puhább, könnyedebb lesz. Ez a régi bécsi receptekben így van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. október 16. 08:5834.
    Ez olyan, mint a poharas sütik...))) Ha sietek és úgyis csak 5 perces piskóta lesz (mármint 5 perc alatt elfogy...))), akkor kanalazok, egyébként én is jobban szeretem mérni. Egy kanálka citromlét én is szoktam beletenni, jót tesz neki, meg az ízének is. Meg a cukor egy része is vaníliás cukor, de nem a kész, mert van egy dobozom amiben tartom a kávédarálóban darált porcukrot és teszek bele egy vaníliarudat, utóbbi nagyon sokáig használható és így igazi vaníliáscukor, nem mint a bolti zacskós.
    előzmény:
    bigacsiga2 (31)
    2011-10-15  23:26
  12. 2011. október 15. 23:3833.

    A sütis fórumon azt mondat a cukrász srác, hogy a piskótához nem szabad a habot kő keményre felverni, hanem lágyra. Amikor sül a sütőbe a tészta, akkor emelkedik a habtól, de, ha kemény a hab, akkor nem tud nőni és azért lesz lapos ill esik össsze.

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  13. 2011. október 15. 23:3432.

    Nekem olyan piskóta receptem van, ahol egybe kell felverni a tojásokat és sütőpor is kell bele.

     

    PISKÓTA

    hozzávalók: 
    6-8 egész tojás (Ha nagyok a tojások 6, ha kicsi jérce tojás, akkor 8)
    3 dl kristálycukor 
    5 dl finom(sima) liszt 
    1 cs. sütőpor 
    1/2 citrom héja leve (elhagyható)

    A tojásokat felütjük és jó habosra kikeverjük a cukorral (fehéredésig). Csinálhatjuk robotgéppel vagy kézi habverővel is. Belekeverjük a citrom levét és a finomra reszelt héját, majd a sütőporos lisztet. Ha géppel csináljuk mehet bele egyszerre, ha kézzel kanalanként szórjuk/stitáljuk bele. 

    Kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon húsz percet sütjük ill. tűpróba. 

     

     

    ---

    Én régebben nem tudtam piskótát sütni, mert összetört a hab és nem nőt meg soha, inkább összaesett.

    Amióta ezt ismerem, remek piskótákat sütök, a kapcsos forma teljesen tele lesz vele.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  14. 2011. október 15. 23:2631.

    Nekem ezzel a kanalassal az a bajom, hogy mekkora az a kanál? 

     

    Tudom mekkora, de mégis biztosabb vagyok, ha dekára vagy dl van megadva a mérték.

     

     

     

    előzmény:
    eda-1952 (24)
    2011-10-15  20:08
  15. 2011. október 15. 23:2330.
    Fú, tök jó ötlet. Banán helyett gesztenye rúd. El is raktározom magamnak.
    előzmény:
    Hialin (27)
    2011-10-15  20:42
  16. 2011. október 15. 22:0229.

    Egyszer csináltam egy piskótatekercset, isteni volt!

    Csokis krém kellett bele, meg meggy, és égetett cukor apró darabkákra összetörve.

    Hmmm, azt hiszem meg fogom keresni a receptjét...

     

    Egyébként én is sütőporral készítem a piskótát, és külön verem fel a fehérjét és a sárgáját. Jól szokott sikerülni.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2011. október 15. 20:5028.

    A mákos-meggylekváros piskótatekercs, első ránézésre olyan, mint egy medium bélszín, aminek a külseje odakozmált.

     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2011-10-15  16:15
  18. 2011. október 15. 20:4227.

    A csíkos nagyon tetszik! Nekem mindig összeesik a piskótám, szerintem reménytelen vagyok piskóta ügyben, már többféleképpen próbáltam sütni. De még jó, hogy a tekercshez nem kell magasnak lennie. Egyik kedvenc: vaníliapudigot margarinnal kikeverni, ezt kenni a piskótára, majd egy gesztenyemasszát rúddá formázok, a pudingra teszem, és így tekerem fel, így lesz egy gesztenyepötty a közepén. Mutatós, és finom.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2011-10-15  16:15
  19. 2011. október 15. 20:4126.
    Akkor ki fogom próbálni most már egyben felverve a tojást....úgyis tervben van a piskótakocka csokiöntettel a lányom "rendelésére"
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  20. 2011. október 15. 20:3625.
    Mostanában mindig egyben keverem ki az egész tojást a cukorral. Egy titka van, a legmagasabb fokozaton legalább 5 percig kell keverni, de inkább tovább. Teljesen jó lesz. Ráadásul mivel így csak a lisztet kell belekeverni, nem esik össze a hab.
    előzmény:
    zsanettt (19)
    2011-10-15  19:51
  21. 2011. október 15. 20:0824.
    A régi receptekben benne van, de hát az ember eleinte naná, hogy nyitogatja...))) Most kiváncsiságból beütöttem a keresőbe és tényleg, a Femina, meg magánoldalak piskótáiba mind írnak sütőport, zacskószám. Én kb így csinálom. Viszont legtöbbször vizes piskótát sütök, mert gyönyörűen feljön---és nem kell hozzá annyi tojás...)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776412 (22)
    2011-10-15  19:59
  22. Torolt_felhasznalo_776412
    Torolt_felhasznalo_776412
    2011. október 15. 20:0023.
    Ez a brr vagy mi az bár szeretne lenni..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776412 (21)
    2011-10-15  19:57
  23. Torolt_felhasznalo_776412
    Torolt_felhasznalo_776412
    2011. október 15. 19:5922.
    Pl. az sincs a receptekben, hogy miután beteszed a piskótát ne nyitogasd a sütö ajtót!:-))
    előzmény:
    eda-1952 (14)
    2011-10-15  19:34
  24. Torolt_felhasznalo_776412
    Torolt_felhasznalo_776412
    2011. október 15. 19:5721.
    A piskótasütés nem tartozik a kedvenc sütögetéseim közé, mert  nem volt jó hozzá eddig a sütöm. Szerintem a kezdök nem piskótával kezdenek sütögetni tanulni. Aki meg már sütött, úgyis tudja hogy kell. bŕr látjátok, még így is vannak különbözö vélemények, gyakorlati megoldások.
    előzmény:
    eda-1952 (18)
    2011-10-15  19:50

Címlap

top