Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Karrierista nők bánják a karriert

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2011. szeptember 2. 00:32
Magas beosztású nők gyakran bánják, hogy a karriert választották.

Tovább a cikkre...
  1. 2015. március 23. 12:5880.

    Jo sok idodbe kerult, amig ezt a nemesveretu valaszt kiotolted. Epes eppen te vagy. Kifogytal az ervekbol, hat szemelyeskedsz.


    Olvastam minden mondasodat, utolag az ejszakai gyerekhurcolast korrigaltad, mivel parod otthon szunyokalt veluk ejszaka, mint mondad. De az ejjel nappali rohangaszast fenntartom, meg a kocsiban valo gyerekhagyogatast is te irtad, nem en.


    Mellesleg falusi korzeti orvosi allas is jo karrier volt. Emlekszem, a mi korzeti orvosunk mikor jott, egy rozsdas biciklin jart eloszor, meg apam javitgatta neki az utcan, mikor elakadt vele. Aztan mikor sokkal kesobb tavozott falunkbol, mar nyugati kocsin jart es koltozott be a varosi hazaba. Egyik baratnonk orvos ferjevel eleletes hazat epitettek a kisvarosban, ahol korzeti orvos volt.

    előzmény:
    szizsuzsóka (77)
    2015-03-23  08:52
  2. 2015. március 23. 11:5779.

    Velem semmi baj. Neked savanyu a szolo.


    Ha kell, en a jobb eletet valasztom es nem a roszabbat. Ennyi.


    Te onkent dalolva lemondtal a jobbrol, ne hidd, hogy ez azert mindenki szamara kovetendo pelda, ha neked eppen igy jo, akkor sem.


    A te szemelyiseged a belenyugvas, lemondas, az enyem meg az elorehaladas. Nem baj? Miattam ne rijal, inkabb magadert. Koszonom, jol vagyok.


     

    előzmény:
    szizsuzsóka (78)
    2015-03-23  09:00
  3. 2015. március 23. 09:0078.

    Én sem tudtam a szakmám mellett dönteni, így nem lettem vezető , hanem jeles diplomámmal falusi " körzetis " . Jártam a a falut , éjjel, nappal . Nappal sokszor a gyerekeket is vittem magammal, kocsiban hagytam .


    Persze a beírások kiforgatása elsősorban téged minősít . Vagy az értó olvasásoddal van baj, vagy a személyiségeddel.

    előzmény:
    Sissi52 (76)
    2015-03-18  23:48
  4. 2015. március 23. 08:5277.

    Olvasd figyelmesebben a beírásokat, mielőtt epés megjegyzésedet Az 53 beíroásomból idézek.

    előzmény:
    Sissi52 (75)
    2015-03-18  23:37
  5. 2015. március 18. 23:4876.

    Szoval akkor legyen egy nonek, ha megis tanultabb no akar lenni, csupan erettsegije. Ha meg nem, jo a 6 osztaly is, ugysem kell gyokot vonni majd a kaposztalevesbol. Mint ahogy regen volt. Anyameknak 6 elemi, utana a lanyoknak haztartasi okitasok. Fiuk mehettek egeszen az egyetemig. Muveltebb, jobb modu csaladok kiasasszony, uri lanyai mehettek 4 polgariba, ami az egek ege, a csucs volt egy nonek. Gondolom, a 4 polgari volt a kozepiskola. Ahogy mar valaki mondta is, olyan ez, mint a hatramenes. Vissza a fara. No vissza a kunyhoba meg a tekeno melle. ???

    előzmény:
    Sissi52 (68)
    2015-03-18  09:54
  6. 2015. március 18. 23:3775.

    Jo, akkor valaszolok.


    Te mondtad, hogy ejjel-nappal hurcolasztad gyermekeidet, es az autoban hagytad oket. Egy faluban, udvaron, akar ki is szallhatnak az autobol, nem igaz? Hat akkor a gyerekhurcolaszas, autoban hagyas helyett, ha a karriert valasztottad volna, telt volna babysinterre, meg takaritora, aki kitakaritott, megfozott volna, mire hazaertel, es a gyerekeiddel tudtal volna foglalkozni.


    Hormonok vannak, na arra szoktak rafogni, hogy azert csal a pasi, mert hormonjai meg osztonei vannak. Mindenkinek vannak hormonjai, es ha a hormonjaik termelodese alapjan gyereket tudott csinalni, akor felelossegteljesen fel is kell nevelnie es nem csak az anyjanak. Ketten vallaltak, vagy ki?


    Te is bevallod, hogy akiknek olyan a foglalkozasuk, amiben a rangletran lehet felfele haladni, szoval akik mar fenn vannak, azok is vallalnak gyereket. Persze, hogy. Ha van segitseguk? Aki nem hasznalja ingyencselednek az anyjat, az fogad fel babysintert. Van penze a karrierjebol, nem? Es akkor nem kell a gyerkocoket bevagni a hatso ulesre. Otthon megis kenyelmesebb meset olvasni, nem igaz?


    Ha a karriert valasztod, akkor a varosban is vehettetek volna szep kertes lakast. Ezt sem ertem, mint magyarazatot, ez is mosakodas?


    Azt nem ertem, mire hivatkozol, hogy mi van minalunk?????


    Hogy az emberiseg jovoje mitol fugg? attol, amitol a multja. Azoktol, akiknek a penz es hatalom a kezeben volt es van, es lesz.


    Semmi sem fugg a te dontesedtol, hogy lemondtal a jobb elet lehetosegerol. Ha jobban tetszik, akkor nem jobb, hanem minosegibb.

    előzmény:
    szizsuzsóka (74)
    2015-03-18  13:58
  7. 2015. március 18. 13:5874.

    Elfogadom , amit írtál, de nem arra válasz, amit én írtam. Több dologban egyezik véleményünk.


    Egy faluban az udvaron ,nyitott autóban nyugodtan maradhatnak gyerekek. Éjjel nem keltettem fel őket


    Hormonokra nem hivatkozni nem lehet, mert testünk működéséhez szükséges , a szervezetben termelődő anyagok. Önmagukban nem okoznak sem szemét viselkedést , sem hűtlenséget, de lényegesen befolyásolják a gondolkodást, viselkedést . A kutatóorvosok, sebészek is összeegyeztetik , életük különböző dimenzióit. Sokan vállalnak közűlük gyereket , különösen , ha van segítségük.


    Lehet, hogy úgy érzed  áldozatnak tartom életvitelemet. Van meglátásodban igazság. Valóban sokat áldoztam azért, hogy szép, kertes szolgálati lakásban nőjenek fel gyerekeim. Ezt sem értheted meg, hiszen itt egészen mások az életkörülmények, mint nálatok .


    Természetesen  minden ember áldozatot hoz, aki gyermeket nevel. Ez így van jól, hiszen az emberiség jövője a gyeremekeink kezében van . Ez pedig nagy felelősség

    előzmény:
    Sissi52 (68)
    2015-03-18  09:54
  8. 2015. március 18. 10:1273.

    Nem kulonosebben erdekel. Erdekes masok gondolatmenete, de nem szedem be szo szerint senkiet.


     

    előzmény:
    szizsuzsóka (65)
    2015-03-18  05:44
  9. 2015. március 18. 10:1072.

    Az én volt szomszédasszonyom is hasonlóképpen járt.


    Ő azt mondta nem bánta meg, hogy nyugalomban, biztonságban nevelhette fel a gyerekeit. Ha újra kezdhetné, szépen félre rakna magának. 20 év alatt egy lakásra valót simán meg tudott volna oldani, úgy, hogy azt a férje soha nem vette volna észre.

    előzmény:
    altamira (47)
    2015-03-16  17:04
  10. 2015. március 18. 10:0871.

    Nem, en ot is nagyon is ertem,meg a problemafelvetest is. Neki bizonygatasra van szuksege, hogy nagyszeruseg helyett a kozepszeruseget valasztotta, mert gyerekei lettek es felaldozta magat. Pedig van ferje, aki a celjaiban tamogathatta volna ot. Hogy egy nonek ez a dolga,mert neki nincsenek hormonjai.


    A karrierepitoket is ertem,mert van celjuk, jobbat szertenenek az elettol, amibol egy van, es a legjobbat akarjak es tudjak is kihozni. Mindennek ara van,az egyiknek is,a masiknak is. Aki megbanja, ugy jart. Az is megbanas, aki utolag bizonygat, meg masokra van szuksege, hogy megvedjek ot.

    előzmény:
    margaret3711 (63)
    2015-03-18  05:12
  11. 2015. március 18. 10:0370.

    Pontosan.

    előzmény:
    Ardian05 (67)
    2015-03-18  09:26
  12. 2015. március 18. 10:0069.

    Aki igazan karrierista, az nem banja meg. Nem mindenki akar pl gyereket. De mindenki szeret/ne pl jol elni.

    előzmény:
    szizsuzsóka (55)
    2015-03-17  06:40
  13. 2015. március 18. 09:5468.

    O, teged meg kell vedeni?


    Nem muszaj a hormonokra hivatkozni, a nok miert nem teszik, ha szemetkedni akarnak?


    Nem,a csalad felbomlasa ma mar nagyon is jellemzo, lasd statisztika vagy enelce.


    Ugy ez az egesz nem egeszen csupan terolad szol.


    Ugyan temagad irtad, hogy vitted a gyerekeidet ejjel nappal magaddal, es a kocsiban hagytad oket. Talan doctor vagy, akkor tudnod kellene, ez mekkora felelotlenseg.


    Rendes gyerekeket neveltel, ezt nem is vitatjuk.


    Tudod, mindenki ugy el, ahogy akar vagy tud.


    Aki utolag megbanja, az eleg ostoba, elore kellett volna gondolkodni, vagy meg menetkozben sem keso. Csak biztosan nem banta, hogy igy el.


    A penz meg kell. Abbol elunk. Akik a karriert epitik, nem tehetnek mast. Kutatoorvosok, foorvosok, sebeszek is kellenek. Es megszivjak, nem csupan a karrieristak gyermekei, mert nekem speciel nem volt semmifele karrierem, de mindig kellett, hogy a mas gyerekere legyen idom, mig a magamera sosem jutott -eleg. Evvan. Meg lehet kerdezni, aki szimpla dolgozo, keso este esik az agyba, mennyit van a gyerekevel, szerintem nem tobbet.


    Azt mondod, a ferfinak hormonjai vannak, a kozos gyerek felnevelese az anya dolga? ketlem. Hogy o van otthon, amig a gyerekek alszanak, ez nem gyerekneveles.


    Ertem en, mit akarsz mondani, persze, hog ertem. De eljen mar mindenki ugy, ahogy tud vagy akar. Egyetlen mas embernek sem vagy a helyeben, hogy szerinted neki hogy jo vagy nem jo.


    Ha valaki megbanta, mert nem ugy elt, ahogy a mai eszevel elnie kellett volna, az ugy jart. Az akkori eszevel ugysem tett volna mast.


    Szerintem meg meg mindig jobb, ha egy no is el tudja tartani magat, hogy nehogy ugy jarjon, mint itt sok holgy a topikokon pl, hogy kozepkoruan a ferje lelepett es o meg ott maradt kepzettseg, munka nelkul htb a gyerekeivel,es most kapkod, hogy mit tanuljon,meg munka is kellene.


    Nem lehet mindenki tokeletes, ha valaki ugy elt, ahogy oszrinte neki elnie kellett,es ez neki igy jo, akkor oruljon, mason, akinek nem ugy jott ossze az elet, azon ez ugysem segit.


    Boldog hazassag? Jobbra balra pattanak ki, hogy megcsalt, megint megcsalt, elkoltozott egy masik nohoz. Egy ilyen no ugyanugy egyedul marad, a gyerekei elkoltoznek, hogy karacsonykor odaulnek az asztalhoz, ha van idejuk?


    Semmi baj sincs szerintem azzal, ha egy kozepkoru nonek van baratja, de nem elnek egyutt. Miert? Egy nonek feltetlenul ket haztartast kell vezetnie, vagy egyet sajat magaban, mert pasija van?


    Akkor ne legyenek noi vezetok, mert utolag majd megbanjak, megis inkabb vissza a fakanalhoz?


    Egy karrierista nem feltetlenul azt akarja, amivel a munkaja jar. Te sem elvezted foleg a gyerekeid mellol az ejszakai rohangalast, gondolom. Evvan. Aki masnak dolgozik, nem maga szabja meg a felteteleket.


    Szoval legyen az arany kozeput, legyen ey nonek kozepszeru munkaja, dolgozzon 8-tol 4-ig. Ahogy a nagy konyvben meg van irva. Legyen hozza szreto, gondoskodo ferje, akiben nem dolgozik a hormone, es mas nore o aztan soha ra sem nez. Aki nem igy el, az..... az mi is? Megbanja??????

    előzmény:
    szizsuzsóka (66)
    2015-03-18  05:50
  14. 2015. március 18. 09:2667.

    Én is olvastam a témában (fárfi agy, női agy), bár vannak benne igazságok, de szerintem ebben fokozatok vannak, vannak nők, akiknek a gondolkodásmódja szélsőségesen nőies, míg vannak férfias beállítottságúak is, a legtöbb ember keverék.


    Pl. állítólag a nők nem jók matekból és nem tudnak térben tájékozódni, rám egyik sem igaz.


    Azt is viccesnek tartom, amikor az anyukám azt bizonygatja, hogy a nő ösztönösen eteti a családját, gyerekeit, számomra ez nem egy érdekfeszítő terület, ezért nálunk a férjem etet minket, én inkább mással foglalkozom.


    Az is igaz, ha már karrierről beszélünk, hogy másképp vezet egy csoportot egy nő és egy férfi. De azt már nem lehet kijelenteni, hogy melyik vezetési stílus jobb vagy rosszabb. Más. És lehet jól vezetni egy szervezet női módon, és férfi módon is, ahogy rosszul is.


     


    A megbánásról: megbánni akkor bánunk vmit, ha fölöslegesen áldoztunk fel érte olyan dolgokat, amit utólag sajnálunk.


    A saját kérdésemre felelve: a férfiak azért nem bánnak meg ilyesmit, mert nekik nem kell feláldozni semit, ugyanis a legtöbb sikeres pasit körülugrál otthon egy feleség, neveli a gyerekeit, mossa az ingeit és neki semmi dolga, mégis van szép családja, gyerekei is, tehát minden ki van pipálva.


    A karriert építő nőknek se kell semmit feláldoznuuk és utólag bánniuk, ha a párjuk támogatja őket, megosztja velük a család körüli teendőket.


    A legfontosabb tehát egy jó férj és akkor egy nőnek is lehet hivatása, karriere.

    előzmény:
    szizsuzsóka (64)
    2015-03-18  05:21
  15. 2015. március 18. 05:5066.

    Köszönöm Marika, hogy megvédtél !!

    előzmény:
    margaret3711 (63)
    2015-03-18  05:12
  16. 2015. március 18. 05:4465.

    A könyv, amire  hivatkoztam Louann BrizendineThe Female Brain

    előzmény:
    Sissi52 (62)
    2015-03-18  01:07
  17. 2015. március 18. 05:2164.

    Kedves Hölgyek! Ki lehet forgatni szavaimat, de a lényegen nem változtat, hogy minden szélsőség káros a családra és a személyre nézve. Az is, ha az anya kizárólag a család rabszolgájaként él, de az is, ha nagy önmagvalósító vágyában elhanyagolja gyermekeit. Férjem városba járt be dolgozni, a gyerekek itt maradtak  , jártak oviba , iskolába. Természetesen én vittem őket. Éjjel, ha beteghez mentem , a gyerekek az édesapjukkal otthon voltak. Azóta felnőttek, 4és  2 gyermek szülei, nagyon jó apák, úgy , mint ahogy


    apjuk is az volt. A hormonok hatása nem vitatható, nem kell őket szedni, normális esetben termelődnek maguktól.


    A családi munkamegosztás már nem hormonális hatás , hanem,társadalmi termék.Családonként változó és a körülmények szabják meg  . Akkor van baj, ha ezt nem veszik figyelembe és ennek kárát a gyermeke látják. a jó kereső magas beosztású szülők anyagilag ellátott, érzelmileg elhanyagolt gyermekei.


    A feleségcsere inkább magas beosztású férfiaknál jellemző, akiket megszépít a pénzük . Mi 50  éves házasok vagyunk .


    De nem ez a leporolt cikk témája . Összeegyeztethető-e a családvállalás és a karrier ? Igen , ha sok megalkuvással is , sok plusz felelősséggel , munkával , de megéri. !Aki csak önmegvalósítással foglalkozik, magára marad idős korára. Ha ez neki megfelel, nincs is baj, csak többnyire keserűen élik meg .

    előzmény:
    Sissi52 (62)
    2015-03-18  01:07
  18. 2015. március 18. 05:1263.

    Szia Sissi !


    Nagyon felreertetted.


     

    előzmény:
    Sissi52 (61)
    2015-03-18  00:58
  19. 2015. március 18. 01:0762.

    A fene azt a nagy hormonjukat meg osztonuket mar. Tehat lenemzik az utodot aztan nyugodtan tovabballhatnak meg hajkuraszhatjak a kovetkezo nembert? A asszony meg legyen csak a kunyhohoz meg tekenohoz szogezve a sok purde altal? Az o hormonja ilyen? Latom, milyen kivalo a kovetkezo nemzedek. Tigrisanyuk termekei. Aptyuk hol van? Kergeti a hormonjait, vagy a hormonjai, osztonei kergetik ot? Ki mit firkalt, meg ki mit szed be. Egy pasinak hormonja meg osztone van, na persze, el is magyrazzak ilyen alapon a noknek, hogy pofa be. Van, aki be is szedi es hirdeti. Egy csalad papa mama gyerekek es nem mama es gyerekek, mert a papanak hormonjai vannak. Ja, anyu viszi eccaka a gyerekeket, a kocsiban hagyja, apu meg otthon doglik es vagy apolja a hormonjait. Anyu culhodik,mert apunak hormonjai vannak, nem eleg, hogy legyartotta a pereputtyot? Egek!

    előzmény:
    szizsuzsóka (55)
    2015-03-17  06:40
  20. 2015. március 18. 00:5861.

    Kilog a lolab. Jartad a falut ejjel nappal. A karierista no legalabb keso este azert hazaer. Kocsiban hagytad a gyerekeidet. Ezert azert orulhtesz, hogy meg nem utotted a bokadat. Milyen felelotlenseg mar egy "anyatol".

    előzmény:
    szizsuzsóka (53)
    2015-03-17  05:27
  21. 2015. március 18. 00:5460.

    Nem szoktak megbanni. A karrierjukhoz "jar" nekik egy uj csinibaba a regi oregedo feleseg helyett, aki lemondott a csalad miatt, amit apuci most szetbomlaszt.


     

    előzmény:
    Ardian05 (54)
    2015-03-17  05:57
  22. 2015. március 17. 16:4559.

    Nem csak az ösztönök vezérelnek bennünket, hatásukat tagadni nem lehet.Aa hormonális rendszer mely már magzati korunkban hat ránk,másképp alakítja agyunkat. Ezt nagyon érdekesen taglalja a " Nöi agy " című könyv , melynek folytatása is megjelent " Férfi agy " címmel.Ösztön világunk nem csak a nemi működésben mutatkozik, mert ezt  általában felülírja az életösztön.


    A tudat is felülírja az ösztönöket ( néha nem büntetlenül )

    előzmény:
    Ardian05 (56)
    2015-03-17  08:22
  23. 2015. március 17. 16:4058.

    Nagyon sok ilyen kifejezés van sajnos, ami úgy általában nem pejoratív, nálunk Magyarországon mégis pejoratív kicsengése van. Ilyen pl. valóban a karrierista szó is (de csak ha a nőről van szó), de lehetne sorolni tovább: kozmopolita, toleráns, liberális. Itthon, sokszor ha kimondod ezeket a szavakat bizonyos környezetben, megnézheted, mit kapsz utána....

    előzmény:
    altamira (48)
    2015-03-16  17:12
  24. 2015. március 17. 08:2857.

    És ezért van sok egyedülálló férfi is.


    A család úgy működhet sikeresen, ha mindenki arra fókuszál, nemcsak a nő.

    előzmény:
    szizsuzsóka (53)
    2015-03-17  05:27

Címlap

top