Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szülők, akik örökbe fogadtak

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2011. március 28. 06:42
Szülők vallanak arról, hogy mit jelent számukra az örökbefogadás.

Tovább a cikkre...
  1. 2011. március 28. 23:4511.

    Úgy tudom, egy gyereket 18 éves koráig lehet örökbe fogadni. De csak akkor, ha lemondtak róla a szülei. Nagyobb gyerekek közt több az örökbe adható az állami intézetekben, mint pici babák közül. Örökbefogadásnál az is kritérium, hogy az örökbefogadó és az örökbefogadott között nem lehet 43 évnél több a korkülönbség. Tehát, ha egy házaspár mindkét tagja 50 éves, 7 évnél fiatalabb gyermeket nem fogadhatnak örökbe. 

     

    Igazad van, egy szülő sohasem differenciálhat a gyermekei között. Mégha mindkettő vér szerinti, vagy mindkettő örökbe fogadott, akkor sem. Mert ez őt minősíti. 

    előzmény:
    angelicasol (3)
    2011-03-28  09:23
  2. 2011. március 28. 20:5610.

    Bosszantó, hogy az átlagemberek nem ismerik az örökbefogadáshoz kapcsolódó helyes kifejezéseket.

    Szomorú, hogy többnyire az újságírók sem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek.

    Elkeserítő, ha örökbefogadó szülőknek sincs lila gőzük se róla.

     

    Kezdetnek megelégednék a legfontosabbal:

     

    Az örökbefogadott gyermek is SAJÁT gyermek. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_991220
    Torolt_felhasznalo_991220
    2011. március 28. 20:129.

    úgy hozzászólnék de a rózsaszín vattacukor a cikkből beleragadt a billentyűzetembe és így nehézkes.

     

    azért azt elképzeltem amint egy kiskamasz-nagykamasz reagál arra amikor a szülei köszöngetik neki, hogy ők lehettek a szülei :) :) :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  4. 2011. március 28. 13:458.
    A kisebbik húgomat 2 hónaposan vették a szüleim magukhoz, anyám húgáé volt a kislány, aki börtönbüntetését töltötte. Ideiglenes befogadásnak gondolták, mindig úgy is kezelték az ügyet.Öcsapunak és Erzsianyunak hívta őket. Sokszor éreztem úgy hogy őt nem szeretik , de elég problémás gyerek volt, bár azt nem tudom eldönteni hogy a megkülönböztetés miatt volt-e az meg ettől az átmenetiség érzésétől. 9 éves korában állított be az anyja, hogy akkor ő rendezte a családi életét, férjhez ment,sok pénze van és elvinné (mint kiderült nem tudott többet szülni) ez volt szerdán.Szombaton elvitte és hónapokig nem láttuk. A mai napig mély nyomokat hagyott bennünk ez a hirtelen elszakítás. Külföldön él azóta, az igazi anyjával sosem alakult ki igaz anya-lánya kapcsolat, hamar a terhére lett a lánya, aki hamar megtanult önellátó lenni. Okos, szorgalmas ember lett a húgom és a mai napig bensőségesebb a kapcsolatom vele mint a vér szerinti testvéreimmel.  Nekem is van 2 sajátom, de ha egyszer alkalom adódna (direktbe nem keresem ) de pl. ha a testvéreim-nevelt húgom gyermeke egyedül maradna, biztos hogy nem zárkóznék el az örökbefogadásától vagy a befogadásától, akár átmenetileg akár tartósan. Én tudnám szeretni a másét, egy ismeretlen anyáét is. Nagy öröm egy gyermek, mindenkinek aki vágyik rá, akár a szívéből születik, akár a testéből!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2011-03-28  06:42
  5. 2011. március 28. 10:417.
    Sziasztok! Én is örökbe fogadtam 2 gyermeket. Az első 5 hónapos volt, és mint utólag kiderült, sérült. Azóta eltelt 11 év, és mi a férjemmel embertelen harcot vívunk, hogy fejlesszük, neveljük. A másik fiunkat csecsemőként fogadtuk örökbe, egészséges.  Mindkettőt nagy örömmel, tudatosan vállaltuk. (Az évek alatt értek minket csalódások is embertársaink miatt, de szerintem minden sérültet nevelő így jár. Mondom ezt mind az emberekről, mind az államról. Nem az örökbefogadás miatt! )Nincs különbség saját, és örökbefogadott között.Szeretni kell,ennyi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  6. 2011. március 28. 10:106.
    Én sohasem értettem, miért kell féltékenykedni, és miért kell utáni a másikat. Nekem is van egy örökbefogadott öcsém, 2 éves korától nevelte anyukám, és nem volt szivünk másra bízni. Sajnos a családban senki sem szereti, mindig mondogatják, hogy ez hülyeség volt, stb. A bátyám leginkább az örökség miatt aggódik, és a legjobb, hogy kb. 3 hónap alatt megkeresi azt amit pluszba örökölne. Nevetséges. Sztem, ha valaki örökbefogad valakit, az olyan, mintha ő  szülte volna, a saját döntése. A gyereknek nincs joga beleszólni, és megsértődni rajta. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  7. 2011. március 28. 09:585.

    Ez nagyon fura helyzet -és neked borzasztóan szomorú -lehet

     

    Irsz erről egy picit többet? Mi volt a teljes sztori? Miért nem fogadták el a rokonok? MIben jön ki a "háttérbe" szorulás? 

     

    Komolyan mondom, nem sejtettem, hogy ilyen létezik, forditva gondolom több ilyen eset van (ahol a saját vér szerinti a "fontosabb")

    előzmény:
    bercike00@citromail.hu (2)
    2011-03-28  06:42
  8. A27
    A27
    2011. március 28. 09:554.

    Én egy évesen fogadtam örökbe a kisfiam,aki most négy éves,és pár hónapja  fogadtam örökbe  a három éves kislányom.Ők mindketten nevelőszülőknél éltek születésüktől kezdve.Majd a szülő lemondott róluk(a kislányomat 2,5 éves koráig hébe-hóba látogatta az anyuka,majd szült egy másikat,és a kislányomról ezzel le is mondott,és jött az örökbe fogadás).Mi 4 éves korig vállaltunk bármilyen neműt de egészségeset.

     

     Bercikénél valóban az a helyzet,hogy sajnálatos a szülők hozzáállása.Legyen az saját vagy örökbe fogadot,én vágyok sajátra is,és imádom az örökbabáimat is,hisz a vágyam,hogy gyermekem legyen nekem is,hogy anya lehessek,  így tudott beteljesülni,ők hozták az életembe a boldogságot,ha pedig egyszer talán még lesz egy saját,semmi megkülönböztetés nem éri őke.Nem is értem,persze szülő válogatja,hogy tehet valaki ilyet ami a Bercike esetében olvasható.

    előzmény:
    angelicasol (3)
    2011-03-28  09:23
  9. 2011. március 28. 09:233.
    Szép történetek :)
    De bennem felmerült egy kérdés, Méghozzá az, hogy mindhárom pár csecsemőt fogadott örökbe, és én őszintén kiváncsi lennék, hogy ez alapvetően így működik e? Mármint, hogyha az ember adobtálni szeretne, akkor alapvetően kisbabák kerülnek szóba, vagy nagyobb gyerekek is?
    Bercike a hozzászólásodhoz csak egy meglátást tennék. A hiba nem az örökbefogadás, hanem ha elhanyagolják bármelyik gyermeket, akár a vér szerintit, akár a befogadottat, legalábbis szerintem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  10. 2011. március 28. 06:422.
    Ez mind szép és jó,annak,akinek nem lehet gyermeke. De akinek van már saját,ne kövesse el azt a hibát,hogy örökbefogad,és utána fordítva kezeli gyerekeit,a sajátját nem képes úgy szeretni,mint az idegent.Nagy,életre szóló fájdalmat okozhat ezzel a saját gyermekének.Én így jártam.Szüleimnek a másik a minden,én mint saját mindenben háttérben vagyok.De szüleim bizonyítani akarják a rokonok,ismerősök előtt,hogy vele jobban jártak.Nem veszik tudomásul,hogy a család nem úgy fogadta el,ahogy ők,azt elképzelték!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     

Címlap

top