Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Minden éjjel bepisil

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2011. március 25. 10:28
Rovatunkban pszichológus újságírónk, négygyerekes édesanya, a Kismama Klub vezetője válogat a hozzá érkező kérdésekből. Anikó hétéves kisfia bepisil éjjel. Hova forduljanak, mihez kezdjenek?

Tovább a cikkre...
  1. 2011. március 25. 14:054.
    Én sem értem, hogy miért nem közismertebb, a védőnénink például tőlem hallott róla először, pedig nem most kezdte a munkáját. Mi ugyan újat vettünk, de nem bántam meg, hogy kiadtam érte ennyit, mivel megoldotta a gondunkat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  2. 2011. március 25. 11:383.

    Nekünk is nagyon bevált a Cseppcsengő!

     

    Fiam 6 éves múlt, kisebb-nagyobb intenzitással másfél évig küzdöttünk az éjszakai bepisilés problémájával, közben végigjártuk ugyanazokat, amit te is említettél. (Napi lepedőmosás, matrac-forgatás, büdös gyerekszoba, nyaraláskor éjszakára pelenka, brrr....)

    a Cseppcsengő néhány hét alatt eredményes lett, és azóta sincs semmi ilyen gondunk! 

     

    már csak azt nem értem, ez mért nem közismertebb?? nyilván ha valakinek a hormonszintje nem megfelelő, annak valóban kell a gyógyszer, pszichés okra meg pszichoterápia,  de ha a Cseppcsengő közismertebb lenne, talán több szülőnek és gyereknek válna hamarabb könnyebbé az élete. 

     

    ja és mi használtan vettük a neten, huszonezrek helyett 10 ezerért, ez sem elhanyagolható szempont.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  3. 2011. március 25. 10:282.
    Kedves Anikó!
    Az én kislányom 4,5 éves. Nálunk tavaly tavasszal kezdődött az éjszakai bepisilés. Eleinte még felébredt utána, aztán már úgy aludta végig az éjszakát. Lelkiismeretesen végigcsináltuk az összes orvosi vizsgálatot, kizártuk a felfázást, a gyerek hormonszintje is normális volt, a gyerekpszichológus sem talált semmilyen okot. A gyerekorvos tanácsára éjjel felkeltettem abban az időben, amikor előtte magától is felébredt, hogy pisilnie kell. De az sem vált be, reggelre ugyanúgy bepisilt. A megoldást egy Cseppcsengő nevű szerkezet jelentette, ami másfél hét alatt megoldotta azt, amivel már hónapok óta küzdöttünk. A szerkezet úgy működik, hogy egy érzékelőt kell erősíteni a pizsamanadrágra kívülről, a pizsamafelsőre pedig egy "riasztó" egység kerül, ami változó dallammal, rezgéssel felébreszti a gyereket, már néhány csepp nedvesség hatására.
    Sajnos, kevesen ismerik, nekünk a gyerekorvos ajánlotta, és nagyon bevált. Lányom azóta is szárazon ébred reggelente.
    Üdvözlettel
    Beatrix
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     

Címlap

top