Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fizessen különadót, akinek nincs gyermeke?

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. szeptember 7. 20:56
A múlt héten nagy port kavart Erdélyi Mónika trágár megnyilatkozása. A műsorvezető egy politikusi nyilatkozat miatt háborodott fel, amely arról szólt, hogy a nők nem a munkahelyükön, hanem a szülőszobában pótolhatatlanok, és hogy a gyermeket nem nevelőknek is hozzá kellene járulniuk a nemzet közös jövőjéhez – különadó formájában.

Tovább a cikkre...
  1. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 11. 19:3399.

    Napjainkig, mondjuk ami az elmúlt 30 évben történt „hazánkban”, az, valljuk meg, sajnos nem az épülés jegyében telt sem mentálisan, sem anyagilag.

    Büszke vagyok magyarságomra, de nem vagyok büszke arra, ami az elmúlt 30 évben ITT történt, arra, ami ebben a sokkal jobb sorsa érdemes tehetséges országban történik! Érdemes körülnézni, hogy milyen változáson mentek keresztül az országban élő emberek, a politikai vezetők, hogy milyen fokú a megélhetési és anyagi bizonytalanság vált megszokottá. És kár lenne mindenért a válságot hibáztatni!!!

    Mert nagyságrendekkel jobb lehetőségekkel indultunk neki rendszerváltozáskor a „versenynek” sok környezetünkben élőhöz képest, és most nézzük meg, hogy akiket sokan lenéztek, akik anno még jóval gyengébbek és szerencsétlenebbek voltak nálunk, mind-mind leköröztek minket!

    Ezért a rendszerváltás utáni politikai elitet egy az egyben nagyon komoly felelősség terheli! Szégyen és unokáink megvetése szálljon mindannyiuk fejére!

     

    Nagyon szép szó és csodálatos jelentéssel bír az a szó, hogy „HAZÁM”. És természetes, hogy a hazaszeretet fontos jelentőséggel bír(hatna). De sajnos a hazaszeretet napjainkban nem ad sem szellemi, sem testi táplálékot az „éhezőnek”. És bizony, akárhogyan nézzünk, enni így vagy úgy kell.

     

    Az 1983-as helyzetet ne hasonlítsuk a 2010-eshez, mert úgy vélem, az akkori helyzethez képest megtörtént változásokat látván sírni, zokogni volna jó. Jó dolog büszkének lenni hazánkra, de jó dolog ezt úgy tenni, ha az állampolgár megbecsült tagja a társadalomnak, és nem csak egy strigula akinek a szavazatára egyszer szükség van, aztán le van tojva.

     

    Napjainkban az ember akkor tesz a legjobbat, ha gyermekének olyan szakmát biztosít, mellyel ott képes letelepedni és megélni, ahol mindenféle szempontból jól érzi magát. És fájdalmas dolog elképzelnem, hogy gyerekeim, unokáim távol kerülhetnek tőlem, de önzőség lenne azt kívánni, azt mondani neki, hogy ahol megszülettél „ott élned halnod kell”.

    előzmény:
    gerbera24 (98)
    2010-09-11  18:08
  2. 2010. szeptember 11. 18:0898.

    Miért is kellene világpolgárt nevelni?

     

    Nem szabad szerintem.

    Az embernek 1 HAZÁJA  lehet,bár több lakóhelye.

    1983-bankint jártam az USA-ban . Maradhattam volna, nem tettem,mert hazavárt az anyámés afiam.

     

    Amimeg a fiamat illeti.

    A következő éveben végzett az egyetemen  olyan szakmában,amire a Capitoliumban az egyik szenátor azt mondta: rábök a tárképre,hol akar dolgozni, odaküldjük.

    Szóval ilyen lehetőségek mellett kiment látogatóba .Amikor megbeszéltük, megérkezett a repülőtérre. Sokan kérdezték tőle, miért nem maradt kint.

    Az volt a válasza: mert ez a Hazám.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (96)
    2010-09-11  16:20
  3. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 11. 16:2197.

    No tessék, reflexből már megint tegezésre váltok … :)))))))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (96)
    2010-09-11  16:20
  4. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 11. 16:2096.

    Félreértesz. Nem arról van szó, hogy külföldön tanítassam a gyerekeimet (ha lesz rá lehetőség, természetesen hajrá!) Azért akarom azt, hogy olyan végzettségük legyen, amivel a világon bárhol képesek boldogulni, mert világpolgárt és nem kényszerűségből röghöz kötött embereket szeretnék gyerekeimből nevelni.

     

    Nem értek egyet veled, hogy csak anyagi megfontolásból vágynának külföldre a fiataljaink. Mert az tény, egzisztenciálisan és anyagilag valóban jobban megéri külföldön dolgozniuk, hogy a mai fiatalok többsége Magyarországon semmiféle szempontból nem érzi biztosnak a jövőjét, nem érzi úgy, hogy Ő merhetne gyereket vállalni, és nem látja azt, hogy gyerekének lesz biztos jövője 20-30-40 év múlva e kishazánkban.  

    De van egy legalább ennyire fontos szempont, ami még inkább elgondolkodtatónak kéne, hogy legyen. Mégpedig az, hogy milyen azoknak az embereknek a mentalitása, életfelfogása, akik közzé ők kikerülnek. És valljuk meg, ma Magyarországon sajnos az emberek többsége mentálisan igencsak beteg, ingatag. Ez meglátszik a minden napok legapróbb dolgain ugyanúgy, mint az utca embereinek egymáshoz való viszonyán, vagy a nagypolitikán.

    előzmény:
    gerbera24 (95)
    2010-09-11  15:24
  5. 2010. szeptember 11. 15:2495.

    Tudod ez a külhoni munka nem újdonság. A monarchiában nagy divat volt a gyerekcsere. Már kora ifjúságukban a gyerekek 2 nyelven beszéltek.

    Akik meg szakmát tanultak a régi mestereknél,  vándorbotot vettek a kezükbe, aminek a végén a motyójuk lengett, és elindultak világot látni, a szakmai gyakorlatot külföldön megszerezni.

     

    Tehát a külhoni tudásgyarapítás márrégen is megvolt.

    Ennekamainak az a legnagyobb baja, hogy a fiataljaink kizárólag anyagi megfontolásból  vágynak külföldön dolgozni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (93)
    2010-09-11  12:44
  6. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 11. 12:4694.

    Én is hibáztam... :)

     

    Helyesen:  "... akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak megélni... "

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (93)
    2010-09-11  12:44
  7. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 11. 12:4493.

    Kellemes őszi napot! :)

    Igen, valóban divat a tegeződés, de engem még úgy neveltek, hogy a nálam idősebb hölgyeknek meg kell adni a tiszteletet. :)

    Nincs értelme sem a támogatások, sem a hitelek kérdésével túlságosan eltérni a topik cím adta témától. Mert persze, vannak, akik nem egészségi állapotuk miatt tudnak megélni saját erejükből, de nem ők lesznek azok, akik gyermeket vállalnak. Ha mégis van ilyen, akkor szégyen fejére!

     

    Félreértés ne essék! Amit kritizáltam, bár egy bizonyos népcsoportra valóban jellemző, ám butaság lenne azt állítani, hogy csak és kizárólag őközülük kerülnek ki a megélhetési gyerekgyártók. Mert ez csak részigazság lenne.

    Talán pont ezért nem lehet előítéletességgel megvádolni, mert én válogatás nélkül mindenkire alkalmaznám a már lejjebb említett ötleteket.

     

    Az már más kérdés, hogy valóban, lehet-e hinni a kisstílű megélhetési politikusainknak. Pro s kontra! Nem azt látni, hogy bárkit is érdekelné az ország, a benne lakó emberek érdeke! Egyik sem lát tovább az orra végénél, a következő választás idején, az önös és pártérdekein.

     

    Tudom, kegyetlenül hangzik, talán mert kegyetlen maga a világ, kegyetlenül rossz a jelenlegi helyzete az országnak, de a jogalkotóknak dönteniük kell. Vagy megtartják az eddig abszolút nem jól működő, roppant mód igazságtalan és pazarló rendszert, ami közvetve benne tartja a nyomorban az országot, sőt, mivel mind nagyobb terhet jelent évről évre, még inkább rontja az ország helyzetét, vagy tökösen valóban nekilát egy igen komoly átalakításnak minden szinten.

    Tehát vagy továbbra is fosnak attól, hogy elveszítik reájuk szavazó mélyszegénységben élő, gyerekgyártásból (ergo segélyekből) élő szavazóik szavazatait, vagy valóban normális módon felépítik újra sok minden más egyéb dolog mellett a támogatások, segélyek, adókedvezmények rendszerét, hogy valóban megérje azoknak is gyereket vállalni, akiknek nem a gyerekek után járó segélyből kívánnak megélni.

    Csak időben kéne lépni…

     

    „A szociális támogatást  úgy kellene megszerkeszteni, hogy csak azok kapják, akik a társadalom asztalára már letettek valamit és most önhibájukon kívül szorulnak támogatásra.”

     

    Egyetértek. Erről beszélek!

     

    Különben úgy jár az ország, hogy szép lassan kihalnak, kivándorolnak azok, akik képesek szellemi és fizikai munkájukkal, tudásukkal és szorgalmukkal olyan produktumokat letenni az asztalra, mely valóban értéket jelentenek.

     

    Nézzük meg, hogy a különféle felmérések szerint milyen sok fiatal képzeli el a jövőjét más országban! S jelenleg én magam is olyan végzettség megszerzését javaslom gyerekeimnek, amivel a világon bárhol keresett, jól kereső emberek lesznek. Nagyobbik fiam például orvos szeretne lenni…

    előzmény:
    gerbera24 (86)
    2010-09-09  18:51
  8. 2010. szeptember 10. 17:1092.

    Az a baj, hogy csak így szaporodunk, mert még ma is aktuális.

     

     

    http://www.youtube.com/watch?v=-F8iCewUMRI&feature=related
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56
  9. 2010. szeptember 10. 17:0191.

    Szerintem Boross urat hagyjuk az

    elképzeléseivel.

    Elmult 80 éves  és már a multban él elsősorban.Ott meg volt ilyen jellegű adó is.

    Nem védem én a regnáló kormányt,  de véleményem szerint nem fogják szaporítani az adónemek számát.

    Meg gondolj csak arra,hogy? fidesznyik politikusnak is fizetni kellene. Gondolod,hogy elfogadnák az ilyen törvényt?

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793639 (89)
    2010-09-10  14:26
  10. 2010. szeptember 10. 16:3790.
    Mint a náci időkben, a nők szüljenek! Szerintem józan ember a mai viszonyok közepette meggondolja szüljön-e és ha igen hányszor. Most meg még meg is büntetnék az adófizetéssel azt aki felelősen tervezi az életét?! Nem elég büntetés, hogy az 1-2 gyereket nem is számítják, csak ha több van? Én egyet szültem, férjem meghalt és nem találtam olyan partnert aki bevállalt volna többet és a rettenetes rezsik miatt fontosabb a munkám, mint hogy gyerekvállalásra gondoljak. Ezért megbüntetnek?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56
  11. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. szeptember 10. 14:2689.

    Sem a hitelnek sem a segélynek nincsen ahhoz köze, amiről Boross dumál: jelesül arról, hogy ő mondja meg másoknak, hogy mit tegyenek, esetleg akaratuk ellenére.

     

    Miért kéne valakinek adóznia pluszban azért, mert nem hajlandó sem magamát, sem pedig egy világra nem kívánt nyomorult gyereket tönkretenni? És mi lesz a következő adónem - netán a füstadó? Vagy a zöld/szürke/kék/barna stb. szeműek adója? Netán a 80 vagy 100 kg felettiek súlyadója? A 22-es BMI-index felettiek adója? Elment  ezeknek a szép eszük?!

     

    Talán adózzon az, aki pár hónapnyi zsíros főmufti állás betöltése után végkielégítésként femarkol több millát, jó? Talán mutasson példát spórolásból és a köz felé való adakozásból az, aki azt se tudja, hogy mennyi milliót lopott, csalt, hazudott össze az elmúlt pár évben - aztán jöhet a kisember. De nehogy már visszahozzuk a Ratkó-korszakot pár csököttagyú, nőgyűlölő idióta miatt! 


    És tényleg igaz: politikusnak hinni, soha! Olyanok, mint Zimmer Feri, pontosan olyanok. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
    előzmény:
    gerbera24 (80)
    2010-09-09  16:37
  12. 2010. szeptember 10. 11:0388.
    "

    Az ország nem segélyt kapott, hanem hitelt.Eztpedig visszakell fizetni a kamataival együtt.

     

    Egyszerűen azért, mert más pénzét használtuk."

     

    Itt kezdődik az alapvető félreértés. Se pénz nincs annyi, amennyit kihiteleztek, sem pedig fedezete nincs.

     

    Ez a történelem legnagyobb átverése. Ez a "hitel" csak arra jó, hogy a pénzügyi hatalmak kiszivattyúzzák egy országból annak minden erőforrását, és a jövő felélésére kényszeritsék. 

     

    ("HItel" nélkül "növekedés" sincs, ez is leleplezi az egész tarthatatlanságát, hisz vég nélküli növekedés sehol nincs, csak a virtuális bankszámlákon. )

    előzmény:
    gerbera24 (80)
    2010-09-09  16:37
  13. 2010. szeptember 10. 10:4587.

    Most láttam, hogyooltári hibát követtem el.

    Az elfeletkezni helyesen:elfeledkezni.

    előzmény:
    gerbera24 (86)
    2010-09-09  18:51
  14. 2010. szeptember 9. 18:5186.

    Derűs estét!

    Semmi baj,. itt divat a tegeződés.

     

    A segélyt nem lehet vissza nem térítendő  hitelnek tekinteni.

     

    A támogatást nem szabad kizárólag a gyerekek szempontjából értelmezni.

    Vannak honfitársaink,aki egészségi állapotuk miatt nem képesek megélni,

     őket is segíteni kell . / fogyatékkal élőkre gondoltam./

     

    Most nehéz lenne azt mondani,hogy a felnőtt munkaképeskorú lakosság 

    menjen el dolgozni, mert egyszerűen nincs munka.

     

    Az általad kritikával illetett népcsoportnak az a legnagyobb baja,  hogy nem tanították meg őket dolgozni mondjuk az átkosban.

    Persze itt is vannak kivételek, akik tisztességgel dolgoznak .

     

    A szociális támogatást  úgy kellene megszerkeszteni, hogy csak azok kapják, akik a társadalom asztalára már letettek valamit és most önhibájukon kívül szorulnak támogatásra.

     

    Persze arról sem szabad megfeletkezni,hogy vannak emberek akik tovább nyújtóznak,mint a takarójuk ér. Többet költenek a majdmegadom jelszó mellett,minta mennyi pénzük van.

    Együttesen kell a problémát kezelni ,mert másképpen nem kapaszkodhatunk ki a gödörből.

    Na és még valamit.

    Nem szabad a politikai szép ígéreteknek bedőlni csak úgy, mint a szerelmes szavaknak, aminek a valóságtartalma  legtöbbször a nullával egyenlő.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (83)
    2010-09-09  18:03
  15. 2010. szeptember 9. 18:1485.
    Es amelyik nonek nem lehet gyereke? Vagy a ferjnek nem lehet gyereke? Az a no szuljon a szomszedtol, vagy a rendelet kitalalojatol? Na, mi van? a gyerekaldas csupan a no dolga? Csupan egy ember kell hozza? Valakinek kibicsaklott az agya.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56
  16. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. szeptember 9. 18:0884.

    Egyetértek. A hozzászólásomhoz eszembe jutott pár dolog.

     

    1. Nem csak a nők között vannak olan emberek, akik nem akarnak gyereket, hanem a férfiak között is. Egy tudós, egy művész nem éppen és nem mindig apa-típus. Ha arra kényszerítjük, hogy csinovnyik életet éljen, ahelyett, hogy az istenáldotta tehetségét adná nekünk és az utókornak, azzal tönkreteszünk valamit, amit csak mi kaptunk, magyarok, emberek. 

    Gyémántot nem szabad ablaküvegezésre használni, arra ott van a síküveg. Mindekettő értékes a maga helyén, de összekeverve nem. 

     

    2. Vannak olyan nők, akik azért nem szülnek, mert neurotikus kislányok maradtak. Önzőek a végtelenségig. Velük kell foglalkozni, nem nekik másokkal, "holmi gyerekkel". A régi világban egy férfi alapból és zsigerből nem választott ilyen embert asszonynak, mert érezte, hogy nem való ez az ember anyának. Az ilyen anyák gyerekei a poklot kapják útravalóul, mert már kisgyerekként anyuk helyett anyjuknak kell lenniük.Elveszik a gyerekkorukat, mert nekik kell lenniük a felnőttnek. Az elvett gyermekkor pedig pótolhatatlan. 

    Nos, őket szokták előszeretettel összemosni olyan nőkkel, akik tudják, hogy nem valóak anyának és mást szeretnének életükben csinálni, holott ők egymásnak a szöges ellentétei valójában. 

     

    3. Aztán: Vannak emberek, akik másként élnek. Pl. a melegek. Rájuk sem lehet kényszeríteni azt, hogy mindenáron legyen gyerekük. (Szerintem nem is jó hatású a gyerekre nézve, de ez magánügy)

     

    Ha Borossnak a lázálma valósulna meg, az azt jelenté, hogy az országban egyedül egy akarat számít, az övé. Ugye, tetszik tudni, hogy ez mit takar? Aki mindenkire rá akarja kényszeríteni a saját akaratát, és ignorálja mindenki másét, az zsarnok.

     

    Sziasztok!
    előzmény:
    rosszanya82 (77)
    2010-09-09  12:27
  17. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 9. 18:0383.
    Ööö ránéztem a bem lapra…nem „Szia”, hanem „Kézcsókolom” ! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (82)
    2010-09-09  17:57
  18. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 9. 17:5782.

    Szia!

    Nem elírás, és nem fogalomzavar.

    Szándékosan hoztam egy kalap alá a segélyt és a hitelt. Ugyanis a hitelt azok többsége veszi fel, akik nem képesek megfinanszírozni „X”, „Y”, vagy „Z” tárgyat, dolgot. Az már csak részletkérdés, hogy ki az, aki képes azt visszafizetni, s ki az, aki nem.  

    Ha ezt az államra vetítjük rá, akkor láthatjuk, hogy akkor vesz fel az állam hitelt, amikor nem képes megfinanszírozni saját működését. Hol kapcsolódik mindezekhez a segély? Ott, hogy akik a saját életüket, sőt hitelüket sem képesek önállóan, saját erőből „megfinanszírozni”, azok állnak sorba segélyért, amit nevezhetünk akár vissza nem térítendő hitelnek is!

     

    Egyetértünk azzal, hogy gyerekek nem éhezhetnek! Ez eddig sohasem volt kérdés. Nem is értem igazán a felvetését e témához.

    De meg kell találni azt a fogódzó pontot, ahol külön lehet választani a megélhetési gyerekgyártókat a szegény, de tisztességes többgyerekesektől! Mert az is tény, hogy a segélyek igen nagy hányada nem jut el a rászoruló gyerekekig!

    előzmény:
    gerbera24 (80)
    2010-09-09  16:37
  19. 2010. szeptember 9. 16:3981.
    léhezzen helyesen: éhezzen.
    előzmény:
    gerbera24 (80)
    2010-09-09  16:37
  20. 2010. szeptember 9. 16:3780.

    Igazad van,két dologról beszélünk.

    Az ország nem segélyt kapott, hanem hitelt.Eztpedig visszakell fizetni a kamataival együtt.

     

    Egyszerűen azért, mert más pénzét használtuk.

    Ami a segélyezéseket illeti, vannak dolgok, amiben egyet kell érteni. Nem szabad a szociális hálót kiterjeszteni úgy, hogy  a segélyből meg lehessen élni.

    De ez csak a dolog egyik része.

    Szerintem-mondom szerintem- ha már az a szerencsétlen gyerek

    megszületett , mégsem halhat éhen.

    A nagy probléma,hogy ne a munkaképes felnőtt kapja meg a szociális ellátást -materiálisan és nem pénzben - hanem a rászoruló gyerek.

    De gyerek sehola földön, így hazánkban se léhezzen.

    Remélem,ezzel mindenki egyet tud érteni.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_254605 (78)
    2010-09-09  12:56
  21. 2010. szeptember 9. 13:4079.
    Az anyja, az....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56
  22. Torolt_felhasznalo_254605
    Torolt_felhasznalo_254605
    2010. szeptember 9. 12:5678.

    Két különböző dologról beszélünk.

     

    Míg Te a világgazdasági hitelek felvételének különböző aspektusait igyekszel árnyaltan ábrázolni példáiddal, addig én egy egészen más oldalról közelítek rá a „cikkben „ (szándékos az idézőjel) közzétett buta nyilatkozatra.

    Ám, egy közös kapcsolódási pontot valóban fel lehet lelni.

    Nem véletlenül igaz az a mondás, hogy addig nyújtózkodjon mindenki, míg a takarója ér. Ez igaz az ország és a benne élő lakosság eladósodására egyaránt. Most őszintén! Szerinted normális dolog úgy hitelt felvenni, hogy nincs meg a mögöttes produktum, ami biztosítja a visszafizetést minden körülmények közt? Ezt mind az országra, mind a lakosságra egyaránt értem!

    Tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy nem agyon kell segélyezni az embereket (s az országot sem!!), hanem úgy kell biztatni, rávenni őket a gyermekvállalásra, hogy ők maguk is érdekeltek legyenek abban, hogy igyekezzenek, dolgozzanak, hasznos, dolgos alkotóelemei legyenek a társadalomnak. Ez egyértelműen a „Nagycsaládos adókedvezmények” irányába mutat. A jelenlegi rendszer túlzásba vitt, teljesen rosszul, következetlenül felépített  segélyosztási gyakorlata és az erre épülő segélyből élési „nyomor-egzisztencia”  egyértelműen zsákutca az állam számára is.  

    Tudom, miről beszélek. S hidd el, magam ellen beszélek akkor, amiikor csak egy-két gyerek után javaslom a családi pótlék kifizetését.

    előzmény:
    gerbera24 (75)
    2010-09-09  08:40
  23. 2010. szeptember 9. 12:2777.

    Ekkora barom beszólást nem lehet máshogy kommentálni!! Mondjuk tisztelt politikus urat kiküldeném pár hétre kapálni a jóféle fekete földbe, Makó közelébe, nyáron, 36 fokba, és megvonnám a fincsi kis fizetését, amit felmarkol minden hónapban!!! Igenis vannak nők, akik nem akarnak gyereket, ez éppoly szívük joga, mint az, hogy katona akar lenni, vagy hegymászó. Őket kiváltom pl. én, én négyet szültem, mert ezt tartom életem értelmének, hogy gyerekeim legyenek. De miért kell ezt rá erőltetni arra aki nem akarja???? Ezt a hülyeséget, és ilyenekre lett szavazva Na, erőltessük rá ezeket a díszpintyeket egy kis fizikai munkára, mit szólnának hozzá?????

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56
  24. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. szeptember 9. 12:0976.
    Arra tetszettek gondolni, hogy mit teszünk azokkal a nőkkel, akik nem valók anyának? pl. a nagyon okos nőkkel? A szűz archetípusú nőkkel? Beledöglenek, ha anyává kényszerítik őket. Vagy takarodjanak csak szülni, kell a fickóknak a hely?! Köszi, de ez a Thomas Mann idejéből való férfisiviniszta süket duma és nagyon aljas mentalitást takar. 

     

    És mit kezdünk azokkal, akiknek nem lehet gyerekük? Talán hozzanak igazolást, arról, hogy meddőek? Járjanak bizottságokra, és mindenhol meséljék el részletesen, hogy miért nem lehet gyerekük, hányszor kefélnek és milyen pózban hetente a jó férjjel, hogy mégis legyen...UNDORÍTÓ és nagyon, de nagyon megalázó!!! Ilyet is csak egy nőgyűlölő, szemét, férfisoviniszta állat képes kitalálni! 

     

    A "nemzet" csak oldja szépen meg a problémáit, ha megválasztotta az idióta Vektort és csapatát magának. De ne a nőkön verjék el a port a saját maguk tehetetlensége miatt, jó?  

     

    Nem beszélve arról, hogy tanulmányok tucatjai, pszichiáterek ezrei mesélhetnének arról, hogy milyen rövid és hosszú távú hatása van annak, ha egy embert arra kényszerítenek, hogy anyává legyen. A nemkívánt gyereket gyűlölni fogja, önmaga pedig tönkremegy testileg, de sokkal inkább lelkileg abban, hogy nem anyának való ember. A nemkívánt gyerek felnőve - ha megéri egyáltalán a felnőttkort - hamarabb lesz az állandó öngyűlölettől hajtva öngyilkos, drogos, net- és kórházfüggő, hajléktalan, dolgozni nem képes stb. mint egészséges és munkaképes felnőtt ember. EZT akarjuk, nemzetmegmentés címén? 

     

    Tehát adott egy férfisoviniszta barom, aki alapból két embert tenne tönkre: a nőt is meg a gyereket is. A nőnek nem hagyja meg a szabad önérvényesítés lehetőségét, a gyereket pedig tönkreteszi. Szerintem az ilyen barmot egyemesen ki kéne tüntetni: a legújabb agybajjal: Nárcisszos Schmitt Palika csudiszép ezüstérmével! :(

     

    Talán jó volna, ha haladás címén nem visszafelé akarnánk menni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-09-07  20:56

Címlap

top