Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Idősebb nő - fiatal férfi

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. június 22. 03:35
Vajon miért keresik az idősebb nők a fiatalabb korosztályú férfiak társaságát? S miért létesítenek viszonyt a fiatal férfiak náluknál 10-15 évvel idősebb nőkkel? Soma Mamagésa az úgynevezett pumakapcsolatokról – idősebb nő és fiatal férfi alkotta viszony – és ezek terjedéséről fogalmazta meg különvéleményét.

Tovább a cikkre...
  1. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. június 23. 22:0859.
    anci67: légy büszke magadra, ha jól érzed magad a bőrödben. Mindig becsültem és tisztelem azokat a nőket, akik elismerék, hogy anyának valóak, anyák akartak lenni, aztán amikor azzá lettek, tényleg azzá is váltak! Semmi "akkor most add vissza a babaruhát"-akció, hirtelen felidulásból elkövetett visszafiatalodás, "jaja én mégsem ezt akartam" stb. Anya és kösz jó van így. Vannak ilyen emberek is, és bár tőlem elég messze állnak, nagyon tudom becsülni őket.

    Csak dőlj szépen hátra és légy büszke magadra! Bizonyára szeret a három gyereked, a férjed és te is boldog vagy, mert azon az úton jársz, ami a tiéd. És ez jó dolog.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. június 23. 22:0058.
    ducimac:
    "Ez így igaz, nem egy pszihológiai könyv szól erről. Például olvastad Susasn Forwardtól a mérgező szülőket? Ha nem sürgősen olvasd el, talán segít, elkezdeni a változtatást."

    Köszönöm, olvastam. Félreértesz: én általánosságban beszéltem az alkoholizmusról, valamint a valahai bartánőm kapcsán, az én családomban nincsen alkoholista.

    "Egy anya felelős a gyerekéért, neki nincs mentsége egy tönkretett gyerekkorért és egy megnyomorított lélekért. De a feleségét maga választja az ember, el lehet válni tőle."

    Ez kétségtelen.

    "És bármi volt is az előzmény, felelős vagy magadért. Nem minden alkoholista gyereke lesz alkoholista, és nem minden erőszakos ember gyereke veri a saját gyerekeit. Meg lehet szakítani a láncot. Ha van az emberben elég erő."

    Valóban felelős vagyok magamért, ahogyan te is magadért. A többi nem az én asztalom, mint mondottam volt, nem az én anyám halt meg alkohol miatt, hanem a valahai barátnőmé, akivel már jó ideje megszakadt a kapcsolatom.

    "Az már egy pozitív dolog, ha valaki elismeri magáról, hogy alkoholista. Ez lehet az első lépés a gyógyulás felé. Vagy így lehet maradni nyakig süllyedve az önsajnálatban, és meg sem kisérelni a kimászást a bajból, mert más a hibás."

    Ez is igaz, de a válaszom szempontjából irreleváns. Mint mondottam volt: meghalt. Neki nincs szüksége arra, hogy bármit is elismerjen. Akkor sem tette volna, ha ma is élne, mert nem olyan ember volt, akit bármivel is lehetett szembesíteni. Mint te is tudod, vannak ilyen emberek, és nem csak az alkoholbetegek között.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_504466
    Torolt_felhasznalo_504466
    2010. június 23. 11:5957.

    "pokol egy önző alkoholista mellett élni, de legalább olyan pokol alkoholistává lenni önző, egoista anya után egy hasonló feleség mellett. Vagy anya után azzal azonosulva nőként."

     

    Ez így igaz, nem egy pszihológiai könyv szól erről. Például olvastad Susasn  Forwardtól a mérgező szülőket? Ha nem sürgősen olvasd el, talán segít, elkezdeni a változtatást. Mert nem csak az alkoholizmus lehet erre a válasz. Nagyon nehéz kilépni, rengeteg munka és szenvedés, de túl kell lépni rajta. Vagy ülhet és ihat az ember és sajnálhatja magát, hogy milyen szar neki.

    Egy anya felelős a gyerekéért, neki nincs mentsége egy tönkretett gyerekkorért és egy megnyomorított lélekért. De a feleségét maga választja az ember, el lehet válni tőle.

    És bármi volt is az előzmény, felelős vagy magadért. Nem minden alkoholista gyereke lesz alkoholista, és nem minden erőszakos ember gyereke veri a saját gyerekeit. Meg lehet szakítani a láncot. Ha van az emberben elég erő.

    Az már egy pozitív dolog, ha valaki elismeri magáról, hogy alkoholista. Ez lehet az első lépés a gyógyulás felé. Vagy így lehet maradni nyakig süllyedve az önsajnálatban, és meg sem kisérelni a kimászást a bajból, mert más a hibás.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793639 (48)
    2010-06-22  17:58
  4. 2010. június 22. 22:0356.

    CSAK 40 FELETTIEKNEK AJÁNLOM

    (vicc - de minden jó viccnek a fele komoly)

     

    Egy férfi tollából...

     

    Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem. Csak néhány példa, hogy miért:

    Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze: "Mire gondolsz, drágám?" Fütyül rá, mire gondolsz.

    Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.

    Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

    A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.

    Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.

    40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek. Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban. Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák el őt.

    A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudja.

    Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról.

    Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.

    Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.

    Igen, számtalan okból dicsőíthetjük a negyvenen túli nőket. Sajnos ezt fordítva már nem lehet elmondani. Minden ragyogó, okos, ápolt, szexis 40 feletti nőre jut egy kopaszodó, pocakos őskövület sárga nadrágban, aki bolondot csinál magából valami 22 éves kis pincérlánnyal az oldalán. Hölgyeim, elnézést kérek érte.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-06-22  03:35
  5. Torolt_felhasznalo_834792
    Torolt_felhasznalo_834792
    2010. június 22. 21:1855.

    Igen, ez az anyáskodás sok esetben látható. Szerintem annyira gáz. (néha félek, hogy mivan, ha bizonyos szitukban én is ilyen vagyok)

    De most komolyan. Az anyáskodás normális?! Szerintem nem végül is egy kapcsolatnak az a lényege (elvileg), hogy a két fél egyenrangú.... vagy mi... kölcsönös tisztelet, ésatöbbi. Ha nagy a korkülönbség, ez az egyenrangúság elveszhet könnyen. 

     

    (hogy mi nem az meg mi az, azt már nem tudom követni, bocs :) )

    előzmény:
    artemis11 (51)
    2010-06-22  18:42
  6. Torolt_felhasznalo_904145
    Torolt_felhasznalo_904145
    2010. június 22. 20:3654.
    Itt van az eb elhantolva. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki kivel miért van együtt.Magánügy, hogy anyagiak vagy érzelmek motiválnak egy kapcsolatot.A lényeg, hogy működik.
    előzmény:
    varázshegy (42)
    2010-06-22  14:33
  7. Torolt_felhasznalo_904145
    Torolt_felhasznalo_904145
    2010. június 22. 20:2453.
    A negyvenes nők jogára, ilyen-olyan tanfolyamra stb. rohannak? Igen? DE soha semmire nincsen idejük. És vesztettül fiatalnak akarnak látszani, és arra panaszkodnak - jaj, azt a legkönnyebb: igazi hungaricum, a panaszkultúra és a mérgező légkör megteremtése maga körül -, hogy a negyvenes férfiak pókhasúak és nem jók az ágyban. És csak a pumák a jók.

    Hogyne, volt ilyen régen is: a fiatal kanok lejátszotték az anyakomplexust a huszassal idősebb nővel, DE aztán legtöbbször nem maradtak mellette. (Tetszettek látni a tegnap esti Derricket? Csúcs darab volt, igazi ultrafinom pszichológiai háttérrel.)
    Hiába hiszi magát egy negyvenes nő húsznak, és hiába is játszik annyit, akkor is annyi, amennyi BELÜL - ahol éppen tart.

    A férfi AZÉRT hízik el és AZÉRT is iszik, mert pl. "az önmegvalósító" anyukából csak a kondenzcsíkot látja. Akárcsak a felnövekvő gyermekei. Mert anyuka egyszerre akar csitri lenni, fiatal dögös liba, érett nő, anya, feleség, és örökké fiatal, ruganyos munkaerő.
    Egy férfi azért is iszik, és azért is hal meg korán, mert nem szeretik - és ezt nagyon is érzi. Belőle csak a robot kell, a buksza, fiatal korában a két gyerek legyártása és jónapot. Nem egy férfiról tudok, aki, midőn nyugdíjazták, egy-két hónapon belül vagy éven belül meghalt.
    Az a nő, aki lerúgja a felnövekvő gyermekeit, meg a férjét, mert hirtelen rájött a vészkorszak-frász, az a szememben nem anya, hanem egy magát nemtaláló önző, hisztérika.
    idézet:
    acelhegy (24)
    2010-06-22 09:31:01
    Na, akkor én hátradőlhetek nyugodtan... Én három gyereket gyártattam, szeretem is a konstruktőrt még mindig, pedig van már némi pocakja (nekem is) és nem járok se jógázni se semmi iylesmi.Csak annak ami vagyok, egy 43 éves anyunak.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793639 (24)
    2010-06-22  09:31
  8. Torolt_felhasznalo_904145
    Torolt_felhasznalo_904145
    2010. június 22. 20:1352.

    "el tudom képzelni, hogy a nyitott, ápolt, vagány negyvenesek tömegesen átállnak a náluk tíz, tizenévvel fiatalabb férfiakra, és ezt hosszú távon is meg tudják tartani."- na ha fel kell az ember szólok neki, hogy a trendi most a 10-15 évvel fiatalabb férj illetve barát így foghatja a cókmókját és mehet amerre lát

     

     

    A jó szexre pedig szükség van, különben megbetegszik az ember. (Óriási szakirodalma van a szexcsakra blokkoltságának, illetve a minőségi szexuális élet testre-lélekre ható előnyeinek.) - nem akarok ironikus lenni, de lehet, hogy nem is az enyészet, hanem a szexuális aktivitás megszűnése okozza az ember vesztét idős korban???

    idézet:
    Babocza (6)
    2010-06-22 07:04:13

    Ha kis eszed van, marad a mostanid! Tanítónéninek lenni? Nemár!Most gondolj bele! 

    Viccen kívül; a szexuálisan aktív korúaknál a tartós elfojtás bizony más, testi betegséek alapja lehet, pontosabban a betegség eredete a nemi élet hiányára vezethető vissza.Pl. sosem múló, görcsös fejfájás, indokolatlan kismedencei fájdalmak, idegrendszeri problémák és a többi. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_698619 (6)
    2010-06-22  07:04
  9. 2010. június 22. 18:4251.
    Pedig nem az:) Szerintem a lényege az, hogy egy 4-5 évvel idősebb nő (főleg 10, igaz ennél többel nem találkoztam), tud és képes anyáskodni egy férfi fölött, azok pedig ezt nagyon tudják értékelni. Talán egy idő után nem a nőt látják a nőben hanem az anyjuk valamiféle kivetülését de ez igaz azonoskorúakra is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_834792 (38)
    2010-06-22  14:12
  10. 2010. június 22. 18:3150.

    Nem tudom miért érzek a szavaidban ekkora indulatot ezzel a témával kapcsolatban, de valamiért nagyon érint ez a kérdés téged...

     

    Abban természetesen igazat adok neked, hogy az "önmegvalósító anyukának" is tudnia kell, hol a határ, hogy a kecske és a káposzta is jól járjon. 

     

    De egy adott helyzetből a menekülés módját minden ember maga választja meg. Ha nem működik egy kapcsolat, akkor nem csak az alkohol a menekülési útvonal, számtalan más lehetőség áll az illető előtt. Ez független az önmegvalósító anyukától, az legfeljebb egy katalizátor, az ürügy arra, hogy a pohárhoz nyúljon valaki. 

     

    Amit te feszegetsz, az már pszichológiai kérdés, de egy dolog biztos: az, hogy valaki alkoholista (kábítószeres, játékfüggő vagy bármilyen más szenvedélybetegségben szenvedő) lesz, arról csak önmaga tehet. Ez általában jellembeli hiányosságokra vezethető vissza, hiszen a probémákat meg lehet oldani másként is, csupán az emberek egyik része ugyanabban a helyzetben csak a problémát látja és sajnáltatja magát, másik részük viszont egy megoldandó feladatot lát és cselekszik. Nyilván az alkohol az egyik legegyszerűbb választás, az összes többi sokkal macerásabb. 

     

    Ha engem nem szeretnek, ha boldogtalan vagyok, ha semmibe vesznek, akkor lépek, és nem sajnálom magamat egy üveggel a kezemben. 

     

    A férjem apja is sokszor nyúlt az üveghez, a férjem bátyja ezt a viselkedési mintát vette át, és ő is sokszor iszik, míg a férjem pont emiatt nem akart olyan lenni mint ők. Ezért is úgy gondolom elhatározás kérdése, ki melyik utat választja. 

     

    Azt szoktam mondani: saját magától senkit sem lehet megmenteni, szerintem ez ebben az esetben is igaz. 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793639 (48)
    2010-06-22  17:58
  11. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. június 22. 18:0849.
    Varazshegy (szép neved van!:) Kedvencem a Thomas Mann -mű):

    Egyetértek. Vannak kivételek is, mint pl. Agatha Christie és a nála 15 évvel fiatalabb férje esete. Azt mondaná az ember elsőre, hogy színtiszta anyakomplexus: 25 éves srác, első szerelem, és egy 40 éves, kissé elhízott, megkeseredett, szétesett, elvált nő. Tipikus. Csakhogy a felszín alatt olyan más a mély! (mint oly sok esetben) AC. olyan alkat volt, aki 40 évesen símán elment volna 25-nek - holott eszébe sem volt 25 évest játszani negyvenévesen -a srác fordítva: meglepő módon 25 évesként egy negyvenes érett, okos, talpraesett ember képét mutatta. 45 évet életek együtt, boldogan. AC meghalt, a férje pedig elvette az ápolónő, aztán másfél év múlva ő is meghalt. AC hiánya miatt.

    Éppen most olvasom az életrajzát Ozsváth Katalin vagy Erzsébet (a borítón az egyik van, belül a másik név) tollából. Tényleg vannak kivételek.
    AC első férje nagyjából azonos korú volt, mint ő. Egy rendkívől önző, mindent csak a maga szemszögéből néző ember. Szerencsére a nevét adta a krimi királynőjének, és a karakterét egy csomó (jobbára gyilkos) figurához. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_793639
    Torolt_felhasznalo_793639
    2010. június 22. 17:5848.
    ducimac: Stimmel, amit írsz, de én nem erről beszélek. Vannak ilyen emberek is, csakhogy a rúdnak mindig két vége van ám. Az nem úgy van, hogy az egyik fél a szent, a márír, a másik pedig a tutira dög, önző állat. Valami miatt alkoholista lesz a férj vagy a feleség - pl. a valahai barátnőm anyja is az volt.

    Nem arról van szó, hogy a negyvenes nő viktoriánus nőt játsszon és megszakadjon a családja s..enekének fényesre vixolásában, sem arról, amiről én írtam. Szerintem valahol középen az aranyigazság, mint mindig.

    Egyébként valóban pokol egy önző alkoholista mellett élni, de legalább olyan pokol alkoholistává lenni önző, egoista anya után egy hasonló feleség mellett. Vagy anya után azzal azonosulva nőként. Lehet cakkozni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  13. 2010. június 22. 15:3747.

    Nyilván, mint mindig, ebben az esetben is vannak kivételek. Ezt kár is folyton leírni.

     

    Egyet viszont ne felejts el! Nem mi szóljuk le a fiatal lányokat, sajnos ezek azoknak a huszonéves fiúknak a véleménye, az ő szavaik, akik inkább 30 évtől felfelé keresnek maguknak partnert, a korábban már leírt okok miatt! 

     

    Ja, és én is voltam fiatal, imádtam 20 éves lenni, élveztem és kiélveztem az élet minden pillanatát, de nem viselkedtem úgy, ahogy sok mai fiatal lány teszi!  (Természetesen a kivételek itt is kivételek...)

     

    előzmény:
    Lady_Briseis (46)
    2010-06-22  15:00
  14. 2010. június 22. 15:0046.

    Azért vicces,hogy a sok 40-50 év körüli nő hogy leszólja itt a fiatal lányokat magukhoz képest.Gondolom nem szeretitek,ha általánosítanak veletek kapcsolatban,szóval szerintem ti ti se tegyétek.Pl.: a fiatal lányok komolytalanok,csak a pénzre hajtanak,nyíltan felajánlják magukat,etc. Bár gondolom,ti sosem voltatok 20 évesek.

    Amúgy a témával kapcsolatban a véleményem: sosem vonzottak az idősebb férfiak,szerintem az ideális korkülönbség 2-3 év a férfiak javára,de ugyanennyi belefér a másik irányban is.Azt nem tudom,hogy majd később hogy állok hozzá ehhez a dologhoz,de nem hiszem,hogy részt veszek a "pumajelenségben". :) Ugyanis én a nő helyében inkább cikinek,mint önbizalomnövelőnek érezném az ilyen kapcsolatot.Dehát ki tudja.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  15. 2010. június 22. 14:4845.

    A másik, egy 50 éves nő még gyakorlatilag, főleg ha meri vállalni szülőképes, az 50-es férfiak tisztelet a kivételnek már pocakos, kopaszódó, tv előtt ülő, stb....koravénebbek mint egy nő.

     

    Hajlamosabbak magukat elhagyni, vagy bohocot csinálni, a kopaszságuk leplezéséből, a napokban előttem ült egy férfi egy cabrióba és fujta szél a hajbetétjét, azt vártam mikor repül rá az én üvegemre.

    előzmény:
    Fridácska (44)
    2010-06-22  14:42
  16. 2010. június 22. 14:4244.

    Azért valamit megjegyeznék, más a korkülönbség egy 20 és 50 éves kapcsolatban, hisz a 20 éves még gyerek, az 50-es pedig "középkorú, de egy 30-valahány és 40, 50, vagy esetleg idősebb között már nem tűnik fel a különbség, hiszen felnőtt mind 2.

     

    Ma már azért elég nehéz egy nő korát meghatározni, nézhet nagyon jól ki egy 50 éves nő, sőt talán és most nem akarok megbántani senkit, mintegy 20 éves.

     

    Tehát csak azt akarom mondani, hogy egy kor fölött, már a korkülönbség nem vevődik észre anyira.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-06-22  03:35
  17. Torolt_felhasznalo_834792
    Torolt_felhasznalo_834792
    2010. június 22. 14:3943.
    Igazad van, meggyőztél. 
    előzmény:
    varázshegy (42)
    2010-06-22  14:33
  18. 2010. június 22. 14:3342.

    Azonos korúak között is vannak olyan kapcsolatok amik nem őszinték, ez nem korfüggő. A társadalmi normáktól való eltérés mindig kiváltja az emberek megkülönböztetett figyelmét.Érveket minden kapcsolatban felhoznak, pld.:azért vannak együtt, mert szeretik egymást.Ez is egy érv.

    Ha jól érzik magukat együtt miért ne élhetnének együtt.Nem bántanak senkit, hogy ki mit gondol róluk az magánügy.Én speciel nem tudnék egy ilyen kapcsolatot magamnak elképzelni, de ha mások így boldogok, áldásom rá!A szomszédtól, ahol korban összeillők, senki se kérdi miért vannak együtt, pedig állandóan veszekednek.Magánügy.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_834792 (40)
    2010-06-22  14:15
  19. Torolt_felhasznalo_834792
    Torolt_felhasznalo_834792
    2010. június 22. 14:3141.

    És boldogan élnek, míg....

    A férfi megöregszik véglegesen, a közös gyerek kirepül a fészekből,  a nőnél beüt ugyanaz, mint ajelnlegi férjénél 20 évvel ezelőtt,és lelép egy fiatalabb hapsival. A körforgás örök.  :)

     

    Nem akartam senkit megbántani, csak kicsit próbálok ironikusan nézni a témára.

    "élni és élni hagyni" - ez nagyon igaz. 

    peace

    előzmény:
    Wmelone (37)
    2010-06-22  14:12
  20. Torolt_felhasznalo_834792
    Torolt_felhasznalo_834792
    2010. június 22. 14:1540.
    És szerintem pont azért nem őszinte, mert ilyen érveket kell felhozni mellette. És magyarázni, hogy miért "jobb". Miért? Jobb? Lehet jobb? Ha a kor tényleg nem számítana, akkor nem érvelnénk a mellett, hogy miért jobb vagy rosszabb az, hogy valaki idősebb/fiatalabb. Akkor tényleg tökmindegy lenne.
    előzmény:
    varázshegy (35)
    2010-06-22  13:41
  21. 2010. június 22. 14:1539.
    Azért mert nem tudunk valamit elképzelni még létezhet és esetleg másnak szélesebb a fantáziája..Nem mindig magunkból kell kiindulni. Egyszerüen el kellene fogadnunk, hogy a másság ott van, tény és ezzel kell élnünk. Élni és élni hagyni- ezt kellene szemelött tartani..Teljesen mindegynek kellene lennie más számára, hogy 2 ember miért van együtt..Az ö dolguk..
    előzmény:
    Wmelone (37)
    2010-06-22  14:12
  22. Torolt_felhasznalo_834792
    Torolt_felhasznalo_834792
    2010. június 22. 14:1238.

    Plusz-mínusz 1-5 év nem ugyanaz, mint 10, és annál több, mert szerintem itt most az utóbbi esetekről van szó. :)

    ja, nem azt mondtam, hogy nem működhet. Dehogynem. Nagyon is jól. Sőt, lehet vidám, szórakoztató, akár boldog és kiegyensúlyozott is, csak valahogy olyan hamisnak és felszínesnek hat. 

    előzmény:
    artemis11 (33)
    2010-06-22  13:32
  23. 2010. június 22. 14:1237.
    Én ismerek olyan kapcsolatot amelyik a nagy korkülönbség ellenére is öszinte és boldog. Igaz ott a férfi jóval idösebb. Elvált a nö miatt, lett késöbb közös gyerekük és nagy összhangban élnek már több mint 8 éve..A férfi szerelme majdnem annyi idö mint a saját  lánya..
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_834792 (31)
    2010-06-22  11:48
  24. 2010. június 22. 13:5436.

    Én  28 éves vagyok és a barátom 5 évvel fiatalabb. Mi jól megértjük egymást az élet bármely területén. Észre se veszzük ezt az 5 évet. 

    Jó az azért tényleg elgondolkodtató, hogy ha a két fél között 20-30 év a korkülönbség. Mert azt azért nem hiszem el, hogy egy huszonéves  fiú izgatónak tart egy jó negyvenes nőt.(ez talán anyakomplexus??) Vagy a másik egy 20-as lány egy 50-es pasit. Ott talán a pénztárca lehet izgató....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     

Címlap

top